İçeriğe Yönlendir

Benzin 10 ₺ olur mu? | Analiz

Mehmet Ali Aslan

Recommended Posts

Serkan Toker

Bu arada petrol ithal edilirken hadi 40 dolara düştü gidip birkaç milyon varil alıp benzin yapalım halka satalım şeklinde yürüdüğünü de sanmıyorum, uzun vadeli alım planları yapılıp ödemeler sağlanıyordur. Yani bu hafta dolar düştü hadi benzinin fiyatına yansıma olsun şeklinde olmaz bence, depolanan petrol var yolsa olan var, sipariş edilmiş olan var, karmakarışık bir petrol ihraç eden ülkeler topluluğu var. Yakın geçmişte sabah erken kalkan iki tane petrol üterim tesisini kontrol altına alıyordu, en büyük üretici şu anda prenslerini otele hapsetti vs.

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Benim ümidim elektrikli araçların tüm ülkelerde yaygınlaşması yönünde. Şimdi bir sürü ülke 2020 li yıllarda dizel ve benzinli araçları kaldıracağı yönünde girişimde bulunuyorlar. Onlar kaldırsın biz devam edelim bence. Onlardan talep olmayınca benzin de mazot da ucuzlayacaktır. Biz de rahat rahat bineriz. :)

Bu arada bir yazı okumuştum elektrikli otolar gerçekten çevreci mi diye. Bir elektrikli otonun tükettiği elektriğin eldesi için kullanılan fosil yakıt ( Kömür, petrol vs) dizelden daha fazla olabiliyor seklinde bir yazıydı. Ne kadar doğru bilemem ama bunu da göze almak gerekli sanırım...

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
(düzenlendi)

Nükleer şart, rüzgarla elektrik üretip arabaya eklersek günümüz teknolojisi ile yelken açmak daha mantıklı... :D

tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Bir saat önce, Servet Aydın yazdı:

Para sayma makinalarını çoğaltayım Telefona 8000 tl bulan nesil yakıta 10 TL verir gözü kapalı

Temiz makine ayarlayayım lazım olur :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu

Para birimimizi dolar yaparsak bütün bu tantana sona erer. Nasılsa herşey dolara bağlı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Oooo sizin takıldığınız şeye bak. Bunlar basit şeyler.

Hiç cam filmindeki intiba ile benzindeki intiba bir mi?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Elektrikli araçlar için ülkenin enerji alt yapısı hazır değil. Yazın klima ile mahalle trafoları patlayan yerde pilli bebekleri şarj edemeyiz. 60 watlık ampül gibi enerji harcamıyorlar. En insaflı şarj üniteleri 5 kw. Bunun 8 saat çalıştığını ve sitede 10 araba olduğunu düşünün. Hızlı şarj cihazlarından bahsetmiyorum bile

Elektrikli araçlar için ülkenin enerji alt yapısı hazır değil. Yazın klima ile mahalle trafoları patlayan yerde pilli bebekleri şarj edemeyiz. 60 watlık ampül gibi enerji harcamıyorlar. En insaflı şarj üniteleri 5 kw. Bunun 8 saat çalıştığını ve sitede 10 araba olduğunu düşünün. Hızlı şarj cihazlarından bahsetmiyorum bile
Standart şarj cihazı gücü

24f0a72a965e95efc403fa3672b9aafc.jpg
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bunlardan çokça lazım bize, hemde çok, şart...

King 2000 modeli :D tam bizlik,aman altını çok açmayın haa, kaynamasın....:biggrin:

23-%C5%9EUBAT.png

ve evet, bizdeki altyapı ve güçle elektrikli araba falan şarj etmek haya gibi,  heleki uzun yolda, geçen Finikede hortum bizi vurdu,  evet güçlüydü falan ama öyle aman aman yıkıcı güçte olmadığı halde (seraları geçelim, zaten naylondu hepsi doğal uçmaları) ne telefon hattı ne trafo ne elektrik direği kaldı, alayı idare et tarzında özellikle telekom içler acısı, yatırım yok anca hortumlasınlar, bizim ülkede bunlar hayal, önce insanlar düzelecek, bu olmadıktan sonra hiiiiç boşa hayallere kapılmayalım arkadaşlar....

Rüzgara göre yön değiştiren tipler her  türlü yalan dolan.... anladınız siz onu, olmaz bu iş....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Standart şarj cihazı gücü

24f0a72a965e95efc403fa3672b9aafc.jpg
685 amper mi demek bu [emoji849]
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

97-98 yılında petrole zam geldiğinde hep birlikte protesto edelim almayalım diyenler vardı.Melboro 10 bin tl iken 20 bin tl olmuştu.Malum gençler bilmez meşhur paketler vardı koalisyonlar vardı hükümetlerin ömrü 3 yılı doldurmuyordu.O zamanlar bir patronum vardı protesto ediyorum maltepe içeceğim demesinin ertesi günü yine melboro almıştı.Gördüğümüz en güzel günler ilerisi çok karanlık gibi duruyor.ALLAH sonumuzu hayır etsin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
4 saat önce, Servet Aydın yazdı:

En insaflı şarj üniteleri 5 kw. Bunun 8 saat çalıştığını ve sitede 10 araba olduğunu düşünün.

Elektrik telleri kızaracak desene :)

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
6 dakika önce, Köksal Yılmaz yazdı:

3x2,5 kablo kaldırır mı?

kaldırır da şarj süresini uzatır... muhim olan vakit...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat Işık

Bence de 10 tl olur. benim risk bandım 5 tl idi. ama bunu geçti .bundan sonrası içinde önü açık. ha varilin fiyatı yükselmiş ha doların. adamlar işi ikisinden birisini bahane ederek malı götürüyor. 

enteresan olanı daha önce benzin fiyatlarına tepki veren gündemde tutanların ortalıkta gözükmemesi. 

demek ki yeri ve zamanı geldi mi toplumlar ve bireyler güzel güzel yönlendiriliyor. çıkarlar için kullanıla biliyor. arabanın sığıabileceği bir yerim olsa motora ve bisiklete geçmeyi düşünüyorum. gerçi bisiklet işi tamam ama yer sıkıntısını çözemedim.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bence 10 tl olmaz.. çünkü olmasına engel olurlar. Nasıl mtv zam oranı düşürüldüyse akaryakıtta da bu yapılır. Alınan ötv miktarı azaltılır...Başka bir kaleme eklenir. Mesela cep telefonlarına bir güzellik yapılabilir. Böylelikle ''Aaa şuna bakın petrol varil fiyatları artıyor dolar fırladı gitti ama bizde akaryakıt fiyatları artmıyor'' durumu yaratılabilir. Cep telefonlarına yapılan güzellik bir kaç zaman tepki çekmez.. Sonra çok tepki olursa oradan silinir sigaraya alkole yüklenir falan filan.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
7 saat önce, Cem Dilmen yazdı:

Benim ümidim elektrikli araçların tüm ülkelerde yaygınlaşması yönünde. Şimdi bir sürü ülke 2020 li yıllarda dizel ve benzinli araçları kaldıracağı yönünde girişimde bulunuyorlar. Onlar kaldırsın biz devam edelim bence. Onlardan talep olmayınca benzin de mazot da ucuzlayacaktır. Biz de rahat rahat bineriz. :)

Bu arada bir yazı okumuştum elektrikli otolar gerçekten çevreci mi diye. Bir elektrikli otonun tükettiği elektriğin eldesi için kullanılan fosil yakıt ( Kömür, petrol vs) dizelden daha fazla olabiliyor seklinde bir yazıydı. Ne kadar doğru bilemem ama bunu da göze almak gerekli sanırım...

Ben kongrede öğrendim söyledimdi 50 gr/ km civarında şu an karbon etkisi elektrikli araçların.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Benzinin 10 lira olduğunda nasıl olacağını simule etmek isteyenler, fiyatları yüksek olduğu için kimsenin girmediği İctaş otoban yollarını kullanmalarını tavsiye ederim. Km  sine 0,5 kuruştan yol kat ediyorsunuz. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Değerli arkadaşlar, 

Geceleri kullanılamayan elektrik için ne yapılıyor. Merakım santrallerimi durduruyorlar, hidroelektrik santarlleri kapakmı kapatıyor. Yani gece net 6 saat elektrik kullanımı minimuma iniyordur. Bu kadar elektrik ne oluyor. Ne yapıyorlar. 

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
17 dakika önce, Ali Darbaz yazdı:

Değerli arkadaşlar, 

Geceleri kullanılamayan elektrik için ne yapılıyor. Merakım santrallerimi durduruyorlar, hidroelektrik santarlleri kapakmı kapatıyor. Yani gece net 6 saat elektrik kullanımı minimuma iniyordur. Bu kadar elektrik ne oluyor. Ne yapıyorlar. 

Birkaç türbin olduğu için gereksiz olan türbinler kapatılır. İhtiyaç olunca devreye alınır. 3 zamanlı elektrik sayaçları ile gece elektrik tüketimi bu yüzden özendiriliyor. Saat 22:00 den sonra gerçi sayaçlar ileri geri alıyor saati, şu aralar 23:00 de 22.00 gösterdiği için elektrik fiyatı üçte bir oranına iniyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
685 amper mi demek bu [emoji849]
Yok, akü kapasitesi

Elektrik telleri kızaracak desene [emoji4]

Sen ne diyon, şenlik olacak
3x2,5 kablo kaldırır mı?

24 saatte doldurur isen evet ama 5x2.5 olacak
Ben kongrede öğrendim söyledimdi 50 gr/ km civarında şu an karbon etkisi elektrikli araçların.

Güncel kullanımda oluşan salınım dimi, doğuştan ölüme kadar değil?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
4 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

. Güncel kullanımda oluşan salınım dimi, doğuştan ölüme kadar değil?

Tabi tabi şarj deşarj için.  aracın üretimi meselesi değil.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Demekki sadece doğa için pilli araç pek kârlı değil. Yine diyorum, en iyisi hibrit araç. Daha hafif, daha kullanışlı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
17 saat önce, Servet Aydın yazdı:

Demekki sadece doğa için pilli araç pek kârlı değil. Yine diyorum, en iyisi hibrit araç. Daha hafif, daha kullanışlı

Ben de hibriti mantıklı buluyorum.. 

Hem kısıtlanmamış oluyoruz, hem boşa giden hareketi enerjiye çeviriyoruz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...