İçeriğe Yönlendir

Bitcoin Hakkında Bildikleriniz

Emre Demir

Recommended Posts

Muhittin Kaplan

Ondan Önce demekki EMA keşisme sağlanmamış ki, aynı fiyat olmasına rağmen "SAT" dememiş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ema yı bilmem de, kesişseymiş keşke , olmayan varlığa grafik kuralı işlemez derim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Muhittin Kaplan yazdı:

Grafikte İsaretlediğim yerde hem tarih hem fiyat var. 11Nisan Görüyorum ben.

Genel itibariyle (blokZincir ile mevcut haliyle kriptopara takasını ayrı tutarak konuşuyorum) bende bu işlemlerin lale soğanından ileri gitmeyeceğini, bir çoğunun "delist" olacağını düşünüyorum. Ama hocam bir sorum var size,

İtibari kağıtların (para özelinde) karşılıksız basılmasıyla ki karşılıklı para basılması yok artık, kriptoParanın üretilmesi ve 0-100 arasında yenilerinin üretilmesi aynı değilmi ?

hangi sayıyı üreteceksin 0-100 arasında pardon?

2 üzeri 24 tane bitcoin var sanıyorum. her biri bir rakama karşılık geliyor. Başka yok.

eğer yeni üretmen gerekirse başka bir coin çıkarıp "ahanda bu da güzel" diye pazarlaman lazım. Zaten yapılan da o.

Bir de şu var... 

"kriptopara balon ama blokzincir çok süper teknoloji..." diye her yerde ahkam kesiliyor.

hayır blokzincir de pek düzgün bir teknoloji değil. Tamam düğüne herkesi çağır (evlendi evlenmedi tartışması olmasın kayıtlarda oynama bile olsa)  ama bakkaldan ekmek alınca eşe dosta haber vermeye kalkarsan işte bunun sonu kocaman bir elektrik faturası olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Basit bir temel yaklaşım.. Öyle süper erotik bir teknoloji değil.

kriptolama için güzel fonksiyonlar var. bunların da çoğunu bir kağıdı defalarca üst üste katlayıp cebe sokmaya benzetebiliriz.. açınca artık neye benzerse ona benzer.

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
Mehmet Göktürk yazdı:

hangi sayıyı üreteceksin 0-100 arasında pardon?

2 üzeri 24 tane bitcoin var sanıyorum. her biri bir rakama karşılık geliyor. Başka yok.

eğer yeni üretmen gerekirse başka bir coin çıkarıp "ahanda bu da güzel" diye pazarlaman lazım. Zaten yapılan da o.

Bir de şu var... 

"kriptopara balon ama blokzincir çok süper teknoloji..." diye her yerde ahkam kesiliyor.

hayır blokzincir de pek düzgün bir teknoloji değil. Tamam düğüne herkesi çağır ama bakkaldan ekmek alınca eşe dosta haber vermeye kalkarsan işte bunun sonu kocaman bir elektrik faturası olur.

Biz nasıl para basıyoruz hocam ?

Sayısı belli olan BTC malum. XRP istenirse fazla üretilebiliyor aynı "para" gibi. Değerlemeside buradan yapılıyor zaten.

Ben bir teknolojinin çok süper olduğunu düşünmem, bugünlük böyledir, yarın başka birşeyler gelir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

"Abi bu değerli"  diyor başkan...yahut king..

sonra millet yumuluyor....olay bu.. niye değerli ...allah bilir..

Muhittin Kaplan yazdı:

Sayısı belli olan BTC malum. XRP istenirse fazla üretilebiliyor aynı "para" gibi. Değerlemeside buradan yapılıyor zaten.

Ben bir teknolojinin çok süper olduğunu düşünmem, bugünlük böyledir, yarın başka birşeyler gelir.

seninle tartışmıyorum zaten. geneli anlattım. 

Muhittin Kaplan yazdı:

biz kim? konumuz btc.. diğer coinlerde üretim hızı yapay olarak sınırlandırılıyor üretime dayanıyor efora.. pedal çevirecen araba yıkayacan alo diyecen vs vs yöntemler..

Muhittin Kaplan yazdı:

.. XRP istenirse fazla üretilebiliyor aynı "para" gibi. Değerlemeside buradan yapılıyor zaten...

Hiçbir kriptonun değerlemesi normal para gibi yapılamaz. Bir ülkenin parası ülkenin GNP si ile orantılıdır. kriptoda ne?

King alın bunu demiş...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

"Abi bu değerli"  diyor başkan...yahut king..

sonra millet yumuluyor....olay bu.. niye değerli ...allah bilir..

hislerimin tercümanı olacak cümleyi buldum, ikna grafiği yapılabilir ise matematik fonkisyon olarak, o işler grafikte anca :mangal: bi clubcoin çıkarsaydık şimdi brezilyada lambo sürüyorduk

Mehmet Göktürk yazdı:

bunun sonu kocaman bir elektrik faturası olur.

ama hocam tüm sürprizleri de açık ediyorsunuz ama

Muhittin Kaplan yazdı:

Sayısı belli olan BTC malum.

vakıf ta malum deniyordu? olmadı ama ?

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

otoclubcoin hala çıkarabiliriz. Proof of work olarak mesaj sayısını yazabiliriz.

Etkinliklerde değiş tokuş yapılır. Uygulama ile da QR kod kabul edebiliriz. Açık kaynak bi sürü uygulama var. 

Etkinliklerde değiş tokuş yapılır. Uygulama ile da QR kod kabul edebiliriz. Açık kaynak bi sürü uygulama var. 

Genelde ilk başta dolara tl ye bakılmadan coin denir. Sonra bazı etkinliklerde 500 coine bi yemek ısmarlamaya başlarsın değeri oluşuverir anons edersin.. ama proof of work önemli. Kazanılacak illa ki.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

115 bin luna m var. Birgün 1 usd olursa 115bin usd olacak😃 benim ömrüm görür mü bunu bilemiyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erhan Doruk yazdı:

Birgün 1 usd olursa

ya tüm alacaklılar usd larını isterse ameriganyadan? o zaman usd kaç ne olur :crazy: çivisi çıktı dam uçacak az kaldı

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

pasajlardaki çaycılar ay başı peşin parayı alır çayı sonra getirirdi

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Doğan Arşiray yazdı:

Dogancoin alin. İban veriyorum.

ödemeleriniz zeytin yağı olarak doğancoin vakfının garantisi altındadır.

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

eski güzel yıllar nolacak bu 3 harflilerin hali yahu

Her zaman boğa olmaz.. Değirmenin suyu nereden gelecek.. 10x 20x lerin parası çıkmalı bi yerden :)

Birileri kaybedip birileri kazanacak. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Doğan Arşiray yazdı:

ödemeleriniz zeytin yağı olarak doğancoin vakfının garantisi altındadır.

bak mesela oh oh hep artıyor diye düşünüp bitcoin almak yerine zeytin yağı alsalardı hala zeytin yağları olmuş olacaktı. yatırımlarınız dogancoin vakfinda halal zeytinyağı olarak değerleniyor. doğan pazarlama turizm inşaat ltd.

Mehmet Ozyurek yazdı:

Her zaman boğa olmaz.. Değirmenin suyu nereden gelecek.. 10x 20x lerin parası çıkmalı bi yerden :)

Birileri kaybedip birileri kazanacak. 

yüzde 80 kaybediyor zaten.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

10x 20x lerin parası çıkmalı bi yerden

çiller gibisin, nerden buldun denince 10 yıl geçmişe dönük ne , ne zaman çıkmış yükselmiş tavan yapmış  ise ondan alıp yatırım yaptım demişti, resmi açıklamadır

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
çiller gibisin, nerden buldun denince 10 yıl geçmişe dönük ne , ne zaman çıkmış yükselmiş tavan yapmış  ise ondan alıp yatırım yaptım demişti, resmi açıklamadır

Biliyorum o açıklamayı.
Hep dipten alıp tavandan satmıştı [emoji28][emoji28]
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Selim Bilgin yazdı:

Burada bazı arkadaşlar vardı neredeler acaba :) 

dipten topluyor olabilirler, yükselince bakarız

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Çağlar Bayur yazdı:

Doğru kesin buraları öngörmüşlerdir.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Stratejisi olmayan, geleceği tahmin etmeye çalışan, herkes batmaya mahkumdur. Stratejinizi oluşturun ve sadık kalın. Al dediğinde alın. Sat dediğinde satın.

"zamanı tanrı yaşar insanoğlu hep ölmek için türemiş"

Çağlar Bayur yazdı:

Boğa da çıkarlar. Ayı da kimselerin sesi çıkmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...