Alpay Sumer 8 Kasım 2019 Yazar Paylaş 8 Kasım 2019 Önder Özcan yazdı: 57.000 mi, kulağıma damlatırım ben onu. Akşam ben bir gösterge fotoğrafı çekeyim. orantisiz guce hayir😁 Selçuk Bakış yazdı: Demee Geceleri çok soğuk oluyor mu? Çöl sıcakları varya bu aralar erken gibi geldi kışlık lastik için. soguk degil ama son dakika isi de sevmiyorum. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 8 Kasım 2019 Paylaş 8 Kasım 2019 inanamiyorum 57000 mi olmus ustelik 100 u de var. 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 8 Kasım 2019 Yazar Paylaş 8 Kasım 2019 Metin Akbal yazdı: inanamiyorum 57000 mi olmus ustelik 100 u de var. Hah tamaaaam.. Kamberimizde geldi😁 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 8 Kasım 2019 Yazar Paylaş 8 Kasım 2019 Metin Akbal yazdı: Erik dali gevrektir Km arttikca sevinenler artiyor 😁 İnsallah senin aracinda 57 bin olur 😁 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 8 Kasım 2019 Paylaş 8 Kasım 2019 Km arttikca sevinenler artiyor [emoji16] İnsallah senin aracinda 57 bin olur [emoji16]Geri geri gittikce km duserse olabilir [emoji23] Yorum bağlantısı
Önder Özcan 8 Kasım 2019 Paylaş 8 Kasım 2019 57.000 mi, kulağıma damlatırım ben onu. Akşam ben bir gösterge fotoğrafı çekeyim.Fotograf geldi. [emoji2960] 3 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 9 Kasım 2019 Paylaş 9 Kasım 2019 Alpay Sumer yazdı: Dayanmasi cok zor.😁 Darısı başına 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 9 Kasım 2019 Paylaş 9 Kasım 2019 Bu adam arabayi degistirene kadar 300 bin km olur zaten. Su an goz gormeyince gonul katlaniyor [emoji16] 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 9 Kasım 2019 Yazar Paylaş 9 Kasım 2019 Önder Özcan yazdı: Darısı başına Bedduaya bak hele 😁 Metin Akbal yazdı: Bu adam arabayi degistirene kadar 300 bin km olur zaten. Su an goz gormeyince gonul katlaniyor Yok yok dayanamam okadar 😁 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Kasım 2019 Paylaş 13 Kasım 2019 yahu , Alpay Sumer yazdı: Havalar soğudu antifriz kontrolu yapayim dedim genlesme kabinin rengi hosuma gitmedi.opellerde sogutcu arizalari meshurdur. Belli bizimkide o yolun yolcusu olacakti. Ustaya goturdum gosterdim. Tipik herzamanki duydugum cevap: Abi vazgec etme tertemiz bu ,Hicbisey yok seni 50000 km goturur vallaha billaha derken, bende herzamanki cevabimla: sök! Erken tani hayat kurtarir Dedim ve sogutucu degistik, genlesme kabi ve radyator temizlendi.Antifriz yenilendi. Bu kadar temizlik sonrasi kis ortasinda sogukta motor yagiyla ugrasmamak adina yağ degisti.Castrol magnatec tam sentetik edge 5-30 yag konuldu. Bu kadar bakim yaptik buji üzülmesin dedim onuda degistirdim. Önceden aldiğim, Bagajda duran hava filtresi asıl yerine gecti. Karter muhafaza bile yikandi 😁 Yaa arabaya yağ bakımında Castrol A5 start stop yağı koyup pimini çekmişsin. Kesin yağ soğutucusu patlayacak dedim. Zaten olmuş. Bu motora A5 yağ yasak hocam. El kitabında yazıyor .. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 13 Kasım 2019 Yazar Paylaş 13 Kasım 2019 Ali Darbaz yazdı: yahu , Yaa arabaya yağ bakımında Castrol A5 start stop yağı koyup pimini çekmişsin. Kesin yağ soğutucusu patlayacak dedim. Zaten olmuş. Bu motora A5 yağ yasak hocam. El kitabında yazıyor .. Hangi kitap? bir kez daha bakmani istiyorum. Ayrica yag sogutucu problemi Malesefki kironik😊 İstersen pattes kizartma yagi koy.. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Kasım 2019 Paylaş 13 Kasım 2019 Alpay Sumer yazdı: Hangi kitap? bir kez daha bakmani istiyorum. Ayrica yag sogutucu problemi Malesefki kironik😊 İstersen pattes kizartma yagi koy.. Benim Cruze el kitabında, açık şekilde belirtir. B4 ve C5 yağı yasak der. Sadece Dexos 2 kullanın der. Şimdi bu motor euro5. Motor yağını yağ soğutacak, yada yağ buharını yakıcak. Benim i10 yağ soğutucusu yok. Yağ buharlaşınca yakıyor. Ama Cruze yağ yakmıyor. Yağı soğutup devirdaim ediyor. Buhalaşmıyor. Lakin bu dexos 2 yağ için geçerli. Arabanın suyu bile özel. 105 derecede çalışıyor motor. Motor yağıda 120 derecelerde. A5 çok fazla buhar yapan bir motor yağı. Motor içinde basınç yaratıyor. Contalara baskı yapıyor. Zaten kimin yağ soğutucusu patlasa arabasından sahte yada yanlış yağ çıktı. Cruze gruplarında okuyorum bunları. Yağ soğutucusu elbet patlıyacak. Ama a5 direk patlatıyor. Castraol magnatech c3 dexos onaylı. Nasıl motora antifriz yerşne normal su koyduklarında borular yırtılıyor ise, aynısı motor yağı içinde geçerli. Dexos 2 veya dexos 1 onaylı yağ koymalısın. Cruze forumda adamın biri çok kısa sürede 2 defa yağ soğutucusu patlattı . Benim bildiğim bu , bende seni bu konuda uyarmak istedim. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Kasım 2019 Paylaş 13 Kasım 2019 İ10 motoru 90 derecede çalışıyor . Motor yağı fabrikadan a5 önerilmiş Cruze 105 derecede motoru çalışıyor. Fabrika c3 dexos 2 önermiş. Aralarında 15 derece fark var. İki yağın kaynama noktası farklı. Cruze yaz günü bile rölantide fan dahi acmıyor. O derece harlı çalışıyor. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 13 Kasım 2019 Yazar Paylaş 13 Kasım 2019 Ali Darbaz yazdı: Yağ soğutucusu elbet patlıyacak. Ama a5 patlatıyor. Castraol magnatech c3 dexos onaylı. Eyvallah. iyi niyetinden suphem yok. Ayrica C3 Dizel olan motorlar icin tavsiye listesinde. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Kasım 2019 Paylaş 13 Kasım 2019 Alpay Sumer yazdı: Eyvallah. iyi niyetinden suphem yok. Ayrica C3 Dizel olan motorlar icin tavsiye listesinde. Yanlış hatırlamış olabilirim b3 de olabilir. Yok yahu, c3 imiş listede gözüken doğru. https://www.gmdexos.com/brands/dexos2/index.html 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Kasım 2019 Paylaş 13 Kasım 2019 Ayrıca unutmadan lpg işi dahada zorlaştırıyor. Toleransı düşürüyor. Lpg ısıl değerleri yüksek. Aklında olsun gazlıycağın zaman benzinde gez. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 13 Kasım 2019 Yazar Paylaş 13 Kasım 2019 7-8k da yag degisiyoruz.Gazlama yok bizde, sagdan sagdan efendi kullanim😊 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 20 Kasım 2019 Yazar Paylaş 20 Kasım 2019 Cam suyunda puskurtme sorunu devam ediyor Bende artik dayanamayip ustaya gosterdim cikan motorun yerine oem ve baska uyumlu modellerden birkac adet denedik. Hepsi ayni puskurtmeyi yapti. Daha cok karmasiklasti isler. İnternetten orjinaline baktigimda pahali geldi, ikinci kalite bir motor aldim ilk is gelen motorla denemek olacak. Eger bu da ayni problemi devam ettirir ise Bi sise bulup Kendim cama puskurtecegim😁 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 15 Aralık 2019 Yazar Paylaş 15 Aralık 2019 Cam Suyu deposu sokulerek temizlendi. İcerisinden ufak tefek tortular cikti.. hortumlar temizlendi. Fiskiye su Motoru temizlendi geri takildi. Sorun giderildi.[emoji41] Unutmadan ekleyelim. Benzer problemde Fiskiye temiz diye dusunmemek gerekiyor. Distan temizlenmesine ragmen, söküp baktigimda icten kirliydi... 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 15 Aralık 2019 Paylaş 15 Aralık 2019 Icinden cikanlarin fotosunu atsaydin, ameliyatta icinde makas unutulan hasta gibi [emoji23]Bu arada guncel km bilgisi alabilir miyiz naksat muhabbet olsun [emoji16] 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 15 Aralık 2019 Paylaş 15 Aralık 2019 Bunlara sprey tip cam fıskiyesi takılırmı ? zamanında sami corsasına takmıştı jeepde sprey tipti çok güzeldi bu yavan geldi ince bir çizgi gibi su atıyor 😂 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 15 Aralık 2019 Paylaş 15 Aralık 2019 Bunlara sprey tip cam fıskiyesi takılırmı ? zamanında sami corsasına takmıştı jeepde sprey tipti çok güzeldi bu yavan geldi ince bir çizgi gibi su atıyor [emoji23]Washer jet takilabiliyor Astra J veya Insignianin lakin tehlikeli geldi bana. Benimde Washer jet, gunesli havada veya gece karsidan isik geldiginde birden kapaniyor gorusum. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts