Haşmet Güngör 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 Orijinal linki burada ama en Gerçeğini ben yazdım. http://odatv.com/en-iyi-cay-demlemeyarismasinin-birincisi-sirrini-anlatti-1712171200.html 9 7 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 Su ılık veya ortam ısısında olmalı deme konarken. Ve mutlaka biraz yukarıdan dökülür ki oksijen alsın akarken deme. 6 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 Kaynamaya yakın suyu üst demliğe koyup üstüne bir kaşık çay koyuyorum. Altındaki su orta ateşte kaynayana kadar çay dibe çöküyor ve demini alıyor.Çayda lezetli oluyor.Çay ise çaykur altınbaş klasik. 2 Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 Valla hanım nasıl getirirse öyle içiyorum. Artık çayı şöyle demle deme yaşımız geçti. 8 2 Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 ensaf olarak çay kahve muhabbetimiz çok olur, çaykur altınbaş favorim,son keşfim çaykur organik,demleme taktiği olarak özellikle küçük tüpte demlediğim çayın tadını çok severim ,porselen demliğe çayı katmadan yarım çay bardaği sıcak suyla çalkalarım,iyi dem için acemice gelebilir ama bardak ölçüsü yapmak en iyisi,kar suyunda demlenen çayı içmedim ama yağmur suyuyla demlenen çayın tadı apayrı,su+demlik+çayın markası bariz faktorler... Yorum bağlantısı
Fevzi Göktaş 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 Çayı bayatlamadan uzun süre içmek istiyorsanız üst demliğe kaynamış suyu koyduktan sonra çay ekleyin Demi hemen vermez ama normal demlemeye göre ızun süre taze kalır. Not olarak bilim adamları bu şekilde demlendiği takdirde çayda ki vitaminim kaybolmadığını söylemişti Belgeselde bizzat izledim Ayrıca suyun çol çok iyi kaynaması gerekiyor, çay ocaklarının çayı o yüzden güzel olur Yorum bağlantısı
Servet Aydın 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 (düzenlendi) Ben demlediğim zaman sıcak su kullanmam. Ortam ısısında olan suyu kullanırım. Çay kaldı ve altı kapandı. 3 saat sonra ısıtılır ve yine ayın lezzet ile içilir. Kıraathane'lerin çay lezzetinin sırrı çayı süzmeleri ve tozdan arındırmaları, nirvana için soğuk su ile yıkayıp sonrasında demleyenler zaten dilllere destan oluyor 17 Aralık 2017 tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 Ben demelediğim zaman sıcak su kullanmam. Ortam ısısında olan suyu kullanırım. Çay kaldı ve altı kapandı. 3 saat sonra ısıtılır ve yine ayın lezzet ile içilir.En doğrusu bu.. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 1 saat önce, Haşmet Güngör yazdı: Orijinal linki burada ama en Gerçeğini ben yazdım. http://odatv.com/en-iyi-cay-demlemeyarismasinin-birincisi-sirrini-anlatti-1712171200.html Abi hani reklam etmeyecektin beni. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 Lipton kullanılır, ortalama 85 derece olan suda 5-10 sefer sallanır ve afiyetle içilir. Şayet cattle gibi çay katili cihazlardan kaynama sonrası şorr diye sallama çaya su dökülür ise zehir tadında çay olur Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 17 Aralık 2017 Yazar Paylaş 17 Aralık 2017 (düzenlendi) Zihni sinir icatları; Bunu bardaklara entegre et,satalım. 17 Aralık 2017 tarihinde Haşmet Güngör tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 Zihni sinir icatları; Bunu bardaklara entegre et,satalım. Yapılmış abiYaratıcı Akıllı Kahve Fincanı Akıllı Sıcaklık Göstergesi Fincan Paslanmaz Çelik Kahve Fincanı arkadaş için Hediye http://s.aliexpress.com/b6NR73mq (from AliExpress Android) Lipton çay mı ya? Bence en iyi çay 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 (düzenlendi) 1 saat önce, Servet Aydın yazdı: Ben demlediğim zaman sıcak su kullanmam. Ortam ısısında olan suyu kullanırım. Çay kaldı ve altı kapandı. 3 saat sonra ısıtılır ve yine ayın lezzet ile içilir. vallahi bu tekniği deneye deneye kendim bulduydum, kesin doğru, çayda cillop olur acilse kaynamaya yakın suyu demliğe koyup üstüne çay koyarım yavaşça demlenir... en son çaykur altınbaş+tirebolu 42 numaralı çayla harman yaptıydım, içine azda tomurcuk attım güzel olduydu haaa... aynı tekniği kek yaparken benzer şekilde kullanırım, benim kek deli kabarır hanım deli olur kek hamurunu soğuk fırına koyarım, ısıyı 80-90 yaparım, kek iyice şişer, sonra şişme durunca ısıyı kademeli arttırıp 170 lere falan gelene dek arttırırsın, yavaş yavaş pişecek inmeyecek kek, al sana dev kek şuan koca bir bardak çay yanımda, yatana dek daha 4-5 bardak (su bardağı ) içerim herhalde ... 17 Aralık 2017 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 17 Aralık 2017 Yazar Paylaş 17 Aralık 2017 Vışş, bu çinliler benim kopyamı bile yapmışlardır. Daha ucuza da mal edemeyiz,ama bizimkiler çayı, Cam bardak da sever . Onu da yapmışlar ise, bana müsaade. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 Dogu Karadeniz de genelde Caykur Tiryaki kullanilir. Favorim Altinbas. Karali cayin da kokusu tadi degisik guzel farkli bir tat. Tirebolu 42 numarali ozellikle Mayis cayini da soyleyenler cogunlukta ama mayis cayini nerden bileceksin Kacak cayla normal cayi karistirdim mi bayagi zinde tutuyor uyku falan kalmiyor Lipton Dogu Karadeniz kullanirdik cok eskiden ama sonradan tadini bozdu. 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 Bir ilave daha,Çayın eskisi makbuldür. İlk sürgün nisanda. Ondan denk getirip cam kavanoz içinde güneş görmeyen yerde bir yıl bekletin ve için. 3 Yorum bağlantısı
Tahir Ak 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 bir çaykolik olarak.su kaynadıktan sonra üst demliğe döküp 1 dakika soğumasını bekleyip çayı suyun üzerine demlerim. Kesinlikle fark ediyor ve en az 20 dk hareket ettirmeden demlenmeli 2 Yorum bağlantısı
Fevzi Göktaş 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 Ayrıca 2.çayı karıştırarak da tad elde edilebilir Kahve ve çay ocakların da bu şekilde yapılır 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 hilton a giderim bi çay derim.. fakir su nedir yahu 5 Yorum bağlantısı
Recep Demirci 18 Aralık 2017 Paylaş 18 Aralık 2017 Kimse seksenlerdeki Mesut gibi bu hüneri söylememe lüksüne girmemiş 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts