İçeriğe Yönlendir

İki Farklı Marka 15w40 Motor Yağı Karıştırmak

Volkan Ceneviz

Recommended Posts

Volkan Ceneviz

Biri castrol diğeri PO olan iki farkli motor yagi karistirilirsa ne problem olur 15w40 viskosite.

Yorum bağlantısı
Barış Göktürk

Darda kaldınız ise yapılır. Yağsız ya da yetersiz yağ ile çalışmaktansa yağla çalışmak her türlü yeğdir.

Lakin genişe çıkınca yağı değişitirip uygun olan yağı koymayı unutmayın.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

problemden beklenti nedir? mesela neyi problem olarak kabulş ettiğinize bağlı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Her ikisi de kaliteli marka ise içerikleri birbirine benzerdir, o nedenle çok içime sinmese de kullanırım. Abuk subuk bişeyse mümkün olduğunca kullanmamaya çalışırım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
1 saat önce, M.Fatih Yüce yazdı:

Bence hiç bir şey olmaz.Neticede ikiside aynı teknoloji ile üretiliyor...

benzin/mazot motora ayrı ayrı yağ bile sattılar, hep bu eksperle anlaşan servisler ahhhh ahhhhh

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ramazan Başkan
13 saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

benzin/mazot motora ayrı ayrı yağ bile sattılar, hep bu eksperle anlaşan servisler ahhhh ahhhhh

Çağlar bey sonuc olarak kullanılabilirli mi yoksa anı kurmaktan başka birşeye yaramazmı

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)

her ikisi de o motora uygun özelikte ise kullanılır. yani özelikle karıştırılmaz da

genelde olan: bir marka lanımıştır bağajdadır. 4 lt konur az eksik kalmıştır 1 lt başka marka alınıp konuyor. Birşey olmaz.

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Farketmez, 

Sonuçta iki markada aynı baz yağı kullanıp o 15/40 değerini yakalıyor,

İşinizi herhangi biriyle görün, sonra yağınızı komple değiştirin...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Cemal Demirezen

Alıp motora konulabilecek kalitede bir yağ ise (tanınmış güvenilirliği bilinen) 10 farklı yağda koysanız birşey olacağını düşünmüyorum sonuçta değerleri birbirine çok yakındır. Ne olduğu nerede neye göre üretildiği belli olmayan yağları ise zaten tamamı bile aynı olsa motora konmaz yağ candır.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

tavsiye edilmez, formülasyon farklıdır, yani özellikle çorba edilmek istenirse iyi olmaz yağın özelliğini bozalabilir bence, hepside aynı özellikte değildir bu arada, her tam sentetik aynı değildir, ortak yanları tam sentetik olmaları sadece...

kısaca  tavsiye edilmez, mecbur kalıp eklemek gerekirse olabilir, onun dışında biraz ondan biraz bundan denilerek yağ koymak ve hep bu şekilde yapmak isteyen olmaz sanırım :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

4 yıl şahin araçla 150k km yaptım her 5-6 bin km de üzerine yağ ekledim ve o zamanlar benzinliklerde yağ makinesi vardı  açık alırdım nerden denk gelirse oradan aldım(Bp, opet, shell, po) motorla alakalı hiçbir sıkıntı yaşamadan sattım. Özellikle karıştırılmasını  mutlak kimse tavsiye etmez ama ihtiyaç olmuşsa bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Çok fazla bilimsel yaklaşmanın kafa bulandırmaktan başka mantığı yoktur bence 500-750 ml yağ için. Castrol yağ kullanıyorsun bakım zamanın geldi tavsiye ile veya zaruri olarak mobil yada shell vs kullanmak gerekti  ne yapacağız motor bloğunu, karteri vs söküp bir önceki yağ ile karışmasın diye silip yıkayacak mıyız azda olsa yağ kalmış oluyor.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

doğrusunu yazmak lazım, doğrusu bu, bilinsin diye bunu önce yazıyoruz...

birde idare ederi vardır, birşey olmaz motorada birşey olmaz kısa vadede, farklı yağlar yağın ömrünü azaltır ama o kadar, zaten çoğu insan yağ değişimine dikkat etmez zamanında değişmez sallar,  biraz değişimi geciktirmekte yağı karıştırmakta pekte birşey yapmaz, motoru yağ karıştırmaktan duman olan daha duymadım, koyarsında eklersinde,  yinede işin doğrusu, doğruyu ve yanlışını yazmak değilmi?

yağ mı eksik, aynı markanın 1 lt. den alırım eklerim, bulamadımmı mecburmu kaldım, 300 500 gr. aynı vasıfta yağ olmadı hatta 5-30 bulamadım 20-50 bile koyarım, ama fazla kullanmam o yağı değişirim, çünki o yağdan uzun km de fayda gelmez, ama eklerim kısa süreliğine...

baktım 2 lt falanmı eksik, yani az buzu geçmiş araç bariz yağ yakıyor, sorun değil istediğin yağla çorba yap farketmez, zaten motorun gitmiş, istersen zeytin yağı koy :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Gök

bişey olmaya olmazda mecbur kalınmadıkça da gerek yok yani. Ama bagajda vardır yağ eksik görülmüştür eklenir bişey olmaz yağsız gitmekten iyidir

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...