İçeriğe Yönlendir

Ev Kredisi ve Ev Alımı Hakkında.

Fatih Evcin

Recommended Posts

Servet Aydın
https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-asya-yapi-dan-oturuma-hazir-guney-cephe-daire-537771752/detay/

yine ben ve şöyle bir ev,

anadolu yakasının evleri berbat, evleri yapanların zerre zevki yok.
ama avrupa yakasındaki bdüzü avcılar vs gibi evleri görüyorsunuz çok güzel yapıyorlar, ferah odalar, geniş balkonlar vs.
bu linktei evi görmeye gideceğim, aradım teyidleştik ancak yine de bana bir acayiplik var gibi geliyor, dolandırılmam inşallah dua edin :bambam3:
Görselden önce kolona kirişe bak derim. Daha önemli. Rakam bedava. Sanırım kredi borcu var. Gidince önüne servis edecek toplam rakamı
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-asya-yapi-dan-oturuma-hazir-guney-cephe-daire-537771752/detay/

ama avrupa yakasındaki bdüzü avcılar vs gibi evleri görüyorsunuz çok güzel yapıyorlar, ferah odalar, geniş balkonlar vs.
bu linktei evi görmeye gideceğim, aradım teyidleştik ancak yine de bana bir acayiplik var gibi geliyor, dolandırılmam inşallah dua edin :bambam3:
O bölgede yeni yeni dolandırıcılar türedi.
Bir kaç olay çevreden duyduğum için uyarayım.

Evi görün beğenirseniz. Evin tapusunu isteyin ev ile tapuyu karşılaştırın.
Önceden kapora veripte iş satın almaya gelince kaporanızı yakmayın.

O evin o mahallede normal piyasası 180 190 bin tl.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Beylikdüzünde zemini sağlam olmayan bir bölge var. Denize doğru kayıyor. Beylilikdüzünden ev alacak olsam ilk olarak belediyeden zemin ile ilgili bilgi alırdım. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Beylikdüzünde zemini sağlam olmayan bir bölge var. Denize doğru kayıyor. Beylilikdüzünden ev alacak olsam ilk olarak belediyeden zemin ile ilgili bilgi alırdım. 
Dediğiniz olay yakuplu gürpınar tarafı.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ
Bir saat önce, Erdoğan Temur yazdı:
2 saat önce, Serkan Karadağ yazdı:

Dediğiniz olay yakuplu gürpınar tarafı.

Teşekkürler. Bölgeyi bilmediğim için yazmamıştım. 

Yorum bağlantısı
Azad Mirzade
(düzenlendi)
14 saat önce, Servet Aydın yazdı:
16 saat önce, Azad Mirzade yazdı:

Görselden önce kolona kirişe bak derim. Daha önemli. Rakam bedava. Sanırım kredi borcu var. Gidince önüne servis edecek toplam rakamı

Firma hakkında şikayet yok, aradım toplam maliyeti de sordum sonradan bir rakam çıkar mı vs dedim, yok dediler.

Yani eğer dediğin gibi bir şey olursa abi hadi eyvallahder çıkarım. Yapmışlığım vardır, ben kalkıp yanına gelecem gelmeden evvel arıyorum aklımdakileri soruyorum bana yok çekiyorsan oraya gelince de bık bık yaparsan senden iğne bile almam zaten.

genelde işi bu noktaya getirmeden evvel sorduklarım 1-toplam maliyeti bu mudur? 2-iskanı var mı? 3-kredi çıkıyor mu? 4-Evin bulunduğu mahalle bilgisini paylaşır mısınız? (genelde konumları sallıyorlar aslında fotolar da sallamasyon hep :D ) 5-fotolardaki ev mi.

Yani bu sorulara evet diyen birine gittiğimde farklı ev gösterelim yaptıklarında teşekkür edip ayrılıyorum.

İki hafta evvel işte ismini vermeyeyim bi inşaat firmasına gittim dedim abi 140 k lık şu bahçe katını görebilir miyiz? Tabi beyefendi ama orda şöyle bişi var, 140 evin değeri ama 70 bin tl de daire başı tapu cezası var filan falan :bambam3:  koşarak ayrıldık, ilanda yazmıyordu ve bilgisini vermemişlerdi.

Ben bu işlerin bu kadar zor olduğunu bilmiyordum ya, krediyi ödemek en kolay kısmıymış meğer :D

**Aranızda üşenmeyen olacak olursa arayıp sorabilir mi ev hakkındaki durumları aynı bilgileri mi verecekler merak ediyorum bu adamlarda bu tip ev çok hepimize yeter :D:D

tarihinde Azad Mirzade tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
21 saat önce, Azad Mirzade yazdı:

Bir cephesi parkı görüyor, bir cephesi açık otoparkı görüyor, önünün kapanma şansı yok gibi. 120 Mt. Ebeveyn banyosu ve giyinme odası da var anladığım kadarıyla ve cam balkonu var.

Fiyatı da 165.000 TL.

Firmanın diğer ilanlarına da baktım 119.000. - 215.000 arası fiyatlar.
Ben çok şaşırdım ve İst mi taşınsam diye düşünüyorum :)  müsait bir zamanda arayıp bilgi alacağım.

Yorum bağlantısı
Azad Mirzade
Bir saat önce, Fatih Evcin yazdı:

Bir cephesi parkı görüyor, bir cephesi açık otoparkı görüyor, önünün kapanma şansı yok gibi. 120 Mt. Ebeveyn banyosu ve giyinme odası da var anladığım kadarıyla ve cam balkonu var.

Fiyatı da 165.000 TL.

Firmanın diğer ilanlarına da baktım 119.000. - 215.000 arası fiyatlar.
Ben çok şaşırdım ve İst mi taşınsam diye düşünüyorum :)  müsait bir zamanda arayıp bilgi alacağım.

gel Fatih komşu olalım :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Azad Mirzade
16 saat önce, Recep Selim Kaya yazdı:

Parsel sorguya göre “Bahçeli b.a.k 3 blok apartman” görünüyor. Anladığım kadarıyla kat tapusu var.

Parsel sorguyu nasıl baktınız sihirli portallarınız mı var :) ben sokak görüntüsünde parkı buldum ama binayı göremedim :))

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
9 dakika önce, Azad Mirzade yazdı:

Parsel sorguyu nasıl baktınız sihirli portallarınız mı var :) ben sokak görüntüsünde parkı buldum ama binayı göremedim :))

https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/

;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter
56 dakika önce, Azad Mirzade yazdı:

ben var beceremiyor bunu kullanmak

Ada ve parsel nolarını öğrendikten sonra sorgulanıyor. 

Bunları da ilgili yerin tapusu üzerinden öğrenebilirsiniz. Satıcıya söyleseniz verir muhtemelen.

Yorum bağlantısı
mustafa çetinkaya

Güzel bir konu açmışsınız görüldüğüne göre herkesin de farklı bir düşüncesi var. Nakit oldu mu alınır ancak kredi ile almak mantıklı gelmiyor bir ev parası da bankaya veriyorsunuz. Ev fiyatları vs kira ücretlerine bakıldığı zaman ev fiyatları balon gibi 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Konu ilk açıldığında ilgilenmemiştim ama şimdi acayip ilgimi çekiyor.. O nedenle az önce baştan sona okudum..

Şimdi bir arkadaşın durumundan bahsedeceğim, nasıl ev sahibi olunmaz görelim..

Yıl:2015 Maaş 6000 civarı. Birikim: 0 sadece araba var, evlilik borçları yeni bitmiş. Hadi ev alalım, nasıl alcaz? kredi çekmeden, etraftaki uygun evlere bakılıyor 80 bine çarşıda ara kat 2+1 sıfır daire bulunuyor ama hiç bir girişimde bulunulmuyor.. O evin değeri şu an en kötü 180 bin.

Yıl:2016 Maaş 7000 civarı halen bir girişim yok, çocuk oluyor, baba hasta derken 1 yıl yine boş geçiyor.. İstenen 3+1 evler 150 bin lira bu arada

Yıl:2017 Maaş 8000 civarı eh artık alalım bir ev? 10-15 bin atmışız bir kenara. Bankalara vs gidiliyor kredi nasıl çekilir öğreniliyor ve biraz birikim daha yapılması gerektiği öğreniliyor.  Bu arada en kral ev 180 bin lira. Ve en sonunda Aralık ayında, en kötü karar kararsızlıktan iyidir denerek 200000 lira için eminevimle belirsiz bir tarihte ödeme yapılması için anlaşılıyor. Artık 60 ay için her ay 3300 (her ay 20-30 tl düşüyor) lira ödenecek ta ki teslimata kadar. Teslim tarihinde size 200000 lira veriyorlar ve taksitler artık sabit 3900 gibi bir şey oluyor. Tabi bu 200000 lirayı vermek için aldığınız ev veya arsayı ipotek ediyorlar aynı banka gibi ama masraflar bunlarda. Sene içinde yapılan kuralarda teslimatın 27. ayda 2019 Şubatında olacağı kesinleşiyor. O zamana kadar taksitler azalmaya devam edecek. En son Şubat 2019'da 2755 lira ödenip yeni eve (inşallh cnm ya) geçilip Marttan itibaren 3900 devam edilecek. Buraya kadar her şey normal görünüyor. Ama şöyle bir sorun var ki almak istenilen ev çoktan 290000 lira oldu. Yani Ağustosta aynı müteahhit ile topraktan girilirse önden 10000 lira verilip teslimatta 280000 daha verilerek en iyi ihtimalle ev 290 bine alınacak... Bu esnada bu arkadaşın aradaki 90 bin farkı biriktirmesi bekleniyor ama bu arkadaşın da öyle bir özelliği yok.. Arabayı satsa ki hanımı sattırmıyor 60 bin lira. Aylık 500 civarı bes ödemesi yapmış birikeni 30 civarı ama onlar da erken bozulduğu için pek karlı olmamış oluyor.. Daha uygun bir ev alıp borcu bitirince tekrar düşün dediğimde arkadaş hanıma söz geçiremiyor illa o güzel ev olacak.. Böyle bir çıkmazda olan bir arkadaş var işte. Akıl verirseniz gidip anlatayım akılsıza..

G9MjG6.png

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Şu şartlarda kalan tutarı kredi çekmesinden başka bir seçenek yok gibi görünüyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Bu arada arkadaş uyardı oturduğu ev çok güzel her yanı açık 1 dönüm bahçede her katta tek daire kirası da 650 tl ama ev sahibine artık kıl olmaya başlamış arkadaş..

Faizlere de bakmış 1.24 falanmış çok gelmiş..

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Arkadaşta İbiza 1.0 Eco Tsi Dsg  mi var?

Allah yardımcısı olsun. Kredi çekmesi lazım ama hem kredi, hem eminevin taksiti çok zor olur. Bes bozulacak, evi teslim alana kadar da kalan rakam ne yapıp edip biriktirilecek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Faizlerin düşme durumu var galiba. Bankacı arkadaşlar daha net cevaplar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Azad Mirzade
Bir saat önce, Emre Şimşek yazdı:

Konu ilk açıldığında ilgilenmemiştim ama şimdi acayip ilgimi çekiyor.. O nedenle az önce baştan sona okudum..

Şimdi bir arkadaşın durumundan bahsedeceğim, nasıl ev sahibi olunmaz görelim..

Yıl:2015 Maaş 6000 civarı. Birikim: 0 sadece araba var, evlilik borçları yeni bitmiş. Hadi ev alalım, nasıl alcaz? kredi çekmeden, etraftaki uygun evlere bakılıyor 80 bine çarşıda ara kat 2+1 sıfır daire bulunuyor ama hiç bir girişimde bulunulmuyor.. O evin değeri şu an en kötü 180 bin.

Yıl:2016 Maaş 7000 civarı halen bir girişim yok, çocuk oluyor, baba hasta derken 1 yıl yine boş geçiyor.. İstenen 3+1 evler 150 bin lira bu arada

Yıl:2017 Maaş 8000 civarı eh artık alalım bir ev? 10-15 bin atmışız bir kenara. Bankalara vs gidiliyor kredi nasıl çekilir öğreniliyor ve biraz birikim daha yapılması gerektiği öğreniliyor.  Bu arada en kral ev 180 bin lira. Ve en sonunda Aralık ayında, en kötü karar kararsızlıktan iyidir denerek 200000 lira için eminevimle belirsiz bir tarihte ödeme yapılması için anlaşılıyor. Artık 60 ay için her ay 3300 (her ay 20-30 tl düşüyor) lira ödenecek ta ki teslimata kadar. Teslim tarihinde size 200000 lira veriyorlar ve taksitler artık sabit 3900 gibi bir şey oluyor. Tabi bu 200000 lirayı vermek için aldığınız ev veya arsayı ipotek ediyorlar aynı banka gibi ama masraflar bunlarda. Sene içinde yapılan kuralarda teslimatın 27. ayda 2019 Şubatında olacağı kesinleşiyor. O zamana kadar taksitler azalmaya devam edecek. En son Şubat 2019'da 2755 lira ödenip yeni eve (inşallh cnm ya) geçilip Marttan itibaren 3900 devam edilecek. Buraya kadar her şey normal görünüyor. Ama şöyle bir sorun var ki almak istenilen ev çoktan 290000 lira oldu. Yani Ağustosta aynı müteahhit ile topraktan girilirse önden 10000 lira verilip teslimatta 280000 daha verilerek en iyi ihtimalle ev 290 bine alınacak... Bu esnada bu arkadaşın aradaki 90 bin farkı biriktirmesi bekleniyor ama bu arkadaşın da öyle bir özelliği yok.. Arabayı satsa ki hanımı sattırmıyor 60 bin lira. Aylık 500 civarı bes ödemesi yapmış birikeni 30 civarı ama onlar da erken bozulduğu için pek karlı olmamış oluyor.. Daha uygun bir ev alıp borcu bitirince tekrar düşün dediğimde arkadaş hanıma söz geçiremiyor illa o güzel ev olacak.. Böyle bir çıkmazda olan bir arkadaş var işte. Akıl verirseniz gidip anlatayım akılsıza..

G9MjG6.png

abi kusura bakma ama buradaki konu nasıl ev alınmaz değil, asıl konu yengeyi nasıl ikna ederim olması lazım.

benim almak istediğim evin değeri şu an 400 bin tl mesela, üsküdar bulgurluda teraslı güzel bir ev. ama benim gücüm 150 binlik eve yetiyor.

hatuna dedim önce bunu alıcaz gidip beylikdüzünde oturucaz bir süre bu evi ödeyince 150 ye satıp üzerine 150 bin daha koyup güzel kafamıza göre bir eve geçer otururuz. zaten ev almazsam ölene kadar kirada oturmayacak mıyım, kendimi kasmadan ufak ufak büyütürüm işte evi.

Bence abi elini masaya vurup arabayı satıp bi KA alsın :D eminevimden çıksın elindeki tutarı peşinat yapıp üzerini vakıf katılımla tamamlayıp girsin evine. Hem oturduğu eve kira da ödememiş olur ekstradan.

herkesin bir derdi var işte, kiminin geliri yüksek değil kimi arabayı satamıyor kiminde ev çok evlenemiyor :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

O arkadaş istese çok rahat ev alabilirmiş.

2017 de arabayı satıp 120 bin kredi çekse 3 yılda borcu da bitermiş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
3 dakika önce, Emre Şimşek yazdı:

Hepsini ileteceğim arkadaşa

Sen o arkadaşa benden birde selam söyle :) nasıl ev alınmaz diye kitap yazmış resmen.

ama şunu da söyle sakın arabasız kalmasın ayağını yerden kesecek ucuz bir şey mutlaka alsın. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...