Bünyamin Dedeoğlu 6 Nisan 2018 Paylaş 6 Nisan 2018 (düzenlendi) Merhaba Fluence 1.6 Cvt şanzıman kullanan var mı ? Artıları eksileri nelerdir ? Genel olarak bir değerlendirme yapabilirmisiniz ? Teşekkürler 1.5 EDC kullandım fakat çok sorunlar çıkardı Bekletimiz çok yüksek değil , fakat Cvt şanzıman hakkında bir bilgimiz yok fakat çift kavrama ve Cvt birleşiminden nasıl bir sonuç çıkıyor 6 Nisan 2018 tarihinde Bünyamin Dedeoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 6 Nisan 2018 Paylaş 6 Nisan 2018 Renault'un benzinli otomatikleri gayet sorunsuzdur. Nissan da aynı şanzımanı kullanıyor ve hatta sanırım Ford da benzinlide aynı modeli kullanıyor. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 6 Nisan 2018 Paylaş 6 Nisan 2018 Ford'un benzinli cvtleri sorunsuz, dizel cvtler bozulabiliyor torktan ötürü. @Haşmet Güngör yanıt verir size Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Nisan 2018 Paylaş 6 Nisan 2018 Emre Şimşek yazdı: Ford'un benzinli cvtleri sorunsuz Genişlet hangi ford modelinde ? Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 6 Nisan 2018 Paylaş 6 Nisan 2018 Çağlar Bayur yazdı: hangi ford modelinde ? Genişlet Abi sen burdaysan ben neden konuşayım ki sen benden iyi biliyorsun. Benim bildiğim Focus 2,5'taki benzinli cvt şamzımanlar.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Nisan 2018 Paylaş 6 Nisan 2018 Fordda cvt yok şu an galiba. Eskiden benzinli fiestada vardı. Çok eskiden. Cvt kullananlar genelde memnun. Cvt sadece tork uyumsuzluğu yüzünden dizel focus ve cmaxta sorun çıkardı. Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 7 Nisan 2018 Paylaş 7 Nisan 2018 Şirket de 5 senedir 2 edc dizel ben de cvt benzinlisi var halen duruyorlar. Dizel Edc, ler çok fazla yol yapmalarına rağmen hiç sorun çıkarmadılar, belki de bizim şansımıza ama genel de sorunsuz olarak biliniyorlar, yine de elektronik de olduğu gibi şans faktörü olabilirse de, dikkatli kullanımın da ve düzenli bakım yapılır sa sorunsuzlar. Ben fazla kullanmadığımdan ,fiyat farkı olduğundan benzinli cvt sini almıştım. ( 5 senede 45 binde daha) Dizel de cvt ler arkadaşların dediği tork nedeniyle problemli, benzinliler de ise her marka da sorunsuzlar ve kullananlar memnun. Çift kavrama ayrı, CVT ayrı bir sistem, bileşimi söz konusu değil. CVT sistemin de aslında vites yok, sistem motorun tüm gücünü aktarmak mantığıyla çalışıyor. Viteslere geçme olmadığından sessiz hissetmiyorsunuz. Youtube de nasıl çalıştığı var. Dolaysısıyla otomatik sürüşü sağlaması yanın da yakıt tüketimi , neredeyse manuel olanlarla aynı. Cvt atak kullanıma uygun değil, tamamen devir ve frenle kontrol ediyorsunuz. Bu biraz alışma gerektiriyor. ani süratlenmeler de devir artığından araba bağırıyor. Sürati yakaladıktan sonra, devir artmasa bile, süratin artmaya devam etmesi, yakıt tasarufu sağladığı gibi, cvt nin tipik özelliği. Alıştıktan sonra sürüşü çok keyifli ve rahat. Kısaca, arabayı zorlamadan, rahat sürüş yapanlar için, hiç problemi yok.Geçen hafta, İzmir'e gittim yol sürat limitlerini % 10 fazlasını aşmadan 5.8 lt yaktı Dezavantajları, Ani hızlanmaları, vites düşürme olmadığından, yüksek devirde yapıyor , Motor freni, vites küçültmeye nazaran, daha zayıf, freni fazla kullanıyorsunuz. Manuel modu var ise de, pek kullanım ihtiyacı göstermiyor.zira vites değişimi, şanzımanı değil, devri kontrol ediyor. Geri giderken, gazı iyi kontrol etmeniz lazım, fırlıyor. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Nisan 2018 Paylaş 7 Nisan 2018 Emre Şimşek yazdı: Abi sen burdaysan ben neden konuşayım ki sen benden iyi biliyorsun. Benim bildiğim Focus 2,5'taki benzinli cvt şamzımanlar.. Genişlet benmzinli motorda klasik türbinli onlar, az kaçan çok yakan sorunsuz olan. cvt belasına sadece focus tdci da bulaştılar. sanırım tövbe etmişlerdir 2 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 7 Nisan 2018 Paylaş 7 Nisan 2018 Haşmet abinin dediği gibi ani hızlanmalar nazlı onun dışında akıcı ve sarsıntısız bir sürüşü var. Şehiriçi için ideal sabit devirle yol almak için güzel düzenek. Yorum bağlantısı
Recommended Posts