Ramazan Başkan 11 Mayıs 2018 Paylaş 11 Mayıs 2018 Değerli Üyeler vefat eden babamın üzererine olan aracı varislere aktarmak işlemleri yapmak istiyoruz Ereğli Emniyet Müdürlüğüne gittiğimde bütün varislerin gelmesi gerektiğini söylediler. Konya İl Emniyet müdürlüğünü aradım herkese gerek yok varislerden biri o ilcede ikamet ediyorsa o başlatabilir dedi . Ereğli kabul Etmiyor bizde noterden vekalet almayla uğraşmak istemiyoruz gercekten durum nedir veraset işleminde bir varis yetermi yoksa herkes gelmemlimi Yorum bağlantısı
Cem Işık 11 Mayıs 2018 Paylaş 11 Mayıs 2018 Tüm varisler gidebilecek olan 1 kişiye vekalet versin. Xxxx plakalı aracı veraseten üzerimize almaya şeklinde olacak vekalet. Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 11 Mayıs 2018 Paylaş 11 Mayıs 2018 Ramazan Başkan yazdı: Değerli Üyeler vefat eden babamın üzererine olan aracı varislere aktarmak işlemleri yapmak istiyoruz Ereğli Emniyet Müdürlüğüne gittiğimde bütün varislerin gelmesi gerektiğini söylediler. Konya İl Emniyet müdürlüğünü aradım herkese gerek yok varislerden biri o ilcede ikamet ediyorsa o başlatabilir dedi . Ereğli kabul Etmiyor bizde noterden vekalet almayla uğraşmak istemiyoruz gercekten durum nedir veraset işleminde bir varis yetermi yoksa herkes gelmemlimiÖncelikle başınız sağolsun hocam. Tecrübe ile yazıyorum.Eğer mirascılar birbirine güveniyorsa bir kişi hariç diğerleri noterde o araç için miras red yazısı çıkarsınlar. En temiz yol.Bu yoluda sorun emniyete öyle devam edin.Hele ticari ise vergi daireleri ile emniyet arasında süründürürler.Diğer türlü hem alırken hem satarken mirascıları isterler vekalette yok şu eksik bu eksik tekrar tekrar vekalet istiyorlar. Yorum bağlantısı
Ramazan Başkan 11 Mayıs 2018 Yazar Paylaş 11 Mayıs 2018 Cem Işık yazdı: Tüm varisler gidebilecek olan 1 kişiye vekalet versin. Xxxx plakalı aracı veraseten üzerimize almaya şeklinde olacak vekalet. Genişlet Dün Notere gidildi istanbulda hem bankadaki bakiyenin dağıtımı için hem aracın varislere intikali için ve ardından satışı için bana vekalet vereceklerdi ancak noter sıkıntı cıkarmış yok kardeşine ne kadar güveniyon annene ne kadar güveniyon diye . sonra bu sekilde vekalet verilmez aracı kime satacaksanız onunda adı yazılmalı demiş bizde kızıp noteri işlemleri iptal ettirip cıktık amacımız aracın babam üzerinden bizlere pay edilmesi sonra satışını yapmak sadece sizin yazdığınız sekilde vekalet alsak olurmu yoksa eklememiz gereken birşeymi var konyada notere sorduğumuzda siz durumu anlatın noter ler bilir yapar diyor ancak noter işi karıştırıp arabayı kime satacaksanız onunda adını yazacaz diyormuş Erdoğan Temur yazdı: Öncelikle başınız sağolsun hocam. Tecrübe ile yazıyorum. Eğer mirascılar birbirine güveniyorsa bir kişi hariç diğerleri noterde o araç için miras red yazısı çıkarsınlar. En temiz yol. Bu yoluda sorun emniyete öyle devam edin. Hele ticari ise vergi daireleri ile emniyet arasında süründürürler. Diğer türlü hem alırken hem satarken mirascıları isterler vekalette yok şu eksik bu eksik tekrar tekrar vekalet istiyorlar. Genişlet red dediğiniz feragatmı oluyor Yorum bağlantısı
Cem Işık 11 Mayıs 2018 Paylaş 11 Mayıs 2018 Notere tüm varisler gidip, xxxxx plakalı aracın veraseten üzerimize alınması işlemleri için diye ortak imza atarlarsa sorunsuz halledilir. Hatta vergi vs işi varsa aracın o da eklenebilir. Araç veraseten üzerinize alındıktan sonra satılacaksa o da yazılabilir vekalete. Üzerimize aldıktan sonra satmaya vs gibi. Yoksa tüm varisler beraber gitmek zorunda Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 11 Mayıs 2018 Paylaş 11 Mayıs 2018 Alım satım işlerini siz yapacaksanız vekalet size olmaz varis olduğunuz için. Başka birisine verilmeli.Fergat değil red olacak. Yorum bağlantısı
Ramazan Başkan 11 Mayıs 2018 Yazar Paylaş 11 Mayıs 2018 (düzenlendi) Erdoğan Temur yazdı: Alım satım işlerini siz yapacaksanız vekalet size olmaz varis olduğunuz için. Başka birisine verilmeli. Fergat değil red olacak. Genişlet Aracın bütün resmi işlemlerini ben yapacam ve aracı ben satacağım bu durumda bana vekalet verilmezmi aynı zamanda varislerden biriyim bu durumda aile dışından birileri vekalet vereceğiz 11 Mayıs 2018 tarihinde Ramazan Başkan tarafından düzenlendi Hata Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt 11 Mayıs 2018 Paylaş 11 Mayıs 2018 Öncelikle başınız sağ olsun. İki şekilde yapabilirsiniz, biricincisi Noterde varisler 1 kişi adına feragat verecekler ( Reddi Miras Değil kesinlikle değil, o zaman müteveffanın bütün mirası RED edilmiş sayılır) ve satış 1 kişi adına olacak. İkincisi Aşağıda belirttiği evraklar ile işlem yapılması durumudur. *Veraset ilamı *Mirascılık Belgesi *Maliye'den Veraset İntikal Borcu yoktur yazısı * Kaç varis var ise o varisler adına doldurulacak EK 1 belgesi * Mirasçılardan 1 kişi adına Trafik poliçesi düzenlenecek * Ruhsatta kaç mirasçı var ise onlarında adları yazacak. Her iki işlemde noterde yapılacaktır. Feragat verilmesi halinde, feragat ile ilgili noter işlem masrafı olacaktır, bu masrafı ödemek istemiyorsanız ikinci yoldan aracı mirasçıların üzerine alabilirsiniz. Ek bilgi olarak söyleyeyim sonrasında mirasçılar aracı tek bir mirasçıya satabilirler. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Mayıs 2018 Paylaş 11 Mayıs 2018 Ramazan Başkan yazdı: ancak noter sıkıntı cıkarmış yok kardeşine ne kadar güveniyon annene ne kadar güveniyon diye Genişlet işleriniz rahata çıktıktan sonra bu noteri şikayet edin. MEvzuata aykırı işlem isteğiniz yok, o lafları edende boşboğazlık var. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Mayıs 2018 Paylaş 14 Mayıs 2018 Maalesef çoğu böyle. İş nasıl yokuşa sürülür araştırıp buluyorlar. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 15 Mayıs 2018 Paylaş 15 Mayıs 2018 Çağlar Bayur yazdı: işleriniz rahata çıktıktan sonra bu noteri şikayet edin. MEvzuata aykırı işlem isteğiniz yok, o lafları edende boşboğazlık var. Genişlet Noter son sahnede görünüyor, onu diyen katiptir.. Yorum bağlantısı
Ali Uymaz 15 Mayıs 2018 Paylaş 15 Mayıs 2018 Biraz konu dışı kusura bakmayın. Geçenlerde noterde yakınımin işlemini yapıyorum evrakla ilgili bilgi amaçlı telefonla konuşurken su sözlerle irkildim elindeki telefonu masaya bırak şuraya imza at işlem kendimin olmadığı için bitmesini bekledim kağıtları teslim alınca noter hanım burada mı diye sorunca izinli, buyrun biz yardımcı olalım diye diğer personel söze girdi. Olanları anlatınca ben özür dilerim dedi. Kusura bakmayın tarzında. diğer personel ne özür dilemesi bu kadar millet sırada bekliyor falan filan diyince kimseyi azarlamaya hakkınız yok en fazla sıradaki işlemi alırsınız amacınız bekletmemekse diyip ayrildim. noter konusu gecince paylaşmak istedim. Bazen ilgi alanları dışında değişik yorumlar yapabiliyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Uğur Acun 20 Haziran 2018 Paylaş 20 Haziran 2018 normal de Tescil işlemlerini 1 tane varis halledebiliyor. Gidip tescil işlemlerinden sonra Sigorta kestirip yeni ruhsatını çıkarıyo. Hiç böyle vekalet diye bir şeyle karşılaşmadım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Haziran 2018 Paylaş 20 Haziran 2018 Uğur Acun yazdı: normal de Tescil işlemlerini 1 tane varis halledebiliyor. Gidip tescil işlemlerinden sonra Sigorta kestirip yeni ruhsatını çıkarıyo. Hiç böyle vekalet diye bir şeyle karşılaşmadım.Araç kimin oluyor ? Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt 21 Haziran 2018 Paylaş 21 Haziran 2018 Uğur Acun yazdı: normal de Tescil işlemlerini 1 tane varis halledebiliyor. Gidip tescil işlemlerinden sonra Sigorta kestirip yeni ruhsatını çıkarıyo. Hiç böyle vekalet diye bir şeyle karşılaşmadım. Genişlet Mehmet Ozyurek yazdı: Araç kimin oluyor ? Genişlet Bir tane'de ben sorayım; Varisler hakkından feragat etmeden veya vekalet vermeden hisseli taşınırın tescilini EGM nasıl tek varisin üzerine yapıyor? Yorum bağlantısı
Uğur Acun 21 Haziran 2018 Paylaş 21 Haziran 2018 EGM hisse oranında tescil yapıyor. Ruhsatta herkesin hakkı yazıyor. Ama trafik sigortası 1 kişi üzerine yapılıyor. Sonra aynı kişi üzerinden devam ediyor. Kişi değişirse hasarsızlık indirimi değişiyor. Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt 21 Haziran 2018 Paylaş 21 Haziran 2018 Uğur Acun yazdı: EGM hisse oranında tescil yapıyor. Ruhsatta herkesin hakkı yazıyor. Ama trafik sigortası 1 kişi üzerine yapılıyor. Sonra aynı kişi üzerinden devam ediyor. Kişi değişirse hasarsızlık indirimi değişiyor. Genişlet buradaki sorun Trafik poliçesinin nasıl düzenleneceği değil tescilin ( aracın varis veya varislere nasıl geçeceği) nasıl yapılacağı, tescil işlemi noterlere geçtikten sonra daha önce bahsettiğim ve aşağıda belirttiğim gibi işlem yapılıyor, bunun haricinde farklı bir işlemi ben bilmiyorum yapanı da görmedim. Mahmut Yurt yazdı: İki şekilde yapabilirsiniz, birincisi Noterde varisler 1 kişi adına feragat verecekler ve satış 1 kişi adına olacak. İkincisi Aşağıda belirttiği evraklar ile işlem yapılması durumudur. *Veraset ilamı *Mirascılık Belgesi *Maliye'den Veraset İntikal Borcu yoktur yazısı * Kaç varis var ise o varisler adına doldurulacak EK 1 belgesi * Mirasçılardan 1 kişi adına Trafik poliçesi düzenlenecek * Ruhsatta kaç mirasçı var ise onlarında adları yazacak. Her iki işlemde noterde yapılacaktır. Feragat verilmesi halinde, feragat ile ilgili noter işlem masrafı olacaktır, bu masrafı ödemek istemiyorsanız ikinci yoldan aracı mirasçıların üzerine alabilirsiniz. Ek bilgi olarak söyleyeyim sonrasında mirasçılar aracı tek bir mirasçıya satabilirler. Genişlet Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Haziran 2018 Paylaş 21 Haziran 2018 Aksi mümkün değil bence.. Çünkü sahiplenme söz konusu.. Adam belki red edecek.. belki hakkından feragat edecek.. Yorum bağlantısı
Uğur Acun 21 Haziran 2018 Paylaş 21 Haziran 2018 Araç ruhsat sahibi ölürse ilk olarak veraset ilamı sonra mirasçısılık daha sonra trafik sigortası kesilip tescil işlemleri. Satılacaksa işlemler biraz daha kolay ama kullanılacaksa biraz karışık malesef. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Erdal 6 Eylül 2019 Paylaş 6 Eylül 2019 (düzenlendi) Mahmut Yurt yazdı: Öncelikle başınız sağ olsun. İki şekilde yapabilirsiniz, biricincisi Noterde varisler 1 kişi adına feragat verecekler ( Reddi Miras Değil kesinlikle değil, o zaman müteveffanın bütün mirası RED edilmiş sayılır) ve satış 1 kişi adına olacak. İkincisi Aşağıda belirttiği evraklar ile işlem yapılması durumudur. *Veraset ilamı *Mirascılık Belgesi *Maliye'den Veraset İntikal Borcu yoktur yazısı * Kaç varis var ise o varisler adına doldurulacak EK 1 belgesi * Mirasçılardan 1 kişi adına Trafik poliçesi düzenlenecek * Ruhsatta kaç mirasçı var ise onlarında adları yazacak. Her iki işlemde noterde yapılacaktır. Feragat verilmesi halinde, feragat ile ilgili noter işlem masrafı olacaktır, bu masrafı ödemek istemiyorsanız ikinci yoldan aracı mirasçıların üzerine alabilirsiniz. Ek bilgi olarak söyleyeyim sonrasında mirasçılar aracı tek bir mirasçıya satabilirler. Genişlet merhaba aynı durumdayız biz. babam vefat etmeden önce aldığı bir araba varmış bilmiyorduk araba kayıp yok muhtemelen parçalandı çünkü ne bir ceza ne bir mtv ödemesi vs yok birinde olsa bu şekilde kullanabilmesi mümkün değil. hurdadan yararlanmak istedik vekalet vs herşeyi ayarladık taaa mersine gittik tescil şubesine ama işgüzar bir memur sırf vekalette hurda yasasının no su yazmıyor diye işlemi yapmadı bizde saldık açıkçası. umurumda bile değil aradan 20 sene geçmiş ne oldu ne bitti bilmiyorum. şimdi siz ne önerirsiniz 5 kişi vasili bir araç kayıp araç ortada yok hala vergi+ceza işliyor ömür boyu işleyecek nasıl kurtulacağız bu araçtan. verasettekiler herhangi bir noterden feragatname yazdırsalar benim adıma ben bu tüm feragatnamelerle tek başıma üstüme aldırabilir miyim tescilini. amacım araç tek bana kalsa tek başıma uğraşayım istiyorum en azından borcu tek ben üstleneyim kalan işlemler için taa mersine gidip tek başıma halledebilirim hurda yasası vs mevzunu. lütfen birileri yardımcı olsun kabusumuz oldu araç 6 Eylül 2019 tarihinde Ahmet Erdal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Eylül 2019 Paylaş 6 Eylül 2019 Ahmet Erdal yazdı: merhaba aynı durumdayız biz. babam vefat etmeden önce aldığı bir araba varmış bilmiyorduk araba kayıp yok muhtemelen parçalandı çünkü ne bir ceza ne bir mtv ödemesi vs yok birinde olsa bu şekilde kullanabilmesi mümkün değil. hurdadan yararlanmak istedik vekalet vs herşeyi ayarladık taaa mersine gittik tescil şubesine ama işgüzar bir memur sırf vekalette hurda yasasının no su yazmıyor diye işlemi yapmadı bizde saldık açıkçası. umurumda bile değil aradan 20 sene geçmiş ne oldu ne bitti bilmiyorum. şimdi siz ne önerirsiniz 5 kişi vasili bir araç kayıp araç ortada yok hala vergi+ceza işliyor ömür boyu işleyecek nasıl kurtulacağız bu araçtan. verasettekiler herhangi bir noterden feragatname yazdırsalar benim adıma ben bu tüm feragatnamelerle tek başıma üstüme aldırabilir miyim tescilini. amacım araç tek bana kalsa tek başıma uğraşayım istiyorum en azından borcu tek ben üstleneyim kalan işlemler için taa mersine gidip tek başıma halledebilirim hurda yasası vs mevzunu. lütfen birileri yardımcı olsun kabusumuz oldu araç Genişlet Kayıp başvurusu yapın.. 30 gün sonra tescilden düşürülür. Yorum bağlantısı
Ahmet Erdal 13 Eylül 2019 Paylaş 13 Eylül 2019 Mehmet Ozyurek yazdı: Kayıp başvurusu yapın.. 30 gün sonra tescilden düşürülür. Genişlet teşekkürler başvuru nereye yapılacak? tescil şubesine mi herhangi bir şubeye olur mu? birde verasetli bir araç bu hala babamın üzerine gözüküyor üstüme bile almadık. prosedür tam olarak nedir önce tescil sonra başvuru mu? herhangi birimiz gidip bu başvuruyu yapamaz sanırım? bu durumda vekalet mi almak lazım? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Eylül 2019 Paylaş 13 Eylül 2019 Olmayan aracı tescil ettirmeyin bence.. ama net bilgiyi trafik tescilden alabilirsiniz.. Herhangi bir tescilden bilgi alın, muhtemelen kayıtlı olduğu tescile yönlendireceklerdir. Yorum bağlantısı
Fatma Vardar 16 Aralık 2021 Paylaş 16 Aralık 2021 Cem Işık yazdı: Notere tüm varisler gidip, xxxxx plakalı aracın veraseten üzerimize alınması işlemleri için diye ortak imza atarlarsa sorunsuz halledilir. Hatta vergi vs işi varsa aracın o da eklenebilir. Araç veraseten üzerinize alındıktan sonra satılacaksa o da yazılabilir vekalete. Üzerimize aldıktan sonra satmaya vs gibi. Yoksa tüm varisler beraber gitmek zorunda Genişlet Merhabalar. Bir sorum olacaktı mümkünse. Vefat eden bir kişinin aracını diğer varislere para ödeyerek üzerime almak istiyorum. Hak geçmemesi adına ücreti nasıl belirleyebiliriz? Kasko değer bedelini mi ödemek lazım? Yoksa satış sayfalarında çeşitli rakamlar çıkıyor bilemedim Yorum bağlantısı
Cem Işık 16 Aralık 2021 Paylaş 16 Aralık 2021 Fatma Vardar yazdı: Merhabalar. Bir sorum olacaktı mümkünse. Vefat eden bir kişinin aracını diğer varislere para ödeyerek üzerime almak istiyorum. Hak geçmemesi adına ücreti nasıl belirleyebiliriz? Kasko değer bedelini mi ödemek lazım? Yoksa satış sayfalarında çeşitli rakamlar çıkıyor bilemedim Genişlet Kasko bedeli ile ilan sitelerinden benzer araçların satış fiyatı ortalaması alınabilir adilane bir işlem olması için. Yorum bağlantısı
Recommended Posts