Tansu Kalafatoğlu 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 (düzenlendi) Ali Cihangiroğlu yazdı: Yeni Çanakkale köprüsü geçiş ücreti belli olmuş galiba, 15 eur imiş, feribota devam.... Yss 27,5 osman gazi 147,5 çanakkale 150. gestaş 85-90₺ olması lazım. Zaman kazanmak isteyen 60 daha verecek yani. Bence makul gibi. Makul derken diğer özellere göre. Yoksa istanbul devlet köprüleri 13,75₺. osman gazi 2682m, çanakkale 3563m, yss 2164m imiş 22 Eylül 2021 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: Yss 27,5 osman gazi 147,5 çanakkale 150. gestaş 85-90₺ olması lazım. Zaman kazanmak isteyen 60 daha verecek yani. Bence makul gibi. Makul derken diğer özellere göre. Yoksa istanbul devlet köprüleri 13,75₺. osman gazi 2682m, çanakkale 3563m, yss 2164m imiş Çanakkale-Kilitbahir 65 tl. ve geri dönüş gece 12 ye kadar bedava di 10 tl yapmışlar.... Ulaşım hakkım Anayasal haktır ve bana Asyadan Avrupaya ücretsiz geçebileceğim Parasız Devlet yolu vermek zorundalar, bu yol ve köprü miktarıda trafiği kaldıracak kadar olmak zorunda, kurtarmıyorsa yapamıyorlarsa tamamı Devlet yolu olmalı, bunun fazlasını yapacak VERGİ geliri varsa o zaman yapsınlar paralı köprü yol vs gelirin kadar yapacaksın beni borca sokarak değil, kısaca makul değil kardeş, nesye daha yazmıyım uzamasın zaten değişen birşeyde olmayacak yormıyalım kendimizi, söyledim rahatladım anca bu oldu... 22 Eylül 2021 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 Ali Cihangiroğlu yazdı: eceabat kilitbahir 65 tl. ve geri dönüş gece 12 ye kadar bedava di 10 tl yapmışlar.... Ulaşım hakkım Anayasal haktır ve bana Asyadan Avrupaya ücretsiz geçebileceğim Parasız Devlet yolu vermek zorundalar, bu yol ve köprü miktarıda trafiği kaldıraacak kadar olamak zorunda, bunun fazlası köprü yol vs yaptıysan onu paralı yaparsın, kısaca makul değil kardeş, daha yazmıyım uzamasın... Gestaş sitesinde yazıyor. Ben geçen sene ekim’de 50-60tl’ye geçmiştim tek yön. elbette pahalı. İstanbul köprüleri 13₺ iken bunların 10 katından fazla olmasını kimse istemez. Az daha ucuz olsa çok kişi geçer, işletmeci aynı parayı hatta daha fazlasını kazanır. Bu sefer bakım maliyeti artar. Bunu da devlet sözleşmesinde koymalı. sözleşme karşılıklı anlaşma ile yapılır. Yapan kişi ben o kadar ucuz olmasını kabul etmiyorum derse köprüyü yapmaz. İsterse gıcıklığına desin, yapmasa yapmaz. Evet pahalı, ama yıllardır yapılmamıştı, şimdi yapıldı. 30 sene sonra devlete kalacak. Birileri balı yaladı mı? Yaladı. Daha önceden de yalıyordu. En azından köprünün üstüne sürüp yaladı. Keşke böyle olmasa. Ama coğrafya işte. Kader 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 Özel otoyollardan geçişler inanılmaz fahiş fiyatta. Bilinçli yapıldığını düşünüyorum. Zaten devlet garantisi var, vatandaşlar geçmese de olur diyorlar. Resmen zengine özel okul, özel hastane, sonrası özel yol yapılmış oldu. Yılbaşında da sağlam bir zam daha koyarlar, resmi enflasyon 15 olur zam en az x2 olur. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 Ali Cihangiroğlu yazdı: Yeni Çanakkale köprüsü geçiş ücreti belli olmuş galiba, 15 eur imiş, feribota devam.... Feribota şimdi kaç lira bilmiyorum ama.. o da en az 12 euro olacaktır haberin olsun.. Osmangazi köprüsü otomobil 147 lira. Feribot 110 lira. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Feribota şimdi kaç lira bilmiyorum ama.. o da en az 12 euro olacaktır haberin olsun.. Osmangazi köprüsü otomobil 147 lira. Feribot 110 lira. dediğin olacak büyük ihtimal ama o kadar yaparsalar bile geri dönüş bedeva kısmıda var, gerçi artık 10 tl. ilave alıyorlar, neyse dediğin gibi olacak sanırım, tepki yok tık yok ne olacaktı başka.... Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ama coğrafya işte. Kader coğrayfa ve kadermi, bunu sen deme bari, coğrafyanın suçu değil, kaderimizide biz yazarız izin verirsekte başkası yazar, olanda bu zaten, aslında tek suçlu var, tam yozlaşmış bu toplum, hakettiğimizi alıyoruz..... 22 Eylül 2021 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 vesile ile avrolar dolarlar ın hesaplanan kuru piyasa kuru değildir, her güncelleme yılında biraz uğraşarak gerçek kuru görebilirsiniz, şu anki gerçek kur 12 TL dolar için Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 Ali Cihangiroğlu yazdı: dediğin olacak büyük ihtimal ama o kadar yaparsalar bile geri dönüş bedeva kısmıda var, gerçi artık 10 tl. ilave alıyorlar, neyse dediğin gibi olacak sanırım, tepki yok tık yok ne olacaktı başka.... Unut onları Köprü her şeyi değiştirecek... Osmangazi ve eskihisar feribotlarının aynısı olacak işte Köprü git gel ayrı para alırsa feribot bedavaya geri getirmez.. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Evet pahalı, ama yıllardır yapılmamıştı, şimdi yapıldı. 30 sene sonra devlete kalacak. Birileri balı yaladı mı? Yaladı. Daha önceden de yalıyordu. En azından köprünün üstüne sürüp yaladı. Keşke böyle olmasa. Ama coğrafya işte. Kader Ortadoğu tipi devletçilik anlayışı ve vatandaş görüşü. (bal tutan parmağını yalar, çalıyor ama çalışıyor vb) Bir yolsuzluk veya haksızlık ne şartlarda olursa olsun mazur görülemez. 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 Hüseyin Sönmez yazdı: çalıyor ama çalışıyor vb yok yanlış olmasın " yiyor yiyor ama çalışıyor" şeklinde olmalı 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Unut onları Köprü her şeyi değiştirecek... Osmangazi ve eskihisar feribotlarının aynısı olacak işte Köprü git gel ayrı para alırsa feribot bedavaya geri getirmez.. valla almak zorunda birisi, yoksa orada yaşayanlar isyan eder, karşıya işe giden çok insan var, düdük kadar mesafeye o para çok... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 valla almak zorunda birisi, yoksa orada yaşayanlar isyan eder, karşıya işe giden çok insan var, düdük kadar mesafeye o para çok...Hayır biz vermek zorundayız Karşıda çalışan karşıya taşınacak artık. 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 Ali Gök yazdı: neden feribotlar iptalmi oldu yahu dönüş bedava idi Yorum bağlantısı
Ali Gök 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 Çağlar Bayur yazdı: dönüş bedava idi şimdi dönüş paralıya çevrildi öylemi zorla köprüden geçirmek için ülkede deli dumrul muabbeti mi başgösteryor nedir Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 Ali Gök yazdı: şimdi dönüş paralıya çevrildi öylemi zorla köprüden geçirmek için ülkede deli dumrul muabbeti mi başgösteryor nedir Olacak.. Ön görü Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 Hüseyin Sönmez yazdı: Ortadoğu tipi devletçilik anlayışı ve vatandaş görüşü. (bal tutan parmağını yalar, çalıyor ama çalışıyor vb) Bir yolsuzluk veya haksızlık ne şartlarda olursa olsun mazur görülemez. Mazur görmüyoruz ki. Ayrıca orta doğu tipi demişsiniz. Orta doğu’dayız zaten Ali Cihangiroğlu yazdı: coğrayfa ve kadermi, bunu sen deme bari, coğrafyanın suçu değil, kaderimizide biz yazarız izin verirsekte başkası yazar, olanda bu zaten, aslında tek suçlu var, tam yozlaşmış bu toplum, hakettiğimizi alıyoruz..... Akdeniz devletleri bizden farklı değil. Yandaşları tarafından refah seviyesinde yaşayanlar çok. Kuzeyliler çalışır, güneyliler yer. Bu hep böyle. Coğrafya derken meridyen ve paralellerden bahsediyorum 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 Peki Çanakkale köprüsünün günlük geçiş garantisi yazıldığı gibi 45.000 * (15 Euro+KDV) midir? Feribotların ise günlük ortalaması 12.000 deniyor (Bozcaada ve Gökçeada dahil) Yorum bağlantısı
Yusuf Taş 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 Feribota şimdi kaç lira bilmiyorum ama.. o da en az 12 euro olacaktır haberin olsun.. Osmangazi köprüsü otomobil 147 lira. Feribot 110 lira. Büyük ihtimalle dediğiniz gibi olacak, zamanında 40 TL ye geçtiğimiz feribot ücreti çok değil 2 yıl içerisinde akaryakıt ve personel giderleri bahane edilerek Gestaş tarafından iki katına çıkarıldı. Gelibolu'dan Çanakkale ye gittiğimde günübirlik 85 TL ödüyorum, tek geçiş 75 TL, plakama tanımlı kartım var %10 indirimli geçiyorum. Bu aralar Gelibolu da feribot ücretlerine tekrardan zam yapılarak insanların köprüye yönlendirilmesinin amaçlandığı konuşuluyor. Ayrıca biz Gelibolu dan otoyola girip köprüye yöneleceğiz ki bu 15-18 km yol demek, ayrıca bağlantı yol ücreti de vereceğiz sanırım. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Eylül 2021 Paylaş 23 Eylül 2021 Yusuf Taş yazdı: Mehmet Ozyurek yazdı: Feribota şimdi kaç lira bilmiyorum ama.. o da en az 12 euro olacaktır haberin olsun.. Osmangazi köprüsü otomobil 147 lira. Feribot 110 lira. Ayrıca biz Gelibolu dan otoyola girip köprüye yöneleceğiz ki bu 15-18 km yol demek, ayrıca bağlantı yol ücreti de vereceğiz sanırım. E tabi. köprü parasıyla bırakmazlar 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 Mart 2022 Paylaş 18 Mart 2022 Çanakkale köprüsü otomobil için 200 lira olmuş Boğaz hattı gestaş 107 lira sanırım. Gidiş dönüşte indirim var mı bilmiyorum. Ama vapur ile geçiş süresi ve bekleme süreleri eklenince köprü bence bedava gibi. 4600 metre uzunluğu var. Yss 2160m, osmangazi ise 2682m köprünün maliyeti ve günlük 45 bin araç geçiş garantisi farklı bir konu. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 18 Mart 2022 Paylaş 18 Mart 2022 Köprüler zamanı değerli olanlar için hala cazip. Zaten zengine komaz. Ticari araçlar için de zaman önemli ise hala cazip Yorum bağlantısı
Yusuf Taş 18 Mart 2022 Paylaş 18 Mart 2022 Çanakkale köprüsü otomobil için 200 lira olmuş Boğaz hattı gestaş 107 lira sanırım. Gidiş dönüşte indirim var mı bilmiyorum. Ama vapur ile geçiş süresi ve bekleme süreleri eklenince köprü bence bedava gibi. 4600 metre uzunluğu var. Yss 2160m, osmangazi ise 2682m köprünün maliyeti ve günlük 45 bin araç geçiş garantisi farklı bir konu. Gestaş'ta otomobil 95₺, günübirlik geçiş 107₺.Aynı gün içinde dönüş şartı var. Yoksa 95+95=190₺ ödeniyor. 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 18 Mart 2022 Paylaş 18 Mart 2022 Yusuf Taş yazdı: Tansu Kalafatoğlu yazdı: Çanakkale köprüsü otomobil için 200 lira olmuş Boğaz hattı gestaş 107 lira sanırım. Gidiş dönüşte indirim var mı bilmiyorum. Ama vapur ile geçiş süresi ve bekleme süreleri eklenince köprü bence bedava gibi. 4600 metre uzunluğu var. Yss 2160m, osmangazi ise 2682m köprünün maliyeti ve günlük 45 bin araç geçiş garantisi farklı bir konu. Gestaş'ta otomobil 95₺, günübirlik geçiş 107₺.Aynı gün içinde dönüş şartı var. Yoksa 95+95=190₺ ödeniyor. Çanakkale köprüsünün güncel sözleşmedeki araç başı geçiş ücreti 17.70 eur. Güncel kurla 290 tl olması lazım. 200 tl açılış için ayağımız alışsın rakamı. Günlük 45.000 x 17.70 = 796.500 eur köprünün açıklanan maliyeti 2 milyar 545 milyon eur 3195 günde maliyetini çıkarıyor. Yani 8.7 yılda amorti ediyor. Köprüyü yapan firma 11 yıl işletecek. Yapım maliyetini şişirmedilerse , diğer yapılan anlaşmalardan daha iyi görünüyor. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts