İçeriğe Yönlendir

Favori Bisküviler


Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Köksal Yılmaz
47 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı:

Organik yoğurt alın. Çok farklı.

 

Sütçüden süt alıp evde yapıyoruz, 3-5 güne ekşiyor. Yeni hedef hazır ayranı eve almamak.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

yoğurdun ekşimesi, evde yapıldığı sırada içine karışan, endüstriyel yapıldığı zaman karışmayan "başka" faktörlerden kaynaklı ise besin değerini etkilemez. Bunu belirtiyor olabilirler.

 

mesela kurtlu elma kurdu var diye (olduğu için) iyi değil aslında, başka sebepten iyi. Kurt yararlı değil. Ama ilaç olmadığının indikatörü. Onun gibi bir durum olabilir.

Bu bağlamda, kurtsuz elma kötüdür de denilemez.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
13 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı:

yoğurdun ekşimesi, evde yapıldığı sırada içine karışan, endüstriyel yapıldığı zaman karışmayan "başka" faktörlerden kaynaklı ise besin değerini etkilemez. Bunu belirtiyor olabilirler.

 

mesela kurtlu elma kurdu var diye iyi değil. Kurt yararlı değil. Ama ilaç olmadığının indikatörü. Onun gibi bir durum olabilir.

Bu bağlamda, kurtsuz elma kötüdür de denilemez.

 

Kurtlu elma kötü değildir, yerken karşılaşılan yarım kurtlu elma kötüdür..

  • Beğen 4
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
A. Yıldırım Yıldız
yoğurdun ekşimesi, evde yapıldığı sırada içine karışan, endüstriyel yapıldığı zaman karışmayan "başka" faktörlerden kaynaklı ise besin değerini etkilemez. Bunu belirtiyor olabilirler.
 
mesela kurtlu elma kurdu var diye (olduğu için) iyi değil aslında, başka sebepten iyi. Kurt yararlı değil. Ama ilaç olmadığının indikatörü. Onun gibi bir durum olabilir.
Bu bağlamda, kurtsuz elma kötüdür de denilemez.

Su an yasadigim yere tasindiktan kisa sure sonra bir bahce kiraladim. Keci ve koyunlarim var. Onlardan sagdigim sutle evde hijyenik bir oda hazirladim orda yogurt, peynir, kasar vs yapiyorum. Dolapta uygun sartlarda iki hafta hic problemsiz muhafaza edebiliyorum. Daha fazla da durabilir belki ama yaptigim kaplar en fazla o kadar sure idare ettigi icin daha ne kadar dayanir bilemiyorum. Yani yogurt olayindan baslayarak bazi yazarlar veya "uzmanlar" tarafindan somuru malzemesi haline geldi cogu meta. Her biriniz komplo teorisyeni yapilmaya calisiliyoruz gibi dusunmeye basladim artik. Kendi urettigim gidalari tuketmeye agirlik verip, raftan aldiklarimda da bilincli ve olculu olmaya calisiyorum hepsi bu. Bu tip komplo teorilerinin dipsiz kuyuya donmedi hepimizi somuru bireylerine donusturdu zaten. Kusura bakmasinlar ama pazarlarda goruyorum bu koy tavugu deyip 50-60-79 tl gibi rakamlari istemeye utanmiyorlar. Ben onlara verecegim paraya bahce kirasi oduyorum. Hemde hevesimi almis, stres atmis oluyorum. Gunde en fazla 1 saatimi aliyor aksam vakitleri. Bulundugu yer uygun ve imkani olanlara da tavsiye ederim. Hatta ortaklasa da yapilabilir. Bana etraftan cok teklif geliyor ortak tapalim diye. Siyezden dinkele kadar cesitli bugday tohumlarimi bile ekip biciyorum artik.
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ömer Budak
5 saat önce, Önder Özcan yazdı:

Ondan yersek ölürüz bundan içersek ölürüz. E nasıl ölücez, sen ölme ben ölme kim ölecek. Buradaki arkadaşları tenzih ederek söylüyorum, sigara yiyen adam abur cuburdan uzak duruyorum diyor, az veya çok alkol alan adam asla kola içmem diyor, zararlı diye çayı şekersiz içen adam her yemekten sonra baklava- kadayıf yiyor.

Bu gıdaları savunmuyorum, ama artık kaçacak yerimiz yok. Maalesef devir buna gelmiş, doğal hiç birşey yok, süt bile yok, et yumurta bile yok.

Ölçüsünde,abartmadan yerim, canım ne isterse onu yerim, kola da içiyorum maalesef sigara da kullanıyorum-keşke kullanmasam.

Not: En çok yoğurt olayına sinir oluyorum. 20-25 gün bozulmayan ekşimeyen yoğurt mu olur ya, dünyanın en sağlıklı gıdalarından biri :angry:

Önder hocam, Allah da seni güldürsün akşam akşam özellikle devrim niteliğindeki şu cümlene yarıldım "E nasıl ölücez, sen ölme ben ölme kim ölecek." :D

Ben de gastritten dolayı çayı tek içemediğimden, yulaflı eti favorim. Diğerleri şekerli geliyor ve mide sorunu oluyor. Yağsız galetayı da sürekli bulundururum ;)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Azad Mirzade
27 dakika önce, Ömer Budak yazdı:

Önder hocam, Allah da seni güldürsün akşam akşam özellikle devrim niteliğindeki şu cümlene yarıldım "E nasıl ölücez, sen ölme ben ölme kim ölecek." :D

Ben de gastritten dolayı çayı tek içemediğimden, yulaflı eti favorim. Diğerleri şekerli geliyor ve mide sorunu oluyor. Yağsız galetayı da sürekli bulundururum ;)

 

Ömer bey hiç kefir içtiniz mi?

Bende gastrit vardı 2-3 ay düzenli kefir içerek şifa buldum.

Denemenizi öneririm.

 

Gerçi ara ara kefiri içmeye devam etmek gerekiyor gastrit tekrar canlanabiliyor :)

*Kefirin ev yapımı olması lazım.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
6 dakika önce, Azad Mirzade yazdı:

 

Ömer bey hiç kefir içtiniz mi?

Bende gastrit vardı 2-3 ay düzenli kefir içerek şifa buldum.

Denemenizi öneririm.

 

Gerçi ara ara kefiri içmeye devam etmek gerekiyor gastrit tekrar canlanabiliyor :)

*Kefirin ev yapımı olması lazım.

 

Reflüye de yarar mı?

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
6 saat önce, Önder Özcan yazdı:

bozulmayan ekşimeyen yoğurt mu olur ya

Sis farsız araba oluyorda bozulmayan yoğurt niye olmasın :p

  • Beğen 3
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Azad Mirzade
7 dakika önce, Köksal Yılmaz yazdı:

 

Reflüye de yarar mı?

 

Sen dene hemşo kefir her derde deva, kafa bile yapıyor :D

o değil de sahiden kefir içince mide pamuk gibi oluyor.

Mutlaka içmelisin.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
6 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı:

reflü için az yiyeceksiniz.

 

Çok yiyen biri değilim hocam inanmazsanız @Önder Özcandayıya sorun :D 

 

1 dakika önce, Azad Mirzade yazdı:

 

Sen dene hemşo kefir her derde deva, kafa bile yapıyor :D

o değil de sahiden kefir içince mide pamuk gibi oluyor.

Mutlaka içmelisin.

 

Bunu araştırayım nasıl yapılıyormuş evde :)

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
8 dakika önce, Ersen Tapan yazdı:

Sis farsız araba oluyorda bozulmayan yoğurt niye olmasın :p

Almaz olaydım :p

 

1 dakika önce, Köksal Yılmaz yazdı:

 

Çok yiyen biri değilim hocam inanmazsanız @Önder Özcandayıya sorun :D 

 

 

Bunu araştırayım nasıl yapılıyormuş evde :)

Çok mu yiyen biri değilsin? Önder mi Özcan dayıya soralım? :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
19 dakika önce, Önder Özcan yazdı:

Almaz olaydım :p

 

 

Satlık mı? :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Budak
2 saat önce, Azad Mirzade yazdı:

 

Ömer bey hiç kefir içtiniz mi?

Bende gastrit vardı 2-3 ay düzenli kefir içerek şifa buldum.

Denemenizi öneririm.

 

Gerçi ara ara kefiri içmeye devam etmek gerekiyor gastrit tekrar canlanabiliyor :)

*Kefirin ev yapımı olması lazım.

Denemedim, hatta mayalı ve ekşimsi olduğunu düşündüğümden tatmadım da. Ancak tavsiyeniz için teşekkürler ev yapımı bulursam deneyeceğim. 

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
2 saat önce, Ömer Budak yazdı:

Denemedim, hatta mayalı ve ekşimsi olduğunu düşündüğümden tatmadım da. Ancak tavsiyeniz için teşekkürler ev yapımı bulursam deneyeceğim. 

İlk denemede tadi degisik gelebilir. Gerci biz komsulara ilk denettigimizde cok sevmislerdi. Hemen maya istemislerdi. Kefir yararini gistermesi icin en az 2 hafta icilmeli. İcindeki mikroorganizmalrin mide asitinden gecip bagirsaga yerlesmesi lazim. Tabi ki sadece 2 hafta degil, surekli icilmeli ve aliskanlik haline getirilmeli ki faydasi olsun. 

Bir de mesela bazi baharat veya meyvelerle degisik tatlar elde edilebiliyor. Cilekli falan yapiyorlar ama bence nane gibi baharatlar daha cok yakisiyor. Bazisi salata sosu niyetine kullaniyor. İnternette bolca mevcut bu yontemler. 

Kefir tanesini herhangi bir aktarda bulabilirsiniz. 

Yapilisi: uzun omurlu sutu bir kavanozun icine doldurup kefir tanesini icine atiyorsunuz. Hafif calkalayorsunuz. Sut mikatari ve kefir tanesini buyuklugune gore ve istenilen asitlige gore 1 veya 2 gun oda sicakliginda direkt gunes gormeyen yerde mayalanmaya birakiyorsunuz. Arada sirada hafifce calkalanirsa iyi olur. Ondan sonra plastik bir suzgecle (kesinlikle metal olmayacak) suzuyorsunuz. Kefir tanelerini hafif akan suyun altinda yikayip yeni sutun icine atip tekrar mayalanmaya birakiyorsunuz.

Kefir taneleri her gun buyuyecektir. Fazla gelmeye basladigi zaman konu komsuya dagitabilirsiniz veya satabilirsiniz.

Sokak sutu ile de olur ama o sut kaynatildigi icin icindeki bir cok degerli besin maddeleri kaybolur. Uzun ömürlü sütler (UHT) ise bir kac saniyeligine 150 derece gibi bir sicakliga cikarilir, icindeki mikroorganizmalar ölür ve besin degerinde en az kayipla tuketime sunulur. 

  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Eti form limonlu , Eti form çikolata kaplamalı ülker taç kraker ve haylayf bisküvi süperdir..

Yorum bağlantısı
Bekir Memur

Bisküviyi sevmem ama bunun adına şiirler yazılır

Solen_triplex.png

Yorum bağlantısı
Emrah Altun
18 saat önce, Köksal Yılmaz yazdı:

 

Sütçüden süt alıp evde yapıyoruz, 3-5 güne ekşiyor. Yeni hedef hazır ayranı eve almamak.

 

Benzer şekilde biz de sütçüden alıyoruz. Ekşime sorununu çok güzel bir şekilde hallettik. Mayalama işi yaparken çelik tencere kullanmayın. Çelik tencere maya bakterilerini çabuk öldürüyor. Bunun yerine yarımlık veya 1 litrelik kavanozlardan alın. Her kavanoza ayrı ayrı mayalama yapın. Lazım oldukça yeni kavanozu açın. Hem cam sağlıktır.

Bu şekilde biz bir mayalamayı 3 hafta kullanıyoruz.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

çıbık kraker

balık kraker 

eti cin eski usul olan

eti puf hindistan cevizli beyaz olan

burçak

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
15 saat önce, Köksal Yılmaz yazdı:

 

Reflüye de yarar mı?

Reflü için sabah kahvaltısı çok önemli, yağsız şeyler yemek lazım. Poça, pohaça ve pohça sebep olabiliyor. Sabahları buğday ekmeği ve bal ile reflüden kurtuldum. şeker de reflünün kankasıdır.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
16 dakika önce, Hüseyin Sönmez yazdı:

Reflü için sabah kahvaltısı çok önemli, yağsız şeyler yemek lazım. Poça, pohaça ve pohça sebep olabiliyor. Sabahları buğday ekmeği ve bal ile reflüden kurtuldum. şeker de reflünün kankasıdır.

 

Abi yemekhanede evden çok çeşit var(kahvaltıları bankada yapıyorum), poğaça ve türevlerini uzun zamandır yemiyorum. Genelde haşlanmış yumurta ve peynir çeşitleri yiyorum, ekmek ihe nin tam buğday ekmeği :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Haberlerde gördüm almanyada tavuk döner ile türkiye tavuk döneri karşılaştırmasını.Almanya’daki tavuk döner bizim burdaki et döner renginde koyu kahverengi. Neden böyle dediler, doğal tavukmuş. Köy tavuğu kahverengi mi oluyor eti bilemedim?

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Her ne kadar hazır gıdalarda koruyucu ve NBŞ olduğundan zararlı olduğunu bilsem de araçta / işte bozulmayacak gıdalara herzaman ihtiyaç oluyor.

 

Hanımeller ,Tutku  favorilerimm.

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin
(düzenlendi)

ya petibör öyle tek başına yenir mi? arasına lokum koymadıktan sonra petibörün bence bir anlamı yok, kıstıracan :=) nadir de olsa eti nin bisküvilerini tercih ederim onlarda sütlü çikolatalı burçak, tutku. yazılanlar gibi yememek en güzeli.. usta bir arkadaşım şöyle demişti; pastanelerde  kakaolu topçuklar yada benzeri şeylerden alma, onlar kalan hamurlardan yapılıyor, dolduruyorlar bir kaba üzerine kakao mikser... demişti.
yoğurtu bizimkiler emaye tencerede uyuturlar, püf noktası kapaksız olacak, üzerine elek kevgir gibi bir şey koyarlar ondan sonra yelek mont ne varsa kapatıyorlar:=)
tavuk da evet köy tavuğu biraz daha koyu oluyor endüstriyel tavuğa göre. tavukta en iyisi köyde eşelenen gezen bildiğimiz tavuk alınır kesmeden 2-3 gün kapalı ortamda beslenir sonra kesilir suyu içilir eti yenir mis gibi ama bu imkan yoksa benim tavsiyem; dr. tavuk markası bulunursa,  biz beğeniyorduk artık Eskişehir de bulamıyoruz, akdeniz toros alıyoruz onunda suyu içilebiliyor. suyunu içmeyecek olsakta  bimden yeşil lezita alıp kızartma tava  fırın vs yapıyoruz.. 

tarihinde Osman Bilgin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
(düzenlendi)

neğro

hanımeller

tutku biskrem

Hoşubeşş

tarihinde Okay Kaygusuz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...