Ali Cihangiroğlu 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Mert Yeldan yazdı: Common Rail patanti kimin abi? Mercedes bile kullanıyor Almanlıktan çıkıyor mu Mercedes ? dediğin gibi Patent kiminse malda onundur, kimindi patent İtalyan fiat ın dı diye hatırlıyorum, Merso kullanıyor evet ve ne oluyor? patenli mal kullanan yüzde yüz yerli olmayan modeller üreten bir Alman markası oluyor Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Mert Yeldan yazdı: Ali abinin tezi ile doğru orantılı ilginçlikte Frank Walter Steinmeier Maybach lansmanı mı yaptı yani? 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 dediğin gibi Patent kiminse malda onundur, kimindi patent İtalyan fiat ın dı diye hatırlıyorum, Merso kullanıyor evet ve ne oluyor? patenli mal kullanan yüzde yüz yerli olmayan modeller üreten bir Alman markası oluyor [emoji4]Daha da ilginçleşiyordu [emoji3] Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Pul omru hakkında açıklama yapıldı mı? Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Frank Walter Steinmeier Maybach lansmanı mı yaptı yani?Tanımıyorum [emoji3] Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Mert Yeldan yazdı: Tanımıyorum tanısan severdin 1 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 (düzenlendi) Psa den motor alan ford, Renodan motor alan mers. O dünya kalmadı, i iphone içinde hangi islemcinin olduğunun önemi yok. Amortisörün monreo olmasının önemi yok. Yada anahtarlama elemaninin TI. Sedan güzel, sira gelirse alınır. 27 Aralık 2019 tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 (düzenlendi) Mert Yeldan yazdı: Daha da ilginçleşiyordu gayet net, common rail kiminse malda onundur, bunu kullanan Merso yada Reno yada Ford ise patenti başkasına ait malı izinle kullanan kullandığı malzeme oranında yerli olmayan modeller üreten firmalardır, kısaca Merso modelleri yüzde yüz yerli değildir railin patenti italyan fiattaysa tabii, almandaysa %100 yerli olur. Muhittin Kaplan yazdı: Psa den motor alan ford, Renodan motor alan mers. O dünya kalmadı, i iphone içinde hangi islemcinin olduğunun önemi yok. Amortisörün monreo olmasının önemi yok. Yada anahtarlama elemaninin TI. Sedan güzel, sora gelirse alınır. Amaaan çok uzadı, kiminse kimin, Devlet kasasına zarar gelmeden milletin vergisi yenmeden üretilsin ve uygun fiyattan satılsında alıp kullanalım, kimin malıysa malı olsun banane zaten kimsenin umrundada değil, o yüzden yapsınlar yada getirsinler fiyatı uygun olsun yeter, zaten elimizden başka şey gelmiyor, bizim millete ver kullansın, sorma üzümün sapını falan... 2022 de gelsin, ötv olmasın ve fiyatıda çoğunluğun ulaşabileceği seviyede olsun yeter.. Devlete yani bize zararı olmasın buda şart tabii. 27 Aralık 2019 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 (düzenlendi) Ali Cihangiroğlu yazdı: gayet net, common rail kiminse malda onundur, bunu kullanan Merso yada Reno yada Ford ise patenti başkasına ait malı izinle kullanan kullandığı malzeme oranında yerli olmayan modeller üreten firmalardır, kısaca Merso modelleri yüzde yüz yerli değildir railin patenti italyan fiattaysa tabii, almandaysa %100 yerli olur. Böyle bir mantıkla ayakta kalamazsınız. O eski dünyaydı. Araştırmacıların bir kısmı muhalif. Şirketlerin bir kısmı muhalif. Yapsınlar abi. Tutan mı var? Yazılımı, şasesi, pili her şeyi %100 yerli araba yapsınlar işte. Bu kadar akıllı insan neden bunları yapmıyor? yapmıyorsan saygı duyacaksın. O arabanın bırakın %100’ünü. %10’u gerçek yerli olsa bile ilk yatırım tasarım olarak türkiye adı geçiyorsa bu başarıdır. Bir adımdır. İleride daha fazlası olur olmaz. Ama bu araba çıkarsa yurt dışında türk markası denecek. Bu kadar net. 27 Aralık 2019 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi 4 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Ali Cihangiroğlu yazdı: Devlete yani bize zararı olmasın buda şart tabii. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Amaaan çok uzadı, kiminse kimin, Devlet kasasına zarar gelmeden milletin vergisi yenmeden üretilsin ve uygun fiyattan satılsında alıp kullanalım, kimin malıysa malı olsun banane zaten kimsenin umrundada değil, o yüzden yapsınlar yada getirsinler fiyatı uygun olsun yeter, zaten elimizden başka şey gelmiyor, bizim millete ver kullansın, sorma üzümün sapını falan... [emoji4] 2022 de gelsin, ötv olmasın ve fiyatıda çoğunluğun ulaşabileceği seviyede olsun yeter.. Devlete yani bize zararı olmasın buda şart tabii.Abi istiyorsun ki “Yer çekimsiz ortamda çilek yiyeyim muz tadı gelsin”. Senin dediğin bir global dünya yok. 1 5 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Satılık land 100bin. Pilli araba alacağım için satıyorum. Takas sadece Bahamalar'da 40mkare ev ile olur 2 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: Böyle bir mantıkla ayakta kalamazsınız. O eski dünyaydı. Araştırmacıların bir kısmı muhalif. Şirketlerin bir kısmı muhalif. Yapsınlar abi. Tutan mı var? Yazılımı, şasesi, pili her şeyi %100 yerli araba yapsınlar işte. Bu kadar akıllı insan neden bunları yapmıyor? yapmıyorsan saygı duyacaksın. O arabanın bırakın %100’ünü. %10’u gerçek yerli olsa bile ilk yatırım tasarım olarak türkiye adı geçiyorsa bu başarıdır. Bir adımdır. İleride daha fazlası olur olmaz. Ama bu araba çıkarsa yurt dışında türk markası denecek. Bu kadar net. yapsınlar canım yapma diyenmi var,%100 yerli demeyceksin ama, yaptığında diyeceksin, yalan söylemesinler yeter... eski dünyamı, bu mantıkla ayakta kalamamazmıyız, sen olayı yanlış anlamışsın kardeş, yazdıklarını yazmana gerek yok, zaten öyle durum, böyle olduğunuda biliyoruz zaten, yurtdışında Türk markası derler demezler ayrı konu, ben gerçekten tam yapalım tamamen bizim icadımız olsun o seviyeye geleim diyorum, sen başka açıdan bakıyorsun, o yüzden yanlış anlıyorsun, adımda atılır biryerdende başlanır, yalan söylenmesin yeter, biz kendimize bakalım yani, bir şey gerçekten bizimdir deme seviyesine gelelim o aşamaya gelene kadarda yabıncıdan alırım %10 u yerli olur olmaz ona bakmam, yalan söylemsinler yeter, anlatabildim sanırım. 27 Aralık 2019 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Ali Cihangiroğlu yazdı: yapsınlar canım yapma diyenmi var,%100 yerli demeyceksin ama, yaptığında diyeceksin, yalan söylemesinler yeter... eski dünyamı, bu mantıkla ayakta kalamamazmıyız, sen olayı yanlış anlamışsın kardeş, yazdıklarını yazmana gerek yok, zaten öyle durum, böyle olduğunuda biliyoruz zaten, yurtdışında Türk markası derler demezler ayrı konu, ben gerçekten tam yapalım tamamen bizim icadımız olsun o seviyeye geleim diyorum, sen başka açıdan bakıyorsun, o yüzden yanlış anlıyorsun, adımda atılır biryerdende başlanır, yalan söylenmesin yeter, biz kendimize bakalım yani, bir şey gerçekten bizimdir deme seviyesine gelelim o aşamaya gelene kadarda yabıncıdan alırım %10 u yerli olur olmaz ona bakmam, yalan söylemsinler yeter, anlatabildim sanırım. Ali abi Şubata %62 yerlilik oranıyla üretilen i10 satılacak. Lansman indirimi ile 2 tane alak. 1.0 motorda amt şanzıman tadından yenmez. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 (düzenlendi) Mert Yeldan yazdı: Abi istiyorsun ki “Yer çekimsiz ortamda çilek yiyeyim muz tadı gelsin”. Senin dediğin bir global dünya yok. Mert ben o seviyelere gelelimde el gibi bizde malımızı başkasına satalım bizde kendi malımızı 20 ülkede parça parça üretelim maliyetten kazanalım diyorum, dediğim dünya şuan var, bizde o o gruba girelim diyorum ne hayali, elbette biz çok geriden geldiğimizden aşama aşama onların seviyesine geleceğiz, benim kızdığım yalan söylenmesi, yalan söyleme adam gibi anlat geç, bitti. Ali Darbaz yazdı: Ali abi Şubata %62 yerlilik oranıyla üretilen i10 satılacak. Lansman indirimi ile 2 tane alak. 1.0 motorda amt şanzıman tadından yenmez. bak nede güzel örnek vermişsin, ama millet yanlış anlıyor, %62 yerlilikte İ10, bunun gibi desinler, %60 yerli elektrikli araba yaptık, bunu kısa zamanda %100 yapacağız diyin bitsin olay, çıkıp Türkiyenin arabası tam yerli dersen olmaz o iş, açık söyle sonra üret sat zamanla yüzde yüz yerli nasılsa olursun.... ben hedefi söylüyorum ama anlatamıyorum, biri kızıyor diğeri çıkınca sıraya girerler diyor ohoooo..... bir kere sıra varsa ben o işte olmam, vw mu alıyoruz sıraya girelim 27 Aralık 2019 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Olmaz olamaz Ali. Her köşe başı tutulmuş bir dünyada 110 yıl geriden geliniyor. TC yazsın kafi. Neden bu günü düşünüyorsunuz anlamıyorum. Sanki 10 yıl sonra kıyamet kopacak. Bir yerden başlayalım hele. Sonrası gelir. 10 Yorum bağlantısı
Fikri Keleş 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Devrim donemine yetişememişiz ama cok ta bisiy değişmemiş,o gün soylenenler bugun de söyleniyor. İnsallah vatana millete hayirli olur. 9 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Fikri Keleş yazdı: Devrim donemine yetişememişiz ama cok ta bisiy değişmemiş,o gün soylenenler bugun de söyleniyor. İnsallah vatana millete hayirli olur. Bak işte, olmasını istemeyenler sayesinde 50 yıl kaybettik. Orada bir vatan aşığı çıkıp bravo demedi. 3 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 (düzenlendi) Servet Aydın yazdı: Olmaz olamaz Ali. Her köşe başı tutulmuş bir dünyada 110 yıl geriden geliniyor. TC yazsın kafi. Neden bu günü düşünüyorsunuz anlamıyorum. Sanki 10 yıl sonra kıyamet kopacak. Bir yerden başlayalım hele. Sonrası gelir. sendemi Brütüs biryerden başlanıcak elbet, yalan söylemesinler ona kızıyorum, 110 yıl geriden geliyoruz çıkmış yerli oto diyoruz... elbette biryerden başlanacak, başlansın önemli olan bu, elbette hazırı alıp üstüne koyacağız, sıfırdan keşftmeye ne gerek var, buna zamanda yok gerekte, salaklık olurdu zaten, yalan söyleme buna kızıyorum, evet yerli otoyu yaptık ahanda araba, şimdilik şu oranda yabancı ama sonuçta biz yapıyoruz, gayemiz bunu geliştirip kendi özgün modelimize evrilmektir de bitsin... İnşallah fabrikayı kurarlarda geçekten üretilir ve saçma fiyatlı olmaza çoğunluk alır, gerisi zaten gelir elbet, başlada nasıl başlarsan başla, yalanı unut ama... Fikri Keleş yazdı: Devrim donemine yetişememişiz ama cok ta bisiy değişmemiş,o gün soylenenler bugun de söyleniyor. İnsallah vatana millete hayirli olur. onunda motoru Ford du zaten biryerden başlamışlar olması gerektiği gibi, ama gerisi gelmemiş, inşallah bu sefer gelirde bizde övünerek bineriz... 27 Aralık 2019 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Apple abd'de mi yapılıyor? Ww kaç parçasını kendi yapıyor veya land rover veya reno. Buradaki nokta şu, yapılacak mı yoksa yine ağıza bal mı çalındı gemi karaya otururken 4 1 1 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 (düzenlendi) Ali Cihangiroğlu yazdı: onunda motoru Ford du zaten Warszawa motoru Ford'da incelenenler arasında ancak seçilip üretilen ilk motor Warszawa 27 Aralık 2019 tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 Köksal Yılmaz yazdı: İnsan ister istemez neden tasarım Gepze diye soruyor Köprü pahalı personel istanbullu.... Servet Aydın yazdı: Satılık land 100bin. Pilli araba alacağım için satıyorum. Takas sadece Bahamalar'da 40mkare ev ile olur Kurum çıkması bakıcaz artık. Çok pahalı olacaktır bunlar.. iki çekeri arkadan sevmedim.. Mert Gulkokan yazdı: Servet Aydın yazdı: Apple abd'de mi yapılıyor? Ww kaç parçasını kendi yapıyor veya land rover veya reno. Buradaki nokta şu, yapılacak mı yoksa yine ağıza bal mı çalındı gemi karaya otururken Seat leonun jantları izmir cms de üretiliyor Apple abd de yapılıyor... çinde monte ediliyor. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 (düzenlendi) Servet Aydın yazdı: Apple abd'de mi yapılıyor? Ww kaç parçasını kendi yapıyor veya land rover veya reno. Buradaki nokta şu, yapılacak mı yoksa yine ağıza bal mı çalındı gemi karaya otururken kaçını yaptıryorsa yaptırsın canım, hala anlatamadım, bizde o seviyeye gelelim diyorum, hatta apple bile tam yerli değil, başkasının patentli malınıda kullanıyor ama istese %100 kendi patenli malınıda yapar, ekonomi başka şey, bizde direk hepsi bizim deniyor bunu deme açık ol, nasıl üretirsen üret, ürette... dediğin gibi, 2022 de göreceğiz (öncesi zaten fabrika falan görürüz kuruluyormu), inşallah olurda alırız... Sinan Akgöl yazdı: Warszawa motoru Ford'da incelenenler arasında ancak seçilip üretilen ilk motor Warszawa bilgi için teşekkürler, demek Ford değilmiş, birde Ford motoru 6 silindirmişte kesip 4 yapmışlar lafıda vardı 27 Aralık 2019 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 27 Aralık 2019 Paylaş 27 Aralık 2019 (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: Apple abd de yapılıyor... çinde monte ediliyor. Yok hocam. Çoğu uzak doğu anlaşmalı firmalar. Ekran ve pil Koreli misal. Samsung ekranı kullanılıyor diye apple abd malı değil diyen çıkmaz bir tane. Bizde de öyle. Zamanı gelir yaparız, yaptırırız. Yeterki pazar bulalım yapılana. İstihdam yapılır kolay o 27 Aralık 2019 tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts