İçeriğe Yönlendir

2018 Dacia Duster

Fatih Sarıkaya

Recommended Posts

Köksal Yılmaz
19 dakika önce, Evren Erakçora yazdı:

1.6motor nissandan alınma mı acaba?

Bence renonun 1 milyon yıldır ürettiği 1.6 16 v 110 bg abi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okan Tansel
14 saat önce, Mert Gulkokan yazdı:

Renonun yıllardır ürettiği motor
Son güncelleme ile 115 hp olmuş
Lpg ile uyumlu diye biliyorum

Okan reis 5. Vites 90 ile giderken kaç devir çeviriyor makina

2100 devir ağam . :hohoho:

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Servet Aydın
59 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Şaşırdık mı.. ?

Hayır. Adam don değişir gibi araba değişiyor 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
On 4/5/2018 at 17:50, Ali Cihangiroğlu yazdı:

daha öncede dediğim gibi, duster dizel fazla yakıyor, özellikle 90 lığı, 110 luk olacak, bu bile emsallerinden fazla yakıyor, işte gözönüne alırsan, ayrıca performans falanda yok, normal gidiyor, bunuda alacak adm düşünecek, beni düşündürüyor biraz, benzin turbolu alsam bu seferede basacağım bunada, ne yapsak acep ?

eski kasa 90lık dizel ortalama 6-7 lt. gibiydi uzun yolda 120 gibi gidiyoruz üstelik... 90l ık yetmiyor 110 lukta eh işte yetiyor, normal performans, aslında iyi böyle çünki hıza uygun değil araç.....

tabii bu gitmiyor olayı bana göre gitmiyor, normal hızlanan normal bir araç aslında, biraz daha güçlü olaydı keşke...  

4x2 bu açıdan daha iyi, hafif...

Ali, paran varsa hocam DCI EDC al geç.

yahut 4x4

sıkıntın geçsin değişiklikte fayda var.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
4 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı:

Ali, paran varsa hocam DCI EDC al geç.

yahut 4x4

sıkıntın geçsin değişiklikte fayda var.

değişiklik güzelde şuan risk para harcamak, ayırıca benim şu sıkıntım var, aldığım araba değişklik için bile olsa kalietesi biraz iyi olacak, dusterın içine binince plastik ortam tüm hevesimi kaçırıyor,  benim için içi yeterince iyi değil, yada biraz zorlamam lazım kendimi,  o yüzden zor benim araba değişmem, daha yukarda gözüm, alamazsamda almam hiç, çokta dert değil, gerekirse 20 sene kullanırım fiestayı,  araba değişme sebebim tamamen keyfi anlayacağın......

ha şunuda diyim, 140-150 beygir altı araç almam, küçük hacim asla almam, 1.4 tsi alt sınır, dizelde de gücü yeten motor varsa 1.6 dizel dışında almam....

yada tesla alırım :D:tongue:

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
21 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

110 dci doğru ellerde 160 bg oluyor 

o motordan hayır gelmez, (tabii renonun 1.6 160 hp. olan dizeli gibiyse parçaları ayrı) aşırı besleme ömürden yer, birde senin 0.9 tce gibileri var, küçük hacimle işim olmaz,  nekadar küçük hacim +fazla güç=  o kadar hataya karşı daha az dayanıklılık, bunu şöyle basit bir örnek la anlatayım, 1.0 motorun hararet sınırı 100 derece olsun, 110 oldumu buna 10 dakika dayansın, 2.0 motorunda 100 olsun, 110 dereceye dayanımı 10 dakika değil 30 dk. olur gibi düşün,  işim olmaz..... tolerans çok az...

güç için güçlü araba alacaksın, benim gibi en az 10 sene kullanan 20 seneyi normal görenlere gelmez o derece oynamalar sayın king,   160 hp. ye ne süre ne şartlarda dayanacağına dair belgen varmı? yok, tuningçilerde varmı yok, yaş iş :)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Ben 3 yıl kullandım. Sıfır iken yapıldı yazılım. Hiçbir şey olmaz motora. Parçaları ciddi dayanıklı. Vnt turbo ve Siemens enjektör ciğerli. Blok zaten taş. 

Yeterki kullanmayı bil. bil yoksa stok hali ile de biter motor 

Hacim kesinlikle önemli değil artık. Materyal önemli. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
8 saat önce, Servet Aydın yazdı:

Ben 3 yıl kullandım. Sıfır iken yapıldı yazılım. Hiçbir şey olmaz motora. Parçaları ciddi dayanıklı. Vnt turbo ve Siemens enjektör ciğerli. Blok zaten taş. 

Yeterki kullanmayı bil. bil yoksa stok hali ile de biter motor 

Hacim kesinlikle önemli değil artık. Materyal önemli. 

materyal sağlam dioyorsun yani, yinede büyük motorun rahatlığı apayrı bence, ohh diyor uzun yolda, gerilim yok :)

zaymıns enjektör haaa, tıpkı fiesta gibi iyiymiş :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
8 saat önce, Ali Cihangiroğlu yazdı:

değişiklik güzelde şuan risk para harcamak, ayırıca benim şu sıkıntım var, aldığım araba değişklik için bile olsa kalietesi biraz iyi olacak, dusterın içine binince plastik ortam tüm hevesimi kaçırıyor,  benim için içi yeterince iyi değil, yada biraz zorlamam lazım kendimi,  o yüzden zor benim araba değişmem, daha yukarda gözüm, alamazsamda almam hiç, çokta dert değil, gerekirse 20 sene kullanırım fiestayı,  araba değişme sebebim tamamen keyfi anlayacağın......

ha şunuda diyim, 140-150 beygir altı araç almam, küçük hacim asla almam, 1.4 tsi alt sınır, dizelde de gücü yeten motor varsa 1.6 dizel dışında almam....

yada tesla alırım :D:tongue:

CH-R olacak muhtemelen bir sonraki nesli senin araban. fiesta yetiyorsa zaten sorun yok boy olarak.

Bazen, gidersin en basit büfeden dürüm yersin mutlu olursun. İçi plastik. Evet plastik. Peki ne olsun? kristal mi? Hepsi plastik. Olay şu an tip güzelliği öncelikli bence. Hangisi güzelse o alınabilir. Tabi bi de yerli araba çıkacak onu da alabiliriz.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
2 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı:

CH-R olacak muhtemelen bir sonraki nesli senin araban. fiesta yetiyorsa zaten sorun yok boy olarak.

Bazen, gidersin en basit büfeden dürüm yersin mutlu olursun. İçi plastik. Evet plastik. Peki ne olsun? kristal mi? Hepsi plastik. Olay şu an tip güzelliği öncelikli bence. Hangisi güzelse o alınabilir. Tabi bi de yerli araba çıkacak onu da alabiliriz.

tiguana bindin, in  duster a bin, içinde ne farklı, neler farklı sürünce :) hepsi plastik dedinde....

en basit büfeden dürüm yerim ama iyisini yapan adam bulurum,  bunda büfede basit dürümde,  benim öncelik şöyle, tip kesinlikle iyi olacak-içide kesinlikle, duster ikinci şartı karşılamıyor, ayrıca bazen ben çok haşin kullanırım, duster kesmez beni, aha 4x4 110 luk var, kullanıyorum, hikaye (benim için).....

istediğim şu benim, kaliteli olacak, her açıdan, tip olacak, en az 140 hp olacak, artık benzinlide olabilir dizelde diretmiiyorum, bu şartlara uygun araba lazım bana, örnek vereyim...

bunların hepsi donanım olarak en üstün bir altından aşşağı olmayacak

Tiguan 

Kodyak

Karoq

CX4-5

gibi, duster neden olmaz şimdi anlaşıldı sanırım :)

Yorum bağlantısı
Okan Tansel
22 saat önce, Köksal Yılmaz yazdı:

Hayırlı olsun Okan abi, yeni çorabı ne zaman giyeceksin :D

ALLAH razı olsun kardeşim . giydik bir çorap be yaaaaaaa 

21 saat önce, Mustafa Özcan yazdı:

Hayırlı olsun abi.:)Renk çok güzel.

Sağol kardeşim fenaydı sorma bu ren favori bence bu arada araçda iyi ve güzeldi bence eskisiyle alakası yok o kadar diyim

19 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Şaşırdık mı.. ?

Ani bir karadı ben şaşırdım abi.

18 saat önce, Servet Aydın yazdı:

Hayır. Adam don değişir gibi araba değişiyor 

Ehhh mücadeleye devam abi :hohoho:

18 saat önce, Ersen Tapan yazdı:

:shok:

:hohoho:

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
1 saat önce, Ali Cihangiroğlu yazdı:

materyal sağlam dioyorsun yani, yinede büyük motorun rahatlığı apayrı bence, ohh diyor uzun yolda, gerilim yok :)

zaymıns enjektör haaa, tıpkı fiesta gibi iyiymiş :)

Aynı enjektörler ( 105-110) wag dizellerde var. Bende öğrenince şaşırdım. Malum hiç arıza olmayınca ne bilelim :)

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Aynı enjektörler ( 105-110) wag dizellerde var. Bende öğrenince şaşırdım. Malum hiç arıza olmayınca ne bilelim [emoji4]

Benim araçta ki enjektör :)
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Bir saat önce, Servet Aydın yazdı:

Aynı enjektörler ( 105-110) wag dizellerde var. Bende öğrenince şaşırdım. Malum hiç arıza olmayınca ne bilelim :)

Eee vw da Ford gibi yüksek spec li malzeme kullanıyor demekki, afferim :)  zaymıns bozluldumu at gitsinde malzeme sağlam, önemli olanda bu bence....

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Şimdi plastik var plastik var :) O kadar da basite indirgemeyin nolacak canım plastik işte der gibi :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
3 saat önce, Mert Yeldan yazdı:

Benim araçta ki enjektör :)

105 ve 122 mi ne varmış ww in 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...