İçeriğe Yönlendir

2006 Ford Fiesta 1.4 TDCI İlk Marş Sorunu


Efe Uygun

Recommended Posts

Efe Uygun

Herkese Merhabalar,

 

Başlıkta da belirttiğim gibi 2006 model 1.4 TDCI (Dizel) Ford Fiesta'ya sahibim. Son 1 aydır aracımda marş problemi gözlemlemeye başladım. Problem araç 20 saatten fazla çalışmadığında meydana geliyor. İlk marşta motor çalışıyor, devir 1100 e kadar çıkıyor ve aniden stop ediyor. Daha sonra 4-5 sefer uzun marş yaptıktan sonra ki ilk marşta 15 sn boyunca gaz desteği verirsem ancak çalışıyor. Bu andan sonra aracı eğer yaklaşık 20 saat boyunca bekletmeden devamlı kullanırsam hiçbir sorun yaşamıyorum ancak araç yk. 20 saat çalışmaz ise aynı problem ile tekrar karşılaşıyorum. Problem nerede olabilir?

 

İlgili olabilir mi bilmiyorum ancak bu sorun araç servisten çıktıktan sonra (aracın 10.000 bakımı, buji bakımı ve teyp değişimi) yapıldıktan sonra olmaya başladı. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

MAzot hortumları deliktir veya enjektör diplerindeki pullardan hava alıyordur. Aracı yokuş aşağı park ederseniz kolay çalışır ama bu her zaman mümkün olmayacağı için hortumların kontrolü ile işe başlayabilirsiniz. Klasik arızasıdır dizel fiestanın..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...