İçeriğe Yönlendir

Ka - Gösterge - Panel

Münir Nurettin Taşova

Recommended Posts

Yunusemre ARI
On 24.06.2017 at 20:36, Münir Nurettin Taşova yazdı:

Muhteşem çalışma, eline sağlık.:wub:

teşekkür ederim abi :)

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Yunusemre ARI
23 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Yan keskin yok mu :)

Yok abi :( 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
12 saat önce, Yunusemre ARI yazdı:

Yok abi :( 

Uçak bozulsa, havada kalcak bi yan keski yüzünden :p

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Emre Şimşek

2 gün önce kazara senin videona denk geldim kardeşim ve sayende Civic arabama gösterge paneli için led lamba yaptım. Çok sağolasın. Allah senden razı olsun. Benim için çok değerli bilgiler. 👏

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • 5 yıl sonra...
Erhan Sahinn

Herkese Merhabalar,

2002 Ford Ka aracımın göstergeleriyle başım dertte.

OBD ve Yandex ile kıyasladığım zaman gerçek hızımın kadranda gördüğümden %20 daha az olduğunu fark ettim. Yani arabacığım bana "abi 100'le gidiyorsun" derken ben meğer 80 ile gidiyormuşum. 100 ile gitmek istediğimde kadranı 120'ye çıkarmam gerekiyor yani :)

Ayrıca, günlük odometreyi sıfırlayıp abartı olmayan bir İstanbul turu attığımda bana "221 km yaptın güzel kardeşim" falan diyor. Istanbul gibi bir yerde bir günde 221 km yapsam fark ederdim diye düşünüyorum.

Son olarak da benzin göstergesi de yanlış. Bana çeyrek depo benzin kaldı dediğinde benzinliğe gidince yarım depo benzinimin olduğunu görüyorum.

Acemi bir şoför olarak şunu sormak istiyorum size: Bunlar tamir edilebilir şeyler mi? Eğer cevap evet ise bunu kim tamir eder? Sanayilerde "kadrancı" gibi bir grup usta var mı? Ve son olarak sizce eğer fikriniz varsa ibrelerin arasına kaç lira sıkışmış olabilir?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Not: Km sensörünü geçenlerde yeni değiştirdim, hiçbir etkisi olmadı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

lastik ebadınız kaç?, yarım depo da kaç lt aldı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Sahinn
Çağlar Bayur yazdı:

lastik ebadınız kaç?, yarım depo da kaç lt aldı?

Merhaba, kusura bakmayın bildirimleri biraz geç görüyorum.

Lastik ebadım 175-65-14. Sizce bununla alakalı olabilir mi?

Günlük odometrenin km olarak değil hektometre olarak hesapladığını, benim 221 km olarak okuduğum şeyin aslında 22.1 km olduğunu öğrendim. Zaten en sağdaki basamağın rengi sarı.

Net olarak hesaplamadım ama çeyrek depoda veya çeyrek depoya yakın halde benzin aldığımda 20-22 litreye yakın alabiliyorum eğer yanlış hatırlamıyorsam. Bu konu eğer önemliyse depom şu an yarım depodan aşağıda, çeyreğe gelince fullerim ve burayı da güncellerim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

aracınızda sorun yok yani masraf yapıp birşeyler aramayın, benzin ibresi depo içi ile doğru orantılı çalışmaz yaklaşık çalışır, depo kare kesitli değil dolayısı ile ilk çeyreğe yavaş düşer, yarımdan son çeyreğe de hızlı düşer ibre. km göstergesi mekanik , zamanla hasasiyeti bozulur, sıfır ken de zaten ibre 110-115 te ken gerçek hız 100 idi. günlük sayaçta sağdaki son rakam 100 er metredir, 22 km 100 mt demektir, 221 yazarken

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...