Celal Aydın 9 Nisan 2021 Paylaş 9 Nisan 2021 Siyah çaylar arasında da fark var. Mesela ben akşamları çay içeceksem şu çayı içiyorum. Sürmene’deki ilk özel fabrika. Sadece sürmene ve köprübaşı yolundaki köylerden toplanan ilk hasat çayıdır bu. Marketlerde yoktur. Bazı büyük firmalar alıp başka çaylarıyla harmanlar. Çayın içimi çok yumuşaktır. İnsanı dinlendiriyor. Uykusunu getiriyor https://solencay.com/urun/hediyelik-mayis-cayi-500gr/ sabahları daha sert çaylar hoşuma gidiyor. İthal çaylardan özellikle asya hindistan bölgesinden gelenler sert oluyor. Ayık tutuyor beni. büyük markalar çayı çok fazla harmanlıyor. Bir sürü farklı bölgeden farklı çaylar. Çayı özel fabrikalardan almak daha mantıklı bence. Yöresel oluyor. Çok daha kaliteli oluyor. bu arada çaylıkta, çay alım evinde, çay kamyonlarının üstünde büyümüş bir kardeşinizim [emoji4] Bizzat Sürmeden aldım bu çaydan, gayet güzel. Zaten tecrübelerim bana şunu gösterdi, klasik Rize çayları sert, Trabzon çayları yumuşak içimli oluyor. Trabzonlular bu dediğimi onaylayacaktır. Favorim halen İki Çay Kızıl Büyü + Bütün Yaprak El yapımı Siyah Çay + Kabuk Bergamot. Köprübaşı yolunda, Şölen fabrikasıyla birbirine yakın bir çay fabrikası, Ziganoy köyünden topladıkları çaylarla harmanlıyorlarmış. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 9 Nisan 2021 Paylaş 9 Nisan 2021 Celal Aydın yazdı: Bizzat Sürmeden aldım bu çaydan, gayet güzel. Zaten tecrübelerim bana şunu gösterdi, klasik Rize çayları sert, Trabzon çayları yumuşak içimli oluyor. Trabzonlular bu dediğimi onaylayacaktır. Favorim halen İki Çay Kızıl Büyü + Bütün Yaprak El yapımı Siyah Çay + Kabuk Bergamot. Köprübaşı yolunda, Şölen fabrikasıyla birbirine yakın bir çay fabrikası, Ziganoy köyünden topladıkları çaylarla harmanlıyorlarmış. Vay sürmelim sürmelim sümela da sürmene’den çok çekti. Sürmene manastırı dediğiniz doğru. Çay nemli yağışlı bölgede yetişiyor ama sürekli yıkanan topraklarda yetişen çay daha sert acı oluyor. Batıya doğru yumuşak tat oluşuyor. Bu arada iş yerinde zorunluluktan poşet çay içiyoruz. Doğuş gurme sallama çaylar arasında epey iyi yerde. Poşeti 20 sn sallayıp çıkarınca tadı fena olmuyor. 1 Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 10 Nisan 2021 Yazar Paylaş 10 Nisan 2021 Helva yapmıştık. Şu pandemi bitince, Çay demleme günü yapalım. en iyi demleyeni @Servet Aydın portifle gezdirsin 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Nisan 2021 Paylaş 10 Nisan 2021 Haşmet Güngör yazdı: Helva yapmıştık. Şu pandemi bitince, Çay demleme günü yapalım. en iyi demleyeni @Servet Aydın portifle gezdirsin Mantıklı.. Ben uzun süredir bir açık hava kamp piknik alanı düşünüyorum. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 10 Nisan 2021 Paylaş 10 Nisan 2021 Mehmet Göktürk yazdı: Mantıklı.. Ben uzun süredir bir açık hava kamp piknik alanı düşünüyorum. Yarışmacılar semaverlerini yanlarında getirebilirler 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 10 Nisan 2021 Paylaş 10 Nisan 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Yarışmacılar semaverlerini yanlarında getirebilirler bence semaverler yarismacilari yanlarinda getirecekler 😂 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 10 Nisan 2021 Paylaş 10 Nisan 2021 Alpay Sumer yazdı: bence semaverler yarismacilari yanlarinda getirecekler 😂 Çay mı dedi biri. Pardon biraz abartmış olabiliriz 😁😁 2 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 27 Nisan 2022 Paylaş 27 Nisan 2022 Merhabalar milletçe çay olmazsa olmazımız 😊 evde ne zaman çay demlesek tadı her gün farklı oluyor bazen çok güzel bazen normal bazende eh işte. Su aynı çay aynı, demleme süresi de aynı, suya katılan çay miktarı da aynı. Her şey aynı ama çayın tadı farklı oluyor 😃 Ama kahveye gidip çay içtiğimde hep aynı tat. Adamın işi o illa ki güzel yapacak ama nasıl sürekli standardı tutturuyor, ben neyi yanlış yapıyorum 😊 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 27 Nisan 2022 Paylaş 27 Nisan 2022 Daha hiç dışarıda güzel çaya denk gelmedim ben. 2 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 27 Nisan 2022 Paylaş 27 Nisan 2022 Uzun zamandır bir tezgaha düşüyorum '' sen demleyince çay çok güzel oluyor '' Boş ver Mustafa güzel demleme , sonra ihale hep sende kalıyor 4 6 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 27 Nisan 2022 Paylaş 27 Nisan 2022 Servet abinin tavsiyesi ile çayı cam kavanozlara alıp yaklaşık 1 sene kadar dinlendiriyorum. Bunun için 5 kilo kadar stoğum var senesi dolanı içmek için çıkarıp eksiği tamamlıyorum. Ayrıca su ılıkken demliyorum çayı önce su üstüne çay şeklinde. İçenler çok begeniyor hatta eşim senin yüzünden başka yerde çay içemez hale geldim diyor. Çay olarak ofcay çay hazine ve bergamut aromalı 100 grlık ofçay şahane harmanını kullanıyorum. 1 kilo çaya 100 gr olacak şekilde karıştırıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 27 Nisan 2022 Paylaş 27 Nisan 2022 Suyunun iyi kaynaması lazım. Bayağı iyi. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Nisan 2022 Paylaş 27 Nisan 2022 eski demlenmiş çay atılşmaz kurutulur, 1/4 oranında yenisi ile harmanlanır Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 27 Nisan 2022 Paylaş 27 Nisan 2022 Su da iyi olacak ama kireçli su ile güzel olmuyor. Yorum bağlantısı
Cem Işık 27 Nisan 2022 Paylaş 27 Nisan 2022 En iflah olmaz çaykolik @Servet Aydın gelsin de şenlensin buralar. Doğum gününü kutlamayın burada bari, kızıyor sonra bana🤪 2 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 27 Nisan 2022 Paylaş 27 Nisan 2022 Cem Işık yazdı: En iflah olmaz çaykolik @Servet Aydın gelsin de şenlensin buralar. Doğum gününü kutlamayın burada bari, kızıyor sonra bana🤪 Daha nasıl çılgınca teknikleri var aşırı merak ediyorum Çağlar Bayur yazdı: eski demlenmiş çay atılşmaz kurutulur, 1/4 oranında yenisi ile harmanlanır Önder Özcan yazdı: Suyunun iyi kaynaması lazım. Bayağı iyi. Tahir İlter yazdı: Servet abinin tavsiyesi ile çayı cam kavanozlara alıp yaklaşık 1 sene kadar dinlendiriyorum. Abi hanım beni resmen kandırıyor ben bunların hiç birini yapmıyorum Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 27 Nisan 2022 Paylaş 27 Nisan 2022 Ben semavere taktım, balkonda demleyip odada içiyorum. Hep aynı tadı buluyorum. Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 27 Nisan 2022 Paylaş 27 Nisan 2022 Harman: 1 kg Rize tiryaki çaya 150 gr tomurcuk çayı karıştırırım. Demlikte suyu önce kaynatır, kaynamaya başlayınca demliğe çayı koyarım. Adam başı 1 tatlı kaşığı çay koyarım. Kısık ateşe alır ve çayın dibe çökene kadar demlenmesini beklerim. Sonucun kötü olduğunu hiç görmedim. 2 1 Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 27 Nisan 2022 Paylaş 27 Nisan 2022 Bizim evde kışın soba yanarken Ecevit Usulü demlenir çay. Çok güzeldir içimi. Yazınsa bildiğimiz gibi. Önce su kaynar, az bir süre dinlendirilir kireç dibe çöksün diye. Sonra da demle. 2 Yorum bağlantısı
Onur Bulut 27 Nisan 2022 Paylaş 27 Nisan 2022 Fatih Evcin yazdı: Uzun zamandır bir tezgaha düşüyorum '' sen demleyince çay çok güzel oluyor '' Boş ver Mustafa güzel demleme , sonra ihale hep sende kalıyor Yalnız değilmişim. Nereden düştük bu tezgaha 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 27 Nisan 2022 Paylaş 27 Nisan 2022 Çaydanlık aluminyum , su da yumuşak , kalanı demleme tarzına göre değişiyor. Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 27 Nisan 2022 Paylaş 27 Nisan 2022 Mustafa Karaca yazdı: Su aynı çay aynı, demleme süresi de aynı, suya katılan çay miktarı da aynı. Her şey aynı ama çayın tadı farklı oluyor 😃 Sudaki klor miktarını da hesaba katın. İşim bu benim Çevre sağlık teknikeriyim. Her gün şehir şebeke suyunun Bakiye klor miktarını ölçüyoruz. Her gün miktar aynı olmuyor. Aşırı klorlu suyun çayı da güzel olmuyor haliyle. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 27 Nisan 2022 Paylaş 27 Nisan 2022 Mahmut Yıldız yazdı: Ben semavere taktım, balkonda demleyip odada içiyorum. Hep aynı tadı buluyorum. Odada demleyp balkonda denemelisin birde. Süper oluyor 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts