Emre Şahin 17 Şubat 2018 Paylaş 17 Şubat 2018 Arkadaşlar ankara'dayım cuma bir araç aldım buradan. Plaka değişimi istedim trabzon 61 plaka olacak. Notere eski plakaları verdik, yeni plakam da belli oldu. Trabzon'da bastırtıp yollayacak bizimkiler. Şimdi araçta plaka yok. Bu haliyle araç kullanılır mı? Trafik kurallarında hükmü nedir? Sonuçta noterden sonra bu araba emniyete cemiyete vs. işte nereye gidecekse oraya gidecek. Ve plakasız gidecek. Bu durumda çevirme olursa ne olur? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Şubat 2018 Paylaş 17 Şubat 2018 mevzuat yeni, ancak eski olan bir kural var ki, plakasız gezilmez. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 17 Şubat 2018 Paylaş 17 Şubat 2018 Yenimahalle köprüsünün orada plakaları bastırıp arabaya takıp gideceksiniz. Noterin verdiği belge sizi kurtarır cevirmede.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Şubat 2018 Paylaş 17 Şubat 2018 Serkan Toker yazdı: köprüsünün Genişlet kretek te satılıyor mu orada 1 Yorum bağlantısı
Erkam Elma 17 Şubat 2018 Paylaş 17 Şubat 2018 Geçen hafta satış yaptım alan kişi noterden plakasız olarak şöförler odasına gitti ilinin plakasını 10 dk da çıkarıp gitti sistem çok kolaylaşmış Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 17 Şubat 2018 Paylaş 17 Şubat 2018 90 lira mı ne cezası vardı eskiden. Şimdi işler değişti. Ben plakasiz gezdim bı ara durduran olmadı şans Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 17 Şubat 2018 Paylaş 17 Şubat 2018 ben gezdim valla kimse bişey diyemez noter almış sonuçta plakayıda bastıracaz elbet keyif yapmıyoruz Yorum bağlantısı
Serkan Toker 17 Şubat 2018 Paylaş 17 Şubat 2018 Emre Öğüt yazdı: ben gezdim valla kimse bişey diyemez noter almış sonuçta plakayıda bastıracaz elbet keyif yapmıyoruz Genişlet O zaman sağda solda araba patlarsa nerde bu devlet kimse görmemiş mi demek biraz tuhaf olur.. En fazla 1 saatte bitecek bir iş için bence gereksiz plakasiz gezmek.. 2 Yorum bağlantısı
Serdar Akgül 17 Şubat 2018 Paylaş 17 Şubat 2018 Geçtiğimiz haftalarda aracin plakasini yeniden bastirmistim. Emniyet mud. İle plakanin basildigi soforler odasi cok yakin birbirine. Soforler odasına kağıdı verince 3-4 saat sonra gel al diyorlar. Bu zaman farki nedenle sanirim vatandas araci plakasiz olarak kullanma tesebbusunden dolayi araci biraktigim yerde ,plakasiz gezmeme ve yasal cezasinin bin kusur lira oldugu hakkinda uyari yazisi okumuştum Yorum bağlantısı
Önder Özcan 17 Şubat 2018 Paylaş 17 Şubat 2018 Genel kural plakasız gezilmez. Değişim aynı ilin sınırlarındaysa araçsız gidilir plaka bastırılıp takılır. Ama farklı şehir olunca nasıl olacak o iş. Biraz saçma olmuş. Şehir değişikliği olacağını notere bildirdiniz mi? Normalde mantık yeni plakanın kayıtlı olacağı şehirde değiştirmeyi söylüyor. Yani araç noterden alınacak, yeni plakanın basılacağı şehre gidilip değişim orada yapılacak gibi. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 17 Şubat 2018 Paylaş 17 Şubat 2018 Noter plaka yazısı verirse o ilçedeki şoförler odasında basılır bence. Yorum bağlantısı
Selim Kaya 18 Şubat 2018 Paylaş 18 Şubat 2018 Geçici plaka alınır. Şu anki hali ile 300 lira. Noter satışına özel bir başka geçici plaka türü çıkarılabilir. Plakam basılmadı ne yapayım diye bir mazeret yok maalesef. Olmamalı da. Daha basit düşünelim. Plakasız çarptın bana kaçtın. Ya da ben sana. Nerede bu devlet mi diyeceğiz. Sonuç olarak bir düzenleme şart. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 18 Şubat 2018 Paylaş 18 Şubat 2018 Farklı ilden araç alınca yeni plakayı alamıyormuyuz hemen? Yada eski sistemde olduğu gibi plaka değişimi istedikten 3-4 gün sonra değişim yapamıyormuyuz? İllede o an eski plakaları notere vermekmi gerekiyor? Yeni araç alma arifesindeyim ve plaka 53 olsada eski plakayı kullanmam ben yeni plaka olması lazım üzerinde o plaka benle özleşmesi lazım Yorum bağlantısı
Serkan Toker 18 Şubat 2018 Paylaş 18 Şubat 2018 Uğur Kamil yazdı: Farklı ilden araç alınca yeni plakayı alamıyormuyuz hemen? Yada eski sistemde olduğu gibi plaka değişimi istedikten 3-4 gün sonra değişim yapamıyormuyuz? İllede o an eski plakaları notere vermekmi gerekiyor? Yeni araç alma arifesindeyim ve plaka 53 olsada eski plakayı kullanmam ben yeni plaka olması lazım üzerinde o plaka benle özleşmesi lazım Genişlet Plaka değişikliği isteyince noter plakaları istiyor ve noterde kalıyor. Yeni plaka sistemden veriliyor ve hangi ildeyseniz oranın plaka basım yerine gidip plakayı bastırıyorsunuz. Ankara' da 53 plaka da basılıyor yani. Aynı gün içinde tüm işlem bitiyor. Kendi şehrimde plaka yaptırmak istiyorum dersek biraz risk alıp plakasiz yola çıkmak lâzım.. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Şubat 2018 Paylaş 18 Şubat 2018 yeni sistemde büyük açık var demek ki farklı ilden plaka değşimi ile araç alımı yapılacak ise Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Şubat 2018 Paylaş 18 Şubat 2018 Gavurda evrakla beraber egilir aşağı rafa yerinden bile kalkmadan plaka verir. Plakaların önceden basılı olup dagıtılması uygun. Telefon kartları gibi.... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Şubat 2018 Paylaş 18 Şubat 2018 Çok saçma bir uygulama olmuş. Çarpıp kaçanları ne yapacağız. Hadi siyah qashqai kolay bulunur belki. Beyaz şahin ne olacak. Yorum bağlantısı
Ahmet Kaleli 18 Şubat 2018 Paylaş 18 Şubat 2018 Cuma günü Kayseriden yeni araç aldım.Eski plakaları (38) Kayserideki notere bıraktım.Plakasız olarak Ankaraya geldim.Yarın Şoförler Odasından yeni plakamı (06) bastıracağım... 1 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 18 Şubat 2018 Paylaş 18 Şubat 2018 Ahmet Kaleli yazdı: Cuma günü Kayseriden yeni araç aldım.Eski plakaları (38) Kayserideki notere bıraktım.Plakasız olarak Ankaraya geldim.Yarın Şoförler Odasından yeni plakamı (06) bastıracağım... Genişlet Noterdeki evrakınız ile Kayseri deki plakacılar size 06 plakanızı basıp veremez miydi ? 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Kaleli 18 Şubat 2018 Paylaş 18 Şubat 2018 vaktim olsaydı dediğinizi yapardım... Kayseri 4.Noteri bu kağıtla Ankaraya gidebilirsin dedi. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 18 Şubat 2018 Paylaş 18 Şubat 2018 Rizede benım plakayı basırmam 5 dk iş ama başka ilde özelliklede büyük şehirlerde yeni plakayı kaç saatte alabilceğiz? Sıra olur ordakı görevli hemen yapmaz vs vs Bence plakaları noter yerine yeni plakayı bastırmaya gidince şöförler odası alması daha mantıklı olurdu. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Şubat 2018 Paylaş 18 Şubat 2018 plakanın zaten basılı olması lazım. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 19 Şubat 2018 Paylaş 19 Şubat 2018 Cuma saat olmus 17.30 satisi yaptim plaka degisimi istedim ve Ankaradan Istanbula gelmem gerekiyor ayikla pirincin tasini Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 19 Şubat 2018 Paylaş 19 Şubat 2018 Fatih Keskin yazdı: Cuma saat olmus 17.30 satisi yaptim plaka degisimi istedim ve Ankaradan Istanbula gelmem gerekiyor ayikla pirincin tasini Genişlet " Gülümse çekiyorum " yazılı bir kamyonete bindircen gayri arabayı 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts