İçeriğe Yönlendir

Ev Kredisi ve Ev Alımı Hakkında.

Fatih Evcin

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Genelde anlaşmaya bağlı... 

Buralarda genel kabul görmüş olan durum, her iki tarafın masrafını da alıcının ödemesi şeklindedir.. 

Yani özellikle konuşulmaz ise her iki tarafın masrafını da alıcı öder. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
27 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Genelde anlaşmaya bağlı... 

Buralarda genel kabul görmüş olan durum, her iki tarafın masrafını da alıcının ödemesi şeklindedir.. 

Yani özellikle konuşulmaz ise her iki tarafın masrafını da alıcı öder. 

Çünkü zaten pazarlık en baştan, " ben temiz ... ... lira isterim üzerine karışmam" diye yapıldığı için alıcı da hesabını buna göre yapar: Ev şu kadar, tapu harcı şu kadar vs.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Sacmalik su ki alici 100 bin kredi cekse satici 2000 (son donemde dusmus) alici 2000, 200 bin cekse satici 4 alici da 4 bin odeyecek. Alici 200 bin kredi cekecekse banane ben niye odeyeyim ki 4 bin lira.

Daha guzeli ise devlet neden boyle bir tahsilat yapar.

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz
33 dakika önce, Metin Akbal yazdı:

Sacmalik su ki alici 100 bin kredi cekse satici 2000 (son donemde dusmus) alici 2000, 200 bin cekse satici 4 alici da 4 bin odeyecek. Alici 200 bin kredi cekecekse banane ben niye odeyeyim ki 4 bin lira.

Daha guzeli ise devlet neden boyle bir tahsilat yapar.

Düşük gösterilirse dediğin gibi ama abi.  Tam alış fiyatı tapuya bildirilse kredili yada nakit fark etmiyor diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Remzi Karaca

Düşük gösterilirse dediğin gibi ama abi.  Tam alış fiyatı tapuya bildirilse kredili yada nakit fark etmiyor diye biliyorum.
Aldiginiz fiyattan gösterip verginizi ödeyin arkadaş niye yanıltıcı beyanda bulunuyorsunuz...

Düşük gösterme falan gayri resmi birşey olduğundan her ne kadar forum da olsa yazılı kayıt altına almamanız önerilir. (Yatırım veya yönlendirme tavsiyesi değildir [emoji16])

Burada aslında başka bir sorun daha var.

Müteahhit ten alındığında tapu hiç müteahhit üzerine geçmediği için tapu resmiyette arsa sahibi üzerinden alıcıya geçiyor.

Yani resmiyette tapu harcı arsa sahibi %1,5 ve alıcı üzerine %1,5 ilaveten döner sermaye harcı. Kredili ise döner sermaye harcı çift olarak ödeme çıkıyor.

Yani sıfır dairede (satıcı kat karşılığı yapan bir inşaat firması ise) resmiyete uymak imkansız.
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz
(düzenlendi)
2 dakika önce, Remzi Karaca yazdı:

Aldiginiz fiyattan gösterip verginizi ödeyin arkadaş niye yanıltıcı beyanda bulunuyorsunuz...

Remzi abi yanlış birşey demedim ki ben. Düzgün ödenirse kredili veya nakit fark etmez dedim.

tarihinde Sami Demirpaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Ben kredi cekmeden nakit alacagim o zaman nolacak :) Hic odememem gerekir sartlara gore sadece 500 kusur lira tapu masrafi mi oluyor artik yoksa harc mi onu oderim.

Araba alim satiminda yok Allah tan boyle bir durum.

Yani olay su ki kredili alimlarda alicidan ve saticidan kredinin %1.5 i kadar ucret aliniyor Subat ayinda %2 ser idi. Kredi cekmeden alirsam durum ne?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Remzi Karaca

Remzi abi yanlış birşey demedim ki ben. Düzgün ödenirse kredili veya nakit fark etmez dedim.
İşte düzgün bile tahakkuk etmiyor. Nasıl düzgün ödesin demek istedim [emoji6]
Yorum bağlantısı
Remzi Karaca
Ben kredi cekmeden nakit alacagim o zaman nolacak default_smile.png Hic odememem gerekir sartlara gore sadece 500 kusur lira tapu masrafi mi oluyor artik yoksa harc mi onu oderim.

Araba alim satiminda yok Allah tan boyle bir durum.Yani olay su ki kredili alimlarda alicidan ve saticidan kredinin %1.5 i kadar ucret aliniyor Subat ayinda %2 ser idi. Kredi cekmeden alirsam durum ne?
Kredili de değil her halükarda %1,5+%1,5+döner sermaye ödüyorsun.
Kredili olursa %1,5+%1,5+döner sermaye+döner sermaye

Aslında buna pek takılmamak lazım
Sonuçta satıcının veya alıcının kafasında bir rakam var.
Tapu harcı ödeyeceksem fiyatı ona göre ödemeyeceksem ona göre istiyorum
Sen tapuyu paylaştık diyorsun, müteahhit te 5 bin fazla istedim diyor. :)

Bir diğer deyişle kapıdan giren müşteri ile emlakçının getirdiği müşterinin son fiyatının farklı olduğu gibi.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Çelik

Evi aldım şükür abiler. Teşekkür ederim bilgi ve yön veren cevaplarınız için. Allah herkesi tez vakitte kurtarsın kiracılıktan.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
2 dakika önce, Bekir Çelik yazdı:

Evi aldım şükür abiler. Teşekkür ederim bilgi ve yön veren cevaplarınız için. Allah herkesi tez vakitte kurtarsın kiracılıktan.

Hayırlı olsun Bekir...

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Hayırlı olsun. Zaman su gibi akıp gidiyor. Borcunun bittiği günleri de göreceksiniz inşallah.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Allah hayırlı uğurlu etsin. Yukarılarda yazıyordu ama unuttum. Katılımdı değil mi? Hangisiydi?

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

konunun başında vardım kopmuşum bi ara. kimler aldıysa hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde oturun :nazar:

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

8 senedir evliyim ve kiradayim. 450 lira ile başladım, 925 ile bitiyor şükür. İki öğretmen maaşı, 40 bin birikim yapmışiz onca sene... (Birde arabamız var tabi)

Ortalama 690 lira yapıyor, 8 senede 66 bin lira kiraya vermişim. İlk kiraya çıktığım evin üst katını 75 bin liraya almışlardı 8 sene önce. Şimdi 200 bin lira civarı dairenin fiyatı.

Tayinim çıktı ilk atandığım ilçeye geldim kiralık ev yok kaloriferli 3+1, olan da 750 lira kira. 0.98 in de gazına gelip ev almaya niyetlendik ama kaçtı, 1.25 den 5 yıl vadeli borca girdik, Allah utandırmasın.

8 senedir krediye girmemek için direndim ama melesef olmuyor günümüz şartlarında...

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
22 dakika önce, Ahmet İhsan Akşen yazdı:

8 senedir evliyim ve kiradayim. 450 lira ile başladım, 925 ile bitiyor şükür. İki öğretmen maaşı, 40 bin birikim yapmışiz onca sene... (Birde arabamız var tabi)

Ortalama 690 lira yapıyor, 8 senede 66 bin lira kiraya vermişim. İlk kiraya çıktığım evin üst katını 75 bin liraya almışlardı 8 sene önce. Şimdi 200 bin lira civarı dairenin fiyatı.

Tayinim çıktı ilk atandığım ilçeye geldim kiralık ev yok kaloriferli 3+1, olan da 750 lira kira. 0.98 in de gazına gelip ev almaya niyetlendik ama kaçtı, 1.25 den 5 yıl vadeli borca girdik, Allah utandırmasın.

8 senedir krediye girmemek için direndim ama melesef olmuyor günümüz şartlarında...

hayırlı olsun Ahmet sizin adınıza sevindim. Maalesef günümüzde bulaşmadan olmuyor. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Hayirli olsun herkeslere. 6. taksidi odeyecegim bu ay 230 binden kalan 210.5 bin lira :)

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Hayırlı olsun 31. Taksit ödeyeceğim faizli tutarı 210 bin tl den 149 bin tl ana para 127.500 den 105.560 tl kalmış. Git gide artan taksit hersene 100 tl artırım yaptırttım şu anda 2100 ödüyorum geçtiğimiz 2 sene 2000 ödedim seneye 2200 ödeyecem böylelikle 120 ay yerine 94 ay çektim ve 25000 tl civarı faiz kazancım oldu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Esnek ödeme ile bilinçli tüketici. Faiz yüksek gelene alternatif çözüm

Hayırlı olsun 31. Taksit ödeyeceğim faizli tutarı 210 bin tl den 149 bin tl ana para 127.500 den 105.560 tl kalmış. Git gide artan taksit hersene 100 tl artırım yaptırttım şu anda 2100 ödüyorum geçtiğimiz 2 sene 2000 ödedim seneye 2200 ödeyecem böylelikle 120 ay yerine 94 ay çektim ve 25000 tl civarı faiz kazancım oldu
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
10 dakika önce, Mustafa Tüfekçi yazdı:

Esnek ödeme ile bilinçli tüketici. Faiz yüksek gelene alternatif çözüm

Biraz daha zorlasaydım daha da düşürebilirdim araba almaya niyetlenmeseydim o zamanlar araba alacağımızdan düşürdüm taksiti yoksaki 2600 ile başlasaydım her yıl 100 artışla büyük ihtimal 5 yıl civarı çekerdim 

Yorum bağlantısı
Remzi Karaca

Hayırlı uğurlu olsun.
Güle güle oturursunuz inş.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Bekir Çelik

Çok teşekkür ederim herkese, eyvAllah abiler.

@Önder Özcan abi Vakıf Katılım'dan alacaktık ama ayak dirediler, seçimi beklediler, sonrasında onay geldi ama bu kez de ben iptal ettim: 0,98 treninin son vagonuna atladım Halkbank'tan.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Bekir Çelik
1 saat önce, Arif Aykın yazdı:

Ben de her yıl artırmak istedim, ilgili bayan istediğiniz zaman "Ben ödememi artırıyorum." diyebilirsiniz, dedi. (Sanırım yılda bir defa hakkım var.) 180 bini 0,98'den geri ödemesi +120 bin. Her yıl 400 TL ödeme artırsam geri ödeme 70 bine düşüyor takriben.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kardeşim hayırlı olsun.

Doğru olanı yaptın. Allah utandırmasın.
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...