Metin Akbal 16 Kasım 2017 Paylaş 16 Kasım 2017 (düzenlendi) Sa forumdaslar. Onceki aracim Vw Bora incelemesinden sonra (konusu burada http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/293259-vw-bora-2004-16-16v-pacific-incelemesi/) sira su anki aracim 2014 Astra J incelemesine geldi. Macerali bir alim hikayemiz var. 15 ay 15 bin lira sifir faiz kampanyasi cikmisti Ekim ayinda. Bora aracimi satiliga cikardim ama bir turlu satamadim. Bu esnada ilk goruste asik oldugum renk Neptun Mavi icin de bayi bayi arayisa girdim. Erzurum, Trabzon, Ordu, Corum derken (millyetci davranayim memleketim kazansin dedim ama orada da aradigim renk yoktu [emoji4]) Rize ye en yakin Samsun bayisinde bulduk. Orada da bulamasaydim Ankara, Istanbul veya Antalya da ki bayilerden birine gidecektim. Samsun bayi aracin ellerine ulasacagini belirtti. O aracta gemideydi ve Ekim ayinin son haftasinda gelecekti. Bayiye aracimi satabilirsem gelecegimi aktardim. Son hafta alicinin biri 1 hafta oyalayinca kampanya bitti. Tanidik araciligiyla beklettim iyi niyetimiz kullanildi neyse. Sifir arac umudumuz o zamanlik son buldu. Astra J si olan bir arkadaşımın bana attığı foto sonrası ilk görüşte aşık olduğum renk olmuştu bu renk Kasim ayinin 1. haftasi aradigim bayilerden Trabzon bayisi kampanyanin Kasim ayinda da tekrar basladigini aktardi. Ama istedigim renk yine yoktu. Ilk isim tekrar Samsun bayisini aramak oldu. Guzel haber araba satilmamisti. Aracin tekrardan ilanini verdim ama kismetimiz baglanmisti. Rize ilinde olmanin da dezavantaji uzaklik herkes icin dusundurucu olabiliyordu veya ciddi anlamda oluculer ariyordu. Son 10 gun kala arabaya sonradan ekledigim ne var ne yok soktum ve ilani guncelledim. Rize il merkezinden biri aradi ben ilcede oturuyorum buraya gelir misin dedi bende gittim elimiz mahkum satmam lazim. Aliciyla bulustuk araca baktilar ve randevulastik. Alici kisi alim gunu vazgectigini soyledi. Bende telefonda tersledim ayaginiza kadar getirdim vs seklinde. 2 gun sonra ayni alici tekrardan aradi ben mahcup oldum arabanizi begendim ama vs seklinde durumu izah etti. Pazartesi 4 te randevulastik. Alici, usta olan abisiyle tekrardan arabaya baktilar abisi bu arabadan neden vazgectin diye biraz sitem etti. Servise bile goturmeden aldilar parayi elden getirmislerdi arkadasa verdim parayi bankaya yatirsin diye bizde 16.55 te notere yetistik. 24 Kasim da satisi gerceklestirdik. Öğretmenler günü ugurlu geldi [emoji4] 25 Kasim da bayiyi tekrar aradim ve istedigim rengin satilmadigini ogrendigim de dunyalar benim di. Eski aracımın satisindaki gibi son dakikalarda bankaya yetistik. 17.30 da isleme alabildik 18.00 da kredi islemleri bitti kaporamizi da yolladik. 26 Kasim gecesi mesai arkadasimin da doktora dersi oldugu Samsun a beraber yola ciktik. 27 Kasim da alim islemlerimiz bitti ve ilk kez sifir araca binmenin heyecanini da tatmis olduk [emoji4] Kampanya bitimine son 3 gun kala istedigimiz araca sahip olduk. Simdi Teknik Veriler: 2014 Astra J Neptun Mavi Benzin+Lpg Manuel 1.6 16V 115 hp 6000 rpm/dak 155 nm/ 4000 rpm Maksimum hiz 188 km (190 gordum daha basmadim) 0-100 hizlanma 11.7 sn Yakit depo hacmi 56 lt 2009-2012 arasi makyajsiz 2012- makyajli kasa Uzunluk 4419 mm yukseklik 1510 mm Genislik 1814 mm aynalar dahil 2013 mm Dingil mesafesi 2685 mm On tekerlek izi 1541 mm Arka tekerlek izi 1551 mm Bagaj hacmi 370-1235 lt Agirlik 1450 kg Bijon araligi 5x105 (1.6 dizellerde 5x115) Bagimsiz suspansiyon Yakit Tuketimi Sehir ici 8.7 lt (10 litreden asagi cok nadir dustu) Sehir disi 5.3 lt (6 dan asagi cok nadir dustu) Karma 6.6 (7.5 ten asagi cok nadir dustu) Aracin artilari Tam bir fiyat performans araci. Benim aracim baz donanim 48 e aldigim zamanlarda Focus 53 Golf 55 bin lira idi ve bu araclarda olmayan hatta orta donanim seviyesindr bile olmayan donanimim bircogu Astra J de baz donaniminda var Bu aracin ic ve dis tasarimi bence Astra da nirvana. Opel tasarim konusunda cok iddiali her yeni kasasi birbirinden guzel ama J kasa su an hem kendi modeli hemde bircok arac icerisinde ciddi anlamda etkin bir tasarima sahip. Tasarimdaki hatlar keskin ve agresif, arac her yerde ben buradayim diyor Yeni nesil araclarda sirali sistem lpg nin uygulanabildigi araclardan. Muhendislik adina bu aracta da ustalarin isini kolaylastiracak altyapi mevcut Sedan araclarin daha avantajli oldugunu dusunurken hb araclarin yuk anlaminda daha etkin oldugunu gordum. Genis yukleme alanina sahip. Sert suspansiyon yol tutusta cok etkin ama biraz konfordan odun veriyorsunuz. Hb oldugundan sanirim arka kisim yuksek ama sizde iceri gomuluyorsunuz. Diz mesafesi ve enlemesine arac ideal genislikte Hani reklamlarinda "O bir Alman" denmisti ya. Gercekten Alman disiplini ile Almanya Rüsselsheim de uretilmis [emoji4] Yol tutus gayet etkin Araca gece bindiğiniz zaman kendinizi ya uçak kokpitinde ya da uzay mekiğine binmiş gibi oluyorsunuz. Aracin eksileri Suspansiyon sert oldugundan konfordan biraz odun verilmis Arabada eski aracimin sessizligi yok yakitim kotu ama yine de bircok markaya gore yeterli durumda Korna kokpite yakin degil ama sanki icerde otuyor Lpg uyumu var fakat sorunlu montajlarda supap problemi erken yasanabiliyor. 50 bin km de supaplari eriyende var 180 bin km de motoru acilmayan da var. Ben bu yuzden lpg montaji icin Rize den Corum BRC bayine geldim ve sukur ki problem yok. Celik supap degisimi sonrasi uzun zaman saglikli kullanilabilir. Arac agir oldugu icin yakitta fabrika verilerini tutturamiyor. Ama ağır araç iyidir mantığı var bende de [emoji4] Aracin torku eski aracima gore yuksek ama agirliktan dolayi erken devirleniyor ama rampa da erken vitesten dusuyor. On direkler ciddi anlamda sorun virajlarda kavsaklarda kor noktada yaya da araba da kalabiliyor, carpma riski var. Aracim baz donanim fonsiyonel direksiyon olmasina ragmen deri degil ve surus konforunu etkiliyor. Bagaj genis fakat derin degil stepne ince lpg uygulamasinda simit tank olursa bagaj biraz yukseliyor. Arka tarafta tavan lambasi yok Vw gibi oem degisiklik donanim ekleme isi basit degil GM Opeli PSA grubuna devrettigi icin markanin gelecegi biraz karisik Standart donanim Arac donanim seviyesi Edition baz donanim. Opel donanim anlaminda biraz karmasik. Sonraki modellerde Edition Plus baz oldu vs. Hiz sabitleme ve hiz sinirlama Fonksiyonel direksiyon Halojen gunduz fari 17" yapisal kapak jant (alasimdan ayirt edemezsiniz yakinina gelene kadar) ABS ESP vs vs 4 disk fren hava sogutmali Yari dijital klima 6 hava yastigi Yol bilgisayari olmayan araclar var hala ekleyeyim bunu [emoji4] Arka koltuk cepleri (bazi markalar bunu da donanimdan sayip kismaya gittigi oluyor) TPMS Lastik basinc sensoru jantin icine dahil araba da ne kadar hava kaldigini gorebiliyorsunuz bu sekildeki TPMS donanimi her araci birakin elit markalarda bile anca gorursunuz Track cd calar aux ve 4 hoparlor On kol dayama Surucu ve yolcu kafaliklari her yolcu icin mevcut Elektrikli isitmali aynalar Hidrolik direksiyon (servo degil) Aracin bendeki degisim donusum ve eklentileri (bu araçtaki herşey kendi emeğimdir ): En onemli donanimimiz aydinlatmaya eklendi [emoji4] Tiguan mercek kapagi hella bixenon mercek ve Mitsubishi marka Audi D3S balastlari Osram D3S ampuller, ayrica oem cikma Hella led gunduz farlari eklendi Oem makyajli kasa Sport donanim janti ile yazlik kisligimizi da ayirdik Tavan lambasina diyot eklendi ve kapilar veya ana dugme acildiginda tavandaki tum lambalar yaniyor gece kolaylik sagliyor Tavan lambasina ambiyans kirmizi led Orijinal vites alti led Cakmaklik gozu ambiyans kirmizi led Arka kedi gozlere fren baglantili led Oem krom cam citalari Oem kromlu on sislik ve GM oem sis farlari Oem Sport donanim on panjur citasi Auto konumlu far anahtari ve far sensoru ile farlarimiz otomatik yaniyor Opel yazili krom kapi esikleri Özetle aracın dış kısmında eklenebilecek Sport donanım+bixenon dan eksiği kalmadı gibi [emoji4] Firsat bulununca eklenmesi dusunulen donanimlar Oem kapi kolu ambiyans Oem deri direksiyon Arka tavan lambasi Bagaja 2. aydinlatma Arka kapilara hoparlor Aldigim ilk gunden simdiye kadar yapilan degisikliklerle gelsin fotograflar: 16 Kasım 2017 tarihinde Metin Akbal tarafından düzenlendi 12 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 16 Kasım 2017 Yazar Paylaş 16 Kasım 2017 Çok güzel olmuş teşekkürler... Film gibi olmuş. Ellerine sağlık Cok tesekkur ederim 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Kasım 2017 Paylaş 17 Kasım 2017 Çok güzel eklemeler yapmışın.. Ellerine sağlık.. Kasa olarak da çok beğendiğim bir kasa zaten.. Renk müthiş.. beklediğine aradığına değmiş.. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 18 Kasım 2017 Yazar Paylaş 18 Kasım 2017 19 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Çok güzel eklemeler yapmışın.. Ellerine sağlık.. Kasa olarak da çok beğendiğim bir kasa zaten.. Renk müthiş.. beklediğine aradığına değmiş.. Tesekkur ederim abi Yorum bağlantısı
Akan Belen 19 Kasım 2017 Paylaş 19 Kasım 2017 Çok güzel. Benimde çok fazla baktığım hatta neredeyse kesin bunu alırım dedigim bir araç. Sonra corolla ya döndük ama kasa ve renk çok güzel bence. Kazasız belasız kullanın 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 19 Kasım 2017 Yazar Paylaş 19 Kasım 2017 Çok güzel. Benimde çok fazla baktığım hatta neredeyse kesin bunu alırım dedigim bir araç. Sonra corolla ya döndük ama kasa ve renk çok güzel bence. Kazasız belasız kullanın Cok tesekkur ederim sagolun Yorum bağlantısı
Şaban Çolak 1 Aralık 2017 Paylaş 1 Aralık 2017 (düzenlendi) öncelikler hayırlı olsun güzel günlerde kullanın, Astra j güzel seçim öncelikle onu söyleyeyim, tabi maddi anlamda imkan meselesi bende bir opel Astra J 1.6 CTDİ Cosmo kullanıcısıyım 2014 yılında bende sıfır aldım alırken sizinde söylediğiniz gibi bir çok modelin opsiyonel olarak sunduğu şeyler astra j nin en baz versiyonunda standart ben olsa idim benzinli alacaksam 1.4 turbo cosmo veya 1.6 dizel cosmo alırdım sizin sonradan eklediğiniz ve olmasını istediniz hemen hemen her şey cosmoda standart hele ki AFL far teknolojisini tek geçerim hızlanma tork alt devirlerde dahi hem 1,4 turbo da hemde 1.6 cdti de çok çok iyi yakıt olarak ikisi de ıyı 1 Aralık 2017 tarihinde Şaban Çolak tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 1 Aralık 2017 Yazar Paylaş 1 Aralık 2017 öncelikler hayırlı olsun güzel günlerde kullanın, Astra j güzel seçim öncelikle onu söyleyeyim, tabi maddi anlamda imkan meselesi bende bir opel Astra J 1.6 CTDİ Cosmo kullanıcısıyım 2014 yılında bende sıfır aldım alırken sizinde söylediğiniz gibi bir çok modelin opsiyonel olarak sunduğu şeyler astra j nin en baz versiyonunda standart ben olsa idim benzinli alacaksam 1.4 turbo cosmo veya 1.6 dizel cosmo alırdım sizin sonradan eklediğiniz ve olmasını istediniz hemen hemen her şey cosmoda standart hele ki AFL far teknolojisini tek geçerim hızlanma tork alt devirlerde dahi hem 1,4 turbo da hemde 1.6 cdti de çok çok iyi yakıt olarak ikisi de ıyı Tesekkurler yorum icin. Valla ben sedanini almak icin 3 bin lira cikaramadim o yuzden ne ust donanimina ne de 1.4T sine yanasabildim 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 1 Aralık 2017 Paylaş 1 Aralık 2017 1.4 t olmadıysa lpgnin keyfini sürecen üstad Kazasız belasız Yorum bağlantısı
Metin Akbal 1 Aralık 2017 Yazar Paylaş 1 Aralık 2017 1.4 t olmadıysa lpgnin keyfini sürecen üstad [emoji4] Kazasız belasız1.4T alsam yine lpg li binerdim [emoji16] Yorum bağlantısı
Recommended Posts