İçeriğe Yönlendir

BMW 320ied 40.Yıl Serisi, Estoril Mavi

Kerim Bilge

Recommended Posts

Serkan Karakoca
57 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Quattro olsun :)

Sağolasın.. 

kesinlikle quatro ayrı  bir dünya  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Maşallah Bilgehan, güle güle kullan arabanı..  :nazar: Geçen yaz bunun F1 kulakçıklı sıfır direksiyonunu 1.500 liraya satamadım, sonra direksiyon satıldı millet aramaya başladı.. :D Keşke saklasaymışım..

Yorum bağlantısı
Serdar Yaman
Maşallah Bilgehan, güle güle kullan arabanı..  :nazar: Geçen yaz bunun F1 kulakçıklı sıfır direksiyonunu 1.500 liraya satamadım, sonra direksiyon satıldı millet aramaya başladı.. [emoji3] Keşke saklasaymışım..

Şansızlık olmuş sizdekide :)
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
19 dakika önce, Serdar Yaman yazdı:

Şansızlık olmuş sizdekide :)

Üstünde airbag bile vardı, sürekli ilana bakan sayısı artıyor kimse aramıyordu. Direksiyon gitti aramalar başladı... 

Yorum bağlantısı
Serdar Yaman

Üstünde airbag bile vardı, sürekli ilana bakan sayısı artıyor kimse aramıyordu. Direksiyon gitti aramalar başladı... 

1500 bedava bence sizi kaporacı Sanmışlardır
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Kerim Bilge
Maşallah Bilgehan, güle güle kullan arabanı..  :nazar: Geçen yaz bunun F1 kulakçıklı sıfır direksiyonunu 1.500 liraya satamadım, sonra direksiyon satıldı millet aramaya başladı.. [emoji3] Keşke saklasaymışım..

Çok teşekkür ederim Serkan abicim daha güzelleri senin delikanlıya nasip olsun inşallah. [emoji4] Abi p direksiyon o fiyata neredeyse yarı fiyatına gitmiş. Elbet vardır bunda da bir hayır boşver takma kafana... [emoji1]

Black line stoplar film değil komple stoplar değişiyor [emoji4]

Şimdi dönüp tekrar bakınca anladım stopları ama bu aralar düşünemiyorum çünkü belimi doğrultamam gerek üstad. [emoji1]

Öncelikle soğuk motorda ılk 1-2 dk lık sarsıntı bende de mevcut. Bujileri değiştireli de yaklaşık 2 ay oldu henüz.

Aracı son 1 yıldır eşim kullanıyor. Günlük yaklaşık olarak 80 km uzun yol git gel yapıyor. Ortalaması 6,2 lt lerde. 

Son olarak araç fren balatası değişim zamanını da gösteriyor. Balataya bağlı fişten alıyor bu bilgiyi. Bana da arkalar için 4000 km kaldığını söylüyor son 3 aydır[emoji4] 3 aydır azalmadı o 3000 km.

Sorun olarak benim araç ıkı kere manyetik valf değiştirdi. Boyle bir sorun olursa parçalar peugeot ile muadil ve fiyatları 1/3 oranında aklınızda olsun.

ATE yi sorucam ben size. Memnunmusunuz herhangi bir sorun çıkardımı acaba.  

Demek o sarsıntı sorunu %100 buji değiştirmekle ortadan kalkmayacak o zaman biraz daha deneyimliyeyim. Mesela bu sabah daha az yaptı bu sarsıntı olayını hemen düzeldi. Çalışma prensipleri böyle mi acaba demiyor değil insan.

Maaşallah yakıt ortalamanız çok iyiymiş. Ortalama hızınız kaç acaba?

Manyetik valf maalesef kronik ama benim etrafımda makyajlı araçlarda henüz bu duruma rastlamadım. Sizin araç da makyajlı mı acaba?

ATE balatayı herkes önerdiği için tercih ettim. Zaten fiyatı da TRW ye göre 120-130 tl daha pahalı. Ama aralarında bu kadar fark var mı bilmiyorum. Çünkü TRWyi passatımda sorunsuz kullanırken bmwde kullanmadım. Önleri 350 den arkaları 310 Tl den aldım. Seramik balata olduğu için daha az toz yapar ve uzun ömürlü olur dediler. İdrive ekranım önler için 50.000 km arkalar için 40.000 km gösteriyor. Şu an 2000 km ye yakın oldu takalı ,bir ötme ya da frende tutmama sorunu ile karşılaşmadım. Ayrıca ben servise gittiğimde önlere daha 2000 km var yazıyordu ancak balata diske dayanmıştı. Bu durumlarda diski çizme riski çok yüsek olduğu ve disklerin değişiminin de balataya oranla 3-4 kat daha masraflı olduğu söylendi. O yüzden bence biran önce balataları değiştirin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Şimdi, Bilgehan Arbek yazdı:

Çok teşekkür ederim Serkan abicim daha güzelleri senin delikanlıya nasip olsun inşallah. :) Abi p direksiyon o fiyata neredeyse yarı fiyatına gitmiş. Elbet vardır bunda da bir hayır boşver takma kafana... emoji1.png

Bizim delikanlı ile birbirinize benziyorsunuz, inşallah benim oğlum da senin gibi güzelce okuyacak ben de oğluma BMW alacağım.. ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Kaya
20 dakika önce, Serkan Toker yazdı:

Bizim delikanlı ile birbirinize benziyorsunuz, inşallah benim oğlum da senin gibi güzelce okuyacak ben de oğluma BMW alacağım.. ;)

O zaman gelince inşallah o alır size gönlünüze göre olanı. :good1:

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
39 dakika önce, Recep Selim Kaya yazdı:

O zaman gelince inşallah o alır size gönlünüze göre olanı. :good1:

Okurken ben alayım da sonra oğlum bana almasa da olur. Zaten ömrüm varsa köye yerleşmeyi düşünüyorum, en fazla atv lazım olur bana. Gerisi tavuk, keçi vs. Bmw yi ne yapayım.. :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kerim Bilge

Bizim delikanlı ile birbirinize benziyorsunuz, inşallah benim oğlum da senin gibi güzelce okuyacak ben de oğluma BMW alacağım.. [emoji6]

Doğukanımın kaderi benden çok daha iyi olur inşallah abi. :)
Allah bizlere de öyle evlat nasip eylesin inşallah...
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
8 dakika önce, Bilgehan Arbek yazdı:

Doğukanımın kaderi benden çok daha iyi olur inşallah abi. :)
Allah bizlere de öyle evlat nasip eylesin inşallah...

Amin kardeşim, sağol varol... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkam Elma
On 08.01.2018 at 02:05, Bilgehan Arbek yazdı:

Çok teşekkür ederim Serdar Bey. Sizin aracında maaşallahı varmış. Hele o 6WB kodlu  hayalet göstergeye bittim diyebilirim. Ancak şu anki A5 inizin duruşu da maaşallah. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun size de. Bu blackline stoptan kastınız stoplara sürme mi çekilmesi acaba? Gerçekten çok hoş duruyor hatta geçen yanımdan aynısının sürmeli stoplusu ve 1 tık siyah folyoyla karartılmış stoplusu hali geçti iç geçirmedim desem yalan olur. Bu işlemi yaparken dikkat edecek bir şey var mıdır? Stopa zarar verme olasılığı yüksek midir?

İdrive ekranında uyarı veriyor. Aldığımda arka balataları değiştir diye uyarı vermiştir. Ön balatalar için de 2000 km kaldı yazıyordu. Biz ustayla baktığımızda önlerin de değişmesinin iyi olacağına karar verip 4 tane ATE marka seramik fren balatasıyla değiştirmiştik. Balata ikaz fişleri ile bana 850 TL ye patladı :) . Borusan sadece arka balatalara 1200 TL fiyat istemişti.

Emmi çok teşekkür ederim. Yine harika bir bilgilendirmelerde bulunmuşsun. Benim anlatmayı atladığım yerlere çok güzel değinmişsin. Sana da en iyisinden bir Audi A5 ya da A6 yakışır. Dört gözle beklemekteyiz. :D 

Erkam Bey çok teşekkür ederim efendim. Sizlere de hayırlı uğurlu olsun inşallah. Modernlinelara da bir ara bakmıştım beş döşeme, direksiyon ve torpido ile baya ferah bir iç tasarım sunuyorlar. Buji konusunda özel servisinizin dediklerinden beni de haberdar ederseniz çok müteşekkir olurum. Bilgi konusunda bildiğimi paylaşarak ve beraber bir şeyleri öğrenmek adına rahatsızlık vereceğinizi asla düşünmeyin. Seve seve elimden geleni yaparım. :)

Çok teşekkür ederim. Gönül isterdi ki d olsun ama bu donanıma bu model yılına çıkıldığında (zaten 40.yıl 320d görmedim bile) 2015 model bir e250 bluetec alınabiliyor. 

İyi dileklerde bulunan herkese çok teşekkür ederim. :flowers:

Arka balataların bitmesine 1900 km kaldı uyarısını dikkate alarak sanayiye gittim bugün hepsini Bosch marka ile değiştirdim fişleri dahil 320 tl tuttu malzemeler,işçilik de 80 TL toplamda 400 TL verdim?

Yorum bağlantısı
Kerim Bilge
Arka balataların bitmesine 1900 km kaldı uyarısını dikkate alarak sanayiye gittim bugün hepsini Bosch marka ile değiştirdim fişleri dahil 320 tl tuttu malzemeler,işçilik de 80 TL toplamda 400 TL verdim[emoji3]

Hayırlı uğurlu olsun benim verdiğimin yarısından bile az vermişsiniz :) . Zaman geçtikçe balatalar hakkında yorumlarınızı beklerim. :)
Yorum bağlantısı
Erkam Elma
14 dakika önce, Bilgehan Arbek yazdı:

Hayırlı uğurlu olsun benim verdiğimin yarısından bile az vermişsiniz :) . Zaman geçtikçe balatalar hakkında yorumlarınızı beklerim. :)

Tabi yazarım mutlaka başka bir yer 800 TL demişti malzeme işçilik dahil çok gelince kendim sorayım parçacılara dedim Bosch markası fiyat uyguna denkgeldi markadır iyidir düşüncesiyle aldım geçtim işçilik için 80 TL de uygun oldu ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Yaman

Bende aynı fiyatlara bosch takmıştım tavsiye ederim 20 bin km kullandım boschları orjinali çabuk bitiyor balataların

Balata içinde gösterge ekranından reset atıp sıfırlamıştım

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kerim Bilge

Bugün iş dönüşü yolu biraz uzattım ve fazladan 10 km yaptım. Böyle olunca bugün işe git gel km ve yakıt tüketimim böyle oldu. Ha bu arada hava 12 derece civarıydı. Kış lastikleri hala takılı 6fa60b04a57d58bddd76bf2a2b9d13e8.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...