Erkan Işık 10 Haziran 2018 Paylaş 10 Haziran 2018 Erkan bey aracı alalı 3 veya 4 ay olucak kent ford servis çalışanından aldım tüm ağır bakımları yapılı bir şekilde dediklerinizden olabiliceğini zannetmiyorum ama maf ı değiştrip denicem eğer olmaz ise sizin dediğiniz gibi baktırıp çözüm bulmaya çalışıcam ilginiz için teşekkürlerMafdan önce sanzıman takozuna bak sonra mafa bak maf dedıgınız hava akışmetre degılmı hava akışmetre olsa aracın cekmez gitmez gaza basıgında duşunur rampası olmaz aracın Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi Yorum bağlantısı
Erkan Işık 10 Haziran 2018 Paylaş 10 Haziran 2018 Küt diye vurma yoktu, sadece gaza basınca sallantı (motor kendini 2 kere sallıyordu) gazdan cekince sallantı Sallantı işde takozlardanTapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiSallantı işde takozlardanTapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi bu parca arızalıTapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi Yorum bağlantısı
Onur Tanrıverdi 10 Haziran 2018 Yazar Paylaş 10 Haziran 2018 bu parca arızalıTapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiErkan bey bu paylaşmış olduğunuz ürün orjinal mi ? Yorum bağlantısı
Erkan Işık 10 Haziran 2018 Paylaş 10 Haziran 2018 (düzenlendi) 29 dakika önce, Onur Tanrıverdi yazdı: 36 dakika önce, Erkan Işık yazdı: bu parca arızalı Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi Erkan bey bu paylaşmış olduğunuz ürün orjinal mi ? orjınal urun 500 lıra cıvarı bunlar yan sanayı ben ecem marka takdım onu bulabıldım bu takozun ıcındekı lastık kopmuş durumdaydı gaza basınca ve gazdan cekınce arac boşluk yapıyordu bunu degıstırınce boşluk yapma ısını kesdı ama yuzde 10 luk falan var hıssedıyorum buyuk ıhtımal motor takozlarıda asınmıs kendı aracımın arac 2013 ford fıesta mk7 1.5 tdci , youtubede vıdeoları var ama yabancı vıdeolar var genelde ingilizce aratırsanız bır bakın ızleyın , bu parça ile arızanız gıderılmesse vuruntu sensörü, maf sensörü, enjektör arızası hepsıne bakmak lazım ınsallah bu parça dırda sorun ucuz yoldan arızan kurltulursunuz ben 60 liraya aldım ford parcası satan yerden, 20 lirada takmasına verdım 80 lıraya degısdım yıgılma gazdan cekınce bosluk yapma gaz verınce ileri geri hareket etmek kesıldı hatta cıkan parcayı bugun dayson alıp onla dolgu yapdım donmasını beklıyorum dolgu bekldegım gıbı olursa orjınal parcayı takacam gerı :)), frene atınca ayagı tıtreme vardı onuda TRw marka disk aldım önlere 150 tl +120 tl ye TRW marka fren balatası+50 lira işcilik +60 lıra sanzıman takozu+20 lira işcilik = 400 lira harcadım ama degdi frenlerın tutusu degısdı tıtreme kesıldı boşluk yıgma vs hepsı gıttı 10 Haziran 2018 tarihinde Erkan Işık tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Deniz Öztürk 10 Haziran 2018 Paylaş 10 Haziran 2018 On 5/27/2018 at 23:33, Çağlar Bayur yazdı: maf olmayan tasarımda map olur, sizin aracınız ile ilgili değil, tasarım farkı euro4 motorlarda hem maf hem map var.Map sensörü küçük olanı yukarı da görselde eklemiştim. Yorum bağlantısı
Onur Tanrıverdi 11 Haziran 2018 Yazar Paylaş 11 Haziran 2018 Şanzıman takozuda değişti, sağ motor takozuda orjinalı ile değişti, sadece sallantı azaldı, yaptıgım masrafla kaldımBence mafla ilgili olabilir bu sorun çünkü ayağını gazdan birden çrkince vuruntu esnasında rölanti göstergeside birden boşluğa düşüyor bence hava debimetresi doğru oksijen olayını yerine getiremediğinde yanma olayını gerçekleştiremiyor düşününkü elektiriği birden kesince herşey aniden duruyor buda bence öyle bir olay diye düşünüyorum 1 Yorum bağlantısı
Erkan Işık 11 Haziran 2018 Paylaş 11 Haziran 2018 Şanzıman takozuda değişti, sağ motor takozuda orjinalı ile değişti, sadece sallantı azaldı, yaptıgım masrafla kaldımOzaman sırayla sensörleri denıyeceksınız Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi 1 Yorum bağlantısı
Canberk Eken 11 Haziran 2018 Paylaş 11 Haziran 2018 Mafı değiştirerek çözdüğünü söyleyen birisi vardı eski konularda. Ben temizleyerek çözemedim, yenisini alıp denemeye de elim varmadı şimdilik. Hemen hemen bütün 1.4 tdcilarda gördüm, sıfır km halini de bilmediğim için huyudur deyip alıştırdım kendimi. Yorum bağlantısı
Onur Tanrıverdi 11 Haziran 2018 Yazar Paylaş 11 Haziran 2018 Mafı değiştirerek çözdüğünü söyleyen birisi vardı eski konularda. Ben temizleyerek çözemedim, yenisini alıp denemeye de elim varmadı şimdilik. Hemen hemen bütün 1.4 tdcilarda gördüm, sıfır km halini de bilmediğim için huyudur deyip alıştırdım kendimi. Metin taşçı bey bu ürünün orjinalinden sipariş verdi aynı sorunu yaşadığı için takmasını ve düzelip düzelmediği duyduğum zaman hemen sipariş vericem siz alıştırdıysanız kendinizi nişey diyemem ama bu çok can sıkıcı bir olay artı yakıt bakımındanda daha fazla yakmasına sebep oluyor Yorum bağlantısı
Göksu Savcı 11 Haziran 2018 Paylaş 11 Haziran 2018 Bende dahil çoğu kişide bu olay mevcut maf sensörü arızalı deniliyor bu kadar kisinin maf sensorunun sıkıntılı olduğunu düşünmüyorum benim ekstra bir sıkıntım var sabit gazda giderken devir bir asagı bir yukarı cıkıyor ve araba al ver yapıyor başına ekstra olarak boyle birsey gelen var mı Yorum bağlantısı
Onur Tanrıverdi 11 Haziran 2018 Yazar Paylaş 11 Haziran 2018 Yok hayır bende bu şekilde olmuyor Bende dahil çoğu kişide bu olay mevcut maf sensörü arızalı deniliyor bu kadar kisinin maf sensorunun sıkıntılı olduğunu düşünmüyorum benim ekstra bir sıkıntım var sabit gazda giderken devir bir asagı bir yukarı cıkıyor ve araba al ver yapıyor başına ekstra olarak boyle birsey gelen var mı Yorum bağlantısı
Deniz Öztürk 11 Haziran 2018 Paylaş 11 Haziran 2018 (düzenlendi) 13 saat önce, Canberk Eken yazdı: Mafı değiştirerek çözdüğünü söyleyen birisi vardı eski konularda. Ben temizleyerek çözemedim, yenisini alıp denemeye de elim varmadı şimdilik. Hemen hemen bütün 1.4 tdcilarda gördüm, sıfır km halini de bilmediğim için huyudur deyip alıştırdım kendimi. mafı değiştikten sonra vuruntu geçti.vuruntu dediğim olay araç sabit hızla gidiyorken ayağınız gazda olmadığını varsayalım gaza basınca motorun hırrrrr edip hızlanması lazım normalde.Gaza bastığınızda birden küt diye vuruyor araç benzinli araçlarda çok olur bu olay.Ayrıca motor soğukken kesinlikle küt diye vurma olayı olmuyor 1 km gidiyorsunuz sonra başlıyor.Motor soğukken gaza basıp çekiyorum sürekli vuruntu olsun diye ama olmuyor. Şuan ki sıkıntım araçtan gazı ayağımdan çekince vuruntu oluyor 11 Haziran 2018 tarihinde Deniz Öztürk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Onur Tanrıverdi 13 Haziran 2018 Yazar Paylaş 13 Haziran 2018 Ürün henüz elime ulaşmadı, gelince size kesin olarak yazarımMetin bey maf sensörünü aracınıza takıp denediniz mi acaba sorundan kurtuldunuz mu ona göre bizde bir yol uygulayalım sizden gelicek cevaba göre Yorum bağlantısı
Onur Tanrıverdi 17 Haziran 2018 Yazar Paylaş 17 Haziran 2018 Benim sorunum düzeldi, motor sogukken silkeleme- vuruntu yapmayıp motor ısınınca yapmaya baslıyorsa sorununuz kesinlikle maf sensoru fordtoptancısından gelen parça orjinal, gönül rahatlıgıyla alabilirsinizTeşekkürler metin bey en kısa zamanda bende bir adet orjinal maf sensörü alıp değiştiricem umarım benimde sorunum bu şekilde hallolur Yorum bağlantısı
Deniz Öztürk 17 Haziran 2018 Paylaş 17 Haziran 2018 11 saat önce, Metin Taşcı yazdı: Benim sorunum düzeldi, motor sogukken silkeleme- vuruntu yapmayıp motor ısınınca yapmaya baslıyorsa sorununuz kesinlikle maf sensoru fordtoptancısından gelen parça orjinal, gönül rahatlıgıyla alabilirsiniz ben söylemiştim en güzel örneği motor soğukken gaza ne kadar basıp çeksenizde vuruntu olmuyor,1km falan gittikten sonra yani motor ısınınca vuruntu oluyor. Yorum bağlantısı
Onur Tanrıverdi 10 Temmuz 2018 Yazar Paylaş 10 Temmuz 2018 aynı silkeleme tekrar başladı, sorun maf sensoru olmayabilir.Dün akşam maf sensörü siparişi verdim bende keşke acele etmeseymişim Yorum bağlantısı
Onur Tanrıverdi 10 Temmuz 2018 Yazar Paylaş 10 Temmuz 2018 benim anlamadıgım neden 2 hafta düzeldi, sonra tekrar aynı sıkıntı ortaya cıktıYani gerçekten çok can sıkan ve çok berbat bir olay bu resmen bu sıkıntı yüzünden araçtan soğuyorum inşallah aldığım parçadan dolayı düzelir umarım sizinkiside tekrardan düzelir yoksa hep masraf hep sinir bozucu olay Yorum bağlantısı
Onur Tanrıverdi 13 Temmuz 2018 Yazar Paylaş 13 Temmuz 2018 Parçayı taktınız mı? Sonuç nedirSonuç düzelme yok artı gazdan ayagımı çrkince biraz kendi gaz verip bırakıyor kafayı yicem en sonunda ya Yorum bağlantısı
Onur Tanrıverdi 13 Temmuz 2018 Yazar Paylaş 13 Temmuz 2018 Bence olmaması gereken bir durum ben 2 viteste giderken ayagımı gazdan çekince sanki içinde bir miktar majot kalmış gibi onuda kullanıp duruyo ileri doğru gaz verip birden duruyo benim dediğim olay Gazdan ayagı cekince gaz vermesi, aracı sıfır aldıgımdada vardı, benzer bi durum mu acaba Yorum bağlantısı
Deniz Öztürk 13 Temmuz 2018 Paylaş 13 Temmuz 2018 On 7/10/2018 at 12:41, Metin Taşcı yazdı: aynı silkeleme tekrar başladı, sorun maf sensoru olmayabilir. pompacıya götürün aracı.bu motorlarda kronik sorunmuş Fuel Rail Pressure Sensor değişicek.Enjektörün olduğu borunun sonunda.Aracın test menüsüne girin.Kontak kapalı konumda gösterge panelinde ki düğmeye basılı tutun 10 saniye sonra kontağı açın test menüsü için.Düğmeye basarak ilerleyin F 834 yazan yerde durun.sabit kalmıyor F828 oluyor birden F 845 oluyor ise değişmesi lazım Yorum bağlantısı
Onur Tanrıverdi 14 Temmuz 2018 Yazar Paylaş 14 Temmuz 2018 pompacıya götürün aracı.bu motorlarda kronik sorunmuş Fuel Rail Pressure Sensor değişicek.Enjektörün olduğu borunun sonunda.Aracın test menüsüne girin.Kontak kapalı konumda gösterge panelinde ki düğmeye basılı tutun 10 saniye sonra kontağı açın test menüsü için.Düğmeye basarak ilerleyin F 834 yazan yerde durun.sabit kalmıyor F828 oluyor birden F 845 oluyor ise değişmesi lazımBu sabah dediğiniz gibi test menüsüne girdim f 834 yazmıyor f551 f552 f553 arası gidip geliyor sabit kalmadan acaba bu ne demektir ? Yorum bağlantısı
Eren Bayralı 14 Temmuz 2018 Paylaş 14 Temmuz 2018 Eminmisin F ile başlayan sayının o sensor olduğuna? Yanlış hatırlamıyorsam depodaki yakıt miktarını gösteriyordu bu veri. Yorum bağlantısı
Onur Tanrıverdi 14 Temmuz 2018 Yazar Paylaş 14 Temmuz 2018 Eminmisin F ile başlayan sayının o sensor olduğuna? Yanlış hatırlamıyorsam depodaki yakıt miktarını gösteriyordu bu veri.Yani ben kodları anlayamadım drniz bey yazmış ama bu olayı nasıl çözücem bilemedim Yorum bağlantısı
Onur Tanrıverdi 15 Temmuz 2018 Yazar Paylaş 15 Temmuz 2018 Vuruntuyla ilgili bir ustaya gösterdim dün bilgisayarada bağlandı araç herhangi bir sorun olmadığını söyledi hatta kendisindede 2015 model focus varmış ondada aynı sorun varmıs Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Temmuz 2018 Paylaş 15 Temmuz 2018 Bu vuruntu motorda mı yoksa kabinde mi hissediliyor. Aksa bakıldı mı Yorum bağlantısı
Recommended Posts