Mehmet Cihat 4 Ekim 2019 Yazar Paylaş 4 Ekim 2019 Fren diskleri ve balatalarını değiştireceğim. Diskleri ferodo marka aldım balatalar daha sonra 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 6 Ekim 2019 Yazar Paylaş 6 Ekim 2019 Arkadaşımın eski aracından kalan stickerları yapıştırdım bugün. Sizce nasıl olmuş ? 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 6 Ekim 2019 Yazar Paylaş 6 Ekim 2019 Bi otoclubturkiye kadar değil ama güzel. [emoji6]Oda var 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 21 Ekim 2019 Yazar Paylaş 21 Ekim 2019 Bugün oksijen sensörünü söküp temizledim. Temizlik için limon suyu kullandım [emoji3]. Lpg geçiş ısısını kışa göre ayarlayıp bir kalibrasyon yaptım. Fren diskini almıştım daha önce şimdi balatalar ve üst şanzıman takozunu aldım. Bunlarıda yakın zamanda takarız. 6 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 22 Ekim 2019 Paylaş 22 Ekim 2019 Hi-Q dan memnun kalacaksın ben çok memnun kaldım. Toz yok ses yok frene bastığım kadar duruyor, dokunduğum gibi öne yığılma yok ben çok beğendim. 8 bin km oldu değiştireli. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 24 Ekim 2019 Yazar Paylaş 24 Ekim 2019 Dayanamadım ilk defa yapacak olmanın heyecanı ile iş çıkışı arka lastikleri söktüm amacım sadece kaliper civatalarını pimleri ve körükleri incelemekti. Hiçbir engelle karşılaşmadan söktüm zorlamadılar [emoji3] Kaliperin işime yarayan kısmını söktün piston tarafı biraz kirliydi ama yırtık vs yoktu. Pistonu uzun kalın bir düz tornavida yardımıyla kastırarak bastırdım ve zorlanmadan içeri gitti. Bu arada hidrolik rezervuarının kapağı açık tabiki. Pistonu geriye basabildiğimi görünce dedim ki arka balataları değiştireyim bari 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 24 Ekim 2019 Yazar Paylaş 24 Ekim 2019 Kaliper pimleri çok rahat hareket etmiyorlardı. Onları söktüm körükler sağlamdı pim yuvalarını ve pimleri balata spreyi ile temizledim. Eski gresi tamamen temizleyip yeni gres ile yağladım artık çok rahat hareket ediyorlar. Yeni balatalarımı taktım ve bir tur attım. İki tarafında çalıştığından emin oldum. Disklerin sıcaklıklarını kontrol ettim çalışıyorlar [emoji3] Fren hidrolikleri ve buji lokmalarım bir sonraki projeye hazırlar 5 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 24 Ekim 2019 Paylaş 24 Ekim 2019 Şimdi gördüm. Oksijen sensörü temizlenebilir bir şey değil. Temizlik sonrası yakıtınıza çok dikkat edin. Yaklaşık 100bin de 1 değişim iyidir sensör için. 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 24 Ekim 2019 Paylaş 24 Ekim 2019 Sakin arka kaliperdeki balatalari iki kisi ve ayarli pense iskence olmadan veya arka kaliper iticisi olmadan cikarma yoksa kalirsin ortada. Benim basima geldi zar zir hallettik. Arka kaliper vida gibi hem ittirmeli hem dondurmeli iceri giriyor. 1 Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 24 Ekim 2019 Paylaş 24 Ekim 2019 Görünenler arka gibi geldi.Eline sağlık Mehmet . 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 24 Ekim 2019 Yazar Paylaş 24 Ekim 2019 Sakin arka kaliperdeki balatalari iki kisi ve ayarli pense iskence olmadan veya arka kaliper iticisi olmadan cikarma yoksa kalirsin ortada. Benim basima geldi zar zir hallettik. Arka kaliper vida gibi hem ittirmeli hem dondurmeli iceri giriyor.Abi bende çevirme yok bu arka zaten düz bastırma Yorum bağlantısı
Metin Akbal 24 Ekim 2019 Paylaş 24 Ekim 2019 Abi bende çevirme yok bu arka zaten düz bastırma Ben bide otoparkta kaliyodum cekici cagirsam arabayi cikaramazdim o yuzden dedim [emoji23] 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Ekim 2019 Paylaş 24 Ekim 2019 Mehmet Cihat yazdı: Abi bende çevirme yok bu arka zaten düz bastırma Mehmet, benim diskleride değiştirirmiyiz ilerde. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 24 Ekim 2019 Yazar Paylaş 24 Ekim 2019 Mehmet, lastik sana mı lazımdı? Evet abi Mehmet, benim diskleride değiştirirmiyiz ilerde. [emoji4] Olur tabi Ben bide otoparkta kaliyodum cekici cagirsam arabayi cikaramazdim o yuzden dedim [emoji23]Abi bende öyle bir durumda kalmamak için önden bakayım dedim baktım kolaymış değiştiriverdim Yorum bağlantısı
Tahir Ak 24 Ekim 2019 Paylaş 24 Ekim 2019 Mehmet Cihat yazdı: Kaliper pimleri çok rahat hareket etmiyorlardı. Onları söktüm körükler sağlamdı pim yuvalarını ve pimleri balata spreyi ile temizledim. Eski gresi tamamen temizleyip yeni gres ile yağladım artık çok rahat hareket ediyorlar. Beyaz gres kullanmanızı tavsiye ederim böyle yerlerde 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 26 Ekim 2019 Yazar Paylaş 26 Ekim 2019 Bugün ön fren balataları ve diskleri değiştirdim. Yaklaşık 2 saat sürdü. Anlatımını da yapayım belki işine yarayan olur. Jantları söküyoruz. Kaliper pim civatalarını söküp kaliperi alıyoruz. Kaliper söküldükten fren hortumuna ağırlık bindirmeden uygun bir yere sabitliyoruz. Eski balataları söküyoruz. Kaliper taşıyıcı civatalarımızı söküyoruz. Dikkat çok sert çok zorlandım sökerken [emoji3] Kaliper pim körüklerini ve pimlerin rahat çalışıp çalışmadığını kontrol ediyoruz. Diski tutan yıldız civatayı söküp diske kenarlarından çekiçle vurararak yerinden çıkarıyoruz. Poryayı tel fırça balata spreyi ile temizleyip yeni diski takmadan poryaya çok az gres sürüyoruz. 6 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 26 Ekim 2019 Yazar Paylaş 26 Ekim 2019 Yeni diski yerine takıyoruz. Fren hidroliği haznesinin kapağını açıp fren pistonunu itiyoruz. Ben düz tornavida yardımı ile yaptım. Balataları yerlerine yerleştirmeden kulaklarına ve sırtlarınada çok az gres sürdüm. Ve ters sırayla toplayarak işlemi bitirdim. 7 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 26 Ekim 2019 Paylaş 26 Ekim 2019 Hayırlı olsun,bende yaptıracağım bu işi, kale balatalardan kurtulmak için. Hidrolik değişimi sorna mi? 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 26 Ekim 2019 Paylaş 26 Ekim 2019 Orada diskin üzerinde küçücük bir vida var ya, onu iyi sabitle işte 😬 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 26 Ekim 2019 Yazar Paylaş 26 Ekim 2019 Hayırlı olsun,bende yaptıracağım bu işi, kale balatalardan kurtulmak için. Hidrolik değişimi sorna mi?Evet abi kışlıkları takarken yapacağım. Orada diskin üzerinde küçücük bir vida var ya, onu iyi sabitle işte [emoji51]Geçmiş olsun [emoji3] 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 27 Ekim 2019 Yazar Paylaş 27 Ekim 2019 Aracı yıkattım memleketin tozu üzerindeydi. Yapılan yıkamanın üstüne bir temizlikte ben yaptım. Kaporta tamiri sırasında kaput açık bırakılmış o yüzden motor çok kötüydü. 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts