Efe Serhan Oğuz 28 Mart 2018 Paylaş 28 Mart 2018 Benim acil olarak Motor Takozlarına ihtiyacım var. Fiyatlar çok uçuk döviz kuru yüzünden. Biraz araştırma yaptım ve kendimin tamir edebileceğini buldum. Yabancı kaynaklı Videoları izleyip ve yazıları okuduktan sonra aklıma yattı bu konu. Çünkü tek takoza verecek 200 TL param yok. Param olsa bile canım ülkemde bende ki aracın parçaları yok. Takozları çıkartıyoruz. iyice temizliyoruz. Sonra boşluk olan her yeri Poliüretan köpük ile iyice dolduruyoruz. İyice kuruduktan sonra takozu yerine takıyoruz ve deneme sürüşü yapıyoruz. Ben bu yöntemi 2 gün içinde deneyeceğim. Sonuçları buradan paylaşacağım. Umarım olur. Yorum bağlantısı
Erdem Çağla 28 Mart 2018 Paylaş 28 Mart 2018 bende kia picanto var ikinci araç kısa zamanda konusunu açacağım. 3 takoz bizlere ömür içindeki köpük / lastik kısımlar kırılmış gaza basınca motor sallanıyor kasa kelkiniyor. mecburen 3 tkoza 600 tl verdim 1 tanesi türkiyede yok koreden geliyor. inşallah ucuz yollu halledersiniz 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Mart 2018 Paylaş 28 Mart 2018 denemesi bedava, ancak %99 şunlar oluyor 1. motor inanılmaz titriyor daha doğrusu tireşim sönümlenmiyor kasaya vuruyor daha çok veya 2. ilk birkaç zaman iyi gibi oluyor sonra eski haline geri dönüyor fabrikasyon yan sanayiler bile orjinali gibi olmuyor. 1 1 Yorum bağlantısı
Efe Serhan Oğuz 28 Mart 2018 Yazar Paylaş 28 Mart 2018 21 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı: denemesi bedava, ancak %99 şunlar oluyor 1. motor inanılmaz titriyor daha doğrusu tireşim sönümlenmiyor kasaya vuruyor daha çok veya 2. ilk birkaç zaman iyi gibi oluyor sonra eski haline geri dönüyor fabrikasyon yan sanayiler bile orjinali gibi olmuyor. Bunun gibi yapsak sonuç daha iyi olur mu sizce? Sıvı olarak tam kalıba uygun. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Mart 2018 Paylaş 28 Mart 2018 denemli hiç rastlamadım bu kadar işlem yapana Yorum bağlantısı
Erkan Işık 28 Mart 2018 Paylaş 28 Mart 2018 1 saat önce, Efe Serhan Oğuz yazdı: Bunun gibi yapsak sonuç daha iyi olur mu sizce? Sıvı olarak tam kalıba uygun. efe bey ankaradasın cıkmacılara bakdınmı fordcularda vardır temiz cıkma takoz ugrasmana degmez Yorum bağlantısı
Efe Serhan Oğuz 28 Mart 2018 Yazar Paylaş 28 Mart 2018 48 dakika önce, Erkan Işık yazdı: efe bey ankaradasın cıkmacılara bakdınmı fordcularda vardır temiz cıkma takoz ugrasmana degmez Ankaradayım daha bakmaya fırsatım olmadı. Bütün takozları elden geçirmek istiyorum o masraflı tutuyor baya, arabanın baya bir şeyini yaptırdım artık para kalmadı hiç .d Yorum bağlantısı
Koray Demir 28 Mart 2018 Paylaş 28 Mart 2018 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: fabrikasyon yan sanayiler bile orjinali gibi olmuyor. firma müdürü forum üyemiz @Ali Karadağ 14 Şubat 2021 tarihinde Koray Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erkan Işık 28 Mart 2018 Paylaş 28 Mart 2018 yukarıdaki videodaki ımalatı sen veya ben yapsak kaça mal olur bıze malıyet hesabı yapdınızmı acaba Yorum bağlantısı
Efe Serhan Oğuz 28 Mart 2018 Yazar Paylaş 28 Mart 2018 31 dakika önce, Erkan Işık yazdı: yukarıdaki videodaki ımalatı sen veya ben yapsak kaça mal olur bıze malıyet hesabı yapdınızmı acaba Videodakini yapmadim ama bir kutu köpük 20 tl civarı. Yukaridakini hesaplarım en kisa sürede Yorum bağlantısı
Efe Serhan Oğuz 29 Mart 2018 Yazar Paylaş 29 Mart 2018 Devcon Sıvı Kauçuk Epoksi Yapıştırıcı Ve Dolgu bence tam işimi görür gibi geliyor. Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 29 Mart 2018 Paylaş 29 Mart 2018 Poliuretan tipte olanları genelde piste çıkan arabalarda kullanıyorlar. Konfor sıfıra yakın ama araba tabiri caizse taş gibi oluyor. Viraj demir lastiklerinde, motor alt takozlarında falan gördüm. Hatta powerflex diye meşhur bir marka var ürünleri baya pahalı ama kimse normal yol koşullarında tavsiye etmiyor. https://www.powerflex.co.uk/ 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 29 Mart 2018 Paylaş 29 Mart 2018 fazla sert olur, boşa uğraşma, yenisini al geç..... 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 29 Mart 2018 Paylaş 29 Mart 2018 Orjinal takoz takmadıkça sıkıntı geçmez bence. Hele köpükle hiç olmaz. C5 te orjinali bulup takana kadar 2 takım yan sanayi takoz ile neler çektim. 1 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 29 Mart 2018 Paylaş 29 Mart 2018 Yan sanayilerden bile o kadar çok şikayet varki. Orjinal tek çare takozda. Benim araç da 2 takozun fiyatı 1000 lirayı geçiyordu euro bu kadar yüksek değilken. Şimdi 1500 olmuştur. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt 29 Mart 2018 Paylaş 29 Mart 2018 Birisi kauçuk birisi poliüretan, birbirinden farklı malzemeler, darbe emişleri asla eşit olmayacaktır, poliüretan daha sert bir madde motoru sabitlersiniz ancak darbeleri sönümleyemeyeceği için titreşimi direkt şasiye aktaracak ve tabiri caiz ise arabayı komple titreşime boğacaktır. Fikir güzel ancak uygulama sonuçları hüsran olacaktır. 2 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 29 Mart 2018 Paylaş 29 Mart 2018 Takoz olayı başlı başına titreşimler mekaniğine giriyor. Matematiksel olarak bile hesabı inanılmaz zor. Ancak çeşitli analizlerle değerlendirmek mümkün. Mühendis özel hesaplarla yapıp üretiyor. Yan sanayide bile büyük sıkıntılı. Ümit kırmak istemem denemekte fayda var ancak olumlu bir sonuç çıkması çok zor... 1 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 29 Mart 2018 Paylaş 29 Mart 2018 Ben de bir ara bu olaya takmıştım. Orijinalnparcadan yana olan arkadaşlara hak veriyorum. Gerekirse bir süre mevcut takozlarla idare edip para biriktirin sonra değiştirirsiniz. Yeri gelmişken ben de yaptığım bir çalışmadan bahsedeyim arkadaşları doğrulamak adına. Mondeo mk3 sağ motor takozu içine yağ doldurulmuş bir parça. Zamanla bu yağ ya sızıyor ya da yağın bulunduğu haznenin içindeki basınç azaldıģından (tahmi ediyorum. Kesin bilgi değildir) takoz biraz çöküyor ve motor asağıya inip altta bir yerlere temas ediyor. Orijinal tipi almak yerine benzinli modellerde kullanılan tipi alıp taktım. Şu tecrübeyi edindim: benzinli modelin takozundaki lastik biraz sert kalıyor. İćinde yağ vb bir dolgu var mı bilmiyorum. Motor soğuk iken titremeyi hissettiriyor, motor sesini şasiye yaymıyor ANCAK motorun ısınmasıyla beraber takozun içindeki lastik/silikon da ısınınca yumuşama oluyor ve sarsıntı ve ses gidiyor. Sonuç:biriktir paranı orijinal parça ile sorunu çözmeyi dene. Selamlar. 1 Yorum bağlantısı
Efe Serhan Oğuz 29 Mart 2018 Yazar Paylaş 29 Mart 2018 (düzenlendi) 7 saat önce, Harun Kocaçalışkan yazdı: Poliuretan tipte olanları genelde piste çıkan arabalarda kullanıyorlar. Konfor sıfıra yakın ama araba tabiri caizse taş gibi oluyor. Viraj demir lastiklerinde, motor alt takozlarında falan gördüm. Hatta powerflex diye meşhur bir marka var ürünleri baya pahalı ama kimse normal yol koşullarında tavsiye etmiyor. https://www.powerflex.co.uk/ 3 saat önce, Mahmut Yurt yazdı: Birisi kauçuk birisi poliüretan, birbirinden farklı malzemeler, darbe emişleri asla eşit olmayacaktır, poliüretan daha sert bir madde motoru sabitlersiniz ancak darbeleri sönümleyemeyeceği için titreşimi direkt şasiye aktaracak ve tabiri caiz ise arabayı komple titreşime boğacaktır. Fikir güzel ancak uygulama sonuçları hüsran olacaktır. Devcon Sıvı Kauçuk, poliüretan yerine sıvı kaucukla doldurup denemeyi düşünüyorum. Bi yumuşak formuda var bunun. 29 Mart 2018 tarihinde Efe Serhan Oğuz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 29 Mart 2018 Paylaş 29 Mart 2018 dene bakalım, denemekten zarar gelmez, hem keyiflide olur, ya tutarsa misali 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Mart 2018 Paylaş 29 Mart 2018 20 saat önce, Koray Demir yazdı: Ecem miydi neydi o titreme yapan ürün firma müdürü forum üyemiz @Ali Karadağ Ecem di, 0 sönümlemedi, orjinali yağ gibi giderken maalesef, içine beleme vs itkeledik birşeyler ama olmadı. pist için iyi olabilir ama 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 29 Mart 2018 Paylaş 29 Mart 2018 Poliüretan yerine vulkolan olabilir, sertlik değeri tutmalı, poliüretan şor değerleri var. 40 civarı esnek olacaktır ama risk almaya değmez 1 Yorum bağlantısı
Efe Serhan Oğuz 29 Mart 2018 Yazar Paylaş 29 Mart 2018 Bir saat önce, Servet Aydın yazdı: Poliüretan yerine vulkolan olabilir, sertlik değeri tutmalı, poliüretan şor değerleri var. 40 civarı esnek olacaktır ama risk almaya değmez Rtv2 silikon çok mu yumuşak kalır? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 29 Mart 2018 Paylaş 29 Mart 2018 Rtv2 silikon çok mu yumuşak kalır?Sanırım. Motor stres altında iken epey güç uyguluyor takozlara. Sert yapacaksın bir yerler kırılacak, yumuşak yapacaksın motor bir yerlere çarpacak ve her iki şekilde de diğer bağlantı ekipmanları yük altında kalacak daha fazla.Kendi aracımda arka defransiyel takozlarından biri daha yumuşak ve agresif kullanım ile kopuyor. 130 tl civarında. Bende bir tık sert veya daha dayanıklı yaptırmak istedim. Tabii bunu servisteki arkadaşım ile görüştüm.Abi yap iyi olur, defransiyel kovanı 13bin tl diyince geçici olarak şok yaşadım. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts