Sani Gerşon 4 Kasım Paylaş 4 Kasım Sani Gerşon yazdı: Şu tarihten itibaren BES'teki fon değişiklikleri ve genellikle agresif fonları tercih etmemle beraber getirim %300'e yaklaşmış. Şu ana kadar ödediğim 30600TL iken total getiri ve devlet katkısı ile beraber 87binTL'ye ulaşmış. Akmasa da damlar. Tekrardan güncelleme yapayım. 61306TL ödeme yapmışım bugüne kadar. İlk günden beri (2014) %580 getiri ile şu an 452binTL olmuş BES'im. Yine ekleyeyim, akmasa da damlar 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 4 Kasım Paylaş 4 Kasım Sani Gerşon yazdı: Tekrardan güncelleme yapayım. 61306TL ödeme yapmışım bugüne kadar. İlk günden beri (2014) %580 getiri ile şu an 452binTL olmuş BES'im. Yine ekleyeyim, akmasa da damlar Şirket fark eder mi? Anadolu hayat, allianz. Ya da sizin ki hangisi mesela. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Kasım Paylaş 4 Kasım Mahmut Yıldız yazdı: Şirket fark eder mi? Anadolu hayat, allianz. Ya da sizin ki hangisi mesela. Ben anadolu'dayım. Yılda 12 defa fon değişikliği yapabiliyorum ki, en önemlisi bu. Her ay piyasaya göre fon değişiyorum neredeyse. Devlet katkı fonunu değişemiyorum ama maalesef. Keşke onu da değişebilsem. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 4 Kasım Paylaş 4 Kasım Sani Gerşon yazdı: Ben anadolu'dayım. Yılda 12 defa fon değişikliği yapabiliyorum ki, en önemlisi bu. Her ay piyasaya göre fon değişiyorum neredeyse. Devlet katkı fonunu değişemiyorum ama maalesef. Keşke onu da değişebilsem. Fon değişikliği allianz'da 6 kez galiba. Devlet katkı fonu allianz'da nasıl? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Kasım Paylaş 4 Kasım @Mehmet Ozyurek bilir herhalde. Benim bilgim yok. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 4 Kasım Paylaş 4 Kasım Mahmut Yıldız yazdı: Fon değişikliği allianz'da 6 kez galiba. Devlet katkı fonu allianz'da nasıl? alliazn en son 12 kere idi yılda ancak en son şirketin yaptığı beste kalış süresi 19 yıl idi 19 yıl oldukça uzun bir süreç erken çıkma durumlarında ciddi kesintiler olabiliyor 1 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 4 Kasım Paylaş 4 Kasım Bes’e son 10 yılda girmek mi yoksa şimdi girmek mi? bir de unutmadan, yıllık yatırılacak üst miktar belli. Son yıl çıkmadan önce en üst sınır yatırılıp kısa zamanda %30 kâr alınıyor. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 4 Kasım Paylaş 4 Kasım fonlarda gelir vergisi var. Hisse fonunda yok. Bes fonları seçerken buna da dikkat etmeli Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Kasım Paylaş 4 Kasım Tansu Kalafatoğlu yazdı: Hisse fonunda yok. adı üstünde, hisse, zaten kaynağında sünnetli 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Kasım Paylaş 4 Kasım Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bes’e son 10 yılda girmek mi yoksa şimdi girmek mi? bir de unutmadan, yıllık yatırılacak üst miktar belli. Son yıl çıkmadan önce en üst sınır yatırılıp kısa zamanda %30 kâr alınıyor. Son 10 yıldan evvel girilen her süre avantajlı. Ne kadar erken, o kadar kazanç. Yıllık üst miktarda limit yoktu diye hatırlıyorum? Devlet katkısında üst limit var. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Kasım Paylaş 4 Kasım Allianzda BES yetkim yok. Ancak bildiğim kadarıyla yılda 12 defa değişebiliyor. Tüm birikim değişebiliyor. En doğru çıkış zamanı için 10 yıl dolmalı, 56 yaş bitmeli Daha erken çıkışta çıkış zamanına göre %5-10 kesinti olur. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 4 Kasım Paylaş 4 Kasım yarın deselerki, 56 erkenmiş. Biz onu 65 yaptık? Napacaz, eyt’liler gibi protesto mu yapacağız? 3 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Kasım Paylaş 4 Kasım Tansu Kalafatoğlu yazdı: yarın deselerki, 56 erkenmiş. Biz onu 65 yaptık? Napacaz, eyt’liler gibi protesto mu yapacağız? Emekliliği 72 düşünüyorlarmış. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Kasım Paylaş 4 Kasım Sani Gerşon yazdı: Emekliliği 72 düşünüyorlarmış. İngiltere kıskanır Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 4 Kasım Paylaş 4 Kasım Sani Gerşon yazdı: Emekliliği 72 düşünüyorlarmış. 65 yaşında çalışacak adam buldurlar da 72 kaldı 65 yaşındaki adamı ne özel şirket ister, ne de kamuda faydasını görürsün. burası almanya değil. insanlar sağlıklı dinlenemiyor. plansız şekilde ömür boyu çalışıyorlar. çökmüşlük var. 65-70 yaşında ancak fikir adamı çalışır durumda olur. sayılı pozisyon var o sektörde Yorum bağlantısı
Cem Işık 4 Kasım Paylaş 4 Kasım Tansu Kalafatoğlu yazdı: 65 yaşında çalışacak adam buldurlar da 72 kaldı 65 yaşındaki adamı ne özel şirket ister, ne de kamuda faydasını görürsün. burası almanya değil. insanlar sağlıklı dinlenemiyor. plansız şekilde ömür boyu çalışıyorlar. çökmüşlük var. 65-70 yaşında ancak fikir adamı çalışır durumda olur. sayılı pozisyon var o sektörde 65-70 olunda siyasete gireriz bizde, o yaşta sorun olmuyor👤 1 6 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 4 Kasım Paylaş 4 Kasım Bes te iyi fon seçimi yapmazsanız , standart gelen fonlar hep enflasyonun hatta faizin altında getiri sağlıyor. Bilinçli bir sepet yapmak lazım. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts