İçeriğe Yönlendir

2018 Dacia Duster

Fatih Sarıkaya

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
2 saat önce, Mert Gulkokan yazdı:

Tsi 150 hp dsg r line

Bu kendini belli ediyor tiguan diye

Ama 200 küsür bin tl

Dizel olsa hadi

Bunun la araziye giren girsin lastikteki balonları sayarız en kötü derim

bu asfalt aracı, suv görünümlü Mert, moda bu şimdi, tıpkı x5-range rover-cx5-3008-5008-cx40-60-90 gibi, kim sokacak bunu araziye, dediğin gibi balonlar bol olur, ayrıca arazide dökülür ( ama düzyolda taş)  amarok denen süslü pikabı bile 1 ay içinde laçka olurken bu nasıl olmasın :D

şu tigunun önünü tasarlayında zopalamak lazım, jaluzimidir ahşap panjurmudur ne bu dizayn yavv...

şuna lafım yok, arazide extrem şeyler yapmadığın ve nazik olduğun sürece duster cillop gibi,  şimdi kalkıpta 200 bini tiguya veremeyeceğime göre, seçenekler kısıtlı, maks 150 veririm diyelim, bu durumda alabileceğimin en iyilerini sırala, duster listenin sonunda kalır, mecbur kalırsam belki, şekil şemali hoşuma gidiyor, uzun yolda pekte yormuyor, rahat hatta en azından beni rahat ettirdi, pikapla habire sallanıyorsun tamam fena gidiyor ama sallamada yoruyor yahu,  en son Isparta yaptım  baktım sallıyor bir kapattım gazı, uçarken sallamıyor bu net :D

neyse bakacağız artık, biraz daha bastırsınlar dustera tamam diyeceğim bu gidişle :D  aha oldu be, slogana bak Bastır Dustır :p

150 bine kadar çıkarım diyelim, evet nelere bakayım, hadi yazında görelim dastır severler ...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
10 dakika önce, Ali Cihangiroğlu yazdı:

150 bine kadar çıkarım diyelim, evet nelere bakayım, hadi yazında görelim dastır severler ...

150bin'e ben de çıkabilsem seçenek çok. Jeep Renegade 2.0multijet 4x4 trailhawk mesela.

Qasqhai güzel.

Kadjar bakılabilir.

Ama nasıl olsa hiç birini beğenmeyeceksiniz, daha yazmayayım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Tiroç..

Yok yok Ali Bey dastır alacak. Düsturu aldı forumdan atış serbest.

Bagajda kuzu en büyük faktör. 

Mangalla beraber yan yana

Kalan para ile 25 bine en yapılısından 75 model Jeep alır geçer :)

Yorum bağlantısı
Ali Gök

Para varsa fazladan arabaya verecek bas parayı en kralını al . Parayı vermeye tereddüt varsa duster al oda iyi araba çol düşünme şeytana uy hep mantıklı olmak da doğruyu yaptırmıyor insana bazen

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

Megane 4 gidici. 4x4 hatırına düz vites kahrı çekilirmi?  Nasılsa offroad yapmıyacağım edc'den şu anki aracımda çok beğenmesemde otomatik almaya değermi ? 2 side aynı para ne dersiniz ?

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
9 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı:

niye gidici?

alışamadığım yada c max'ten sonra rahat edemediğim iniş biniş zorluğu, kocaman ama kullanışsız bagajı, 225/40/18 lastikleri, arka cam görüşün kısıtlı olması vs.vs.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

18 jantı niye koyarlar bilmem zaten. 175 65 14 Lassa aldım Mercedes gibi konfor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
6 dakika önce, Mert Gulkokan yazdı:

O zaman duster :)

Bu kadar çok araç çeşidi var ama istediğim gibisi yok yada denk gelmiyor bir türlü. Dizel istemiyorum bunda otomatik sadece dizelde var. Diğer markalarda dolusunu beğeniyorum ama deri düşeme+açılır tavan kesinlikle istemesemde ilave geliyor. Son yıllarda bazı ülkelerin araçlarını eledimmi seçenekler iyice azalıyor. Eskiden araba almak çok daha kolaydı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
7 dakika önce, Evren Erakçora yazdı:

18 jantı niye koyarlar bilmem zaten. 175 65 14 Lassa aldım Mercedes gibi konfor

18 jant 225/40/18 GolfR standart jant lastik ölçüsü araç 310 beygir.Bu aracın hakkı zaten. Ama doğuştaki plaza bebeleri 19 jant 235/35/19 ile getiriyorlar 2,000€ daha pahalı jant ile. Bir halttan anlamayan velet o aracı İstanbul yollarında 1 kere kullandımı acaba ? lastik yarılınca tanesine 1000-1200 tl verip aldımı acaba ? Benim araç 110 hp dizel 16 jant Fransada standart ama bizde 17 standart 18 opsiyon ve ilk çıkanları çoğu full olduğundan böyle üretilmiş maalesef.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
9 dakika önce, M.Fatih Yüce yazdı:

19 jant 235/35/19 ile getiriyorlar

ensegrama foto koyarken güzel oluyor , Tokyo drift seyretmedin mi yahu

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Bir saat önce, M.Fatih Yüce yazdı:

Megane 4 gidici. 4x4 hatırına düz vites kahrı çekilirmi?  Nasılsa offroad yapmıyacağım edc'den şu anki aracımda çok beğenmesemde otomatik almaya değermi ? 2 side aynı para ne dersiniz ?

4x4'te dizelde otomatik yok. Otomatik sadece 4x2'de var.

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
7 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

4x4'te dizelde otomatik yok. Otomatik sadece 4x2'de var.

Yazdiğim cümlelerden bildiğim anlaşılmıyor sanırım :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
11 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

4x4 hatırına düz vites kahrı çekilirmi?  Nasılsa offroad yapmıyacağım edc'den şu anki aracımda çok beğenmesemde otomatik almaya değermi ?

Şurayı tam anlamadım gerçekten abi. Vurgusuz okununca (malum yazıda vurgu yok :) ) tam anlayamadım maalesef. Şimdi anlaşıldı :good1:

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)
8 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

Şurayı tam anlamadım gerçekten abi. Vurgusuz okununca (malum yazıda vurgu yok :) ) tam anlayamadım maalesef. Şimdi anlaşıldı :good1:

Vurgu konusunda haklısın bazen kontrol etmeden gönderiyorum, sonradan görsemde, düzeltme sürem doluyor. Otomatik 4x2 deseymişim daha iyi anlaşılırmış.İmla kuralları diye zaten bir olay son yıllarda çoğumuzda kalmadı . İmla kuralları konusunda okul yıllarındada hep zorluk çekerdim, şimdilerde sanırım dersi bile kalkmıştır :)

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
11 saat önce, M.Fatih Yüce yazdı:

Bu kadar çok araç çeşidi var ama istediğim gibisi yok yada denk gelmiyor bir türlü. Dizel istemiyorum bunda otomatik sadece dizelde var. Diğer markalarda dolusunu beğeniyorum ama deri düşeme+açılır tavan kesinlikle istemesemde ilave geliyor. Son yıllarda bazı ülkelerin araçlarını eledimmi seçenekler iyice azalıyor. Eskiden araba almak çok daha kolaydı.

Abi uzun zamandır otomatik kullanıyorsun,düz zor gelebilir muhtemelen, benim son iki aracım düz ama yalnızca hafta sonları kullandığım için sıkıntı yok dsg nin gözünü seveyim geçen şirkete 3 yeni araç geldi 2 si megan istermisin dediler yok dedim kullanan arkadaşlar memnun değiller  hızlanması özellikle kötü diyorlar.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
15 saat önce, Sani Gerşon yazdı:

150bin'e ben de çıkabilsem seçenek çok. Jeep Renegade 2.0multijet 4x4 trailhawk mesela.

Qasqhai güzel.

Kadjar bakılabilir.

Ama nasıl olsa hiç birini beğenmeyeceksiniz, daha yazmayayım :)

renegade güzel değil, içi zayıf ve fazla pahalı ve küçük, hele 2.0 dizel trail hawkla, uçmuşlar iyice, önde jeep yazınca jeep olunmuyor, onun yerine renegade nin babası Fiat 500x Cross Plus alır keyfime bakarım, iç malzemeside çok daha iyi hemde fiattan beklenmeyecek kadar iyi, gerisi zaten aynı, ayırca bağımsız arka süspansiyonda var :)

140 hp turbo benzin dct şanzıman (biraz yavaş ama)

kaşkay, listeden çıkardım, şanzımanda cvt olmadı, içine binince dar geldi ve konsolu beğenmedim...

kadjar, fena değil onunda iç trimlere el at çıtır çıtır, renoyu sevmiyorum aslında, her nekadar dışı düzeltselerde içi çirkin, sadece motor için renoya geçmem, yalnız dacia da sadece duster olabilir, duster diyorum dikkat  :)

bu paraya çıkılınca bakılacak yer belli, VAG grubu,  t-roc-karoq-arona-kodyak vs...., yada Ford, aslında bizim ülkede öne çıkan 2 marka var, satışlarına falan bakma, vw ve Ford.

sende hep reno bağlantılı markaları söylüyorsun canım, geç şu renoyu :tongue: meganada baktım, yok ruhum sıkıldı içinde, Fatih bey yazmış, al cevapları ondan....

dediğin gibi hiçbirini beğenmedim, jeep hadi o fiat, gerisi reno yahu, yokmu başka marka ...

hele Trail Hawk 2.0 dizel 240.000 tl. bunu demen şaka gibi, 240 bine ne alırsın, 200 binlere çıktınmı klasman değişir, 2.elde E gurubuna merso audiye geçersin mesela,

0 kmde 200 binlere Kodyak alırım, hem  2 katı hacim hemde 10 kere daha konforlu be kardeş...

kodyak

1.4 TSI 150 PS 4x4 DSG Prestige 192.100 TL 210.900 TL

Renegade 2.0 170hp 9ATX Trailhawk 4x4 Dizel (Otomatik) Euro6 4x4 Trailhawk Otomatik Dizel 240.500TL

ucuzu (ucuza bak hemde düz vites, marka fiyat yükseltiyor halbuki Jeep ile alakası yok aracın)

Renegade 1.4 140hp MT Limited Benzinli (Düz Vites) Euro6 4x2 Limited Manuel Benzinli 132.500TL 132.500TL

bunu yerine tartışmasız Fiat 500 x cross plus alırım, bak dikkate fiat alıyorum, bu aracı alabilirim,  kusuru bagaj biraz küçük...

Cross Plus 1.4 Multi Air 140 HP DCT 126.900 TL 131.965 T

Yorum bağlantısı
Ali Gök

Sfr yetine 2. El düşük km  malzemesi tipi motoru şanzımanı en öok hangi arsçta begenildi ise dacia fiatına bulunamazmı ?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
22 dakika önce, Ali Gök yazdı:

Sfr yetine 2. El düşük km  malzemesi tipi motoru şanzımanı en öok hangi arsçta begenildi ise dacia fiatına bulunamazmı ?

2. ele bu paralara indinmi sınıf atlarsında 2. el mecbur kalmadığım sürece bakmam, yada tanıdık bildik araç olacak ki oda çok zor biliyorsun....

audi q3 ler var mesela, dizeli bile bulunur, hafif hasarlı çok var, ama çok iyi bakmak lazım, birde bunların işletme maliyeti var, servise gittinmi öperler adamı, beni aşar...

bana orta sınıf lazım, bütçeme uygun, zaten orta direğiz, sallanıyoruz ama işte... VAG (vw-saet-skoda, diğer vaglar vak vak eder adamı)-Ford bunların dışında bir iki markanın bazı modelleri dışında arabaya bakamam....

Yorum bağlantısı
Ali Gök
6 dakika önce, Ali Cihangiroğlu yazdı:

2. ele bu paralara indinmi sınıf atlarsında 2. el mecbur kalmadığım sürece bakmam, yada tanıdık bildik araç olacak ki oda çok zor biliyorsun....

ön yargıyı yık abi 2. ele ne olmuş . zaten yeni araba alacaksın 3 5 bin km de olanını sağlam bi expertiz yaptır al geç. 

2015 ve üstü araba alıpta sıkıntı yaşayan hiç yok çevremde çünkü arabalar sağlam artık bozulmuyor namussuzlar

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
5 dakika önce, Ali Gök yazdı:

ön yargıyı yık abi 2. ele ne olmuş . zaten yeni araba alacaksın 3 5 bin km de olanını sağlam bi expertiz yaptır al geç. 

2015 ve üstü araba alıpta sıkıntı yaşayan hiç yok çevremde çünkü arabalar sağlam artık bozulmuyor namussuzlar

3-4 yaş en fazla olabilir, dediğin doğru aslında, 2. ele güvenemiyorum da ondan, birde ben çok temiz araç isterim, dün DOD a gittim, baktım içerde 320D var, ahanda dedim, açtım kapıyı bej deri döşeme vs. kafamı bir soktum, aaaaa, envayi çeşit kimyasal kokusu var, sigara içilmiş leş, silmek için çok uğraşmışlar ama o koku gitmez, adamda dedi ne o abi beğenmedinmi, evet dedim dar bu, ben 520d bakıyordum :D

neyse, olmaz değil, belki denk gelir büyük konuşmamak lazım....

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...