Tuna İşgören 7 Kasım 2017 Paylaş 7 Kasım 2017 (düzenlendi) Uzun zamandır aklımda olan geri görüş kamera montajını bugün tamamladım. Ekranı sökünce değişik sürprizlerle karşılaştım. Açıkçası Apple car play destekleyen bir ekranın sadece ekrandan ibaret olması ve torpidoda media ünitesi olmaması şaşırtıyordu ve aklım almıyordu illaki bir ünite olmalı diyordum ve varmış gerçekten Ekranı sökünce bizi Arkasında optik çıkışa sahip vw'deki hayalet montajının yapıldığı soketli bir ünite karşılıyor ayrıca bu vwdeki dynaudio çıkışı ilk önce konsoldaki piano black kaplamayı söküyoruz ardından ekranı söküyoruz ve bingo ünite kendini gösteriyor ünite arkasındaki kablo tesisatını çıkardım fakat o kadar kısa yapmışlar ki mecburen torpidoyu söküp üniteyi dışarı almak durumunda kaldım . Ünite bu şekilde media ünitesinin arkasında 3 bölümde de 6 ve 12 nolu pinler var biz mavi soketin denk geldiği yerdeki 6 ve 12 nolu pini kullanacağız 6 no kamera görüntü 12 şase Görüntü pinlerini çaktıktan sonra yolcu tarafından kabloyu bagaja kadar yürütüyoruz tabi arka koltuk sağ üst tarafındaki trimi sökerek daha rahat işlem oluyor tüm kabloları ordan geçirdik. Bagaj kapağından sol üstten içten söktüğümüz yere indim . Kamerayı plaka ışığının oraya delerek sabitledim ve görüntü kablosunuda sag üst taraftaki plastik kablo demetinin içinden aracın içine saldım. Sağ arka stop lambasını sökerek geri vites lambasından enerji aldım. siyah lacivert (+) uç kahverengi (-) uç. İşlemler bitti sökülen trimleri topluyoruz ve ardından vagcom ile kamera kodlamasını yapıyoruz işlem bu kadar artık geri görüş kameramızın tadını çıkarabiliriz 7 Kasım 2017 tarihinde Tuna İşgören tarafından düzenlendi 9 Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 7 Kasım 2017 Yazar Paylaş 7 Kasım 2017 (düzenlendi) Resimleri düzenledim @Mehmet Cihat 7 Kasım 2017 tarihinde Tuna İşgören tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Metin Akbal 7 Kasım 2017 Paylaş 7 Kasım 2017 Boyle uygulamalara bayiliyorum elinize saglik Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 7 Kasım 2017 Yazar Paylaş 7 Kasım 2017 8 dakika önce, Metin Akbal yazdı: Boyle uygulamalara bayiliyorum elinize saglik Teşekkür ederim ? söz konusu vag olunca bu tarz retrofit uygulamalar çok zevkli oluyor, diğer aracım golf için daha büyük retrofit projem var bittiginde konusunu açarım 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 7 Kasım 2017 Paylaş 7 Kasım 2017 Eski VW ci olarak bende ozluyorum acikcasi. Opel elimi kolumu bagliyor bu konuda Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Kasım 2017 Paylaş 7 Kasım 2017 Çok cesur bir çalışma. Mükemmel olmuş. Eline sağlık Tuna. Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 8 Kasım 2017 Yazar Paylaş 8 Kasım 2017 10 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Çok cesur bir çalışma. Mükemmel olmuş. Eline sağlık Tuna. Teşekkürler mehmet abi 9 saat önce, Emre Öğüt yazdı: Tuna abi eline sağlık Emre senin şikoda da ayni ekran yokmu ? 1 Yorum bağlantısı
Zafer Bakar 8 Kasım 2017 Paylaş 8 Kasım 2017 Başarılı bir çalışma olmuş. Şahsen trim kırılacak korkusuyla elimi süremezdim Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 8 Kasım 2017 Yazar Paylaş 8 Kasım 2017 (düzenlendi) 8 dakika önce, Zafer Bakar yazdı: Başarılı bir çalışma olmuş. Şahsen trim kırılacak korkusuyla elimi süremezdim Beni aslinda en çok şaşırtan trim kalitesi ve bağlantı yerleri oldu, arabada yumuşak malzeme olmamasi sebebiyle sanirim şikoda bu taraflara çalışmış parçalar gayet iyi herhangi bir kirilma olmaz tabi trim sökme aparatlarını kullanmak gerekli 8 Kasım 2017 tarihinde Zafer Bakar tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Zafer Bakar 8 Kasım 2017 Paylaş 8 Kasım 2017 6 dakika önce, Tuna İşgören yazdı: Beni aslinda en çok şaşırtan trim kalitesi ve bağlantı yerleri oldu, arabada yumuşak malzeme olmamasi sebebiyle sanirim şikoda bu taraflara çalışmış parçalar gayet iyi herhangi bir kirilma olmaz tabi trim sökme aparatlarını kullanmak gerekli Şikoda bu konuyla ilgilendiğine göre yola devam ... Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 8 Kasım 2017 Paylaş 8 Kasım 2017 Ben de istiyorum benim araca...resim gösteriyor ama geri görüş kamerası yok... Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 8 Kasım 2017 Yazar Paylaş 8 Kasım 2017 Cenk hocam media sistem bilgilerini paylasabilirsen uyumlu olup olmadığını söyleyebilirim Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 8 Kasım 2017 Paylaş 8 Kasım 2017 Emre senin şikoda da ayni ekran yokmu ?Aynısı evet Tuna abi bolero ama sen göğüsü falan sökmüşsün benim gözüm korktu [emoji1] Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 8 Kasım 2017 Yazar Paylaş 8 Kasım 2017 Sendeki ünite torpidoda degilmi ? Ben uniteye ulasmak icin mecbur söktüm sende unite sökülecek kizakli zaten o kadar Yorum bağlantısı
Recommended Posts