Murat Gedik 14 Ekim 2019 Yazar Paylaş 14 Ekim 2019 Tahir Ak yazdı: Bereketli olsun. iyi yakar bu mübarekler 398 sabahtan akşama kadar çalıştı ve yaklaşık 50 lt mazot yaktı. 102 dekar yer ekti. Yaptığı işe göre helal olsun. Gevşek toprakta gitmek çok zor. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 14 Ekim 2019 Paylaş 14 Ekim 2019 Kolay gelsin. Suni gübreler birkaç sezonda toprağı kıraçlaştırıyor ve verimini ciddi düşürüyor diyorlar. Bununla ilgili bir tecrübeniz oldu mu? Ufak bir bahçem var, sebze ekiyorum suni ile doğal gübre arasında kaldım. Doğal gübrede zararlı böcekler gelebileceği kısmı beni düşündürüyor. 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 14 Ekim 2019 Yazar Paylaş 14 Ekim 2019 Erhan Doruk yazdı: Kolay gelsin. Suni gübreler birkaç sezonda toprağı kıraçlaştırıyor ve verimini ciddi düşürüyor diyorlar. Bununla ilgili bir tecrübeniz oldu mu? Ufak bir bahçem var, sebze ekiyorum suni ile doğal gübre arasında kaldım. Doğal gübrede zararlı böcekler gelebileceği kısmı beni düşündürüyor. Evet böyle bir söylenti var ama tam olarak bilgim yok. Daha bilgili olan arkadaşlar daha net ve iyi bilgi verecektir. Bizim tarlalarımız zaten kıraç, susuz tarım yapıyoruz. Çok büyük alanlar ektiğimizden bu kadar büyük alanlara doğal gübre temin etmek çok zor imkansız gibi. Bu yüzden bu tarlaları bir sene ekip bir sene nadasa bırakıyoruz. Hem gübre toprağı kıraçlaştırmasın diye hem de tarla yorulmasın diye. İki sene arka arkaya ekinde hiç bir şey çıkmıyor tarladan. Bizim daha küçük ve sulu tarım yaptığımız tarlalarımız vardı. Doğal hayvan gübrelerini o tarlalara götürüp dökerdik. Tabi ki yanında sunni gübre de kullanırdık. O tarlaların sulanması ile de çok daha iyi verim alırdık. Ama şartlar eşit değildi tabi ki. Bu yüzden zararlı ya da değil diyemiyorum. Kendi şahsi fikrim ne kadar sunni olursa o kadar bozuluyor tarım. Doğal gübre toprağı daha doğal bir şekilde besliyor. Çıkan ürünler daha doğal oluyor. Ben sizin yerinizde olsam imkan varsa doğal gübre atardım. Doğal gübreden zararlı haşereler gelebilir fakat çevreden de gelebilir. Onlarla daha sonra mücadele edilebilir. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Ekim 2019 Paylaş 27 Ekim 2019 Erhan Doruk yazdı: Kolay gelsin. Suni gübreler birkaç sezonda toprağı kıraçlaştırıyor ve verimini ciddi düşürüyor diyorlar. Bununla ilgili bir tecrübeniz oldu mu? Ufak bir bahçem var, sebze ekiyorum suni ile doğal gübre arasında kaldım. Doğal gübrede zararlı böcekler gelebileceği kısmı beni düşündürüyor. Ticari yapmadığın işe suni gübre karıştırma. Murat Gedik yazdı: Murat tarla nerede ? Yorum bağlantısı
Murat Gedik 28 Ekim 2019 Yazar Paylaş 28 Ekim 2019 Mehmet Ozyurek yazdı: Murat tarla nerede ? Yozgat - Yenifakılı - Yiğitler Köyünde Mehmet abi. Yorum bağlantısı
Murat Gedik 30 Ekim 2020 Yazar Paylaş 30 Ekim 2020 Geçen hafta sonu ekimimizi yaptık. İnşallah hem bize hem ülkemize bereketli olur. Ve Yozgat'ın Marstan hallice yüzeyi. 8 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 30 Ekim 2020 Yazar Paylaş 30 Ekim 2020 Tam 2 Ton sunni gübre 3 ton tohum kullandık. Tam 70 dekar alana ekim yaptık. Babam 63 yaşında ama çok şükür eli ayağı halen tutuyor. Biraz da ara bırakırsın hepsini düzgün ekemezsin diye bana güvenmiyor. Bu yüzden ekimi o yaptı. Ben de tohum ve gübreleri hazırladım o gelene kadar ve dolumu yaptım. Ekimi babam yeni aldığımız ve daha güçlü olan 398 ile yaptı. Çünkü arazi çok eğimli diğer traktör çok zorlanıyor ekim yaparken. Bu da ekim yaparken kullandığımız 1998 model mibzer. Kullandığımız taban gübresi ve içeriği. Eski traktör İngiltere'de üretilmiş ve 1976 yılında ithal edilmiş. 1975 yılında İngiltere'de üretilen şarj dinamosu. Logosu ve boyası orjinal. Hatasız yani :-). Bunlar da bizim tarlaya adını vermiş olan taşlar. Babam bu tarladan Paralıtepe diye bahseder. Çünkü tarlanın büyük bir kısmında madeni paralara benzer taşlar var. Ne olduğunu bilmiyorum ama belki değerli bir şeydir diye de geçmedi değil aklımdan. Mercimek gibi olanları da var. Milyonlarca böyle taş var. 3 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Google lens ile taşlara bakınca Ekstasy dedi. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Murat Gedik yazdı: Milyonlarca böyle taş var. Çok ilginç.. Murat Gedik yazdı: Tam 2 Ton sunni gübre 3 ton tohum kullandık. Tam 70 dekar alana ekim yaptık. Kocaa arazide 10 tane ağaç ancak görünüyor.. Tarlanın kenarına bari dikin ya, gidip geldikçe altında oturursunuz.. 2 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 30 Ekim 2020 Yazar Paylaş 30 Ekim 2020 Ali Darbaz yazdı: Google lens ile taşlara bakınca Ekstasy dedi. Benim aklıma hiç gelmemişti valla süpersiniz. Ama ekstaziye sadece benziyor bence. Mehmet Ozyurek yazdı: Kocaa arazide 10 tane ağaç ancak görünüyor.. Tarlanın kenarına bari dikin ya, gidip geldikçe altında oturursunuz.. Dedim ya Mehmet abi Mars'tan hallice diye. Valla biraz denedik onlar da kuruyor bir sene zor dayanıyor. Aşağıda görünen ağaçlar da küçük bir akarsu var onun kenarındaki ağaçlar. Aslında o ağaçların olduğu yerler güzel ağaçlandırılır ama yapmıyor kimse. Keşke bir yolu olsa da ağaçlandırabilsek. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Dik sen dik.. gidip geldikçe su götürürseniz tutunur ve sonra kendisi taban suyunu bulur.. 1 Yorum bağlantısı
Tahir Ak 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Dedim ya Mehmet abi Mars'tan hallice diye. Valla biraz denedik onlar da kuruyor bir sene zor dayanıyor. Aşağıda görünen ağaçlar da küçük bir akarsu var onun kenarındaki ağaçlar. Aslında o ağaçların olduğu yerler güzel ağaçlandırılır ama yapmıyor kimse. Keşke bir yolu olsa da ağaçlandırabilsek. akasya tutar. ben de ankaralıyım biz de aynı ortam. başka ağaç zor yetişir buralarda 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 30 Ekim 2020 Yazar Paylaş 30 Ekim 2020 Tamam inşallah bundan sonra her gittimde götürmeye ve dikmeye çalışacağım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Armut dik. kayısı dik. Gidip geldikçe meyvesini yersin. 1 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Bereketli olsun. 18 46 iyi gübre de çok pahalı. 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 31 Ekim 2020 Yazar Paylaş 31 Ekim 2020 Görkem Karakaş yazdı: Bereketli olsun. 18 46 iyi gübre de çok pahalı. Teşekkür ederim. Size de bereketli olur inşallah. Pahalı ama bunu vermezsek verim olmuyor. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts