İçeriğe Yönlendir

Nissan Altima Neden Tutulmadı?

Efe Serhan Oğuz

Recommended Posts

Efe Serhan Oğuz

91-92 model Nissan Altima 2.0 Laurel ülkemizde neden hiç tutulmadı bilen var mı?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ülkemizde tutulmayan araç modeli bir çok. 30 senelik bir aracın geçmişini burada hatırlayabilecek çok insan olduğunu sanmıyorum. O yıllar Şahin Doğan, 124, 131 yılları idi.

Tam benzin kıtlığının olduğu yıllar diye de hatırlıyorum. 2 Litrelik bir motoru kullanabilecek çok babayiğit yoktu diye biliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Çok pahalı olduğunu tahmin ediyorum, zaten çok parası olan mercedes falan alırdı o zamanlar.  Orta sınıf şahin, toros veya doğan alırdı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Sınıfında herkes enjektörlü araba üretirken kocaman 2.0 karbüratörlü motorla pek şansı yoktu. Nissanin pek bilinirliği de olmadığından tutunamadı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsa Acar

Onu bunu bilmem de, ilk çıktığında, 5-6 bin nüfuslu bir ilçede, zengin bir kuyumcunun alıp bindiği ve bizimde ağzımızın suyunun akarak arkasından bakakaldığımız araçtır kendileri ?[emoji16]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Efe Serhan Oğuz

Sizce şuan için mantıklı bir araç mı 10-15 bin tl arası alınabilen?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

benim yurtdışında nissan 200SX aracım vardı. 2.0 motorlu 8 bujili arkadan bağımsız çekişli felan. 1989 model (sylvia diye de geçer).  O dönemlerde nissan ve mazda kendine has araçlar yapıyordu. Özellikle efsane maxima bu noktanın en iyi seviyesi idi. Sonra Lexus un bindiği gemiye o da bindi ve INFINITI gibi saçma bir olaya girdi. Spor araba satışı düştü. maxima kromajları çoğaltınca zenci ve ispanyollara hitap eder hale geldi, finansal sıkıntılarla reno ile işbirliğine gitti. Eski japon felsefesi sıfıra indi. 

Şu an bence nissan yok. 300ZX yenisine bakamadım ama bence o gitmiş. ruh kalmamış. sağlamlık fenomeni yokolmuş.

1980 lerin nissanları özellikle uzakdoğuda felan toyotadan daha iyiydi. fikirler?

bu arada eski arabam. hala bindiğim en zevkli araçtır.

Old200sx.jpg?resize=420,315

Abisi datsun 280 ZX..  Bu araç şimdiki JUKE tasarımında ilham kaynağıdır. (içine edilerek)

1599px-Datsun_280ZX_Turbo_in_blue_and_si

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
37 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

bir çok. 30 senelik bir aracın geçmişini burada hatırlayabilecek çok insan olduğunu sanmıyorum

dastır XL yapar, arkaya 7 koltuk takarım

kötü zamanda ithal edilmişti, rakipleri honda accord gibi olunca, nisan zaten o yıllarda varla yok arası algıda bir marka idi, distribütörünü tanıımam, bayisi bile 1-2 tane idi İstanbulda. az satması normaldi.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
12 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

dastır XL yapar, arkaya 7 koltuk takarım

Forumun yaş ortalamasını yükseltiyorsun. Önce Toyota'yı çıkar da garajdan, o zaman diyelim gençsin diye :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Hangi marka olursa olsun, orta sınıfı daha çok rağbet görüyor ülkemizde. O yıllar Nissan 'ı Sunny sırtlamıştı sanırım. Ayrıca kuyruklu Chevrolet ayarında bir genişliği var gibi görünüyor. Şehir içi pratik olacağını sanmam.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erdem Çağla

arabanın niye az sattığını bilmem de tasarımına halen hasta olurum, chevrolette yaşadığım parça sıkıntısından sonra ancak resmine bakabilirim.

(motoru 2.0 olmasına rağmen güçsüz olduğunu okumuştum.)

543ad36b65383_57330b.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt

Fiyatı pahalıydı, servis ağı yetersiz, 2.0 karbüratörlü motor ve 2.0 çok yakar algısından dolayı çok şans bulamadı. Ayrıca ülkemizde çok blinmeyen bluebird SSS vardır, zamanının en hızlı sedan araçlarından biridir, Nissanın primera araçlarda kulladığı SR20DE motoru ile beklenmekdik performası vardır. İlk aracım Primera GT SR20DET motoru ile harikalar yaratıyordu, gerçekten güzel bir araçtı. Ancak 2000'li yıllardan sonra nissan yavaş yavaş çizgisinden ayrıldı şuan çok farklı bir yerde. Eski performanslı ve ekonomik motorları yok, eski havası yok, tipi japon ruhu fransız artık. Nissan'ın konusu açılınca eski anılarım depreşti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Arkası çok tipsizdi,çocuk aklımla kim alıyor bu arabayı yahu derdim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Aynı yıllarda honda Accord ve integra var, enjeksiyonlu. O zamanlar çocuktum bilmiyorum tabi ama şuan alacak olsam Honda alırım. (Eskiden integra m vardı)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
21 saat önce, Sani Gerşon yazdı:

Forumun yaş ortalamasını yükseltiyorsun. Önce Toyota'yı çıkar da garajdan, o zaman diyelim gençsin diye :p

garajda boyayacam, zımpara yapmaya eleman lazım

8 saat önce, Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Aynı yıllarda honda Accord ve integra var, enjeksiyonlu. O zamanlar çocuktum bilmiyorum tabi ama şuan alacak olsam Honda alırım. (Eskiden integra m vardı)

İntegra almıştık, komşu da ALtima, vesile ile fena pişman oldu :)

9 saat önce, Serkan Toker yazdı:

O yıllarda en beğendiğim araba buydu

mengen rüzgarı fenadır derlerdi inanmazdım şu ana kadar....

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
4 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

mengen rüzgarı fenadır derlerdi inanmazdım şu ana kadar....

Bangda bandhu baganda caddesinde gezerdim ne güzel..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
7 dakika önce, Serkan Toker yazdı:

Bangda bandhu baganda caddesinde gezerdim ne güzel..

bangabandhu şeyh muciburrahman bulvarı o, çayyolu tarafı vesile olsun

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
9 saat önce, Serkan Toker yazdı:

O yıllarda en beğendiğim araba buydu... :D

maxresdefault.jpg

:shok:  :bambam:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
9 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

bangabandhu şeyh muciburrahman bulvarı o, çayyolu tarafı vesile olsun

Kısaca baganda diyoruz biz aramızda. Başkent lehçesi.. ;)

1 dakika önce, Önder Özcan yazdı:

:shok:  :bambam:

Ne sevseydik ya C5 mi, sissiz fokuz mu ? ;)

• Mutlu 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
29 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

garajda boyayacam, zımpara yapmaya eleman lazım

Sen hele bi başla, tüm forum destek vereceğiz :)

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
2 saat önce, Serkan Toker yazdı:

Ne sevseydik ya C5 mi, sissiz fokuz mu ? ;)

Eskiden her konu mangala bağlanıyordu,şimdikiler ya c5  ya sissiz fokuz?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Afrin harekatı başarı ile tamamlandı. Mangal serbest.
Oh be. Az işim var

Biraz içim kıyıldı aparatif alıyorum..

772ec68184e54bfaf0846db781d3b8c5.jpg87bdacd6e19056e159a6c7db15f7c439.jpg229d21baae62fd2c891e3239eeb27782.jpg
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...