İçeriğe Yönlendir

Şikayetim var Dostlar

Hasan Ali Gürsoy

Recommended Posts

Hasan Ali Gürsoy

Merhaba sevgili forum üyeleri.

Zaman zaman bazı konuları takip ediyorum. Kimi zaman konu beni ilgilendiriyor ve çıkan problemin aynısını yaşayabilirim mantığıyla o başlıkları takip etme ihiyacı duyuyorum. Ya da sadece merak ettiğim için değişik başlıklara dikkat kesiliyorum.

Yalnız üyelerimizin duyarsız olduğu bir husus var. Mesela araçlarında bir problem çıktığında buradaki bilir kişi abilerimizden ya da aynı dertten daha önce mağdur olmuş insanlardan fikir almak maksadıyla başlıklar açılıyor.

Başlık belli bir süre rağbet görüyor fakat daha sonra geri plana düşüyor. Başlık sahibi ve ya problemin sahibi problemin süreçlerini ve sonuçlarını burada paylaşma zahmetinde bulunmadığı için problem çözüldü mü? çözüldüyse nasıl çözüldü? kaça patladı? ne kadar zaman aldı? Hangi ustaya ve ya servise başvurdu vb. sonuçları bizimle paylaşmıyor ve biz konuyu takip ettiğimizle kalıyor nihayetinden istifade edemiyoruz.

Üyelerimizin ve en çok yeni üyelerin bu konuya hassasiyet göstermesi ricasında bulunuyor ve sevgi saygılarımı gönderiyorum.

Güzel forumlar problemsiz sürüşler.

• Beğen 19
Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Evet, yeni konu açmamak için arama yapıp, ardından  benzer konuya ulaşıp sonra bir sonuç görememek üzücü oluyor. Eskiden konu sahibinin kullanabildiği "en iyi cevap" gibi bir düğme de vardı. Eğer önerilerden biri soruna çözüm olduysa ya da konu sahibi kendi bir çözüm bulduysa bu cevabı işaretleyebiliyor ve konunun ilk başında gösterebiliyordu. Sanırım yeni forum arayüzünde o düğme de kalktı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Ali Gürsoy

Aslında edit yapamıyor olmak kötü. fakat konu başlığını çözüldü şeklinde denetleyebilsek en azından iyi olur. böylece arayan kişi çözüldü yazısına tıklar ve yeni konu açmaz. Hatta isteğe bağlı konu etiketi de iyi olur. kullanıcıların arayabileceği kelimeleri de başlığa eklemek daha ulaşılabilir kılar başlığı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Aslında teknik bir konu açıldıktan sonra "problemin çözümü bulundu mu?" gibi bir soru konu sahibi foruma girdiği zaman, konu açıldıktan 1 hafta yada 15 gün gibi bir süre sonra konuyu referans gösteren bir uyarı ile karşılaşsa evet yada devam gibi seçenekleri olsa, konu hem güncel kalır hem de çözüm bulunduysa nasıl olduğunu hatırlatmış olur. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Aktay

bence işin daha kötü tarafı, diyelim ki bir konu açtınız ve sorununuzu yazdınız. sorun çözüldü ama o sorunla ilgili başka bir sorun ortaya çıktı. siz o sorunu o konunun altına yazdığınızda onu kimse görmüyor. yada konular ana ekrandan bir iki günde gittiği için iki gün foruma girmeyen o konuyu göremiyor. konu listesi daha uzun olursa daha iyi olur düşüncesindeyim. bu arada eleştirilerim forum içindir. bu yaşıma kadar başka hiçbir forumda aktif olmadım. belki konu okumak için üye olmuşumdur. Bu forumu seviyorum :nazar:

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
3 saat önce, Mustafa Yenigün yazdı:

Eğer önerilerden biri soruna çözüm olduysa ya da konu sahibi kendi bir çözüm bulduysa bu cevabı işaretleyebiliyor ve konunun ilk başında gösterebiliyordu. Sanırım yeni forum arayüzünde o düğme de kalktı.

O özelliğin amacı tam da senin dediğin gibi idi ama doğru kullanılmadı.. Bu sebeple kapatmak zorunda kaldık.. .

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Fotolu alıntı huyumuzdan vazgeçmiş olsak hâlâ aktif olurdu

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Konularda denk geldikçe soruyoruz aslında sorun çözüldü mü diye.. 

Ancak çözüldü diyip gidenler de var.. :)

4 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Fotolu alıntı huyumuzdan vazgeçmiş olsak hâlâ aktif olurdu

Valla akşama kadar foto silip alıntı kısaltıyorum :)

Yazık foruma, aynı şeyi defalarca yazıp duruyor :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Zaten büyük problem de bu. Üye internette araştırıyor buluyor burada konuyu sonrasında üye oluyor ve kendi için bulduğu konuya devam etmeyip yeni konu açıyor sonra sen sağ ben selamet misali. O üyeye o gün cevap verirsen okuyor veya cevap veriyor eğer vermezsen o konu sahipsiz devam ediyor. Sadece bizlerde A kişisinin B kişisinin böyle bir sorunu varmış diyoruz ama çözüm yok cevap da yok. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...