İçeriğe Yönlendir

2018 Dacia Duster

Fatih Sarıkaya

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
35 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

Ali bey,

Kendi söylediklerinizde çelişiyorsunuz.

1- Aynı donanım, motor ve şanzımanda ford diyorsunuz ama böyle bir araçta şu an satışları yok. Neyle karşılaştırıyorsunuz?

2- Ford'dan donanım çıkarıp parayı düşürelim diyorsunuz, yani kalitesiz olsun, dacia'ya yaklaşsın diyorsunuz. Ee, dacia'ya bunları ekleyince bu mantıkta, kalite yükselecek, ford parasına gelecek?

3- Dizeli gelecek diyorsunuz. Geldiğinde gidişi vs Ford diyorsunuz. Dizeli geldiğinde 100bin bandında mı olacak?

4- Duster eh işte ayarda ve daha düşük kalitede diyorsunuz, 1. madde ile çelişiyorsunuz. Daha yüksek kalite yine daha yüksek satış bedeline çıkıyor.

5- Lanse edildiği felsefe ile hala aynı felsefede zira hala en ucuz dizel 4x4 SUV.

Bakın, Dacia'yı sevmeyebilirsiniz. Kaliteli de olmak zorunda değil bir marka. Ama sevmiyorsanız "sevmiyorum, bana hitap etmiyor" deyin. Bu tip gereksiz bahaneler sürmeyin ortaya. Kimseye zorla sevdirmeye de çalışmıyoruz zaten bir markayı bu forumda. Ama sevmediğimiz marka içinde "sevmiyorum" diyebiliyoruz çok şükür :)

1-şuan varmı bilmiyorum, Servet yollarda görmüş kardeş, aynı donanımdada değil, daha iyi ve daha fazla donanım standart halde var, opsiyon falan değil... araçta linkini verdiğim araç, bir zahmet bakıver...

2- Ford dan donanım çıkarınca kalitesiz olmaz kardeş :) sadece donanım adedi eşit olur demek istedim, kalite demen abes zaten, dacia-ford markalar...

3- dizeli gelecek, evet o civarda olacak yada az daha pahalı olacak o kadar, değermi peki bence değer....

4- duster ehişte ayarda, değilmi? 1 le çelişmiyorum, 1. maddeyi zaten yanlış yazmışsın

5- lanse edildiği felsefe evet ucuz olacak, aradaki fark baya olacak, ilk zamanklar nasıldı, şimdi sattı diye fiyatı şişirmedilermi Sani, e o zaman o cezbedici fark kapanmadımı, 115 bini veren adam 120 de verir daha iyisini almazmı

olmadı be kardeş... 

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
35 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı:

Adam ikilem yaşıyor küstürme şimdi Sani. Almaya gitmiş içine oturmuş bile.

ikilem :D dusterla ikiliem yaşamam olası değil, duster bir yana diğerleri bir yana, bunun tek avantajı fiyatı idi, düşük olacakki he diyeyim.... 2-3 sene kullanır satarım, bunu 10 sene zaten kullanamam...

gidip baktım, her yer sert ve eh işte plastik, tavan kaplaması hala aynı, fazla yumuşak, araca bindiğimde ben bunu 10 sene kullanacağım ve 115 bin vereceğim bu araca, değermi diye inan 20 dakika oturdum, servis görevlisi bıraktı beni, her yerini kurcaladım,  ve gördümki ben bu ayarda araca bu parayı verirsem mutlu olamam, bunu uzun yıllarda kulanmam, heves falan kalmaz, elimde kalır hor kullanırım daha beter zarar ederim, ilk bindiğimde bile heves kalmadı zaten....

hala bu fiyata bu donanım deniyor, bumu yani, yahu donanım dediğin ne, standart olması gerekenler opsiyon olmuş, ikilemde kalacağım ha :D

Öğretmenim, sen beni anlamışsındır, ben acaba yenisi beni kesermi diye baktım, kesmedi, ben alabileceğimin en iyisini almaya çalışacağıma göre......

dengi deniyor hala, yahu az daha ufak bagajlı ama her açıdan daha iyi ve dolu araç çıkarmış Ford yine duster savunuluyor, neymiş satışta değilmiş, olamasa ne yazar, ki bunuda bilmiyoruz, öyle bile olsa yarın öbürgün çıkar,  diretmeyin işte, duster eh işte kalitede uygun fiyatlı bir araç, buna göre alınabilir, ama adamlar baktılar tuttu (elbette arz talep olayı var ama bununda bir sınırı var, eşiği geçmeyeceksinki benim gibileri kaçırma) fiyatı arttırarak cazip halini kaybettirdiler, bana göre bu fiyat kesin kaybettirdi, başkasına göre biraz kaybettirdi Sani ye göre hiç kaybettirmedi, bu tercih meselesi, birde mal ortada durumu var, bu mal bu paraya az diyorum, kabul etmeyen etmez ne yapayım yani, neden sürekli savunmaaya geçiliyor yahu....

araba alacağım zaman bakacağım, hepsine.... ya beni tatmin edecek araç alacağım yada hiç almayacağım, arabaya ihtiyacım yok, var zaten, benimki tamamen keyfi, keyfimden kısmayacağıma göre, duster sana güle güleee.... :)

bu arada tigu sağlam araç, montaj falan güzel, sağı solu esnemiyor konsola yandan abanınca oynamıyor, bazıları gibi göğüse üstten bastırınca sarkmıyor, iyi duruyor herşey :)

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Siz teyzemin biyigi olsa amcam olurdu modelini anlattikca anlasamayiz biz Ali bey.
Ben hala duster zaten kaliteli diye bi iddiamin olmadığını soyluyorum, suz surekli eh iste diyorsunuz. Duster kalitesiz belki bir cok markaya gore. Ama diger markalarla karsilastirilamaz çünkü kabul etmesinizde fiyat olarak cok uygun. En yakin rakibinden yuzde30 uygun. Siz 130bin verip kaliteli olana yonelirsiniz, 100bin i olan duster a yonelir.
Dediğiniz gibi, arabayi degistiremezsiniz siz. Uber fiesta'ya tek rakip bir S veya bir 7 derim :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
9 saat önce, Ali Cihangiroğlu yazdı:

ikilem :D dusterla ikiliem yaşamam olası değil, duster bir yana diğerleri bir yana, bunun tek avantajı fiyatı idi, düşük olacakki he diyeyim.... 2-3 sene kullanır satarım, bunu 10 sene zaten kullanamam...

gidip baktım, her yer sert ve eh işte plastik, tavan kaplaması hala aynı, fazla yumuşak, araca bindiğimde ben bunu 10 sene kullanacağım ve 115 bin vereceğim bu araca, değermi diye inan 20 dakika oturdum, servis görevlisi bıraktı beni, her yerini kurcaladım,  ve gördümki ben bu ayarda araca bu parayı verirsem mutlu olamam, bunu uzun yıllarda kulanmam, heves falan kalmaz, elimde kalır hor kullanırım daha beter zarar ederim, ilk bindiğimde bile heves kalmadı zaten....

hala bu fiyata bu donanım deniyor, bumu yani, yahu donanım dediğin ne, standart olması gerekenler opsiyon olmuş, ikilemde kalacağım ha :D

Öğretmenim, sen beni anlamışsındır, ben acaba yenisi beni kesermi diye baktım, kesmedi, ben alabileceğimin en iyisini almaya çalışacağıma göre......

dengi deniyor hala, yahu az daha ufak bagajlı ama her açıdan daha iyi ve dolu araç çıkarmış Ford yine duster savunuluyor, neymiş satışta değilmiş, olamasa ne yazar, ki bunuda bilmiyoruz, öyle bile olsa yarın öbürgün çıkar,  diretmeyin işte, duster eh işte kalitede uygun fiyatlı bir araç, buna göre alınabilir, ama adamlar baktılar tuttu (elbette arz talep olayı var ama bununda bir sınırı var, eşiği geçmeyeceksinki benim gibileri kaçırma) fiyatı arttırarak cazip halini kaybettirdiler, bana göre bu fiyat kesin kaybettirdi, başkasına göre biraz kaybettirdi Sani ye göre hiç kaybettirmedi, bu tercih meselesi, birde mal ortada durumu var, bu mal bu paraya az diyorum, kabul etmeyen etmez ne yapayım yani, neden sürekli savunmaaya geçiliyor yahu....

araba alacağım zaman bakacağım, hepsine.... ya beni tatmin edecek araç alacağım yada hiç almayacağım, arabaya ihtiyacım yok, var zaten, benimki tamamen keyfi, keyfimden kısmayacağıma göre, duster sana güle güleee.... :)

bu arada tigu sağlam araç, montaj falan güzel, sağı solu esnemiyor konsola yandan abanınca oynamıyor, bazıları gibi göğüse üstten bastırınca sarkmıyor, iyi duruyor herşey :)

Ya ben seni anladım. Ama sen de bizi anla. 

Kötü diye o kaliteyi bilerek alıyorsun. Hani bazen pantalon alırsın ya. Misafirliğe değil işe giderken giymek için. Yahut migrostan terlik alırsın ama evde en çok giydiğin terlik odur. Onun gibi düşün. 

Euro olmuş 5 lira.. pahalı olacak tabi

Duster da en güzel şey dış kasa.  Bu özellik hiçbirinde yok. seversin ya da sevmezsin. ben ama şimdi bir arona ile dusterı kıyaslamam. yahut ecosportu . alakası yok. Bi bag bahçeye yakışmaz yani. arkaya kurbanlık kuzu konmaz.

Sen bence bi de mitsubişiye bak.

Kurbanlık kuzu..... tiguana da malesef konmaz kodiaka da. mesele orda.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Ben mesela kısmen o yönden şikayetçiyim ve duster alsa mıydım diye arada düşünmüyor değilim. Valeye vermeye kıyamazsın, oraya buraya parkedemezsin hep dikkat hep dikkat. SUV değil dımdırık tıntın ojeli araç aldık sanki.

Üstelik karpuz satıcısı önünde pazarlık gücünü de düşürüyor. Oysa fiyat yakın birbirine.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

Ben baktım inceledim çok da beğendim .

He yanda kadjar vardı onu da inceledim.165 bin idi ama nefis , param olsa kadjari alırdım.ama şuan dacia ya param yetmiyor ki alayım.

Millet ihtiyaç için mecbur olduğundan 10 15 bine araba alamıyor iken 5 veren 10 verir onu veren 20 verirler sadece klavye başında eğlenceli oluyor..

• Beğen 4
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
3 dakika önce, Fikri Keleş yazdı:

He yanda kadjar vardı onu da inceledim.165 bin idi ama nefis , param olsa kadjari alırdım.ama şuan dacia ya param yetmiyor ki alayım.

Millet ihtiyaç için mecbur olduğundan 10 15 bine araba alamıyor iken 5 veren 10 verir onu veren 20 verirler sadece klavye başında eğlenceli oluyor..

aynen öyle cebinde 30 liram var diyen adama 60 lık araba öneriyorlar ısrarla çözemedim gitti o konuyu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
31 dakika önce, Fikri Keleş yazdı:

5-10 20 derken sanki pazardan ıspanak alınıyor gibi konuşuyor millet bir türlü anlayamadım gitti.Adam bütçem max.50,000 diyor millet o kadar paran var madem 85,000 ver şunu al daha güzel demiyormu gülesim geliyor :) Aradaki fark 35,000 tl sanki adamın 1 aylık kazancı...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Okan Tansel
42 dakika önce, Mert Gulkokan yazdı:

Valla 80 bine 1.0 tsi polo alacağıma 1.2 tce dolu paket duster alırım

ben ice sardım şu duster zaten 1.6 conford paket hedefim bakalım

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
13 dakika önce, Okan Tansel yazdı:

ben ice sardım şu duster zaten 1.6 conford paket hedefim bakalım

turbolu olsun bence. 

Yorum bağlantısı
Okan Tansel
Bir saat önce, Evren Erakçora yazdı:

turbolu olsun bence. 

1,6 da turboluymuş öle dedi satıcı

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
3 dakika önce, Okan Tansel yazdı:

Peki inandın mı abi önemli olan bu :D

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
38 dakika önce, Okan Tansel yazdı:

İşten kovulmalı :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
İşten kovulmalı [emoji4]
Alenen milleti kazıklamaktan derhal görevine son verilmeli
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Satıcıların çoğu bilgisiz. İşlerini sevmiyorlar.
İyi bildiğiniz bir aracı test etmeye gidince anlıyorsunuz bunu.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
On 20.03.2018 at 07:17, Sani Gerşon yazdı:

Siz teyzemin biyigi olsa amcam olurdu modelini anlattikca anlasamayiz biz Ali bey.
Ben hala duster zaten kaliteli diye bi iddiamin olmadığını soyluyorum, suz surekli eh iste diyorsunuz. Duster kalitesiz belki bir cok markaya gore. Ama diger markalarla karsilastirilamaz çünkü kabul etmesinizde fiyat olarak cok uygun. En yakin rakibinden yuzde30 uygun. Siz 130bin verip kaliteli olana yonelirsiniz, 100bin i olan duster a yonelir.
Dediğiniz gibi, arabayi degistiremezsiniz siz. Uber fiesta'ya tek rakip bir S veya bir 7 derim :)

tamam oldu işte, duster diğer markalara göre kalitesiz, bende bunu sevmedim, diğer sevmediğimse fiyatı, fiyatı kabul etmedinya diyorsun, benim açımdan bak, ben 4x2 araç alacağım, bu durumda  4x2 full duster 115 bin tl. buna karşılık  mesela ford ecosport oto vites tam donanım (dediğim gibi çok daha fazla donanım standart) 117 bin, karoq düzü 117 bin, dsg olanı 127 bin, yani ben biraz daha iyisini istediğimden beni kurtarmadı duster , içi beni tatmin etmediği için az daha pahalılara bakıyorum, hem unutma 10 seneden aşşağı araba değişmem ben, 10 sende bu araç beni bıktırırmı onuda düşün, bu zayıf iç kabinle bıktırır gibi....

ama şuda var, ilk çıktığındada dedim şimdide diyorum, aracın tipi güzel, değişik, arazi kabiliyeti güzel, ama malzeme  kalitesi düşük, şunu biraz arttırsalar şimdi bunları konuşmuyor olacaktık, fiyatınada tam sınırda ama değer derdim, şimdi acabalar uçuşuyor, bu alet beni 2 sene sonra sıkar diyorum çünki içi beni tatmin etmiyor, ne yapayım, bu arada eskisi gibi vurdunmu katlanmıyor, şase daha sağlam, bu olmasaydı zaten hiiç bakmazdım, istediği kadar ucuz  olsun, 3 yıldız alması benim için önemsiz nedeni yaya güvenliği ve başka şeyler, kaza dayanımından dolayı 3 yıldız değil, yaya güvenliğide 2. planda, önce ben kurtulacağım sonra karşıdaki araç, yaya güvenliği olayı sadece şehir içinde düşük hızda olur zaten şehir içinde temkinliyiz, uzun yolda zaten düşünmeye gerek yok, zaten hızlıyız, dikatli olacağız, affı yok, heleki yüksek duster gibi bir araçla....

11 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Satıcıların çoğu bilgisiz. İşlerini sevmiyorlar.
İyi bildiğiniz bir aracı test etmeye gidince anlıyorsunuz bunu.

geçen bayideydim işte, ben anlattım gibi oldu dusterı, aynı zamanda nissan bayiside bunlar, gerçi bırakmışlar, o konudada tıntın, bu satıcıların bilgileri hani tanıtım broşürleri varya onda kabaca yazar hani, o kadar...

ama satıcılarada hak vermiyor değilim, insan işini güzel yapmalı tam yapmalı evet ama senadama düdük gibi asgari ücret verirsen, prim var deyip vermez olanıda kesersen, 30 araba sattın şu kadar ek prim kazandın, şu limiti şatın bir ek primden buradan aldın diyip sonra ay sonunda bunları keser üstüne fırça atar eneyi yerine korsan ondan sonra hakkını isteyenide kovarsan bu insanlarda ancak bu kadar bilgi sahibi olur, ne öğreneceğim der, gelen adam zaten bilerek geliyor bizim gibilere zaten lafta edemiyorlar, bence bu adamlar haklı, devlet haksız, işçinin hakkını arama sıfır, neyse başka yere kaymasın konu....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

yahu insan 150 200 binlira verdiği arabayla çamurada giremez.  çamura girmeye korkacağım 4*4 üde tam olarak ne yapacaz 

iş kısır döngü kafamda

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
9 saat önce, Adnan Çakır yazdı:

Ali hocam fazla zorlanma Ssangyong diyorum ;)

http://www.ssangyong.com.tr/

yok hocam bakmadım değilde bu markayı beğenemedim, bazı şeyleri güzel ama oturmamış bir hali var markanın, ruhunu tam oturtamadılar, ayrıca 10 sene sonra bunu satmkata dert, pek umrumda değil bu ama olsun yinede uğraşmak istemiyorum....

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
23 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı:

Ya ben seni anladım. Ama sen de bizi anla. 

Kötü diye o kaliteyi bilerek alıyorsun. Hani bazen pantalon alırsın ya. Misafirliğe değil işe giderken giymek için. Yahut migrostan terlik alırsın ama evde en çok giydiğin terlik odur. Onun gibi düşün. 

Euro olmuş 5 lira.. pahalı olacak tabi

Duster da en güzel şey dış kasa.  Bu özellik hiçbirinde yok. seversin ya da sevmezsin. ben ama şimdi bir arona ile dusterı kıyaslamam. yahut ecosportu . alakası yok. Bi bag bahçeye yakışmaz yani. arkaya kurbanlık kuzu konmaz.

Sen bence bi de mitsubişiye bak.

Kurbanlık kuzu..... tiguana da malesef konmaz kodiaka da. mesele orda.

dış kasa evet, seviyorum tipini, ilk çıktığından beri :)

bağ bahçeye olayınada tamam, bagaja koyun , yok at çimento taşı...

iyide kardeş, ben araç ne olursa olsun kuzu çimento toz toprak bunları bırak bagaja arabaya yaklaştırmamki, fiestama çıplak ayakla gel bin, tabi önce 2. kat paspası kaldırayım alttaki halı paspas çıksın, onun altına zaten bal dök yala :D  ben aracımı pislettmem...

dediğin şeyleri yapacak olsam duster da ne, gider Ranger alırım, yanında dusterın esamesi bile okunmaz :tongue:

mitsuyada baktım, oda fena değil ama japonların içi pek hoşuma gitmiyor gibi...

neyse sonuç olarak arabam ne marka olursa olsun ucuz yada pahalı, ben zaten her tür dış etkenden sakınacağım, dusterım olsa çizilse tiguanım olsada çizlse aynı üzüntü benim için, sebeb basit;

ben uzun vade kullanıcıyım, 2. el değeri benim için önemsiz ve hasar dusterda 100 lira olur tiguda 1000, umrumdamı hayır, genelde zaten dikkatliyimdir, Allaha şükür büyük kazamda yok, ihitmali yüksek hasararlar, kapı çarptı, çizdiler, park halinde tosladılar yada ben tıkladım, kırmızıda geldi vurdu gibi şeyler, eee bu iş içinde Kaskom var, 12 senelik fiestam bile hala full ötesi kaskolu, araba dağılsa ne yazar, 2. el değerini zaten alırım, yani duster-tigu-ateca farketmez,  pazarada bunla giderim marketede, koyduğum yerde mümkün mertebe korunaklı olur, ama hasar olursada olur ne yapalım, yani bunlar için tigu alıp aman arabam diye hayıflanırken duster ım olsada aynı hayıflanmayı yaşarım, hepsi beni üzer ama çok değil, kaskoyu kullanır geçerim arkadaş, yemişim arabayı, çokta düşünmeyeceksin, arabayı KEYFİM için alıyorum ben (zaten asıl meselede bu, o yüzden duster da bir acaba durumum var)  ama şu oldu bu oldu diye çok üzülmem, hasar çoksa satarım gider yenisini alırım, baktım paramı bitti alamıyormuyum istediğimi, alırız 2. el birşey mecbur kalırsam tabii, yoksa arabada almam arkadaş :D

not: öyle ucuz parçası falan sanma duster ın, çok ucuz değil, ayrıca mesela önden bir tıkla yada arkadan, bak bakalım ne hasar alıyor ve kaç parça değişiyor, tiguan kadar hasar alacağını sanıyorsan çok yanılırsın haberin ola hocam...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
53 dakika önce, Ali Gök yazdı:

yahu insan 150 200 binlira verdiği arabayla çamurada giremez.  çamura girmeye korkacağım 4*4 üde tam olarak ne yapacaz 

iş kısır döngü kafamda

gitmem, onun için 4x2 diyorum bende, araziye gireceksem suv la işim olmaz zaten, arazi apayrı bir dünya, bizim iş hafif arazide, yani Türkiyenin şehirleri ve oto yollarında (bazen paralı yollarında bile) :D en basiti hız kesici tank barikatımsı tümseklerden geçme için SUV şart...

unutmadan, bayide 1.2 tce turbo diyince adam bir durakladı, 1.6 sı nasıl dedim o daha iyi dedi :D turbuya 1.6 sı, ondan daha iyi :D sonra dedim bunda yan sinyal yokmu, yandan sinyal verince diğer araçlar göremiyormuş dedim, satıcı bir baktı araca, nerede yan sinyal kardeş dedim bakınıyor, gösterdim, bu derece olmaz ama ya...

geldik araka faraaaa, dedim güzel, renegade den arak ama güzel uymuş buna, abi aslı bu farın icadı fiattan ilk onlar yaptı sonra renegade arakladı, bunu doğrumu dedi acep demeden edemedim ama, her ne kadar abd askeri araç tarzı lamba olsada....

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Alem adamsiniz Ali bey :) kaliteli olsun, fazla para vereceğim diyorsunuz hala. En basindan beri ben de diyorum ki, zaten fazla paraya kaliteyi her marka sunar. Onemli olan ulasilabilir rakamlarda iyi bir arac almak. Yani biz buna fiyat performans diyoruz :good1:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...