Mustafa Tüfekçi 25 Mayıs 2021 Paylaş 25 Mayıs 2021 Çıtır hasar tavan köşesine saksı düştü. Ekmeklik diye ilana düşer belki bakalım 1 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 25 Mayıs 2021 Paylaş 25 Mayıs 2021 Selçuk Bakış yazdı: Diğer taraftan buraya kullanıcı çekelim 😅 Sattığın kişiye üye olma şartı koy. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 25 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 25 Mayıs 2021 Eyüp Çetin yazdı: Sattığın kişiye üye olma şartı koy. Kasko şirketi alır muhtemelen ama alan tamirci güzel ekmek yer bundan. Tabi ben bütün işlemleri evraklı yaptırdığım için oradan biraz önü kesilir 😊 Mustafa Tüfekçi yazdı: Çıtır hasar tavan köşesine saksı düştü. Ekmeklik diye ilana düşer belki bakalım Çağlar Bayur yazdı: değişensiz boyasız podye sağlam Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 25 Mayıs 2021 Paylaş 25 Mayıs 2021 Teknik olarak güvenlik açısından bır zafiyeti yok bu pertin. Duzgun bı işçilikle sıkıntı olmaz. Yeterli eksiksiz toplansın. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 25 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 25 Mayıs 2021 Ana hatlarda sıkıntı yoktur, sadece a sütununda ki küçük direk biraz ezilmiş ana direkte sağlam. Pert olma durumu olmasa binmeye devam ederdim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Mayıs 2021 Paylaş 25 Mayıs 2021 Selçuk Bakış yazdı: Kasko şirketi alır muhtemelen ama alan tamirci güzel ekmek yer bundan. Tabi ben bütün işlemleri evraklı yaptırdığım için oradan biraz önü kesilir 😊 lakin sonraki alınacak araçta kasko poliçesi faturası biraz tuzlu olacak Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 25 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 25 Mayıs 2021 Çağlar Bayur yazdı: lakin sonraki alınacak araçta kasko poliçesi faturası biraz tuzlu olacak Bizden çıkarsa artık alan düşünsün, bir lansman aracına binmek kolay değil 😄 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 25 Mayıs 2021 Paylaş 25 Mayıs 2021 Yeni gördüm. Çok geçmiş olsun. İnşallah akıbeti istediğiniz gibi olur. Kasko olmasa ve dava açılsa apartmandan para alınabilir mi? Kasko’ya sormak lazım aslında bunu. Böyle bir ihtimal varsa peşinden koşarlar. 10 yıl önceki olayların yağını çıkarırcasına bile dava açıyorlar. Bina eski değilse, mermerin yapıştırıcısı uygun değilse, montajı projeye aykırı ise vs gibi sebeplerden dolayı müteahhite dava açılabilir. Ama bina eskiyse işler daha zorlaşır. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 25 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 25 Mayıs 2021 Bina yeni 2016 yapımı, apartmandan alınma durumu olursa, müteahhitten istenecek, inşallah o duruma gelmez. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 25 Mayıs 2021 Paylaş 25 Mayıs 2021 Selçuk Bakış yazdı: Bina yeni 2016 yapımı, apartmandan alınma durumu olursa, müteahhitten istenecek, inşallah o duruma gelmez. Selçuk hocam bunu iyi niyetle söylüyorsun, farkındayız ama inşallah o duruma gelir. Bu müteahitlerin "ağırlığı sayesinde kendi durur" teorisi yüzünden neler oluyor neler. Ya aracın içinde biri olsaydı? Ya aracın yanında birileri olsaydı? Çok daha vahim sonuçlanabilirdi. Bizim milletimiz zarar görmeden akıllanmaz. Nush ile uslanmayan sözünde de belirtildiği üzere, müteahitin başı ağrımalı ki bir daha böyle bir şey olmasın. Tabi buna doğal afet diyebilirsiniz, ama ben bu fikrinize katılmam. Sonuçta her binanın bir şeylerini uçuran bir kasırga olmamış, çevrede sadece bir iki binada sorun oluşmuşsa bu tamamen yapı ile alakalıdır. Evimin yanında inşaat yapıyorlar. Sigara içmek için kullandığım balkondan yapılan her şeyi çok net görüyorum ve bildiğimiz baştan savma yapılıyor. @Tansu Kalafatoğlu ne düşünür bilmiyorum, bir örnek vermek gerekirse sonbaharda temeli atılan inşaatın zeminini su bastı. O taban betonu ve ana kolonlar yaklaşık 3 karış suyun içinde belki 4 ay kaldı. Su yeşerdi, içinde sivrisinek falan türedi, resmen farklı bir ekosistem oluştu, sonra havalar ısındı da kendi kendine kurudu. Bunun beton ve demire vereceği zararı az çok tahmin edebiliyoruz ancak uzman gözüyle Tansu hoca en doğrusunu söyler. Şu kadarı söyleyeyim, o su belki 20 defa dondu çözündü. Adamlar beton dökerken hava bozdu, yağmurun altında devam ettiler beton dökmeye, sabaha karşı ayaza çekti, 3. katın kat betonu ve kolonların betonu dondu (arabamın kapılarını zor açmıştım sabah). Ya her şey bir tarafa, Ankara'da kurak giden yılda bile 3 karış suyun biriktiği alan aynı zamanda otopark. Kurak gitmeyecek, düzgün yağış alacak bir kışta "sel/su baskını" kayıtlı bol araç olacak orada. Müteahitin umrunda değil 1 Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 26 Mayıs 2021 Paylaş 26 Mayıs 2021 Selçuk hocam bunu iyi niyetle söylüyorsun, farkındayız ama inşallah o duruma gelir. Bu müteahitlerin "ağırlığı sayesinde kendi durur" teorisi yüzünden neler oluyor neler. Ya aracın içinde biri olsaydı? Ya aracın yanında birileri olsaydı? Çok daha vahim sonuçlanabilirdi. Bizim milletimiz zarar görmeden akıllanmaz. Nush ile uslanmayan sözünde de belirtildiği üzere, müteahitin başı ağrımalı ki bir daha böyle bir şey olmasın. Tabi buna doğal afet diyebilirsiniz, ama ben bu fikrinize katılmam. Sonuçta her binanın bir şeylerini uçuran bir kasırga olmamış, çevrede sadece bir iki binada sorun oluşmuşsa bu tamamen yapı ile alakalıdır. Evimin yanında inşaat yapıyorlar. Sigara içmek için kullandığım balkondan yapılan her şeyi çok net görüyorum ve bildiğimiz baştan savma yapılıyor. [mention=86676]Tansu Kalafatoğlu[/mention] ne düşünür bilmiyorum, bir örnek vermek gerekirse sonbaharda temeli atılan inşaatın zeminini su bastı. O taban betonu ve ana kolonlar yaklaşık 3 karış suyun içinde belki 4 ay kaldı. Su yeşerdi, içinde sivrisinek falan türedi, resmen farklı bir ekosistem oluştu, sonra havalar ısındı da kendi kendine kurudu. Bunun beton ve demire vereceği zararı az çok tahmin edebiliyoruz ancak uzman gözüyle Tansu hoca en doğrusunu söyler. Şu kadarı söyleyeyim, o su belki 20 defa dondu çözündü. Adamlar beton dökerken hava bozdu, yağmurun altında devam ettiler beton dökmeye, sabaha karşı ayaza çekti, 3. katın kat betonu ve kolonların betonu dondu (arabamın kapılarını zor açmıştım sabah). Ya her şey bir tarafa, Ankara'da kurak giden yılda bile 3 karış suyun biriktiği alan aynı zamanda otopark. Kurak gitmeyecek, düzgün yağış alacak bir kışta "sel/su baskını" kayıtlı bol araç olacak orada. Müteahitin umrunda değil [emoji4] Murat bey ciddi anlamda merak ederek soruyorum. Suyun içinde kalan betona ne olabilir. Cidden merak ediyorum. Denizin altında kalan beton var. Mesala demişsiniz ya birde beton soğukta döküldü 20 kere dondu diye mesala ne olabilir. Rusya’da -35 derecede beton dökülüyor. Cidden bilgilendirirseniz sevinirim iyi günler Yorum bağlantısı
Murat Sahın 26 Mayıs 2021 Paylaş 26 Mayıs 2021 (düzenlendi) Arda Bülent Güzel yazdı: Murat bey ciddi anlamda merak ederek soruyorum. Suyun içinde kalan betona ne olabilir. Cidden merak ediyorum. Denizin altında kalan beton var. Mesala demişsiniz ya birde beton soğukta döküldü 20 kere dondu diye mesala ne olabilir. Rusya’da -35 derecede beton dökülüyor. Cidden bilgilendirirseniz sevinirim iyi günler Arda bey, ciddi manada cevaplayayım. Denizin altında kalan betonu döktüklerini düşünüyorsanız inşaata, söyleyecek söz bulamam. Hepimiz yüzlerce farklı sınıf beton olduğunu biliyoruz. Denizin altında kalan beton denizin altında kalması için tasarlanmış bir beton. Örnekleri ile açıklayabilirim. Antalya'da tekne turları düzenledik yıllarca. Yıkılan beton iskele de gördük, 20 yıl boyunca en ufak deformasyona uğramayan da. Bununla ilgili bir yazı vardı yine dayanım ölçümlerine dayanan ve laboratuvar ortamında yapılan testlere dayanan ama yazıyı şimdi bulamadım. Ama su için özel betonlar olduğunu çok net biliyorum. Bulursam paylaşırım o araştırmayı. Beton kuruduktan sonra don olması mühim değil. Eğer donma gerçekleşirse beton dayanımı en az % 50 oranında azalır ve beton dayanıklılığı (durabilite) olumsuz şekilde etkilenir. Betonun en azından 3.5 MPa basıç dayanımına ulaşıncaya dek donması engellenmelidir. Ki bu dayanım beton sıcaklığı 10°C iken ve yerleşitirildikten 2 gün sonra elde edilebilir. Kaynak: http://www.alanlibeton.com/bursa_alanli_beton_dokum_teknigi_soguk.html#:~:text=Eğer donma gerçekleşirse beton dayanımı,dayanımına ulaşıncaya dek donması engellenmelidir. Rusya kısmına gelirsek, özel kimyasallar kullanılıyor. Bu arada mesleğiniz ile ilgili bir sorunum yok. Mesele işini iyi yapmayanlar. Bir şey olmaz denilerek deniz kumundan yapılmış binalarda çokça insanımızı kaybettik. Bilgi olarak paylaşayım, Kocaeli Gölcük ve Değirmendere bölgesinde 3 teyzem ve 2 dayım yaşamakta. Kuzenlerle birlikte toplamda 100'ü aşkındır oradaki akrabam. Deprem zamanı 15 aşında falandım, gittik, gördük. İnşaat bir şey olmaz denilerek yapıldığında muhakkak bir şeyler oluyor. Kendi ağırlığı ile duracağı var sayılarak biraz kalekim üzerine öylesine yerleştirilmiş bir mermer aşağıda duran aracın tepesine düşebiliyor mesela. Daha çok örneği var bunun. Temelde mühim olan işini iyi yapmak. 26 Mayıs 2021 tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 26 Mayıs 2021 Paylaş 26 Mayıs 2021 Arda bey, ciddi manada cevaplayayım. Denizin altında kalan betonu döktüklerini düşünüyorsanız inşaata, söyleyecek söz bulamam. Hepimiz yüzlerce farklı sınıf beton olduğunu biliyoruz. Denizin altında kalan beton denizin altında kalması için tasarlanmış bir beton. Örnekleri ile açıklayabilirim. Antalya'da tekne turları düzenledik yıllarca. Yıkılan beton iskele de gördük, 20 yıl boyunca en ufak deformasyona uğramayan da. Bununla ilgili bir yazı vardı yine dayanım ölçümlerine dayanan ve laboratuvar ortamında yapılan testlere dayanan ama yazıyı şimdi bulamadım. Ama su için özel betonlar olduğunu çok net biliyorum. Bulursam paylaşırım o araştırmayı. Beton kuruduktan sonra don olması mühim değil. Eğer donma gerçekleşirse beton dayanımı en az % 50 oranında azalır ve beton dayanıklılığı (durabilite) olumsuz şekilde etkilenir. Betonun en azından 3.5 MPa basıç dayanımına ulaşıncaya dek donması engellenmelidir. Ki bu dayanım beton sıcaklığı 10°C iken ve yerleşitirildikten 2 gün sonra elde edilebilir. Kaynak: http://www.alanlibeton.com/bursa_alanli_beton_dokum_teknigi_soguk.html#:~:text=Eğer donma gerçekleşirse beton dayanımı,dayanımına ulaşıncaya dek donması engellenmelidir. Rusya kısmına gelirsek, özel kimyasallar kullanılıyor. Bu arada mesleğiniz ile ilgili bir sorunum yok. Mesele işini iyi yapmayanlar. Bir şey olmaz denilerek deniz kumundan yapılmış binalarda çokça insanımızı kaybettik. Bilgi olarak paylaşayım, Kocaeli Gölcük ve Değirmendere bölgesinde 3 teyzem ve 2 dayım yaşamakta. Kuzenlerle birlikte toplamda 100'ü aşkındır oradaki akrabam. Deprem zamanı 15 aşında falandım, gittik, gördük. İnşaat bir şey olmaz denilerek yapıldığında muhakkak bir şeyler oluyor. Kendi ağırlığı ile duracağı var sayılarak biraz kalekim üzerine öylesine yerleştirilmiş bir mermer aşağıda duran aracın tepesine düşebiliyor mesela. Daha çok örneği var bunun. Temelde mühim olan işini iyi yapmak. Murat bey ben denizin içine beton dökülmüş demişmiyim yukarıdaki sorumda. Denizin içindeki beton demişim. Denizin içindeki betonu özel dökmelerinin nedeni tuzlu suya maruz kalmasıdır. Sizin dediğiniz örnekte suyun içinde kalan betona zarar vermez sadece su Demir’e ulaşmışsa korozyon başlar ve Demir’i çürütür. İkincisi deniz kumu ile yapılan binaların çökmesinin nedenide deniz tuzudur ve Demir’in uğradığı korozyondur. Ben kendi işimden dolayı hiç bir müteahhit i ne savunurum nede kötülerim. Sadece bilgi birikimimle inşaatlarımı yaparım. Sadece benim üzüldüğüm nokta aynı galericilerde olduğu gibi bizlerin sürekli kötülenmesidir. Bir söyle düşünün evinizin banyo seramiğini değiştirdiğinizde bile ustalardan neler çektiğinizi düşünün. Bizler o ustalarla komple bina dikiyoruz. Kusura bakmayın bu ülkeye müteahhit ler iş yaparak insanları o çöken kooperatiflerden kurtardı. İyi yada kötü müteahhit olmasa kimse şu anda oturduğu evi yapamaz. Asıl suç devletimizin bir berber berber dükkanı açmak için en az 6 ay kursa gidiyor ama müteahhit likte böyle birşey yok paran varsa hemen belgeyi alıp inşaata başlıyorsun. Bina yapabilecek bilgiye birikime ve psikolojiye sahipmisin diye soran yok. Ben sizin ne demek istediğinizi anladım sonuna kadar haklısınız ama araç konusunda bile müteahhite söz söylenince insan bir nebzede olsa üzerine alıyor. Sağlıcakla kalın 4 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 26 Mayıs 2021 Paylaş 26 Mayıs 2021 Arda Bülent Güzel yazdı: Murat bey ben denizin içine beton dökülmüş demişmiyim yukarıdaki sorumda. Denizin içindeki beton demişim. Denizin içindeki betonu özel dökmelerinin nedeni tuzlu suya maruz kalmasıdır. Sizin dediğiniz örnekte suyun içinde kalan betona zarar vermez sadece su Demir’e ulaşmışsa korozyon başlar ve Demir’i çürütür. İkincisi deniz kumu ile yapılan binaların çökmesinin nedenide deniz tuzudur ve Demir’in uğradığı korozyondur. Ben kendi işimden dolayı hiç bir müteahhit i ne savunurum nede kötülerim. Sadece bilgi birikimimle inşaatlarımı yaparım. Sadece benim üzüldüğüm nokta aynı galericilerde olduğu gibi bizlerin sürekli kötülenmesidir. Bir söyle düşünün evinizin banyo seramiğini değiştirdiğinizde bile ustalardan neler çektiğinizi düşünün. Bizler o ustalarla komple bina dikiyoruz. Kusura bakmayın bu ülkeye müteahhit ler iş yaparak insanları o çöken kooperatiflerden kurtardı. İyi yada kötü müteahhit olmasa kimse şu anda oturduğu evi yapamaz. Asıl suç devletimizin bir berber berber dükkanı açmak için en az 6 ay kursa gidiyor ama müteahhit likte böyle birşey yok paran varsa hemen belgeyi alıp inşaata başlıyorsun. Bina yapabilecek bilgiye birikime ve psikolojiye sahipmisin diye soran yok. Ben sizin ne demek istediğinizi anladım sonuna kadar haklısınız ama araç konusunda bile müteahhite söz söylenince insan bir nebzede olsa üzerine alıyor. Sağlıcakla kalın Arda bey, taraflı yaklaşmayalım. Üzerinize alınmanızı gerektirecek bir şey yok zaten. Bakın kendiniz söylüyorsunuz demirde korozyona sebep olur diye. Bu demir hangi demir? Kıyıya koyduğunuz atıl demir mi yoksa o betonu bir arada tutmak gibi bir amaçla koyulan demir mi? 4 ayda artık ulaşmıştır değil mi demire? Sadece deniz değil, bununla ilgili makale vardı normal beton belirttiğim şekilde su altında kalırsa basınç dayanımı %30-%50 arasında düşüyor diye. Deniz suyu değil burada bahsedilen, su. Ben o yazımda bir sürü şeyden bahsettim, sizce açıklayamayacağımı düşündüğünüz iki tanesini cımbızla seçip sordunuz. Yine cevapladım, bu sefer kocaman yazıdan iki kelimeyi cımbızladınız. Bu şekilde sonuç elde edemeyiz. Denizin içindeki betonu siz sordunuz, cevapladım, suyun içindeki beton içinde siz zaten cevabın bir kısmını vermişsiniz, diğer kısmını bulamadım ama bulurum elbet. Bu arada denize beton dökülmez, beton dışarıda dökülür ve denize yerleştirilir. Bunu herkes gibi biliyoruz. Arabalardan sorumlu müteahhittir eğer onun hatası sebebiyle zarar görüyorsa. Çatıya koyduğu mermer düşüp park halindeki arabayı pert ediyorsa sorumlusu o mermeri oraya koyduran müteahhittir, yaptığı otopark Ankara gibi karasal iklimde bile su altında kalıyorsa yine sorumlu müteahhittir. Kusura bakmayın ama bu böyledir. Benim çok müteahhit arkadaşım var. Müteahhitlerle ilgili bir sorunum da yok. Ben işini düzgün yapmayan her meslek grubuna karşıyım. Benim kuzenim sigortacıyken kaskomu ve sigortamı emmi yaptı mesela. Kuzenim bile olsa işini düzgün yapmayan kimseye müsamaha göstermem. Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 26 Mayıs 2021 Paylaş 26 Mayıs 2021 Arda bey, taraflı yaklaşmayalım. Üzerinize alınmanızı gerektirecek bir şey yok zaten. Bakın kendiniz söylüyorsunuz demirde korozyona sebep olur diye. Bu demir hangi demir? Kıyıya koyduğunuz atıl demir mi yoksa o betonu bir arada tutmak gibi bir amaçla koyulan demir mi? 4 ayda artık ulaşmıştır değil mi demire? Sadece deniz değil, bununla ilgili makale vardı normal beton belirttiğim şekilde su altında kalırsa basınç dayanımı %30-%50 arasında düşüyor diye. Deniz suyu değil burada bahsedilen, su. Ben o yazımda bir sürü şeyden bahsettim, sizce açıklayamayacağımı düşündüğünüz iki tanesini cımbızla seçip sordunuz. Yine cevapladım, bu sefer kocaman yazıdan iki kelimeyi cımbızladınız. Bu şekilde sonuç elde edemeyiz. Denizin içindeki betonu siz sordunuz, cevapladım, suyun içindeki beton içinde siz zaten cevabın bir kısmını vermişsiniz, diğer kısmını bulamadım ama bulurum elbet. Bu arada denize beton dökülmez, beton dışarıda dökülür ve denize yerleştirilir. Bunu herkes gibi biliyoruz. Arabalardan sorumlu müteahhittir eğer onun hatası sebebiyle zarar görüyorsa. Çatıya koyduğu mermer düşüp park halindeki arabayı pert ediyorsa sorumlusu o mermeri oraya koyduran müteahhittir, yaptığı otopark Ankara gibi karasal iklimde bile su altında kalıyorsa yine sorumlu müteahhittir. Kusura bakmayın ama bu böyledir. Benim çok müteahhit arkadaşım var. Müteahhitlerle ilgili bir sorunum da yok. Ben işini düzgün yapmayan her meslek grubuna karşıyım. Benim kuzenim sigortacıyken kaskomu ve sigortamı emmi yaptı mesela. Kuzenim bile olsa işini düzgün yapmayan kimseye müsamaha göstermem. Size birşeyler anlatmak istedim ama siz hala kendi bildiğinizi okuyorsunuz. Su altına beton dökülür beyfendi bilmeden yorumlamayınız. Konuyu istediğiniz gibi yorumluyorsunuz. Ben araba konusunda müteahhitliğin ne alakası var da konuya sokuyorsunuz diyorum. oraya o mermeri koyan ustanın hiç hatası yok yada O mermeri müteahhit değilde site yönetimi koydu ise mesela nerden anladında müteahhite suçu kestin. neyse Murat bey HAKLISINIZ. Selçuk kusura bakma konunu dağıttım özür dilerim 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 26 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 26 Mayıs 2021 Estağfurullah konu müsait dilediğinizi konuşabilirsiniz 😄 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 26 Mayıs 2021 Paylaş 26 Mayıs 2021 Arda Bülent Güzel yazdı: Size birşeyler anlatmak istedim ama siz hala kendi bildiğinizi okuyorsunuz. Su altına beton dökülür beyfendi bilmeden yorumlamayınız. Konuyu istediğiniz gibi yorumluyorsunuz. Ben araba konusunda müteahhitliğin ne alakası var da konuya sokuyorsunuz diyorum. oraya o mermeri koyan ustanın hiç hatası yok yada O mermeri müteahhit değilde site yönetimi koydu ise mesela nerden anladında müteahhite suçu kestin. neyse Murat bey HAKLISINIZ. Selçuk kusura bakma konunu dağıttım özür dilerim Arda bey bir şeyin uygulanabilir olması ile uygulanması arasında fark var ama bu konuda belli ki anlaşamayacağız sizinle. Otomobili bu işe nasıl sokuyorum kısmına takıldınız madem, açıklayayım; orada bir mermer var, konunun genelini okuyunca Selçuk hocamın söylediklerinden benim anladığım, o mermer oraya inşaat aşamasında müteahhit tarafından koyulmuş. Eğer hal bu ise bu işte ihmal var, ihmali olan suçludur. Yok inşaat bittikten sonra site yönetimi koydu ise bunun da kaydı vardır yönetimin aidat harcama belgelerinde muhakkak faturası vs. bulunur, o zaman yöneticinin ihmali var demektir. Benim derdim müteahhit ile değil ki, mermeri koyanla. Sorun mermer de değil zaten, o mermerin düşmesi. Benim konuda okuduklarımdan anladığım mermer müteahhit işi olduğu için müteahhit sorumludur diye yazıyorum, yoksa mermeri koyan sorumlu tabi ki. Araba konusunda araba kaza sonucu pert olmuyor, üzerine binadan bir cisim düşmesi sonucu pert oluyor. Aracın sokakta olması, parkta olması falan gerçeği değiştirmez, sonuç olarak binada hatalı koyulan bir cisim sebebi ile oluşuyor hasar. Usta konusuna gelince, müteahhit sorumludur. Yoksa mermeri kesen usta ile onu oraya koyarken kullandıkları kalekimi üreten fabrikanın işçisine kadar gitmek gerekir. Ustanın yaptığı işten de müteahhit sorumlu. Bulur kalite kontrolcüsünü, kontrol ettirir, bu benim problemim değil. Ofisimde oturayım, parasını vereyim, bitince satayım hesabı olunca mermer de düşer duvar da çöker... Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 26 Mayıs 2021 Paylaş 26 Mayıs 2021 Arda bey bir şeyin uygulanabilir olması ile uygulanması arasında fark var ama bu konuda belli ki anlaşamayacağız sizinle. Otomobili bu işe nasıl sokuyorum kısmına takıldınız madem, açıklayayım; orada bir mermer var, konunun genelini okuyunca Selçuk hocamın söylediklerinden benim anladığım, o mermer oraya inşaat aşamasında müteahhit tarafından koyulmuş. Eğer hal bu ise bu işte ihmal var, ihmali olan suçludur. Yok inşaat bittikten sonra site yönetimi koydu ise bunun da kaydı vardır yönetimin aidat harcama belgelerinde muhakkak faturası vs. bulunur, o zaman yöneticinin ihmali var demektir. Benim derdim müteahhit ile değil ki, mermeri koyanla. Sorun mermer de değil zaten, o mermerin düşmesi. Benim konuda okuduklarımdan anladığım mermer müteahhit işi olduğu için müteahhit sorumludur diye yazıyorum, yoksa mermeri koyan sorumlu tabi ki. Araba konusunda araba kaza sonucu pert olmuyor, üzerine binadan bir cisim düşmesi sonucu pert oluyor. Aracın sokakta olması, parkta olması falan gerçeği değiştirmez, sonuç olarak binada hatalı koyulan bir cisim sebebi ile oluşuyor hasar. Usta konusuna gelince, müteahhit sorumludur. Yoksa mermeri kesen usta ile onu oraya koyarken kullandıkları kalekimi üreten fabrikanın işçisine kadar gitmek gerekir. Ustanın yaptığı işten de müteahhit sorumlu. Bulur kalite kontrolcüsünü, kontrol ettirir, bu benim problemim değil. Ofisimde oturayım, parasını vereyim, bitince satayım hesabı olunca mermer de düşer duvar da çöker... Murat bey bakın bilgilenmeniz için söylüyorum . Bu işte Sorumlu yine müteahhit değil. Şantiye şefi ve yapı denetim firması sorumludur. Bu adamlardan ücret karşılığı hizmet alınmıştır ve binanın yapım aşamasında kontrol onlardadır. Ben yapı denetimin izni olmadan beton bile dökemem. Kontrol eder onayı verir ve ben beton dökerim yapı denetimin gözetiminde. Allah göstermesin yapı denetim kanundan sonra çıkan yasadan sonra bina yıkılırsa en büyük sorumluluk yapı denetim şantiye şefi ve fenni mesuldedir. Müteahhit burda ücret karşılığı iş yaptıran kişidir. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 26 Mayıs 2021 Paylaş 26 Mayıs 2021 Arda Bülent Güzel yazdı: Murat bey bakın bilgilenmeniz için söylüyorum . Bu işte Sorumlu yine müteahhit değil. Şantiye şefi ve yapı denetim firması sorumludur. Bu adamlardan ücret karşılığı hizmet alınmıştır ve binanın yapım aşamasında kontrol onlardadır. Ben yapı denetimin izni olmadan beton bile dökemem. Kontrol eder onayı verir ve ben beton dökerim yapı denetimin gözetiminde. Allah göstermesin yapı denetim kanundan sonra çıkan yasadan sonra bina yıkılırsa en büyük sorumluluk yapı denetim şantiye şefi ve fenni mesuldedir. Müteahhit burda ücret karşılığı iş yaptıran kişidir. Buna katılırım. Peki sistem gerçekte böyle mi işliyor? Merak ettiğim için soruyorum bunu, hani bizde hep kanunun kuralın etrafından bir şekilde dolaşılır ya, bu söylediğiniz uygulamada böyle mi yoksa parasını verince karışmıyorlar mı? Yorum bağlantısı
Metin Akbal 26 Mayıs 2021 Paylaş 26 Mayıs 2021 Estağfurullah konu müsait dilediğinizi konuşabilirsiniz [emoji1]Zaten araba pert nolursa olsun mu [emoji16] 1 3 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 26 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 26 Mayıs 2021 Metin Akbal yazdı: Zaten araba pert nolursa olsun mu Pert olmasa da konuşulsun güzel bilgiler var 😄 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 26 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 26 Mayıs 2021 Ersen Tapan yazdı: Selçuk geçmiş olsun yeni gördüm. Sağol Abicim teşekkür ederim, iş güç durumu normaldir. Zaten yoğunluk vardır sende Abicim 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 26 Mayıs 2021 Paylaş 26 Mayıs 2021 Hayırlısı olsun.. Maceraya 500X sport ile devam etmek güzel olabilir 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts