İçeriğe Yönlendir

Hadi Hayırlısı Olsun, Yerli Otomobil İmzaları Atıldı

Serkan Aktay

Recommended Posts

Selim Kaya

Bugün Sakarya’da üretilen hangi araba Avrupa pazarında Türk arabası diye biliniyor. En nihayetinde ya Japon ya Kore ya da Fransız vs diye işaret ediliyor. Bu araba dünyanın her yerinde Türk diye işaret edilecek inşallah. Benim anladığım %100 yerli budur. Bunca yılı bahanelerle geçirdik. Hayırlısıyla seri üretimini de görürüz.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Eve gelirken yolda gördüğüm tüm arabalar çok çirkin geldi gözüme [emoji3]

• Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Fikri Keleş yazdı:

Devrim donemine yetişememişiz ama cok ta bisiy değişmemiş,o gün soylenenler bugun de söyleniyor.

İnsallah vatana millete hayirli olur.

Oldukça değişti, artık bilgi çağındayız teknik kül yutmuyor, dns le de olsa ulaşılıyor bilgiye

Servet Aydın yazdı:

ağıza bal mı çalındı gemi karaya otururken 

sen gelsene şöyle kenara

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Tasarımlar çok güzel , teknik özellikler iyi. Üretim kalitesi , işçilik ve fiyat nasıl olacak acaba.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Ali Cihangiroğlu yazdı:

bilgi için teşekkürler, demek Ford değilmiş, birde Ford motoru 6 silindirmişte kesip 4 yapmışlar lafıda vardı :)

Sayın abi şöyle, Willys jeep Ford consul Warszawa Fiat 1400 1100 motorları inceleniyor, sonra Warszawa tercih ediliyor Sivas'ta dökülüyor blok piston segman krank Eskişehir'de üretiliyor. 

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Servet Aydın yazdı:

Apple abd'de mi yapılıyor? Ww kaç parçasını kendi yapıyor veya land rover veya reno. 

Fikri sinai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye'ye aittir dediler ama ne kadar ne için patent alınmış açıklanmadı.

Çamurdan olsun bizim olsun artıık :) 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Pilli cihazı havada uçurabilen, nokta atışı hedefi vurabilen kafa, araba yapamaz ise yazıklar olsun 

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
(düzenlendi)
Ali Cihangiroğlu yazdı:

sendemi Brütüs :)  biryerden başlanıcak elbet, yalan söylemesinler ona kızıyorum, 110 yıl geriden geliyoruz çıkmış yerli oto diyoruz...  elbette biryerden başlanacak, başlansın önemli olan bu, elbette hazırı alıp üstüne koyacağız, sıfırdan keşftmeye ne gerek var, buna zamanda yok gerekte, salaklık olurdu zaten,  yalan söyleme buna kızıyorum, evet yerli otoyu yaptık ahanda araba, şimdilik şu oranda yabancı ama sonuçta biz yapıyoruz, gayemiz bunu geliştirip kendi özgün modelimize evrilmektir de bitsin...  

İnşallah fabrikayı kurarlarda geçekten üretilir ve saçma fiyatlı olmaza çoğunluk alır, gerisi zaten gelir elbet, başlada nasıl başlarsan başla, yalanı unut ama...

onunda motoru Ford du zaten :) biryerden başlamışlar olması gerektiği gibi, ama gerisi gelmemiş, inşallah bu sefer gelirde bizde övünerek bineriz...

Bu akşamki canli yayında star tv de röportaj vardi,  bakan Varank ve Togg ceo su canli yayinda konustu. 

Adam "Bu araç tamamen burda yapilmadi ama tasarimi,  plani, kurgusu, neyin nasil olacagi karari gibi onemli kisimlar hep Türklerden cikti. Biz karar noktasi olduk,  yani direksiyonda Türk var."  Dedi. 

Bu da ilk asama icin bence cok cok yeterli..  Ayrica sedan cok hosuma gitti. 

tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi
  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Şu anda tesla neyse bu araç piyasaya çıktığında segmenti o olacak. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Şu anda tesla neyse bu araç piyasaya çıktığında segmenti o olacak. 
Çok pahalı olacak yani
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin

Yerli otomobili çok beğendim. Başarılı olacağına inanıyorum. Kim ne derse desin artık olsun. Doğuştan elektrikli ilk marka olacak Avrupa'da. Emeği geçen herkesin eline sağlık.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Serhat Işık

Bir şey yapamıyoruz zihninin altıda ezilmek kadar zarar verici bir durum yok. Bırakın artık. ümitvar olun. Olursa olur olmazsa kaybedecek çok şeyimiz olur.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sinan Akgöl yazdı:

Şu görünüm gerçekten çok güzel Dash, Navi, ve bluetooth 

BO3ykj.jpg

bence bu olmamalı yaa. Yola mı bakılacak bunlara mı. Bunlara bakarken ne nerdeydi diyerek kaza yapar insan. Şu ekran işini dizginlemek lazım. Onun haricinde tasarım günümüzde. Bir çok yeni aracın yeni tasarımlarıyla benzer hatta ileride 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bence bu olmamalı yaa. Yola mı bakılacak bunlara mı. Bunlara bakarken ne nerdeydi diyerek kaza yapar insan. Şu ekran işini dizginlemek lazım. Onun haricinde tasarım günümüzde. Bir çok yeni aracın yeni tasarımlarıyla benzer hatta ileride 

Otonom sürüş için altyapı olacağı için biraz onu düşünmüşler sanırım, Avrupa Amerika'da ne demişler diye bakındım birazda, Nytimes'ta çıkmış haber olarak, bir de şu sitede çok güzel görselleri var kaliteli 

https://www.motor1.com/news/390036/turkey-togg-csuv-ev-automobile/

tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Lisansı Türk olsun benim için yeter. Parçanın üretimi de  yan sanayisi ile üretimi Tr de olduğu sürece kim yapmış önemli değil.Herkes suva odaklı gibi otomobili de var. Elektrikli olması öncesi saçma gelmiş olsa da rekabetçi olmak için 10 sene sonrası için güzel. Ama ara bir hibrit model de olmalı. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sezgin Yılmaz
Yandan ilk görüşte 159 u andırdı bana.
Bir de jantlar çok büyük farkettiniz mi. 20 falan sanırım.
22 inç takılı araçlarda
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Hayırlı uğurlu olsun. Allah bu yola çıkanların yardımcısı olsun, ümitliyim; ülkesini ve milletini seven bir vatandaş olarak...

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mustafa Tüfekçi yazdı:

.. Ama ara bir hibrit model de olmalı. 

Çok fazla ayrı ar-ge gerektirir. Bu verilen karar mantıklı. Tasarımı biraz daha modifiye etmeliler. O içerdeki kamera aynaları kötü olmuş mesela. Aracın NCAP testleri vesaire hep lazım.

Şu anki fiyatlara göre 250 bin olursa yani 40 bin dolar, ben elimdeki araçları satar bunu alırım. 

Tasarımla ilgili söylemek istediğim araç biraz janjanlı yapılmaya çalışılmış, daha üzerinde çok düşünmek lazım. Mesela akü tabanda, motor arkada, peki önde ne var bre müslüman? O kadar yerde? Bagaj mı? 

Cadillac escalade dokunuşları var biraz. Daha bir plastik siyah yerler beklerdim. Çok yumuşak hatlı biraz daha erkekleşmesi lazım bence.

Arkaları görünce direk bunu anımsadım bol ışıklı sürekli hatlar

image.thumb.png.222b5d70945edec061f8291748fd3006.png

Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...