İçeriğe Yönlendir

2018 Dacia Duster

Fatih Sarıkaya

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
2 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı:

3bin km de jimny var 70k alalım sana

:D güzel şakaydı...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
49 dakika önce, Mert Gulkokan yazdı:

Duaister alda hepimiz rahatlayalım
Çok memnun kalcam bak eminim
Kutu gibi arabadan sonra yüksek yüksek gidersin :)

Über fiestadan ayrılamaz Ali abi :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Zaten sürekli pikap kullanan kullana hatta arada axorla turluyorum,iş makinalarını kullanıyorum falan, fiesta tam kutu gibi geliyor :D

duster yenisi tabii, sağlama benziyor, takıntım içinin fazlaca plastik olması, neyse bakarız artık....

Fiesta nın suyu ısındıda zaman var daha...

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Bir saat önce, Ali Cihangiroğlu yazdı:

Zaten sürekli pikap kullanan kullana hatta arada axorla turluyorum,iş makinalarını kullanıyorum falan, fiesta tam kutu gibi geliyor :D

duster yenisi tabii, sağlama benziyor, takıntım içinin fazlaca plastik olması, neyse bakarız artık....

Fiesta nın suyu ısındıda zaman var daha...

Abi arabayı kullanırken kapının plastiğine göz takılmıyor, bende de bazen oluyor ama fayda/maliyet olarak bakmak lazım. Düşün 500 sene çürümez plastik doğada ne güzel :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

adımız nayloncuya çıkacak, camiada nederler, biliyorsun Übers Club üyesiyim aynı zamanda :D (şu taksici uber le uzaktan yakından alakası yoktur, yanlış olmasın)

bu arada bunu 1.2 tce 4x2 EDC si yok, benzinli oto alamayacakmıyız....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

ecospor güzel abi, jantlar 18 inç onu beğenmedim. Arka kapı yana doğru açılıyor o nefis

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
29 dakika önce, Evren Erakçora yazdı:

ecospor güzel abi, jantlar 18 inç onu beğenmedim. Arka kapı yana doğru açılıyor o nefis

onun sadece bagaj ufak yoksa güzel, benzin oto vites olanıda var, duster da yok sanırım, gidip bakayım hele şuna, geldiyse iredeleyeyim...

unboxing  :D evin önünde al hanım sana hediye diyeceksin :D arkaya stepne hindistanda varmış galiba...

Yorum bağlantısı
Ali Gök

aynı paraya 2 yaşında 3 kasa bmw alabiliyorsam yada atıyorum nissan xtrail , honda crv tarzında bir araba alabiliyorsam ne dacia ya o parayı verrim nede sıfır die bu arabalara fazladan 30 40 bin para veriririm.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
14 dakika önce, Ali Gök yazdı:

aynı paraya 2 yaşında 3 kasa bmw alabiliyorsam yada atıyorum nissan xtrail , honda crv tarzında bir araba alabiliyorsam ne dacia ya o parayı verrim nede sıfır die bu arabalara fazladan 30 40 bin para veriririm.

yani... temiz olduğundan emin olsam, CRV olabilir esasında, sonradan takma gibi durun dokunmatik ekranı dışında full olanı çok rajat geniş, hele sunroof varsa dahada ferah, crv den önce bmw x3 e bakmıştım ne güzel derken crv çok daha ferah gelmişti, neyse hayırlısı artık....

Yorum bağlantısı
Ali Gök
4 dakika önce, Ali Cihangiroğlu yazdı:

yani... temiz olduğundan emin olsam, CRV olabilir esasında, sonradan takma gibi durun dokunmatik ekranı dışında full olanı çok rajat geniş, hele sunroof varsa dahada ferah, crv den önce bmw x3 e bakmıştım ne güzel derken crv çok daha ferah gelmişti, neyse hayırlısı artık....

misal diyelim 30 bin ucuz aldın . maximum kaç para harcayabilirsin ? diğelimki bütün piyangolar sana vurdu 10 bin para harcadın arabaya hala 20 binlirayı sokağa atmak yerine cebinde bırakmış oldun. ve sevdiğin kalitesini beğendiğin arabaya biniyor oldun

2. elden çekince arıza yapmasından başka bişey olmasa gerek. Kazalı olup olmamasını zaten baktırırsın. 

sigara dumanı olayına gelirsek diyelimki arabaya okey masassı attılar camlar kapalı günde 45 paket sigara içtiiler 200 liraya ben sana bayidekinden farksız hale getirtirim söz veriyorum :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu
45 dakika önce, Ali Gök yazdı:

Ali Bey'in dediğine katılıyorum Ali bey . Siz almaya karar verdiğiniz zaman ikinci el temiz crv bulmak daha mantıklı. :))

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okan Tansel
Bir saat önce, Ali Cihangiroğlu yazdı:

onun sadece bagaj ufak yoksa güzel, benzin oto vites olanıda var, duster da yok sanırım, gidip bakayım hele şuna, geldiyse iredeleyeyim...

unboxing  :D evin önünde al hanım sana hediye diyeceksin :D arkaya stepne hindistanda varmış galiba...

Bizde tarlada bekler çamur içinde . aldında yıkarlar çizerler sanki ikinci el gibi alırsın huhaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Alinin altında bir çok araç var. Kırıp dökse hesap verdiği kimse de yok gibi. Haliyle testleri hep extrem yapıyor. Hal böyle olunca adama araba beğendirmek zor canlarım :)

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Bizde tarlada bekler çamur içinde . aldında yıkarlar çizerler sanki ikinci el gibi alırsın huhaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Yıkarlar derken [emoji3]
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
28 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Alinin altında bir çok araç var. Kırıp dökse hesap verdiği kimse de yok gibi. Haliyle testleri hep extrem yapıyor. Hal böyle olunca adama araba beğendirmek zor canlarım :)

dastırı kıramaz

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
14 saat önce, Servet Aydın yazdı:

Hehheehe  ama kırıp dökmedim daha, seneler önce bir reno vardı, onun akis :D ini kesmiştim, birde doyota pikapla geri giderken arka cam koruma demiri yüzünden tam gelmesi sonucu göremeyip arkada duran melun ince borudan elektrik direğine toslamıştım  (hemen söküp verdim oksijeni çekici biraz buruşuk oldu tampon ama oldu, haa birde geri giderken yine başka bir doyota ile zeytine toslamıştım, o an kızıgındım ama çok dolanmıştık sıcaktandan bayılmıştık, tosladıktan sonra homurdanırken hala gaza yükleniyordum :D 

pardon döktüğüm vardı, hurda bir bravo yu borç karşılığı şirkete vermişlerdi, 2.0 benzinliydi sanırım, kullanım serbest diyince direk hava filtresini söktüydüm gaza basınca ferro gibiydi, 1cm boya vardı araçta, takla vs. her tür işkenceyi görmüş, bende İpsalada yunan sınırında hani casusları yakaladıya bizimkiler, orada, seddede ralli yaparken şantiye dönüşü motor düştüydü :biggrin: 

13 saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

dastırı kıramaz

kırmaz daha doğru olur :)  motor düşüren adamım ben unutma :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okan Tansel
19 saat önce, Evren Erakçora yazdı:

Yıkarlar derken emoji3.png

:D yıkamdanda verenmi var vay arkadaş benim bayilere şükür ozaman huhaaaaaaaaaaaaaa

Yorum bağlantısı
Onur Özbakan
ben artık laf anlatma kısmını azalttim işin, biz Duster'larla bolca geziyoruz on/off-road, kullananların %99u mutlu, ağır musrif pikaplar ve malzemesi kaliteli yüksek otomobil suvlar bizim işimizi görmüyor. son 1 ayda 3 geziye gittim toplam 3500 km, tüketim 5 L/100km civarı. 3 gezide de asflattan çıktım çamurlu toprak yollarda saatlerce araç sürdüm. başka araçlara dönüp de bakmam. begenmeyenlerin kesinlikle Duster almamasını, talebi ve fiyatı arttırmamasını rica ederim :)

şu anda piyasada pikapların kıyaslanabileceği bol sayıda başka pikaplar, plastik malzemesi kaliteli yüksek SW şehir arabalarının kıyaslanabileceği başka plastik malzemesi kaliteli yüksek SW şehir arabaları bolca var. Duster'ın fiyat ve performansı (faydası) itibarıyla kıyaslanabileceği bir araç yok. olsa yazarım :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
29 dakika önce, Onur Özbakan yazdı:
ben artık laf anlatma kısmını azalttim işin, biz Duster'larla bolca geziyoruz on/off-road, kullananların %99u mutlu, ağır musrif pikaplar ve malzemesi kaliteli yüksek otomobil suvlar bizim işimizi görmüyor. son 1 ayda 3 geziye gittim toplam 3500 km, tüketim 5 L/100km civarı. 3 gezide de asflattan çıktım çamurlu toprak yollarda saatlerce araç sürdüm. başka araçlara dönüp de bakmam. begenmeyenlerin kesinlikle Duster almamasını, talebi ve fiyatı arttırmamasını rica ederim :)

şu anda piyasada pikapların kıyaslanabileceği bol sayıda başka pikaplar, plastik malzemesi kaliteli yüksek SW şehir arabalarının kıyaslanabileceği başka plastik malzemesi kaliteli yüksek SW şehir arabaları bolca var. Duster'ın fiyat ve performansı (faydası) itibarıyla kıyaslanabileceği bir araç yok. olsa yazarım :)

kardeş haklısın, evet arazide çok iyi, araziye uygun bunun kadar cazip araçta yok gibi, diğer suvları hayatta sokmayız araziye, hem gitmezler hemde tonla para verdiğim aleti sokmam çamura taşa, zaten bunların adı SUV, bunlar süslü asfalt suvu :)  yalnız 115 bin vereceğin dusterı sokarmısın söyle hele, neyse bu sana kalmış, ben videondaki yerelerin beterine her gün dusterlada o ağır müsrif pikaplarda giriyorum bu arada, pikap tercih ediyorum çünki dusterda alet edevat alacak bagaj kurtarmıyor hemde onları koyarsam zaten ne döşeme kalır nede taban sacı, zaten çökük artık ne taşıdıysa bizim akıllılar :angry:

senin laf anlatmam artık demene istinaden, yanlış anlamışsın sen, duster arazide gitmez zayıftır falan denmiyorki, malzeme kalitsinin de bu açıdan avantajı var, plastiğe birşey olmaz, çizilir falan acımazsın, şimdi senin kızmanın sebebi yanlış anlaman...

şimdi doğru anlaman için:

dusterın beğenmediğim esas yanı (eski kasa, yenisi bilinmiyor henüz) düz asfaltta kaza yapınca arabanın kaza dayanımı; araba bu açıdan zayıf :  önden çarpmada A sütunu içeri gömülüyorsa o araba sakattır, olay bu,  kasa kaza dayanımı zayıf sıkıntı burada, yoksa arazide çok iyi heryere girer çıkar, iç malzeme düşük kalitede ama buda gözardı edilebilir,  yeni kasaya dikkat et, sac 0.03 dü galiba daha kalın, gövde dayanımı daha fazla hatta camlar bile daha kalın, yenisinde bu düzeltmeye neden gittiler sence, sıkıntı bu, yoksa arabanın tipi falan gayet güzel, şimdi anlaşılmıştır umarım, videon bu açıdan önem arzetmiyor, zaten arazi kabiliyeti gayet iyi denmekte, hem o videodaki yerler arazi bile sayılmaz, doğa yürüyüşü o araçlar için, adamlar kıyamamış araçlarına :D

alıp almama kararınıda bırak biz verelim, fiyatta zaten artacak hem firma yüzünden hemde burası Türkiye, daha çoook artacak bu fiyatlar :)

Not: bugün yinede dolaştım firmaları, çok para acaip pahalı hepsi, yeni duster biraz satılsın görelim durumunu bakacağım, zaten almama daha zaman var, beklerim sorun değil...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Konu açmadan buraya ekleyim, zaten adı geçti arada buda olsun, servise gittim ve Ford ecosport u inceledim millet :)

araç hoş duruyor evet, içi fiesta gibi ama daha hallice, sunroof falan güzel, mazleme kalitesi iyi, çoğu yer vinlesk, kapı içleri sert plastik ama iyi gibiydi, el kol konulan yerler deri, koltuklar alcantra deri baya rahat, kumaş kısımlar kadife gibi, dayanıklı yani, içi dar gelmedi pek, sürüş pozisyonu yüksek, aracın önünü doğal olarak pek göremiyorsun, ama sürüşü falan güzel olur, içeride yer değiştirirken şöyle bir kıpırdattım, rahattı, ilk izlenim güzel, bagaj kapağı yana açılıyor dev gibi güzel sevdim, ama dar alanda açmak dert, 2mt. yer lazımki rahatça açasın, bagaj hacmi ufak, fiesta gibi, buda sıkıntı, onun dışında güzel, arkada bağımsız süspansiyon yok tırt (4x2), jantlar 18" bizim yollara uygun değil ama görüntü güzel tabiii, şimdilik böyle kurcalayayım biraz daha :)

bu araç en full olanı değil, opsiyon konfor paket ve B&O ses sistemi yok, tavan çift renk değil görüldüğü üzre... 122 den 120 ye  bune fiyat diyince indiler, konfor paket 2 bin zaten, o beleşe gelir :D

Not: yanda Kuga 1.5 dizel 120ps vardı, fiyatını 189 bin yazmışlar oda 2017 den kalanmış, az inerlermiş, şoka girince hemen kaçtım tabii, o paraya neler var yahu..

7dce3df1c1cb6d7dcaae91bdb3a795fa.jpgc226f9d5b330b3f3d1f4f788a2336989.jpg7e6de317eabd4011bf9f00378fcc3892.jpg1c3a2b73c25d5d3b609cf83de28b2d5c.jpg31e92aaa613097c446b40ead9e1e2619.jpg90b902a1631d333672e4cd92685c73be.jpg77d65c867f0fee20346afd97421c20b3.jpg1c44cb82b0e73c220ed3ae22fb5b6f98.jpgc7db84c6e03cfe2943f54af3f46148f6.jpg7d2949ddf953f097407779e17b593241.jpgd1d75d7fe865af43a50c2bfdec33990e.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Trend getirsinler 16 jant ,80bine versinler güzel olmaz mı

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...