Sinan Akgöl 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Kandırıldık o zaman. Mehmet Ozyurek yazdı: Üstteki de aa'dan ve konuşma metni. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Ali Gök yazdı: Nedense hevesim kırıldı Ya inan yemin ederim iki gündür büyük bir hevesle paylaşıyorum facebook sayfamızda falan.. Resmen çöktüm şu an. 100 ün üstünde mühendis günlerce evlerinden uzakta kendilerini paralamışlar, Allah razı olsun.. 2 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Servet Aydın yazdı: Şimdi, pininfanina çıkıp ne diyo la bu tatar ramazan demez mi der. Eğer demeyecek ise gözle görülmeyen farklar ciddiye alınacak. Yok der ise landı satmaktan vaz geçip yola devam Land mı var . Gerçek yerli Anaodolu motor lombardini 10 hp + astra ok diyorsan malatyadan çıkıyorum yola 1 Yorum bağlantısı
Emrah Altun 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 (düzenlendi) Ali Gök yazdı: Nedense hevesim kırıldı Heves kırılacak bir şey yok. Karoser tasarlamak (aerodinamik, ağırlık, sürtünme, vb.) ciddi bir mühendislik birikimi gerektiren bir süreç. Bu birikim bizde yok. Bizim en kısa sürede elle tutulur piyasaya sürülecek ama bize ait olacak bir araca ihtiyacımız vardı. Hepimiz yeri geldiğinde işi ehline verelim deriz. Bu girişimde de bu konuda dünyada en iyilerden birisi olan bir firma ile ortaklık yapılıp bir model ortaya sunulmuş. Ha tasarım da bize ait olan bir ürün ortaya konulamaz mıydı elbette olurdu. Bu konuda çok yetenekli (yurt dışında çalışıyorlar da olsa) Türk var. Örneğin Tesla Cybertruck tasarımında Emre Hüsmen imzası var, yine yıllarca Mercedes ve Peugoet'de çalışıp kendini dünyaya ispat etmiş Murat Günak var hani şu deli gibi satılan Peugoet 206 aracı tasarlayan ama dediğim gibi bu işler zaman meselesi. İlk araç böyle olur, sonrakilerde bizim tarafımızdan yapılan kısım sayısı artar. Burada bence önemli olan bizim olan Türk olan bir marka yaratılması ve piyasaya sürülmesi. Çünkü Türk ürünlerinin ciddi talep gördüğü Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu, yurtiçi pazarı var ve burada yapılacak satışlar cari açığın kapatılması ve işsizliğin azaltılmasına çok katkı sağlayacak. Zamanla yayılacak servis ağı, yedek parça, satış, sanayi en önemlisi de kazanacağımız know how bunlar da cabası. Hyundai'de aynı yoldan gitti, bugün geldiği nokta ortada açıp okuyun hikayesini, Airbus firması yıllarca zarar etti ama AB tarafından fonlandı. 15 sene sonunda kar etmeye başladı, Tesla kaç kere araçları zamanında teslim edemedi batmanın eşiğine geldi. Burada önemli olan bizim bu girişime sahip çıkmamız. Yoksa yıllarca Devrim arabasının deposuna benzin koymayı unutmuşlar hikayesini çocuklarımıza ve torunlarımıza anlatırız. Ha eleştiride bulunmayacak mıyız? Elbette bulunacağız. Ama yapıcı eleştiri en azından bu girişim için yapıcı eleştiri gerekli. Çünkü bu işler motivasyon meselesi. 5 tane firma çıktı bu işe el attı ve bu girişimin bence paradan çok morale ve desteğe ihtiyacı var. 27 Aralık 2019 tarihinde Emrah Altun tarafından düzenlendi 7 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Servet Aydın yazdı: Şimdi, pininfanina çıkıp ne diyo la bu tatar ramazan demez mi der. Bişey demez.. adam üretti ve sattı.. Kim bilir kaç milyona sattı. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Siz tartışa durun ben bindim bile [emoji3] 1 1 4 Yorum bağlantısı
Ali Gök 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Mehmet Ozyurek yazdı: Ya inan yemin ederim iki gündür büyük bir hevesle paylaşıyorum facebook sayfamızda falan.. Resmen çöktüm şu an. 100 ün üstünde mühendis günlerce evlerinden uzakta kendilerini paralamışlar, Allah razı olsun.. Açıkça deselerdiki biz bunu parayla aldık. Artık sahibiyiz kocaelide fabrika açıp üretecez derdim hayırlu uğurlu olsun . Dedilerki herşeyini biz yaptık bayram ettik sonra baktık başkası üretmiş. Motivasyonum bitti . İşin içinde yalan oldumu direk sırtımı dönesim gelir 4 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Mehmet Ozyurek yazdı: Bişey demez.. adam üretti ve sattı.. Kim bilir kaç milyona sattı. Ben yaptım dersen ensende şaft kırarlar istersen dünyaları ver 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Mehmet Ozyurek yazdı: Ya inan yemin ederim iki gündür büyük bir hevesle paylaşıyorum facebook sayfamızda falan.. Resmen çöktüm şu an. 100 ün üstünde mühendis günlerce evlerinden uzakta kendilerini paralamışlar, Allah razı olsun.. Bu işler olgunlaşma isteyen işler.. Zengin olup boğaza taşınınca istanbul beyefendisi olunmadığı gibi. Herşeyi alamıyorsun işte. bu şekil yapmaları mantıklı ama ilk baştan pininfarina ile çalışıyoruz felan filan medya öyle gitmeliydi. Daha da iyi olurdu. 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Sinan Akgöl yazdı: Kandırıldık o zaman. Yüzlerce mühendis günlerce evlerinden ayrı ne yaptı ? Soru bu ? 3 2 1 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Mehmet Ozyurek yazdı: Bişey demez.. adam üretti ve sattı.. Kim bilir kaç milyona sattı. İnsallah 28m$'dan fazla değildir.Hintli Mahindira o fiyata almış şirketi. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Mehmet Göktürk yazdı: bu şekil yapmaları mantıklı ama ilk baştan pininfarina ile çalışıyoruz felan filan medya öyle gitmeliydi. Daha da iyi olurdu. 100 lerce mühendisimiz üretti. demek yerine Pininfarina yapmış.. gördük beğendik, satın aldık arkadaşlar. Bundan sonra biz üreteceğiz.. Bitti. Beklediğimiz bu. 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Boğaz çok tehlikeli bak bugün kaza oldu.... 3 Yorum bağlantısı
Ali Gök 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Mehmet Göktürk yazdı: Boğaz çok tehlikeli bak bugün kaza oldu.... Geçen hafta arkadaş watsp grubunda ara ara boğazda kaza olabilir diyordu tesadüfe bak dedik😂 1 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Mehmet Ozyurek yazdı: Yüzlerce mühendis günlerce evlerinden ayrı ne yaptı ? Soru bu ? Abi ne mi yaptılar yüzlerce mühendis kesin fikirlerini sundular belki rapor yazdılar eksiklerini artıların yazdılar bilmiyoruz, sonuçta karar merci(leri) iki dudaktan çıkana bakıyor. Bu olacak bitti. Örnek Kanal İstanbul. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Soru: akü altta motor arkada ortada peki kapıtun altında ne var? Controller o kadar büyük değil? bu tür araçların tipinin farklı olması lazım sanki Ali Gök yazdı: Geçen hafta arkadaş watsp grubunda ara ara boğazda kaza olabilir diyordu tesadüfe bak dedik😂 Suriyeden kilise taciz de geldi hem Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Mehmet Göktürk yazdı: Soru: akü altta motor arkada ortada peki kapıtun altında ne var? Controller o kadar büyük değil? bu tür araçların tipinin farklı olması lazım sanki Tesla gibi önde de bagaj olabilir mi? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Ali Gök yazdı: Geçen hafta arkadaş watsp grubunda ara ara boğazda kaza olabilir diyordu tesadüfe bak dedik😂 Valla twitter çalkalanıyor, bilmiyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Genelde şirketlerde bunu görüyorum gittiğim. Yönetim sıkıştırıyor.. alt kademe bu kez kendi kod yazmak yerine çakma sağdan soldan topluyor ya da başka hazır birşeye gömlek giydiriyor. Oysa patron beklese birkaç ay zaman verse sıfırdan yazacaklar.. hadi hadi derken fasit daire. Yorum bağlantısı
Ali Gök 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: Soru: akü altta motor arkada ortada peki kapıtun altında ne var? Controller o kadar büyük değil? bu tür araçların tipinin farklı olması lazım sanki Suriyeden kilise taciz de geldi hem 😬 27 Aralık 2019 tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Sinan Akgöl yazdı: Tesla gibi önde de bagaj olabilir mi? Bilmem? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Sinan Akgöl yazdı: Abi ne mi yaptılar yüzlerce mühendis kesin fikirlerini sundular belki rapor yazdılar eksiklerini artıların yazdılar bilmiyoruz, sonuçta karar merci(leri) iki dudaktan çıkana bakıyor. Bu olacak bitti. Örnek Kanal İstanbul. Ellerine sağlık.. işleri güçleri rast gelsin. Yolları açık olsun.. İnşallah devamı gelir, güzel güzel üretirler de biz de alır bineriz. Canı gönülden temennim budur. Ömrümüz olsun da görelim Aralık 2022 yi inşallah.. 1 Yorum bağlantısı
Sinan Uzundumlu 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 (düzenlendi) TOGG un resmi instagram sayfasında "herşey bir çizimle başladı" diye bir resim paylaşılmış; 27 Aralık 2019 tarihinde Sinan Uzundumlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Pininfarina imzası taşıyan araçlar; Fiat coupe , Pajero pinin , BMC profesyonel kamyon çekici( bu yerli) TOGG, mutlaka vardır devamı. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Servet Aydın yazdı: Şimdi, pininfanina çıkıp ne diyo la bu tatar ramazan demez mi der. Eğer demeyecek ise gözle görülmeyen farklar ciddiye alınacak. Yok der ise landı satmaktan vaz geçip yola devam Öyle birşey demez tabiki. Fikri , plani , zikri , sofistike , hayali dahil tüm haklarını bastırıp parayı almışızdır. Alan memnun satan memnun. Ben kıbrısta üretilen Günsel i daha yerli görüyorum. Keşke o gruba destek verilseydi de bu işi devam ettirselerdi. O zaman daha milli hissederdik. Yorum bağlantısı
Recommended Posts