İçeriğe Yönlendir

En İyi Çay Demleme Yarışması.


Haşmet Güngör

Recommended Posts

Servet Aydın

Su ılık veya ortam ısısında olmalı deme konarken. Ve mutlaka biraz yukarıdan dökülür ki oksijen alsın akarken deme.

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Kaynamaya yakın suyu üst demliğe koyup üstüne bir kaşık çay koyuyorum. Altındaki su orta ateşte kaynayana kadar çay dibe çöküyor ve demini alıyor.

Çayda lezetli oluyor.
Çay ise çaykur altınbaş klasik.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy

Valla hanım nasıl getirirse öyle içiyorum. Artık çayı şöyle demle deme yaşımız geçti. :)

  • Beğen 8
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

ensaf olarak çay kahve muhabbetimiz çok olur, çaykur altınbaş favorim,son keşfim çaykur organik,demleme taktiği olarak özellikle küçük tüpte demlediğim çayın tadını çok severim ,porselen demliğe çayı katmadan yarım çay bardaği sıcak suyla çalkalarım,iyi dem için acemice gelebilir ama bardak ölçüsü yapmak en iyisi,kar suyunda demlenen çayı içmedim ama yağmur suyuyla demlenen çayın tadı apayrı,su+demlik+çayın markası bariz faktorler...

Yorum bağlantısı
Fevzi Göktaş

Çayı bayatlamadan uzun süre içmek istiyorsanız üst demliğe kaynamış suyu koyduktan sonra çay ekleyin

Demi hemen vermez ama normal demlemeye göre ızun süre taze kalır.

Not olarak bilim adamları bu şekilde demlendiği takdirde çayda ki vitaminim kaybolmadığını söylemişti 

Belgeselde bizzat izledim

Ayrıca suyun çol çok iyi kaynaması gerekiyor, çay ocaklarının çayı o yüzden güzel olur 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
(düzenlendi)

Ben demlediğim zaman sıcak su kullanmam. Ortam ısısında olan suyu kullanırım. Çay kaldı ve altı kapandı. 3 saat sonra ısıtılır ve yine ayın lezzet  ile içilir.

 

Kıraathane'lerin çay lezzetinin sırrı çayı süzmeleri ve tozdan arındırmaları, nirvana için soğuk su ile yıkayıp sonrasında demleyenler zaten dilllere destan oluyor

tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu
Ben demelediğim zaman sıcak su kullanmam. Ortam ısısında olan suyu kullanırım. Çay kaldı ve altı kapandı. 3 saat sonra ısıtılır ve yine ayın lezzet  ile içilir.
En doğrusu bu..
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Lipton kullanılır, ortalama 85 derece olan suda 5-10 sefer sallanır ve afiyetle içilir. Şayet cattle gibi çay katili cihazlardan kaynama sonrası şorr diye sallama çaya su dökülür ise zehir tadında çay olur

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
(düzenlendi)

 Zihni sinir icatları;

Bunu bardaklara entegre et,satalım.

9478485409842.jpg

tarihinde Haşmet Güngör tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
 Zihni sinir icatları;
Bunu bardaklara entegre et,satalım.
9478485409842.jpg
Yapılmış abi


Yaratıcı Akıllı Kahve Fincanı Akıllı Sıcaklık Göstergesi Fincan Paslanmaz Çelik Kahve Fincanı arkadaş için Hediye
http://s.aliexpress.com/b6NR73mq
(from AliExpress Android)
Lipton çay mı ya? :hohoho:
Bence en iyi çay
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
1 saat önce, Servet Aydın yazdı:

Ben demlediğim zaman sıcak su kullanmam. Ortam ısısında olan suyu kullanırım. Çay kaldı ve altı kapandı. 3 saat sonra ısıtılır ve yine ayın lezzet  ile içilir.

 

 

vallahi bu tekniği deneye deneye kendim bulduydum, kesin doğru, çayda cillop olur :) acilse  kaynamaya yakın suyu demliğe koyup üstüne çay koyarım yavaşça demlenir...

en son çaykur altınbaş+tirebolu 42 numaralı çayla harman yaptıydım, içine azda tomurcuk attım güzel olduydu haaa...

 

aynı tekniği kek yaparken benzer şekilde kullanırım, benim kek deli kabarır hanım deli olur :) kek hamurunu soğuk fırına koyarım, ısıyı 80-90 yaparım, kek iyice şişer, sonra şişme durunca ısıyı kademeli arttırıp 170 lere falan gelene dek arttırırsın, yavaş yavaş pişecek inmeyecek kek, al sana dev kek :D

 

şuan koca bir bardak çay yanımda, yatana dek daha 4-5 bardak (su bardağı ) içerim herhalde ...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Vışş, bu çinliler benim kopyamı bile yapmışlardır. Daha ucuza da mal edemeyiz,ama bizimkiler çayı, Cam bardak da sever . Onu da yapmışlar ise, bana müsaade.

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Dogu Karadeniz de genelde Caykur Tiryaki kullanilir. Favorim Altinbas. Karali cayin da kokusu tadi degisik guzel farkli bir tat. Tirebolu 42 numarali ozellikle Mayis cayini da soyleyenler cogunlukta ama mayis cayini nerden bileceksin :) Kacak cayla normal cayi karistirdim mi bayagi zinde tutuyor uyku falan kalmiyor :) Lipton Dogu Karadeniz kullanirdik cok eskiden ama sonradan tadini bozdu.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bir ilave daha,

Çayın eskisi makbuldür. İlk sürgün nisanda. Ondan denk getirip cam kavanoz içinde güneş görmeyen yerde bir yıl bekletin ve için.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı

bir çaykolik olarak.
su kaynadıktan sonra üst demliğe döküp 1 dakika soğumasını bekleyip çayı suyun üzerine demlerim. Kesinlikle fark ediyor ve en az 20 dk hareket ettirmeden demlenmeli

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fevzi Göktaş

Ayrıca 2.çayı karıştırarak da tad elde edilebilir

Kahve ve çay ocakların da bu şekilde yapılır

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...