İçeriğe Yönlendir

2018 Dacia Duster

Fatih Sarıkaya

Recommended Posts

Hasan Karabekiroglu
fujın gibi değilmi, bagaj kapağında stepne olan resimler gördüm, onlar nasıl acep?
İncelemesi var YouTube da
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

hepsine baktım, gerçeğini görünce iş değişiyor, görmek şart ....

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
19 dakika önce, Ali Cihangiroğlu yazdı:

hepsine baktım, gerçeğini görünce iş değişiyor, görmek şart ....

Bende aynı, kendi gözümle görüp, sağına soluna dokunmam lazım :nargile:

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
fujın gibi değilmi, bagaj kapağında stepne olan resimler gördüm, onlar nasıl acep?
Aga arkada teker yoktu ama bittim ben araca
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

eco güzel araç ama fiyatı çok geldi abi bana kuga 10 bin fazlası tabi duster dolusu alınacana bu alınırda duster conford paketi ötv indirimyle 1,6 olanı 59 bine geliyor buna altarnetif bul hemen alacam :hohoho:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
6 saat önce, Servet Aydın yazdı:

Plakalı geziyor, geçen sabah denk geldi, çözemedim ilk başta nedir diye. Yakınlaştım seyir halinde kestim aracı. Şekli şemaili şok şık

Yeni nesil fusion

güzel tabi. askı tekerli daha şıktı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

İki motor tek donanım st line ama araç guzel 3 senedir takip etim araç fiyat yüksek gelmese alırdım alah var . 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
8 saat önce, Mahmut Yıldız yazdı:

Mehmet Hocam, foruma yeni girebildim.

Şanzımanı eşitlemeden iki motor arasında nasıl yorum yapılacak? İşin içine şanzıman girerse olay tersine bile döner. 

Hala anlamadın. Bi formülü yazar mısın buraya. zahmet olacak.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
8 saat önce, Ali Cihangiroğlu yazdı:

Evet dün gidip deneme sürüşü yapamadım ama 4x2 dizel 110 luk full duster a baktım, evet eskisinden daha iyi duruyor, içi falan daha toplu ama oturdum baktım kapılarını kapatıp önde arkada baya zaman geçirdim, yok arkadaş, hala aşırı plastik ve kesin bir süre sonra bu arabaya 100 küsür lira para verdim, bunamı diyeceğimden emin oldum, kısaca duster defteri kapandı, 70-80 lira olsa cazip derdim, ama bu fiyata yine olmaz diyorum, şimdi piyasada bu ayarda böyle daha ucuz araçmı var bunun ayarında falan diyeceksiniz ama  yok arkadaş, bu para etmez duster, en yakın rakibi 2 gömlek daha iyi, herşeyi bırak içine binip sadece şöyle bir bakmak yeter, olmadı be duster, senin olayın ucuz suvcuk tu bu fiyatla büyüyü bozdun ....

oradan çıkıp (bu arada fiat 500x cross plus la dolaşıyoruz, bunun kalitesi baya baya iyi bu arada hatta 2018 cooper dan içi daha kaliteli) fiata gittik 500L ye baktım, evet geniş fena değil, sadece ailevi düşünüp acabamı derken baktım dualogic midir nedir saçma şanzımanı gördüm, anında elendi tabii, oradan çıkıp Kia ya gittik, Nubiraya baktım, suv falan diyorlar alakası yok, evet şu bu hibrit ama beğenmedim tipini,  sportage e baktım onuda beğenmedim...

gittim vw aaaa, highline tigu vardı 1.5 tsi hayalet ekran falan 200 kaat, arabaya binince sağını soluna bakınca evet diyorsun bu araç tamam, tabii en dolusu, dışarda reklam için gelmiş kodyak vardı, bindim tekrardan yok arkadaş dedim bunun ayarında SUV yok, hangar gibi ve tam benlik :) ama pahalı, karoq yoktu, döndük dolaştık eveee, yok aga benim liste belli gibi, VAG gruptan olacak sanki, başka araç yok, haa Fiat 500x fena değil, şanzıman biraz yavaş bagaj küçük ama alet güzel....

birde bu çıktı şimdi, fiestanın büyüğü Bmax ın halefi sanırım, içi fiesta zaten, ama şirin geldi, compact SUV Ford ecosport...

1000 cc. 125 hp benzinli, 1.5 dizel 125 hp dizel, 4X4 olanıda gelecek bu arada, hem 4 çeker hem uygun fiyat hemde Ford, çok küçük değilse güzel be, bagaj kapağı yana açılıyor buda ilginç hatta stepne kapının arkasında olanı bile var, hangi tipse bilmeme ama...

en dolusu cam tavan bang olufsen ses sistemi vs.   117 ile 120 kaat arası, karıştı yine ortalık....

http://www.ford.com.tr/otomobiller/Yeni-EcoSport

yaklaşma açıları önden 21 derece arka 33.3 derece ahanda hafif arazi 4 çekerde oldumu çok satar bu alet, heleki fiyat 110-130 arası durursa...

2003 den fusion yani, 2013 dede bu, aslında Hindistanda vardı bize gelmiyordu, o tırttı zaten, bu ise hataları görülmüş tam avrupai versiyon,  Fiesta tabanlı...

Tam anlamadım şimdi.

100bin'e duster'a değmez, kalitesiz. Kaliteli buluyorsunuz, 200bin oluyor, o da pahalı.

Ali bey, porsche'yi duster parasına mı bekliyoruz, tam olarak beklenti nedir?

100bin tl dediğiniz bugün 20bin€ bile değil, hatırlatayım dedim. Avrupalı 20aydan daha kısa süre asgari maaşı ile alabiliyor mesela.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Bir saat önce, Okan Tansel yazdı:

eco güzel araç ama fiyatı çok geldi abi bana kuga 10 bin fazlası tabi duster dolusu alınacana bu alınırda duster conford paketi ötv indirimyle 1,6 olanı 59 bine geliyor buna altarnetif bul hemen alacam :hohoho:

59 binden bayi de iner biraz, sıralı sistem lpg ile uzun yıllar minimum yakıtla kullanılır. Bazı donanım eksikleri garip olsa da parasına göre mal. Noluyo bana yaa dur abi aklımı çelme :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
38 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

Tam anlamadım şimdi.

100bin'e duster'a değmez, kalitesiz. Kaliteli buluyorsunuz, 200bin oluyor, o da pahalı.

Ali bey, porsche'yi duster parasına mı bekliyoruz, tam olarak beklenti nedir?

100bin tl dediğiniz bugün 20bin€ bile değil, hatırlatayım dedim. Avrupalı 20aydan daha kısa süre asgari maaşı ile alabiliyor mesela.

Sani ben anlamıyorum seni, sende ısrarla beni anlamıyorsun :) 

100 bin tabiki çok duster a , kaç kere yazacağım, araca bindim, vasat plastik heryer, herşey motor değilki, basit koltuklar herşey basit, çok bu para, 80 anca 4x4 dizel ve full, yoksa hayatta 110 bin falan etmez,   Porş mu arıyorsun bu paraya ne demek, ben 100 bine biraz daha kalite arıyorum,  100 bin yahu az paramı bu, 10 daha verdimmi gömlek atlıyorum, 200 bin ne, kodyak yazdık diye onunlamı kıyasladın, dusterın olayı ucuz basit suv, tam sınırda kalite ve dayanıklık, bu  iddası devam ediyorsa o fiyat çok... yok ben daha iyiyim diyorsa hayal aleminden uyansın dacia, değil çünki...

117 ye ciilop arabalar var, 150 ye 2 kere tepesinden atlayacak arabalar var, 100-150 bandındaki araçlara bak alayı dusterdan kaliteli, duster nerede tam bunların alt sınırında, olmaaaaz, inecek o fiyat, bak bayi verniş 59 bine, işte bu, ederi bu, satsınlar bu fiyata değer der alırım, 100 bine ve üstüne boşa hayal kurmasın dacia, vermem o parayı...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
1 saat önce, Okan Tansel yazdı:

hah işte bu :) 59 hadi olsun 60, dikkat et ben 80 dedim, ederi bu, espirisi bu iddası bu dusterın, duster denen aracın olayı bu zaten ucuz suvcuk, sen fiyatını gidipte diğerleriyle aynı yapacaksan nerede kaldı senin iddaan.... ki diğerlerinin yanında açık arada sönük içide vasat, ucuz olacak başka gideri yok bunun...

kadjara baktım, elimi atıım vites kolunun yanına çıtıççıt ses, Tiguna bindim sağına soluna göğsüne abandım bastırdım, milim oynama yok,  bunların heryeri çıt çıt, hayatta bu paraları vermem...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
20 dakika önce, Ali Cihangiroğlu yazdı:

100 bin yahu az paramı bu

Değil, yarısı devletimize. Öyle değerlendirelim.

20 dakika önce, Ali Cihangiroğlu yazdı:

117 ye ciilop arabalar var, 150 ye 2 kere tepesinden atlayacak arabalar var, 100-150 bandındaki araçlara bak alayı dusterdan kaliteli, duster nerede tam bunların alt sınırında,

Şimdi karşılaştırmayı mantıklı yapalım:

1- 117'ye 4x4 dizel araç nerede?

2- 150'ye ne alıyoruz? Teknik karşılaştırması var mı?

3- 100-150bandındaki araçlardan kasıt nedir? SUV'mu binek mi?

4- Duster'ın yeri belli. Siz nerede hayal etmiştiniz onu? Kodiaq'ın yanında mı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bence bizde para yok açıklama bu. Döviz artıyor düşünen varsa bence almalı hemen. Özellikle düşük %50 ötv bandına dikkat edin.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

117 bine araba, corssover buna 100 binde veririm 130 binde, değermi? fiyatlara hepsinde uçuk vergi malum, buna bakmayın, mecburuz bu paraları vermeye, verince aldığın araca evet iyi dermisin, buna derim arakdaş, içine binince elimi sağa sola atığımda hoşuma gidiyorsa veririm, hız sabitleyici için hala el frenin oraya el atmak istemiyorum, en ufak temasta çizilen vasat plastik göğüs istemiyorum arkadaş, 117 bine diğerinin opsiyon olarak sattığı şeyleri ben bu paraya almak istiyorum arkadaş...

örnek olarak verdim bu aracı

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Duster güzel araç plastik olmasını "plastik bu" diyerek düşünürseniz sorun olmaz. Daha bile "kalender" olabilir. Ben 2017 de almak zorunda kalmasaydım tercihim duster olacaktı. Hatta eskisini bile alacaktım.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
4 dakika önce, Ali Cihangiroğlu yazdı:

117 bine araba, corssover buna 100 binde veririm 130 binde, değermi? fiyatlara hepsinde uçuk vergi malum, buna bakmayın, mecburuz bu paraları vermeye, verince aldığın araca evet iyi dermisin, buna derim arakdaş, içine binince elimi sağa sola atığımda hoşuma gidiyorsa veririm, hız sabitleyici için hala el frenin oraya el atmak istemiyorum, en ufak temasta çizilen vasat plastik göğüs istemiyorum arkadaş, 117 bine diğerinin opsiyon olarak sattığı şeyleri ben bu paraya almak istiyorum arkadaş...

örnek olarak verdim bu aracı

Aynı donanımda ve motorda alabiliyor muyuz bunu?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

donanım daha iyi, satandartta alıyorsun opsiyon falan değil, eksiği yok fazlası var, motor 1000 cc turbo benzin , tork konvektör oto 6 ileri vites, 117 bin, 4 çekeri 1.5 125 hp dizel, gelmedi gelecek, evet biraz daha pahalı olacak, edermi peki, eder, açık ara daha kaliteli kardeş, dusterda birşey yok, içine bindim çok fazla plastik heryer, daha güzel şeyler bekliyorum 100 binden fazla para verince,  tatmin olmadım ben, herhalde anlaştık.... 

ne yazdırıyorsun baksana sitesine kardeş :)

http://www.ford.com.tr/SBE/fiyatlar-ve-brosurler/binek-araclar?searchid=ppc-google-fordbrand-exact-fiyat-sitelink&gclid=Cj0KCQjwv73VBRCdARIsAOnG8u3X_LpYKvbrvJUPGPVZhqwArMOhyLmbwnhoMCxiigINOnhfr_K1SP4aAvGsEALw_wcB

kuga var mesela, bu küçük geldiyse, bunlar açık ara daha kaliteli araçlar, fiyat farkı olacak, ama farka bak bir...

1.5L EcoBoost 182PS (240 Nm) Euro 6 SUV 6 İleri Otomatik Style  127.000

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Arazi için Duster ideal bence, sert plastik sağlam olur daha iyi.

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Duster özelliklerine göre 1,5 dizel +edc ile 110 bine oldukça güzel bir araç.Neye göre ? aynı özellikteki ve boyuttaki araçların en az 50 bin altında.Gelgelelim son 2 yılda ötv doviz ıvır zıvır derken en basitinden duster ayarındaki bir araca 15 bin zam gelmesi gerekirken geldi 40 bin tl.Diğerlerinede boyutuna göre dahada fazlası. Geçen yıl megane'ı alırken ulan renoyada 110 bin verecekmiyim diye çok düşündüm ama araç emsallerinden güzeldi ve en az 30 bin daha ucuzdu.Düşünüce mantıklı geldi ve aldım.Şimdide 110 bine ancak duster alınıyor ama hayat bu ve gerçeklerde ortada.110 bine a3 alınırmı diye düşünürken oldu araç 200 bin artık hiç düşünmem o paraya. Biraz özellikleri olan orta hallii bir araç 150+ oldu maalesef.Benim istediğim gerçek araçlar ise 400 üstüne çıktı çoktan. Moktan bir devirde yaşıyoruz vesselam :) Aldığınız ve kullandığınız aracın kıymetini bilin...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
1 saat önce, Ali Cihangiroğlu yazdı:

herhalde anlaştık

Yok anlaşmadık zira elma ile armut'u karşılaştırıyorsunuz.

Birebir aynı donanım, şanzıman ve motorla gelin karşıma, daha kaliteli olacak tabi bir de ve aynı / daha az rakama, o zaman diyeyim ki "anlaştık", o zaman diyeyim ki "ulan duster, hem kalitesizsin hem de pahalı"

100bin Duster'a değmez ama %30 daha fazla vererek daha kaliteli araç alayım. E zaten Duster da 130bin olsaydı, o da daha kaliteli olurdu.

Neyse, satış rakamlarında kaliteyi konuşuruz sene sonu inşallah :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
3 saat önce, Sani Gerşon yazdı:

Yok anlaşmadık zira elma ile armut'u karşılaştırıyorsunuz.

Birebir aynı donanım, şanzıman ve motorla gelin karşıma, daha kaliteli olacak tabi bir de ve aynı / daha az rakama, o zaman diyeyim ki "anlaştık", o zaman diyeyim ki "ulan duster, hem kalitesizsin hem de pahalı"

100bin Duster'a değmez ama %30 daha fazla vererek daha kaliteli araç alayım. E zaten Duster da 130bin olsaydı, o da daha kaliteli olurdu.

Neyse, satış rakamlarında kaliteyi konuşuruz sene sonu inşallah :)

dediğin gibi elma ile armut oluyor....

birebir aynı donanım= örnek araç daha ileri durumda donanım olarak hemde açık ara, senin duster herşey dahil olsa bile geride, eşitlersek Ford dan birşeyler çıkarmak lazımki bu durumda Ford ucuz bile kalabilir...

duster 4x2 110 hp dizel tüm aksesualar metalik boya dahil= 115 bin...

kısaca çok daha iyi donanıma ve araca hemen hemen aynı hatta aynı alabiliyorsun:

tek diyebileceğin Fordun az küçük oluşu olabilir, o zamanda Kuga devreye girer, zaten hiç konuşmaya gerek olmaz....

neyse hadi motorlara denk diyelim,  yinede dacia-ford olunca ve durumda bu olunca Ford u tercih ederim, dizelide var Ford un ve 4x4 oda gelecek, gidişine falan konuşmaya gerek yok Ford:

gerisi kaliteye bakarki (iç malzeme diyelim) tartışmasız tüm markalar daha iyi, hemde açık ara,   duster hem hepsinden daha kalitesiz hemde yakın fiyatta, sıkıntıda burada, dizel ve 4x4 olayını çıkar ortada birşey yok, esas güzellikse o zaman başlıyor aslında, duster gerçekte olması gereken fiyata iniyor esasında. bu durmdada elma armut olayı devreye girerki dusterın fiyat zaten uygun olur, birşey demem, ederi zaten buydu derim.

115 bin dustera bence değmez, duster eh işte ayarda ve diğerlerinden daha düşük kalitede, bunun nesini tartışıyoruz Allahasen...

ha genel olarak vergiler vs. alayı pahalı ve alayı bu paraları asla etmez, ama ülkemiz gerçeği bu, mecbur kalıyoruz....

dediğim gibi dusterın fiyat olayı hatalı, daha düşük olmalıki handikapları göze batmasın, bu handikaplar tercih meseleside olabilir, adam kabul eder eyvallah, ben etmiyorum, bana göre çok para, ortada yeterince mal yok.

Neyse tartışmayalım, Dacia bana 115 bin kaada duster ile olması gereken ayarda bir araç sunamadı, bu ayarda araç daha uygun fiyatla ilk lanse edildiği felsefeye uygun bir fiyatla satılmalıydı, o yüzden almıyorum.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ali bey,

Kendi söylediklerinizde çelişiyorsunuz.

1- Aynı donanım, motor ve şanzımanda ford diyorsunuz ama böyle bir araçta şu an satışları yok. Neyle karşılaştırıyorsunuz?

2- Ford'dan donanım çıkarıp parayı düşürelim diyorsunuz, yani kalitesiz olsun, dacia'ya yaklaşsın diyorsunuz. Ee, dacia'ya bunları ekleyince bu mantıkta, kalite yükselecek, ford parasına gelecek?

3- Dizeli gelecek diyorsunuz. Geldiğinde gidişi vs Ford diyorsunuz. Dizeli geldiğinde 100bin bandında mı olacak?

4- Duster eh işte ayarda ve daha düşük kalitede diyorsunuz, 1. madde ile çelişiyorsunuz. Daha yüksek kalite yine daha yüksek satış bedeline çıkıyor.

5- Lanse edildiği felsefe ile hala aynı felsefede zira hala en ucuz dizel 4x4 SUV.

Bakın, Dacia'yı sevmeyebilirsiniz. Kaliteli de olmak zorunda değil bir marka. Ama sevmiyorsanız "sevmiyorum, bana hitap etmiyor" deyin. Bu tip gereksiz bahaneler sürmeyin ortaya. Kimseye zorla sevdirmeye de çalışmıyoruz zaten bir markayı bu forumda. Ama sevmediğimiz marka içinde "sevmiyorum" diyebiliyoruz çok şükür :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Adam ikilem yaşıyor küstürme şimdi Sani. Almaya gitmiş içine oturmuş bile.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...