İçeriğe Yönlendir

Ev Kredisi ve Ev Alımı Hakkında.

Fatih Evcin

Recommended Posts

Metin Akbal

Haaaaah, oooohhhh, mmmmahhhhh. Yavaş yavaş gebereceğan yavaş.

Çok güzel afferin sizeeeee. Afferin sizee.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Bir saat önce, Bekir Çelik yazdı:

Arkadaşlar güncel konut faiz oranlari nedir şu an? Halkbank 1.47ye uçurdu da.

0.98 ile devam edeceğini söyledi banka çalışanı. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Bekir Çelik
15 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Hangi banka Servet abi? Bir de ne zaman söyledi?

Benim şu an başvurum var, eksper geldi evi gördü, başvurum 0,98'den ama bugün 1.47 olmuş. Beni etkileyecek mi yarın belli olacakmış. Genel müdürlük yarın toplantı mı yapacakmış ne. Ya da beni keklediler bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Benim şu an başvurum var, eksper geldi evi gördü, başvurum 0,98'den ama bugün 1.47 olmuş. Beni etkileyecek mi yarın belli olacakmış. Genel müdürlük yarın toplantı mı yapacakmış ne. Ya da beni keklediler bilmiyorum.
Basvuru varsa dere gecilirken boxer degistirmemeleri lazim.
Yorum bağlantısı
Bekir Çelik
2 dakika önce, Metin Akbal yazdı:
4 dakika önce, Bekir Çelik yazdı:

Basvuru varsa dere gecilirken boxer degistirmemeleri lazim.

Başvurum var da, netten bakındım bugün: Daha önceleri başvuru anındaki oran geçerli oluyormuş. En azından müşteriler tüketici hakem heyetleri ile vs istediğini alabiliyormuş ama sonra bir düzenleme gelmiş heralde, oran değişince krediniz onaylanmadan değiştirebiliyorlarmış sanırım. hesapkurdu vb sitelerde bu şekilde bilgi var.

HB müşteri temsilcisi bayan "Bu gibi durumlarda müşterilerimizi mağdur etmedik daha önce ama..." minvalinde konuştu. Yarın dananın kuyruğu kopacak bakalım.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Başvurum var da, netten bakındım bugün: Daha önceleri başvuru anındaki oran geçerli oluyormuş. En azından müşteriler tüketici hakem heyetleri ile vs istediğini alabiliyormuş ama sonra bir düzenleme gelmiş heralde, oran değişince krediniz onaylanmadan değiştirebiliyorlarmış sanırım. hesapkurdu vb sitelerde bu şekilde bilgi var.

HB müşteri temsilcisi bayan "Bu gibi durumlarda müşterilerimizi mağdur etmedik daha önce ama..." minvalinde konuştu. Yarın dananın kuyruğu kopacak bakalım.
Benim basvuruda eksper geldikten sonra bankaya gittogimiz vakit oranlar artti fakat iyi ki erkenden basvurdunuz demislerdi. Kuveyt Türk.
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
18 dakika önce, Bekir Çelik yazdı:

Dün, halkbankası 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Bir saat önce, Servet Aydın yazdı:

eşyanın tabiatına aykırı,

Yorum bağlantısı
Bekir Çelik

Abi güncel değil bu oranlar. Vakıf 1 haftadır 1.27 zaten. Halk da bugün 1.47 dedi.

Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu
6 dakika önce, Bekir Çelik yazdı:

Abi güncel değil bu oranlar. Vakıf 1 haftadır 1.27 zaten. Halk da bugün 1.47 dedi.

Az önce Halk Bankasında 0.98 yazıyordu.Mobil uygulamada .

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Benim bir daire satışı vardı. Alıcı Halkbank’tan kredi çekmişti. Bu cumaya kadar kredi oranı değişeceğini söylemişler alıcıya. Bizimde arsa sahibimiz İngiltere’de olduğundan faiz oranları değişir diye ilk uçakla Türkiye ye getirdik ve dün satışı yaptık. Kısaca 0.98 krediniz onaylansa bile bu kredi opsiyonu bir gün haberiniz olsun bankadaki görevli dedi. 0.98 faiz oranı seçim propagandası idi ve seçim bitti. Faiz oranı tekrar yükselecek. Şu anda zarar açıklayan firmalar içinde birinci sırada Vakıfbank Halkbank ve ziraat var. Eşyanın tabiatına aykırı durum zaten. Aylık 0.98 para sat, 1.45 le para topla. Bu duruma daha fazla dayanamaz banka. Zaten ziraat ve Vakıfbank artık vermiyor. Bu haftada Halkbank bitirir

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Müşteriler geliyor devlet bankasına soverek. Konut kredisi için yokuş yapıyorlar felan diye.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
22 dakika önce, Mustafa Tüfekçi yazdı:

Müşteriler geliyor devlet bankasına soverek. Konut kredisi için yokuş yapıyorlar felan diye.

internet sitelerinde yokuş yok ama inanma sen müşteriye

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

1.27 den verecem birine. Tok satıcı oynamama rağmen. Ugi demiş öyle bı rakam Yok diye. Müşterinin eline Maliyet kalemlerini yazıp verdim. Karsisini doldur gel dedim. Bakalım pazartesi bekliyorum

3 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

internet sitelerinde yokuş yok ama inanma sen müşteriye

0.98 den kapı açıp 1.30 diyen devlet bankası da var ilginç

Bende rakam sokaktan geçene de aynı babamın oğluna da

22 saat önce, Servet Aydın yazdı:

Screenshot_20180628-235903.png

Şimdi böyle 

Dürüst esnaf kalmamış. Bankamin o huyunu seviyorum. Bizde rakam ağızdan bı kere çıkar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Biz kredi ödeyenler faiz değişimi olunca yapılanma talep ediyoruz. Peki artış olunca biz de durum ne olacak? 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bankaların kredileri istediği anda geri isteme hakkı var. Bir nevi katılım bankası ayağı. Ama önce ticarilerden başlıyorlar. 2009 krizinde birçok fabrika taksidini tıkır tıkır öderken "ver lan hepsini" dendiği için battı.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Bugün son gün diye ziraat bankası Korkuteli şubesine gittim, 1.28 e çıkardık biz bugün dediler. Evi alacağımız müteahhit tanıdığı bankacıyi aradı Halk bank, onlar da çıkarmış. Başka bahara kaldı bizim ev işi...

379013d0e163d9c85b19f8a2a4c473b4.jpg

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
1 saat önce, Servet Aydın yazdı:

Biz kredi ödeyenler faiz değişimi olunca yapılanma talep ediyoruz. Peki artış olunca biz de durum ne olacak? 

Hakkınızdır. Ama finansman ve refinasman oranları farklı. İlerde faizler coooooook düşerse  refinasman hesaplatmakda sıkıntı yok. Ama erken ödeme komisyonu ile ve refinasman faiz oranı ile karlı mı hesabı iyi yapmak lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
1 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı:

Bankaların kredileri istediği anda geri isteme hakkı var. Bir nevi katılım bankası ayağı. Ama önce ticarilerden başlıyorlar. 2009 krizinde birçok fabrika taksidini tıkır tıkır öderken "ver lan hepsini" dendiği için battı.

Özel sektör de anca ben sektörden çekiliyorum diyen yada öldüm bittim diyen banka onu yapar.

Kamuda ise biraz daha farklı. Bı dönem geri çağırilan kredilerin kimlere verildiğine iyi bakılmalı. Siyasi bir koz mu değil mi gibisinden. 

Etiklik konusu ise tartışılır. Ama bizde herkesin işine gelirken iyi olan şeyler çıkarlar çatısınca terse dönebiliyor. 2 yıl içinde olan bu. Kazan kazanda pay bölüşümü "güçlü olanın" istemedigi doğrultuda girince ortaklık bozmak için öküzün ölmesi şart değil.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
9 dakika önce, Mustafa Tüfekçi yazdı:

Hakkınızdır. Ama finansman ve refinasman oranları farklı. İlerde faizler coooooook düşerse  refinasman hesaplatmakda sıkıntı yok. Ama erken ödeme komisyonu ile ve refinasman faiz oranı ile karlı mı hesabı iyi yapmak lazım.

Faiz artınca bizden, hadi hemşehrim senin hesabı bir daha yapalım derler mi 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...