Kürşat Gönüllü 8 Ocak 2018 Paylaş 8 Ocak 2018 Sevgili arkadaşlar bir sorum olacaktı. Mehmet Fatih Bey sonuç ne oldu bir daha yazamamış. Tamir mi oldu çıkma mı buldu yoksa söküp değiştirdi mi ! Konuya ilgim şundan dolayı oldu ; aracım Yakın zamanda (park yerinde dokunup gitmişlerdi), oto kingde sağ ön çamurluk köşesi avuçiçi kadar bir yerin düzeltilip parça boyanması ve ön tamponun sökülerek çiziklerinin giderilmesi için 4 gün tamirde kaldı. Teslim alırken sensörleri de denemiştim. Ama ilk farkettiğim şey sanki sensörler önce tepki vermedi ama ileri geri alınca dört bir taraftan da ikaz sesini alınca ayrılmıştım. Ara sıra ilk çalıştırmamda geri vites takınca dediğiniz uzun süren düdük sesi ve sensör ışığının kapanması bende de oldu bir kaç defa. Üstelik hata yaptığı bir seferde yürürken park-sensör ışıgının hemen yanındaki dörtlü sinyal tuşunu da denediğimde dörtlüyü bir müddet tekrar kapatamadım da durmak zorunda kaldım.Sonra kapanmıştı.) Sensörler bir Sonraki seferde çalışıyor ama bir düzensizlik mi var diye şüphe ediyorum. Tampona gelen kablo uçlarından bir şey belli olur mu acaba. Ekranda hata uyarısı falan yok. teşekkürler selamlar Yorum bağlantısı
Mehmet Fatih Bayrak 8 Ocak 2018 Paylaş 8 Ocak 2018 (düzenlendi) çıkmada bulsan bahalıya geliyor 80 tl ye aldım yeni park sensörü taktım sıkıntısız kullanıyorum.birde ben emin olamadım park sensörünün beynide arızalı olabilir.uğraşmak istemedim açıkcası.en temizi yeni takmak. 8 Ocak 2018 tarihinde Mehmet Fatih Bayrak tarafından düzenlendi eksik yazı 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Ocak 2018 Paylaş 9 Ocak 2018 teşekkürler selamlar [emoji4]Selam Kürşat bey. Bu araç ne ? Yorum bağlantısı
Kürşat Gönüllü 9 Ocak 2018 Yazar Paylaş 9 Ocak 2018 (düzenlendi) Selamlar Mehmet bey 2011 Mondeo 1.6 TDCI Titanyum. Bu gün aynı şey oldu sabah çalışmadı sensörler. Gittiğim yerden dönüşte çalıştı. Hayret. 9 Ocak 2018 tarihinde Kürşat Gönüllü tarafından düzenlendi harf tamamlama Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Ocak 2018 Paylaş 9 Ocak 2018 Söküp takınca soketleri tam oturmamışlardır. Wd40 sıkıp güzelce takıp deneyin. Yorum bağlantısı
Kürşat Gönüllü 9 Ocak 2018 Yazar Paylaş 9 Ocak 2018 Bir ara otoking'e uğrayıp durumu belirteyim. Wd40 ıda denemelerini söyleyeceğim. Çok teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Kürşat Gönüllü 17 Ocak 2018 Yazar Paylaş 17 Ocak 2018 On 09.01.2018 at 22:52, Kürşat Gönüllü yazdı: Bir ara otoking'e uğrayıp durumu belirteyim. Wd40 ıda denemelerini söyleyeceğim. Çok teşekkürler. Mehmet Bey Sonuç ne oldu diye sorarsanız; ertesi gün gittim Otokinge. Arkadaş içeri aldı az sonra geldiğinde söylediğine göre bilgisayara sokmuş. soketi tak diye yazı mı ne çıkmış.gene yaparsa tamponu indirip bakalım vakitiniz varken gelirsiniz hem dedi.(Eşim yanımdaydı, geçerken uğramıştık). Oraya vardığımda sensör hatası devam ediyordu ama ayrılışımda çalışıyordu. Az sonra bir defa daha çalışmadıysa da devam etmedi aksiliği. sonraki günlerde kah çalıştı kah çalışmadı. Randevulu gitmek gerektiğinden Tampon indirmeye karşı isteksizliğimden arkasına düşmedim. Hala aynı devam ediyor. Saygılar. Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 18 Ocak 2018 Paylaş 18 Ocak 2018 Soket icin tamponun inmesine gerek var mi gercekten? Yorum bağlantısı
Emre Akyol 19 Ocak 2018 Paylaş 19 Ocak 2018 (düzenlendi) Tampon ana soketi söför tarafı tampon demirinin şase demirine bağlantı noktasının hemen arkasında kare büyük bi soket. onun için tampon sökmeye gerek yok. ayrıca orjinal sensörler zaten tampon çıtasında önce orta çıtayı sökün sonra yanları bütün sensörlere ulaşmış olursunuz arkasındaki soketler çamur içindedir zaten söküp temizleyin. orjinal sensör darbe almadığı sürece bozulacağını sanmıyorum bende de mk3 ghia var ordan biliyorum. 19 Ocak 2018 tarihinde Mehmet Ozyurek tarafından düzenlendi Küçük harf lütfen Yorum bağlantısı
Kürşat Gönüllü 19 Ocak 2018 Yazar Paylaş 19 Ocak 2018 3 saat önce, Emre Akyol yazdı: Tampon ana soketi söför tarafı tampon demirinin şase demirine bağlantı noktasının hemen arkasında kare büyük bi soket. onun için tampon sökmeye gerek yok.... ...bende de mk3 ghia var ordan biliyorum. Emre Bey MK+ 4 le aynı olmayabilir mi acaba. Dört sensörlerden ikisi dediğiniz gibi ortada. Ama sağ ve sol da tampon altında kalan 3. ve 4. noktalara dediğiniz şekilde ulaşılması kolay olur mu. Ayrıca Ana soket mk4 de de dediğiniz yerde mi sizce. Selamlar. Yorum bağlantısı
Emre Akyol 22 Ocak 2018 Paylaş 22 Ocak 2018 mk4 de farlar kolay çıkıyor üstten 2 vida ve panjur alınca altı boş bakmak lazım tam hatırlamıyorum ama oda sanırım şöför tarafındadır ana tesisat. Yorum bağlantısı
Kürşat Gönüllü 26 Ocak 2018 Yazar Paylaş 26 Ocak 2018 (düzenlendi) Selamlar arkadaşlar bu sensör arıza işi gerçekten çok sıkıntılı bir şeymiş. Sorunun neyden olduğunu anlamak uzun iş. Durumum şu. Bir çalışıp bir çalışmamayla işi devam ettiriyordum ki dün ve bu gün devamlı arıza vermeye başladı.(Kısa bir süre devamedip susan siren sesi ve onun eşliğinde yanıp-sönen konsoldaki park yardım lambası ). Durumum şu; - sensörler geri vitesle devreye girermiş. (tabii ayrıca yarım kontak park halindeyken konsoldaki düğmeye basarsak) - Nerede kaç soket var? ayrıca Ana soket mi veya sensör beyni mi var? Ön arka ayrımı? Bilmiyorum. Sensörlerden bahsediliyor Set den bahsediliyor Beyin deniyor soket deniyor kafam iyice karıştı. -Kaç hoparlör var ? Yer(ler)i neresi? bilmiyorum. Şu anki ses dikkat ettim tam direksiyon mili üstünde konsoldan gelmekte. -Tamponun inmesi de dahil ne olacaksa olsun arıza bulunsun diye daha önce söküp takan Otokinge gittim. (Bilgisayarı işe yaramayınca)Tamponu indirmeden Liftte kaldırıp Sadece alttaki spoyler koruyucuyu açıp içerdeki soket(ler)e ulaşmaya çalıştı. Vd40 da sıkmasını istedim. Sonuç alamadık. Tampon inecek, sensörler tek tek dirençle kontrol edilip arızalı olan değişecek dendi. Sanırım bu arada kısa devreye sebep ezik sıyrık kablo varsa o zaman kontrol edilebilecek. Sensör tanesi 150.Tl falanmış. Ya da böyle kullanacaksın havalar ısınınca düzeliyor.. !! dendi. - Ford servisime gittim. 2gün önce arıza vermiyorken bilgisayarda hata gözükmemiş, arızalıyken bakalım denmişti. Baktık. Elektrik devre arızası T P 1422900 arka ses birimi yazdı. Ama Bagajda önce sağ sonra sol da soket-leri çıkarıp yerleştirdi Arıza devam ediyor. Ön sensörler le arkayı ayırıp hatalı durum önde mi arkada mı ona bakılacak tabii tampon da inecek dendi. 3 hafta sonra servis vaktim de geliyor diye Olayı Şubata bıraktım. Düşünce fikir ve nasihatlerinizi de bekliyorum. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum. 26 Ocak 2018 tarihinde Kürşat Gönüllü tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Kürşat Gönüllü 26 Ocak 2018 Yazar Paylaş 26 Ocak 2018 Bu arada sigortalar kimsenin aklına gelmedi, Sigorta kutusunda kaç numara park sensörlerinee aittir acaba !? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Ocak 2018 Paylaş 26 Ocak 2018 Kürşat bey. Sizin araç ne ? Tapatalktan göremiyorum. Tapatalk imzamızı kapatalım lütfen Yorum bağlantısı
Kürşat Gönüllü 26 Ocak 2018 Yazar Paylaş 26 Ocak 2018 2 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Kürşat bey. Sizin araç ne ? Tapatalktan göremiyorum. Mondeo 2011 1.6 TDCI titanyum yeni kasa MK4 oluyor herhalde. On 19.01.2018 at 14:42, Kürşat Gönüllü yazdı: Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Ocak 2018 Paylaş 26 Ocak 2018 Tamam. Sizin mesajları bu konudan ayıralım. 1 Yorum bağlantısı
Kürşat Gönüllü 27 Ocak 2018 Yazar Paylaş 27 Ocak 2018 17 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Tamam. Sizin mesajları bu konudan ayıralım. Çok iyi ben de baktım MK4 sensörle ilgili iki konu daha var. Aramada ilk bu sayfa çıkmış, sonra da buradan devam etmek zorunda kalmıştım. Yorum bağlantısı
Kürşat Gönüllü 29 Ocak 2018 Yazar Paylaş 29 Ocak 2018 (düzenlendi) On 26.01.2018 at 15:55, Kürşat Gönüllü yazdı: Selamlar arkadaşlar bu sensör arıza işi gerçekten çok sıkıntılı bir şeymiş. Sorunun neyden olduğunu anlamak uzun iş. Durumum şu. Bir çalışıp bir çalışmamayla işi devam ettiriyordum ki dün ve bu gün devamlı arıza vermeye başladı.(Kısa bir süre devamedip susan siren sesi ve onun eşliğinde yanıp-sönen konsoldaki park yardım lambası ). Durumum şu; - sensörler geri vitesle devreye girermiş. (tabii ayrıca yarım kontak park halindeyken konsoldaki düğmeye basarsak) - Nerede kaç soket var? ayrıca Ana soket mi veya sensör beyni mi var? Ön arka ayrımı? Bilmiyorum. Sensörlerden bahsediliyor Set den bahsediliyor Beyin deniyor soket deniyor kafam iyice karıştı. -Kaç hoparlör var ? Yer(ler)i neresi? bilmiyorum. Şu anki ses dikkat ettim tam direksiyon mili üstünde konsoldan gelmekte. -Tamponun inmesi de dahil ne olacaksa olsun arıza bulunsun diye daha önce söküp takan Otokinge gittim. (Bilgisayarı işe yaramayınca)Tamponu indirmeden Liftte kaldırıp Sadece alttaki spoyler koruyucuyu açıp içerdeki soket(ler)e ulaşmaya çalıştı. Vd40 da sıkmasını istedim. Sonuç alamadık. Tampon inecek, sensörler tek tek dirençle kontrol edilip arızalı olan değişecek dendi. Sanırım bu arada kısa devreye sebep ezik sıyrık kablo varsa o zaman kontrol edilebilecek. Sensör tanesi 150.Tl falanmış. Ya da böyle kullanacaksın havalar ısınınca düzeliyor.. !! dendi. - Ford servisime gittim. 2gün önce arıza vermiyorken bilgisayarda hata gözükmemiş, arızalıyken bakalım denmişti. Baktık. Elektrik devre arızası T P 1422900 arka ses birimi yazdı. Ama Bagajda önce sağ sonra sol da soket-leri çıkarıp yerleştirdi Arıza devam ediyor. Ön sensörler le arkayı ayırıp hatalı durum önde mi arkada mı ona bakılacak tabii tampon da inecek dendi. 3 hafta sonra servis vaktim de geliyor diye Olayı Şubata bıraktım. Düşünce fikir ve nasihatlerinizi de bekliyorum. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum. Az önce başka yerde bir bilgisayarlı test de , usta anlam veremedi : cünkü ekranda arızalı gözükmesi gereken sensörler vs. sadece devre dışı olarak görülüyor, kısa bir süre ötme ve devre dışı kalma gösteren Park asist sesi ön göstergenin arkasından geliyor, bu da Buzzer- Bazır denen ses vericinin de sağlam olduğunu gösterir diye düşündüğü için geriye Ana modül ün porogramı çökmüş olması kalıyor diye düşündü.Bu orjinal Park assistler tak kullan değil,modülün işlenmesi (tanıtma gibi bir şey herhalde) gerekiyor. Bu da Sağlam çıkma veya yeni modül takılarak yapılır dedi. Araştırmalarımda bende de iki Buzzer hoparlörü olmalı diye düşünüyordumki burada gördüm. Son usta buradaki gibi sensörleri kulak dayayarak dolaştı bir hata bulamadı sanırım.Şimdi ben de videodaki gibi dokunarak hissetmeyi deneyeceğim. Şimdilik ilgilenenlere, arabasındaki müzmin problemlere kafayı takıp benim gibi canı sıkılan arkadaşlara selamlar. Videoya göre hoparlörü arızalıysa sadece sesi çıkmıyor ama kablo kesik ezik vs ise park yardımcısı tamamen devre dışı kalıyor. 29 Ocak 2018 tarihinde Kürşat Gönüllü tarafından düzenlendi imlâ hatası- ve eklemeler. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Ocak 2018 Paylaş 29 Ocak 2018 IDS ile test edemedi bu durumda. Demekki modül çökmüş. Yorum bağlantısı
Kürşat Gönüllü 31 Ocak 2018 Yazar Paylaş 31 Ocak 2018 Videodaki gibi dokunmayla bir sonuç alamadım. Bu gün bir başka ford servisde IDS testde gene " Elektrik devre arızası, arka ses birimi" hatası yazdı. Zaten baştan beri aynı hatayı veriyordu.Emin olmak için şase no dan girip park sensör devresini ekranda gördü , gerçekten sensör arka hoporlörünü ok ile işaretli hata noktası olarak gösteriyordu. Hani şu arka içaydınlatma lambasının sağında tavan döşemesi içindeki Buzzer (hoparlör)arızalı, devreyi tamamlamıyor. Tamam dedik, işçilik dahil 150Tl %20 indirimle 120 Tl ye takılacak. Parça 4gün içirisinde gelecek.sipariş verildi. O noktaya lambanın kenddisinden ulaşılıp ılaşılmayacağını sordum. Tavan döşemesini bir miktar kenerından sarkıtarak ulaşacaklarını söyledi. Bir kaç defa yapmışlar. Tabii takıldıktan sonra ancak arızalı sensör varsa( veya ana modül) o zaman çıkacak ortaya. belki de sadece hoporlörle hallolacak. Herkese selamlar. 2 Yorum bağlantısı
Kürşat Gönüllü 3 Şubat 2018 Yazar Paylaş 3 Şubat 2018 (düzenlendi) Park sensör Arka hoparlör bu gün geldi taktık. Elektrik devresi onunla tamamlanınca, başka arızalı bir şey çıkmadığı için normal çalışmaya başladı.. Biri iki resim de çektim. https://photos.google.com/photo/AF1QipOlycVG6R99UnbamyirqctKL1eLjWiTAlsAxF8U?hl=tr Sağdaki eski olan sıcak şeffaf silikon ile yapıştırılmıştı. Çıkarırken haliyle tavan kağıdıyla sökülüp gelmiş. Yeni gelen çift yönlü yapıştırıcıyla tutturuldu.Bu hoparlörün fiatı Ford da 47.23 + kdv sökme takma ise 187.50+kdv olarak geçiyor. Arka lamba söküldü ama oradan uğraşmayacaklar sonra demir tabanı yapıştırılamazmış. Sonra Kapı lastik şeritler dahil,sol arka köşedeki tüm parçalar kenarlarından kanırtmayla açılıp tavan döşamesinin bir bölümünün serbest olması sağlandı. Sağ arka kapı tarafından tavan döşemesi sarkıtılarak hoparlöre ulaşıldı yenisi ile değiştirildi. Ardından sensörler arıza göstermeyince bilgisayarda işlemi tamamlayıp Aracı teslim ettiler. bahşişler hariç 30tl fazla tuttu çünkü ben yanlış anlamışım!! 150 tl indirimlerden sonraki fiyatmış.! Neyse. Bilgilendirmek istedim. Bu da yapan Ustaların ricası oldu.Herkese selam ve kazasız günler diliyorum. 3 Şubat 2018 tarihinde Kürşat Gönüllü tarafından düzenlendi resim linkleri 3 Yorum bağlantısı
Kürşat Gönüllü 3 Şubat 2018 Yazar Paylaş 3 Şubat 2018 Sağ arka köşeden ulaşıldı yanlış açıklama olmuş. 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 3 Şubat 2018 Paylaş 3 Şubat 2018 Geçmiş olsun, ne kadar zorlu bir süreç olmuş. O hoparlör nasıl bozulur ki, ilginç. 1 Yorum bağlantısı
Kürşat Gönüllü 3 Şubat 2018 Yazar Paylaş 3 Şubat 2018 3 saat önce, Önder Özcan yazdı: Geçmiş olsun, ne kadar zorlu bir süreç olmuş. O hoparlör nasıl bozulur ki, ilginç. Teşekkürler. Muhtemel soket açıp çıkarırken kısa devre düşünüldü. Yorum bağlantısı
Recommended Posts