İçeriğe Yönlendir

Hadi Hayırlısı Olsun, Yerli Otomobil İmzaları Atıldı

Serkan Aktay

Recommended Posts

Mehmet Göktürk
Abdurrahman Salman yazdı:

Ben gerçekten anlayamadım Mehmet Bey. Niye bu kadar kızıyorsunuz.?
Adamlar apartman kadar duvara yazmışlar pirinfarina diye, 8-10 tane daha firma var bazıları tanıdık, sözlü olarakta belirttiler bu firmalarla çalışıyoruz diye.Paylaştığınız yazıda açıkça ve daha ayrıntılı anlatmışlar.
Eee geriye Tayyip Erdoğanın konuşması kalıyor.
Bunun adı lansman, tanıtım, reklam. Yani orda öveceksiniz, kendinize göre iyi yönlerinden bahsedeceksiniz ilk intiba çok önemliyse bence beşardılar. Günler önceden o arabanın görselleri paylaşılmasına rağmen çevremdekilerden anladığım kadarıyla kimsenin aklına o görsel gelmedi. Fiyatı uygun olursa ben bunu alırım dedilerse o dokunuşlar işe yaramıştır bence.
Hangi reklamda, tanıtımda yada broşürde verilen yakıt tüketiminin test verisi olduğu aynı puntolarla yazılıyor. Hiç rastlamadım cücük kadar anca. Yada Peugeot, yaa benim yaptığım şanzıman randıman vermedi. O yüzden japonlardan aldık biz yapamadık diye özellikle vurguluyormu yoo eat6 yazıp geçiyor.
Hepsini geçtim, adam çıkardığı dumanı gizlemek için arabasına virüs yüklüyor, ona bile bu kadar kızılmıyorsa diyecek birşey yok.

Hangi gorseli paylasmislar?

Recep Selim Kaya yazdı:

Tesla Türk kanalında tanıtımdan önce öngörülerini paylaşmış.

İşin magazin tarafı ile ilgilenenlerde vardır muhakkak ama bahsettiğim kanalda anlatılanlar inandırıcı geldi bana. Duyduklarımızdan farklı varsayımlarda var burada. Özellikle fiyatlama konusunda. 

Kanal sallayabir. Devlet sallamaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
(düzenlendi)

CNN Türk de araç

tarihinde Mustafa Tüfekçi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

K350'ye bakınca yumuşak, pis pis sırıtan Çinli görüyorum. Bizim araç daha sert bir tasarım diline sahip. Ve tasarımın patenti de alınmış.

egea fiyatina olacaksa hemen yazilalim siraya... 
2 tane alırım o zaman
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
Mert Yeldan yazdı:

7f2d722d561c18b4e55ae7d218dc16fb.jpg

Dün gece resmini öptüm de yattım emoji3.png

Şu araç için olumsuz tek bir kelime bulamadım.Bir tane bundan, birde sedan ön siparişi verdim :)

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Şu araç için olumsuz tek bir kelime bulamadım.Bir tane bundan, birde sedan ön siparişi verdim [emoji4]

Önüne Vw, Ford, Pug, vs amblemi koysalar vaaay premium sınıfa girmişler deriz. Merco BMW Volvo vs amblemi koysan sırıtmaz yapmışlar deriz.
Mert Bey'in Suv modeliyle fotoğrafı olduğunu gördüm sanki..  [emoji4] [emoji4] 

9339345eb418ff1cfa0e3741d8b4c7bb.jpg
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Çok takılmayın.Her şey hayal ile başlar.Yapmanın temel şartı başlamaktır.Sorunlar elbet de olacak  belki de beceremeyeceğiz. Olsun, taşa toprağa , bilmem neye  o kadar  lüzumsuz paralar gömüldü ki, varsın buna da gömelim. Bunu  ülke kaldırır. Belki biz göremeyiz ama Ülke  anca üretimle kalkınır. Üretim konusun da atılacak her şeyi  ben beğenirim. Gökdelen yapacağımıza ,araba yapmayı deneyelim.Yerlilik ise bu global ekonomi de mümkün değil .Önemli olan MARKA değeri yaratmak ve tutturmaktır. Hangi uluslararası marka  100/100  üretildiği ülkeye ait ki.Teknik eleman olarak, ben olumsuz değilim. Hiçbir şey yapmamaktan iyidir. Yalnız pil konusuna takıldım. Tesla desteği mi var acaba?malum Elon birader baya bizi ziyaret etmişti.

Ya da ??? tasarımın Gebze olması ilginç acaba, Portif tecrübelerin den sonra, bir KİNG  desteğimi oldu.  @Servet Aydın böyle bişi varsa saklama gurur duyalım.

• Beğen 10
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Ha ne olur fiyat 350 olacağına 400 olur ama önemli değil prestij için ödenen para israf değildir falan filan.

Halen aynı düşünüyorum. Param yeterse alırım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bu arabanın aynısı çıksın fiyat en en düşük 500 bin olur. 
üretilecek araç ya da baz donanım bu olamaz. Bu arabadaki malzemeler çok kaliteli. Gösterişli ve üst düzey. 
daha basit şekli ile çıkarsa, bugünün fiyatıyla 150-200 arasında olur diye düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Sezgin Yılmaz

Ben sembol tarzi bı araç bekliyordum .bu bildiğin model x olmuş. Batarya maliyeti bu araçların %20 sini oluştururken fiyatlarin uygun olabileceğini düşünmüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman

Şu ana kadar ulaşılan noktada bir sıkıntı yok bence, aracın birçok markaya tasarım üreten pininfarina adlı tasarım şirketinden çıkmış olmasında, aynı firmanın k350 adında buna yakın bir tasarıya sahip prototip üretmiş olmasında, başka bir otomotiv şirketine birebir aynı tasarımı satmadığı sürece neden problem olsun ki. Zaten imalat sürecinin ilk adımları için en ideali bu değil mi? Tasarım için kendini ispatlamış bir firma ile çalışılmış olması gayet iyi bir seçim olmuş hatta. Sürecin devamında üretim hakkı/patent alımı ve üretimin artık TOGG adı altında bir Türk markası olarak devam etmesi halinde her şey yolunda demektir.  Tahmin ederim ki üretim bandını kurduğumuzda prototipin üzerinde daha faza yerli dokunuşlar hissedeceğiz, birebir böyle çıkmayacaktır. Zaten şu haliyle bile k350 den farkları mevcut. 

Yolu açık olsun, bizim olsun, alınabilir olsun vesselam...

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bu arabanın aynısı çıksın fiyat en en düşük 500 bin olur. 

üretilecek araç ya da baz donanım bu olamaz. Bu arabadaki malzemeler çok kaliteli. Gösterişli ve üst düzey. 

daha basit şekli ile çıkarsa, bugünün fiyatıyla 150-200 arasında olur diye düşünüyorum. 

Emsali e-tron. 1 milyon tl 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Tarım
(düzenlendi)

21 liklerle mükemmel olmuş. az bi 2 cm bassak tamam olacak :D :D

Yaradanım almayı nasip eder inşaAllah. Şimdiden parayı biriktirmeye başladım. 

80461575_10220838652337821_4384080222350

tarihinde Hakan Tarım tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...