İçeriğe Yönlendir

Araç Kameramdan Yansıyanlar

Ahmet Ekici

Recommended Posts

Mehmet Göktürk
Önder Özcan yazdı:

Bu söylenenleri ben de biliyorum. Fiziksel bir durum ve normal. Ama bu hepimizde olur. Direksiyon başına geçmesin dersek hiç birimizin geçmemesi gerekir. Ayrıca sabah 05,00 e kadar netflix izleyenlerin de geçmemesi gerekir, eşiyle tartışanların da geçmemesi gerekir, patrondan fırça yiyenlerin de ... Kimin kafa %100 yerinde? Arabadan seyir anında balta sallayan arkadaş 3 ayları mı tutuyordu acaba?

Geçmesin demek olabildiğince geçmesin demek. Bu kadar sert savunmaya gerek yok. yaşanan bir sorun var. ve araç kullananlar elden geldiğince uyumlu olmalı ramazanda. Diğer örneklerin varlığı bunu yok yapmaz.

Ramazanda trafik şöyle bi yol verme, nezakete bürünmeli de millet "ohaaa şuna bak nasıl isteyince oluyor" demeli. Heyhat..değil..

karısı ile kavga eden de zaten çıkmamalı müsaitse. Bu herkesin kendi sorumlu davranışı.

Ali Darbaz yazdı:

Abi oruç tutamıyorsa direksiyon başına geçmesinler. Bizim burda ana caddede iftar saatine yaklaştıkca çok tehlikeli şeyler yapıyorlar. En korktuğum şey benim iftar saatinde yolda olmak. Orucum, iftara yetişecem bahanesi ile milletin yol hakkına saldırıp müslümanım  diye geçinen adamlar var.  Bu Connect kazasında olduğu gibi, duvara çarpmak yerine kaldırımda yürüyen insanlara çarpsaydı günahı kime yazılacaktı. Kader deyip geçeçekmiydik. 

Oruç nedir yeniden düşünmeli birçok insan. 

Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin

Orucun kişiye göre olumsuz etkileri olabilir fakat kazaların sebebini oruçmuş gibi göstermek hatalıdır. İş tamamen kişinin kendinde bitiyor. Dayanabilirim diyorsa tutar ve sakince aracını kullanır. Yok ben oruçluyken gerginim, kafam yerinde olmuyor derse de araç kullanmasın, zorundaysa da oruç tutmasın. Mesela şahsen oruçlu iken daha sabırlıyım daha rahatım trafikte çoğunlukla gerilmem ancak uzun süre araç kullanabilecek bir kapasitem yok. Uzun yola çıkarken veya uzun süre araç kullanacak bir işe gidiyorsam tutmuyorum. İnsanların kendini bilip çevresini tehlikeye atmayacak en uygun yolu seçmeli diye düşünüyorum.

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Arabadan seyir anında balta sallayan arkadaş 3 ayları mı tutuyordu acaba?

Onun bence yiyecek ekmegi yatacak yeri yok ondandir [emoji16]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
ne diyeyim bilemedim şimdi. iyi bayramlar diyelim.

Sanırım tüm semavi dinlerde oruç var. Temelde aç kalınıyor ama açlık işin en son halkası. Sabır paylaşım fakiri yoksulu yokluğu anlama temelde beklenen. Bizde malesef açlık var geri kalanı yok denecek kadar az. Yoksa ben 30 gün aç kalıp tartıda lehim yapmada hileye devam ediyorsam ne fayda.
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Eskiden nasıldı acaba? 😊Yani arabalar yokken atalarımız atları oruçlu iken nasıl kullanıyordu? Hata yapana  direk kılıç salladılar mı fethe mi gitmiş oluyorlardı. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Ülke hangi iş düzgün ki oruç da düzgün olsun deyip kenara çekilirim. 

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Yapılmış olan kazanın ve atlatılmış olan durumun oruç ile ilgisi yoktur. Değerlendirme yaparken göz önünde bulundurmakta fayda var.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Herkes her zaman kaza yapabilir.
Telefona bakarken de böyle çarpabiliyoruz.
Yada başka bir şey düşünürken çarpabiliyoruz.
Sebepsiz yere bayılabiliyor, kaldırımı görmeyebiliyoruz.
Çok takılmamak gerek.
Diğer 11 ayda da saçma sapan kazalar geliyor sürekli.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Selçuk Bakış yazdı:

Yapılmış olan kazanın ve atlatılmış olan durumun oruç ile ilgisi yoktur. Değerlendirme yaparken göz önünde bulundurmakta fayda var.

Orucun kendi ile ilgisi yok denecek kadar azdır (şeker seviyesi vs) önemli olan iftara "acele" eden psikoloji. Burda zaten konuşulan "insandır" oruç değil. Ali ilk başta onu dedi.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Samet YILMAZ
(düzenlendi)
Okay Kaygusuz yazdı:

gecen hafta kıbrıstaydım genelde gidip geldigim yer.
ordakiler bir saygılı böyle döner kavşaga geldiğin zaman bekliyorsun döner kavsagın içinde kim varsa direk ona yol veriliyor o turunu tamamlasın sona dıslardan giriş yapılıyor.

Olmasi gereken o abi. Saygi olayi baska bisi kurallara uymak baska bisi . Kuralsizca yasamayi delikanlilik saniyor bizim halkimiz.  Kibris halkida Turk ama cok ilginc dimi Ana karadaki Turkler ile adadaki Turklerin kurallara uyma sekli :D

Ali Darbaz yazdı:

İşte bu sebele arabamda ekranları kaldırdım. Ayda bir obd kaydı hariç. Navigasyonuda uzun süredir bıraktım. 

Orta ekranlar çok dikkatimi dağıtıyor. Burdada gözüm bir anlık LTFT değerlerine takılmıştı :( 

Aha benim kaza :D Ben duramadim altina girdi burnu sonra onumdeki arabanin benim kaputtan asga dustugunu gordum.

tarihinde Samet YILMAZ tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin

Ankara trafiğinde klasik sağ şeritten sola dönmeye çalışmak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Ben Ankara'daki sürücüleri anlamıyorum 2014 yılından beri burda yaşıyorum yağmur yağdığı zaman sanki sürücüler araç kullanmayı unutuyor. Trafiğin alt üst olması için asfalta yağmur düşmesi yeterli.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Yılmaz Er
Artvin borçka karagöl dönüşü ufak bi video

Artvin'den selamlar. Güzel yoldur sürüş ve seyir zevki verir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Azad Mirzade

Araç kameram yok ama zevkle takip ettiğim bir konu 😄

Bu da benim telefonla, aracın içinden çektiğim istanbul antalya yolculuğu arasında bir yer işte 😄

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Ticari araç sürerken dikkat edin çabuk yatıyolar.

• Beğen 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Mehmet Yeter yazdı:

Çok ilginç bir kaza. Sanki alttan biri ters çevirmiş gibi. 

Orta refüje çıkıyo sonra hop yan yatıyor. Hızlı da değildi 25-30 belki.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Ya uyudu ya da telefona bakıyordu. Başka açıklaması yok yani

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Orta refüje çıkıyo sonra hop yan yatıyor. Hızlı da değildi 25-30 belki.

Sahil yoluna çıkarken kullandığım yol evet gisbirden dönerken ortadaki refüje çarpmış ancak bu kadar az bir hızla devrilmesi korkutucu. 

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Orta refüje çıktığı şurada birden direksiyonunun yönünü değiştirmiş gibi gördüm. Buda devrilmesine katkı sağladı.

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Artvin borçka karagöl dönüşü ufak bi video

Tansu cok guzel keyifli bir yol. ama bence serit kacirmamaya dikkat et.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...