Recep Uslu 23 Ağustos 2018 Paylaş 23 Ağustos 2018 Doğan Bey Merhaba, Araç tüplü değil zamanında takılmış bağlantı kabloları varmış usta dedi ama sökülmüş şuan tüp yok Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 23 Ağustos 2018 Paylaş 23 Ağustos 2018 Gecmis olsin Almadan önce baktirmadiniz mi ? Fiyatı umarım piyasaya altındadır eski usta aldığı paranın hakkını vermemiş ve yaptığı işlemde sorun olabilir izmirde usta konusunda sıkıntı duyarsaniz diğer illere bakın özellikle sigortadan pert olan araçları sigorta merkezlerine taşıyan çekiciler uygun fiyata araç tasiyaabiliyorlar Öncelikle hepinizi en içten Saygılarımla selamlar ve iyi bayramlar dilerim. Benim bitmeyen sorunumu şöyle özetleyeyim Aracım Ford Ka 1998 model 1.3 klimalı Aracı mi ilk aldığım zaman adam bana tekleme yapıyor nedeni ise üst kapak contasi değişecek dedi tamam dedim aldım fakat aldıktan sonra ustama götürdüğüm zaman bana emme manifoldu çatlamış silikon ile kapatmaya çalışmışlar fakat aynı yerinden kaçak vermiş ve çatlak baya ilerlemiş dedi buna istinaden Silindir kapağı Emme manifoldu komple Manifold contası Üst takım contası Termostat Bujiler Ve klima filtresi Bunların hepsini yeni aldım 3000 TL masraf ettim hepsini yeniden taktılar fakat gittiğim sorun tekleme ve stop etme sorunum hala giderilemedi araçta hala aynı sorunlarım devam ediyor 3 senedir biriktirdiğim paramı verdim hayalini kurduğum arabam bir ayı geçti alalı bir kere süremedim canımı çok yaktı çok üzüldüm. Lütfen bir bilgisi olan varımdır ne yapmam gerekiyor hata neresinde olabilir? Ben çok yoruldum is yerinden 2 hafta sırf bu araba yüzünden izin aldım ama hiç bir ilerleme olmadı. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim umarım sorunum çözülür dışarıda ki milyonlarca insan gibi bende arabama binip gezebilirim Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Recep Uslu 23 Ağustos 2018 Paylaş 23 Ağustos 2018 Levent Bey, Araç gidiyor ama tekleme yapıyor bazen ve stop ediyor bazen gaz yemiyor ama İzmir içi Bi ustaya götürebilirim fakat şehir dışına gitmeyi göze alamam. Zaten eminim bu araba İstanbul'da olsa şimdiye çoktan çözülmüş olurdu sorunu... Yazık buradaki ustalara başka hiç birsey diyemiyorum. Birtane bulduk gibi şuan bayramdan sonra bakacak sanırım. Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 23 Ağustos 2018 Paylaş 23 Ağustos 2018 Levent Bey, Araç gidiyor ama tekleme yapıyor bazen ve stop ediyor bazen gaz yemiyor ama İzmir içi Bi ustaya götürebilirim fakat şehir dışına gitmeyi göze alamam. Zaten eminim bu araba İstanbul'da olsa şimdiye çoktan çözülmüş olurdu sorunu... Yazık buradaki ustalara başka hiç birsey diyemiyorum. Birtane bulduk gibi şuan bayramdan sonra bakacak sanırım. İzmir büyük şehir illa yardimci olacak bir usta vardır muhakkak umarım basit bir elektrik arizasidir sorun yetkili servise gösterme şansınız da var orada yaptirmasanizda arıza teşhis ederler belki arıza tespiti orada yapılmasa cuzi bir bedeli diye aklımda kalmış Yorum bağlantısı
Ali ihsan Vişne 24 Ağustos 2018 Paylaş 24 Ağustos 2018 (düzenlendi) Benzer sorun 2000 polo classic aracimda var.aracta gaz yememe tekleme sorunu var. Araci calistiriyorum 1 km gibi bir mesafe gittikten sonra arac teklemeye gaz yememeye basliyor. Lpg de baya vurdurur gibi silkelerken benzindede cekisten dusuyo gitmiyor araba. Sanki yakit gitmez oluyor. Kontak acip kapattigimda benzinde tekrar calisiyor sonra gaza gecsede duzelir gibi oluyor ama sonra tekrar yapabiliyor. Bazen uzun yola gidiyom 25 30 km hic yapmiyor. Bazen yokusa geldigimde bayilma ve akabinde tekleme yapiyo tekrar kontak kapatip aciyom duzelir gibi oluyor. 4. Vites ciktigim yokusu 2. Vites zor cikiyom bayiliyor. Ama rolantiye aldigimda gaza basiyom devir sona kadar gidiyor. Elektrik bobini buji ve kablolari yani atesleme degisti sorun devam ediyor. Ustalar bu tip arizalardan kaciyorlar. Bulmasi cok zor cunku. Surda bile o kadar cok sey sayilmiski hepsini denesem arabanin yarisi kadar masraf gidecek. Bide cozum buldum diyen yok. Sundan dolayi yapiyormus hallettik diyen varsa hemen yaptirayim. Ne yapacagimi sastim. Yardim edecek varsa memnun olurum 24 Ağustos 2018 tarihinde Ali ihsan Vişne tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 24 Ağustos 2018 Paylaş 24 Ağustos 2018 28 dakika önce, Ali ihsan Vişne yazdı: Benzer sorun 2000 polo classic aracimda var.aracta gaz yememe tekleme sorunu var. Araci calistiriyorum 1 km gibi bir mesafe gittikten sonra arac teklemeye gaz yememeye basliyor. Lpg de baya vurdurur gibi silkelerken benzindede cekisten dusuyo gitmiyor araba. Sanki yakit gitmez oluyor. Kontak acip kapattigimda benzinde tekrar calisiyor sonra gaza gecsede duzelir gibi oluyor ama sonra tekrar yapabiliyor. Bazen uzun yola gidiyom 25 30 km hic yapmiyor. Bazen yokusa geldigimde bayilma ve akabinde tekleme yapiyo tekrar kontak kapatip aciyom duzelir gibi oluyor. 4. Vites ciktigim yokusu 2. Vites zor cikiyom bayiliyor. Ama rolantiye aldigimda gaza basiyom devir sona kadar gidiyor. Elektrik bobini buji ve kablolari yani atesleme degisti sorun devam ediyor. Ustalar bu tip arizalardan kaciyorlar. Bulmasi cok zor cunku. Surda bile o kadar cok sey sayilmiski hepsini denesem arabanin yarisi kadar masraf gidecek. Bide cozum buldum diyen yok. Sundan dolayi yapiyormus hallettik diyen varsa hemen yaptirayim. Ne yapacagimi sastim. Yardim edecek varsa memnun olurum Maraş için @Mehmet Kaya hocamız usta önerebilir belki. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 24 Ağustos 2018 Paylaş 24 Ağustos 2018 Maraş'ta ford ustası bir tane var. Ben asla ona götürmem. (Kesinlikle)Benim kendi ustam var. Hamamcıoğlu. Apo usta +90 (531) 896 00 21 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 24 Ağustos 2018 Paylaş 24 Ağustos 2018 14 dakika önce, Mehmet Kaya yazdı: Maraş'ta ford ustası bir tane var. Ben asla ona götürmem. (Kesinlikle) Benim kendi ustam var. Hamamcıoğlu. Apo usta +90 (531) 896 00 21 Ford değil Vw 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 24 Ağustos 2018 Paylaş 24 Ağustos 2018 Ford değil VwPardonn. Başlığa bakınca 2000 model ka sandım. [emoji85][emoji85] 1 Yorum bağlantısı
Ali ihsan Vişne 24 Ağustos 2018 Paylaş 24 Ağustos 2018 Evet varmi cozum yada yardim edecek birileri Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 24 Ağustos 2018 Paylaş 24 Ağustos 2018 Evet varmi cozum yada yardim edecek birileriMaraş merkezdeyseniz Benim ustaya bir uğrayın. Yukarda bilgileri verdim. Yardımcı olurlar. Yorum bağlantısı
Ahmet Bilir 26 Ağustos 2018 Paylaş 26 Ağustos 2018 Hocam hic obd veya bilgisayara baglanmadimi arac ariza kodu vardir benim basimada boyle birsey geldi ozellikle yolda giderken tekleme olmuyor ama birden olabiliyor du ayrica gaza yuklenince oluyordu tekleme stop edip calistirip gidiyordum cozum soyle oldu bobin degistirdim duzeldi sonra kablolarida degistirdim hatta yan sanayi bobin takilmisti oda soguk havada tekliyordu isininca duzeliyordu orjinal focus 2001 tirnaksiz tip bobin takildi suan sorun yok hatta gecen ay osmaniyeden izmire gittim 1 ay kaldim tik demedi arac merak edenler icin 980 km klasiz halde 180 tl lpg yakti lpg fiyat ortalama 3 tl den Yorum bağlantısı
Azad Mirzade 3 Eylül 2018 Paylaş 3 Eylül 2018 On 22.08.2018 at 20:45, Recep Uslu yazdı: Öncelikle hepinizi en içten Saygılarımla selamlar ve iyi bayramlar dilerim. Benim bitmeyen sorunumu şöyle özetleyeyim Aracım Ford Ka 1998 model 1.3 klimalı Aracı mi ilk aldığım zaman adam bana tekleme yapıyor nedeni ise üst kapak contasi değişecek dedi tamam dedim aldım fakat aldıktan sonra ustama götürdüğüm zaman bana emme manifoldu çatlamış silikon ile kapatmaya çalışmışlar fakat aynı yerinden kaçak vermiş ve çatlak baya ilerlemiş dedi buna istinaden Silindir kapağı Emme manifoldu komple Manifold contası Üst takım contası Termostat Bujiler Ve klima filtresi Bunların hepsini yeni aldım 3000 TL masraf ettim hepsini yeniden taktılar fakat gittiğim sorun tekleme ve stop etme sorunum hala giderilemedi araçta hala aynı sorunlarım devam ediyor 3 senedir biriktirdiğim paramı verdim hayalini kurduğum arabam bir ayı geçti alalı bir kere süremedim canımı çok yaktı çok üzüldüm. Lütfen bir bilgisi olan varımdır ne yapmam gerekiyor hata neresinde olabilir? Ben çok yoruldum is yerinden 2 hafta sırf bu araba yüzünden izin aldım ama hiç bir ilerleme olmadı. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim umarım sorunum çözülür dışarıda ki milyonlarca insan gibi bende arabama binip gezebilirim Saygılarımla. çok üzüldüm gayet anlayabiliyorum sizi, eğer hiç bir şekilde içinize sinmezse yapılan işlemler, en azından ka yı keyifle sürebileceğiniz hale getirebilecek olan İstanbul Maslak'taki ustalara getirin, oralarda çabalayacağınıza git gel bin km yol yaparak işinizi halledebilirsiniz diye düşünüyorum. İlla ki çözüyorar sorunu, o 3 bin tlye de yazık olmuş ayrıca üzüldüm Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin 3 Eylül 2018 Paylaş 3 Eylül 2018 Hocam sıkmayın canınızı 10.500 e ka alıp 3.000tl masraf yapıp tam topladım derken aracın perte çıkıp pertten 10.500tl zor almakta var.( örnek:ben) Yorum bağlantısı
Nurullah Oğuz 30 Eylül 2018 Paylaş 30 Eylül 2018 Abiler aynı sorun bende de var aracı hasar kayıtlı aldik radyatör ve airbagler değişti aracı 2 3 ay oldu alalı en son kurban bayramında memlekete gittim geldim şuan izmir deyim arabada gaz verince pat pat sesler geliyor ve teklemeye başlıyordu sanayide tanıdığımız bir abiye götürdük sibop kırdığını söyledi yağ bujilerden ince ateşlendiği için o sesi yaptığını söyledi yaklaşım 3000 tl tamirine para verdim yapılan işlemler kâğıtta yazıyor onuda ekleyecegim tamirden sonra arabanın gidişi falan bayağı değişti fakat ara ara frene basınca stop etme tekleme ve gaz yememe sorunu devam ediyor bana 1000 km kullan benzinde getir sibop ayarı yapacağız dedi yarın götüreceğim bi bakalim inşallah düzelir Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Ekim 2018 Paylaş 1 Ekim 2018 Subap ayarı sonrası rölanti valfi ve hız sensörü kontrol edilsin. Yorum bağlantısı
Nurullah Oğuz 1 Ekim 2018 Paylaş 1 Ekim 2018 Onlar nerede abi rölanti valfi temizlendi motor yapılmadan önce ama hız sensoru nerede oluyor Subap ayarı sonrası rölanti valfi ve hız sensörü kontrol edilsin. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Ekim 2018 Paylaş 1 Ekim 2018 Şanzıman üstünde hız sensörü. Forumda çok güzel gösteriliyor, bir göz atın mutlaka. Yorum bağlantısı
Timuçin Duru 10 Ekim 2018 Paylaş 10 Ekim 2018 Yanlız araç çalışırken o kabloların çıkartılması ve takılması ark yaratabilir diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Erdem Sucu 18 Aralık 2018 Paylaş 18 Aralık 2018 Öncelikle merhabalar. Forumunuza yeni kayıt oldum ve aynı zamanda yeni bir Ford Ka sahibiyim. Araçla ilgili kafama takılan konuları sizlere danışmak paylaşmak istedim. Aracım 45 bin km de ve hiç lpg yüzü görmemişti. Lakin ben malumunuz benzin fiyatlarından ötürü lpg taktirdim. Araç lpg takildiktan beri aşırı derecede tekleme yapıyor. Bir sürü lpg araca bindim ama bunun ki çok fazla düzeyde rahatsız ediyor. Sadece lpg de yapıyor bunu benzin de gayet rahat gidiyor. Taktirdigim yerdeki Lpg ustasına sordum lpg de sorun olmadığını iddia etti ve sorunun arabanın ateşle sistemindeki hatalardan kaynaklandığını söyledi. Ama benzin de olmuyor dedim. Lpgnin oktani benzine göre fazla olduğu için zor yakıyor bu yüzden hatalar ortaya çıkıyor dedi. Bana biraz kendinde suç bulmak istemiyor gibi geldi ama sizlerle bir paylaşmak istedim. Sizce denilen gibi ateşleme de sorun olabilir mi? Cevaplar için şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Emin Burak Yurdakul 18 Aralık 2018 Paylaş 18 Aralık 2018 Merhaba, yaklaşık 1 haftadır aynı sorun benim Modus marka aracımda var.Buji ,Bobin gibi ateşleme sistemi elemanlarında sorun varsa Usta haklı olabilir ki bana da lpg uzmanı aynı teşhisi koydu.Ben de kendi ustama yarın-öbürgün aracımı kontrol ettireceğim.Çözülünce geri dönüş yaparım. Yorum bağlantısı
Murat Atagenç 18 Aralık 2018 Paylaş 18 Aralık 2018 Benzinde problem yoksa lpgnin ayarı yoktur. AFR ayarı yaptırın, ilinizde yapacak kişiler var. http://lpgayari.com/ Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Aralık 2018 Paylaş 18 Aralık 2018 AFR lik değil ki bu.. Yürüyemiyor bile.. Önce düzgün çalışır olmalı.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Aralık 2018 Paylaş 18 Aralık 2018 kombi ustası mı taktı? distribütöre ulaşın şikayet edin, 2 Yorum bağlantısı
Erdem Sucu 18 Aralık 2018 Paylaş 18 Aralık 2018 Yanıtlar için teşekkürler. Benzinde böyle bir sorun yok. Tüp ayarı da 3 kez tekrarlandı. Yine de ustadan kaynaklı mıdır diyorsunuz? Yorum bağlantısı
Recommended Posts