İçeriğe Yönlendir

Bitcoin Hakkında Bildikleriniz

Emre Demir

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Ali Gürbüz yazdı:

Şu yazılanları okuyorum zerre bir bilgim yok. Kendimi garip hissediyorum. Bende mi bir eksiklik var diye düşünüyorum(kocaeli üni iktisat mezunuyum)
.sadece param varsa altın aldım sattım o kadar.
Allah hepinize kolaylık versin.

şu konuya davet ediyorumi bence sizde eksiklik yok :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Çağlar Bayur yazdı:

bir formülde sabit katsayılar vardıri bunlar değişmez kabul edilerek hesap yapılır, tüm insanlığı bunca zaman izole ettikten sonra, dışarı salınca var olan gribe karşı antikorların hala sabit kaldığını mı kabul ediyoruz?

2 yıl tecrit et sonra sokağa çıkar, ilk gün 40 türlü hasatlık riski olur vucudda, özü: kriterlerini değiştrimen lazım zira dünya değişti, daha da hızla değişecek.

dolayısı ile yatırım hesabı tercihleri de değişecek, yatırım kelimesi bile son 5 yıldır tartışmalı

Ne önerirsin abi ? 

Ali Cihangiroğlu yazdı:

paribu ve btctürk, ikisinide sildim gitti, direk kapatıyorlar sistemi, daha düzgün çalışan çok daha fazla detayı vs. olan binance dayım şimdi, bu daha az sorunlu ve enazında daha çabuk kendine geliyor....

btc geçen tam çakılırken al satta bakıyordumki yakaladım, anında sattım ve ve şak gitti paribu, dibe indik alacağım yok server error iş işten geçti başladı  çalışmaya, tabi  direk sildim, paramı tutuyor ohh keka, fiyatlarda birer ikişer şişik dolar kuruylada oynuyorlar, işim olmaz...

Btctürk Pro kullanıyorum android uygulama, bu hafta sayısız al sat yaptım bende hiçbirşey olmadı abi, sen bilgisayardan mı yapıyorsun ? Kasma donma hiçbirşey yok bende.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ebrar Tüfek yazdı:

Ne önerirsin abi ? 

maceracı olmalı bu devirde hisseye fona girmek için, var olanı koru riski az al derim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Altun

3 seneki önce furyada toplamış olduğum bi mining bilgisayarım vardı. Bu akşam tekrar ateşledim motoru. 3 - 5 damlıyor bakalım. Üreten kazanır :) 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Mert Gulkokan yazdı:

https://www.ntv.com.tr/ekonomi/janet-yellen-bitcoin-ve-kripto-paralar-konusunda-endiseliyim,OhMuaarYq0C-fQxmHy5Ftw

Hımmm yeni ekonomi bakanı kripto paralar için pek iyi şeyler söylememiş

Kripto paralar devletler için büyük tehlike, Hele ABD gibi herşeyi kontrol etmek isteyen bir ülke için kabus gibi. Ancak yakında her ülkenin kripto parası çıkacak ve resmi olmayanlar yasaklanacak. Karşılıklı exchance olmayacak . Çünkü başka çözüm yolu yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Milyonlarca bitcoin sahibi insan var. Yasaklıyorsa en başından bu durumu ön görüp yasaklasaydı. Paypalın yasaklanması saçmalığı gibi bişey olur, hatta çok daha ağır olur. 

Bitcoin global para birimi, dünyanın bir çok ülkesinin vatandaşı alıp satabiliyor. İngilizce dünya dili ise bitcoin de dünya para birimi. Yarın bi gün bizim para birimimiz değil diye Bitcoin yasaklanırsa ingilizce de konuşmayalım ozaman. 

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
(düzenlendi)
Ebrar Tüfek yazdı:

Milyonlarca bitcoin sahibi insan var. Yasaklıyorsa en başından bu durumu ön görüp yasaklasaydı. Paypalın yasaklanması saçmalığı gibi bişey olur, hatta çok daha ağır olur. 

Bitcoin global para birimi, dünyanın bir çok ülkesinin vatandaşı alıp satabiliyor. İngilizce dünya dili ise bitcoin de dünya para birimi. Yarın bi gün bizim para birimimiz değil diye Bitcoin yasaklanırsa ingilizce de konuşmayalım ozaman. 

Öyle birşey yok. Milyonlarca cuvara içende var. Yada başka işler yapan.İsterse yasaklar, isterse şartlar koyar.

Devletin koruması altında olmayan Offshore hesaba para yatırıp batırmak gibi. Size yatırımı buraya yapabilirsiniz denmeyen heryerde olduğu gibi burada da risk sizin.

(Örnek olması açısından Forex hesaplarının min 50bin tl yapılmasıyla, kop kop yılbaşı partileri yapan FX firma çalışanların birden issiz statusune geçmeleri gibi. Ülke de faaliyet gösteren platformlara 200bin alt limit, vergi, yatırımcı listesi, gibi şartlar getirse bakalım kaç kişi alır satar)

tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tahir Ak
kendimizi kandırmayalım. sanal paraların devletler nezdinde bir korunağı yasası yok. şu an abd ne derse o. hepsi temkinli yaklaşıyor zira işlem hacmi göze batar seviyelere gelmedi. sanal paranın arkasında şu an hiç bir devlet yok.
abd veya büyük ekonomiler yasakladım bunları derse sistem çöker.
zaten terörü finanse ettiği bariz kripto paranın.
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Muhittin Kaplan yazdı:

Öyle birşey yok. Milyonlarca cuvara içende var. Yada başka işler yapan.İsterse yasaklar, isterse şartlar koyar.

Devletin koruması altında olmayan Offshore hesaba para yatırıp batırmak gibi. Size yatırımı buraya yapabilirsiniz denmeyen heryerde olduğu gibi burada da risk sizin.

(Örnek olması açısından Forex hesaplarının min 50bin tl yapılmasıyla, kop kop yılbaşı partileri yapan FX firma çalışanların birden issiz statusune geçmeleri gibi. Ülke de faaliyet gösteren platformlara 200bin alt limit, vergi, yatırımcı listesi, gibi şartlar getirse bakalım kaç kişi alır satar)

Esrar içenlerin bu konuya olan ilgisini tam anlamadım, bitcoin yasaklanana kadar binlerce yasaklanması gereken şey var.

Yukarıdakilerin bana illa şuraya yatırım yap demesi mi gerekli, evet risk benim ama kâr zarar olarak risk benim. Hangi gerekçe ile benim hesabımı kapatıp elimdeki parayı alabilir, bu hiç mantıklı birşey değil ki.

Devletin korumasına ihtiyaç varmı bunu sorgulamak lazım, bu zamana kadar yıllardır btc hesaplarını devlet mi koruyordu ? Bütün alım satım uygulamaları bağımsız. 

Tahir Ak yazdı:

kendimizi kandırmayalım. sanal paraların devletler nezdinde bir korunağı yasası yok. şu an abd ne derse o. hepsi temkinli yaklaşıyor zira işlem hacmi göze batar seviyelere gelmedi. sanal paranın arkasında şu an hiç bir devlet yok.
abd veya büyük ekonomiler yasakladım bunları derse sistem çöker.
zaten terörü finanse ettiği bariz kripto paranın.

Tahir abi milyonlarca insan bunu kullanıyor hatta tamamen bunun kârı ile geçinen insanlar bile var. Bitcoin'in şuan bilinen tek olumsuzluğu, parayı yasa dışı olarak taşımak, parayı valize koyup ülke değiştirenler şimdi btc kullanıyormuş (diyorlar). 

Warren buffet 2014 den beri konuşuyor bitcoini yerden yere vuruyor, 7 yıldır bitcoinden milyoner olan var resmen. Dünyanın en zengin 7. İnsanı bile bitcoine zarar veremedi, eninde sonunda belki 50 belki 100 yıl sonra kağıt para kalkacak bunu herkes çok iyi biliyor. Hatta uzaya roket gönderen bi dünyada hala yazı yazmak için ağaç kesiliyor bu çok komik, ilerde gündem bu olacak, bütün belgeler elektronik olacak, para dijital olacak. Eninde sonunda kripto paraya geçecekler, ülkelerden bağımsız bir para birimi olması niye bu yukardakileri rahatsız ediyor anlamadım. Sanki her ülke başına bir para birimi varmış gibi bitcoine savaş açmışlar, euroyu kullanan 19 ülke var sade tek bir ülke değil ki ? 19 ülke euro kullanıyorsa, 200 küsür ülke de btc kullanabilir. 

Tabi ben ne söylersem söyleyeyim amerikanın bi lafına bakıyor olay, çinliler btc yi aşırı çok kullanıyor diye büyük ihtimal amerika bu işi baltalayacak. Biraz daha kâr toplayalım da çıkarız :)

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Milyonlarca kişinin kullanması onun doğru olduğu anlamına gelmez. Kaldı ki bu milyonlarca kişi sadece al sat yapıyor. Kaç kişi deepweb de, yada kripto para kabul eden yerlerde alış veriş için kullanıyor?

Devlet kendine varlığına risk görürse yasaklar, yasaklamak için sebep bulur (orn nükleer santraline yapılan siber saldırıyı btc ile finanse edildiğini soyler) sonra yasaklar.

XRP nin başına gelenler ortada.

Arada lale ye benzettiğimi yazıyorum, şuraya wiki  sıkı atayım.

https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Lale_çılgınlığı

KriptoParalar, erken dönemini yaşıyor. Regülasyon olmadan hicbir devlet buna musade etmez.

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Kripto paraların merkeziyetsiz olmaları esasında devletleri endişelendiren kısmı. Yoksa kullanım kolaylığı, hız, güvenlik felan bunlar fasa fiso. Burada merkeziyetsizlik kavramını biraz açmak gerekiyor. Günümüz dünyasında ülkelerin en önemli kuruluşlarından birisi merkez bankaları. Para basıyor, piyasadan para çekiyor, döviz alıyor, satıyor. Yani bir ülkenin kaderini belirliyor. Sen şimdi merkez bankasına ihtiyaç kalmayacak bir ekonomik model getirmeye çalıştığın zaman aynı zamanda bu devletler üstü bir yapı getireceğim de demek. Bu da kontrolün ve gücün devletin elinden gitmesi demek. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir Ak

Tahir abi milyonlarca insan bunu kullanıyor hatta tamamen bunun kârı ile geçinen insanlar bile var. Bitcoin'in şuan bilinen tek olumsuzluğu, parayı yasa dışı olarak taşımak, parayı valize koyup ülke değiştirenler şimdi btc kullanıyormuş (diyorlar). 
Warren buffet 2014 den beri konuşuyor bitcoini yerden yere vuruyor, 7 yıldır bitcoinden milyoner olan var resmen. Dünyanın en zengin 7. İnsanı bile bitcoine zarar veremedi, eninde sonunda belki 50 belki 100 yıl sonra kağıt para kalkacak bunu herkes çok iyi biliyor. Hatta uzaya roket gönderen bi dünyada hala yazı yazmak için ağaç kesiliyor bu çok komik, ilerde gündem bu olacak, bütün belgeler elektronik olacak, para dijital olacak. Eninde sonunda kripto paraya geçecekler, ülkelerden bağımsız bir para birimi olması niye bu yukardakileri rahatsız ediyor anlamadım. Sanki her ülke başına bir para birimi varmış gibi bitcoine savaş açmışlar, euroyu kullanan 19 ülke var sade tek bir ülke değil ki ? 19 ülke euro kullanıyorsa, 200 küsür ülke de btc kullanabilir. 

Tabi ben ne söylersem söyleyeyim amerikanın bi lafına bakıyor olay, çinliler btc yi aşırı çok kullanıyor diye büyük ihtimal amerika bu işi baltalayacak. Biraz daha kâr toplayalım da çıkarız [emoji4]
par kazanılması güvenli ve legal olduğu anlamına gelmez tabiki. kripto para çıkarsa bunu devletler kendi kontrolunde yapıp btc ye rakip çıkarırlar. şu an kripto paralardan kesinlikle uzak olunması gerken bir zaman bana göre. yatırım tavsiyesi değildir
Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan
(düzenlendi)

Bir yanılgıya düşüldüğünü görüyorum.

Kripto para dijital, devletlerin parası ise kağıt deniliyor.

Ya arkadaşlar, özellikle son 2-3 yılda dolaşımda kağıt para mı kaldı?

Neredeyse her türlü alışveriş dijital olarak yapılıyor.

Ben aylık gelirimin %10 unu bile kağıt para olarak göremiyorum ,harcamıyorum.

tarihinde İbrahim Arslan tarafından düzenlendi
imla
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Altun
İbrahim Arslan yazdı:

Bir yanılgıya düşüldüğünü görüyorum.

Kripto para dijital, devletlerin parası ise kağıt deniliyor.

Ya arkadaşlar, özellikle son 2-3 yılda dolaşımda kağıt para mı kaldı?

Neredeyse her türlü alışveriş dijital olarak yapılıyor.

Ben aylık gelirimin %10 unu bile kağıt para olarak göremiyorum ,harcamıyorum.

İbrahim Bey burada bahse konu dijital para blockchain tabanlı olan paralar. Geleneksel paranın bankacılık sistemindeki yansıması olan ve üretilmesi merkez bankalarının kontrolünde olan para değil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan
Emrah Altun yazdı:

İbrahim Bey burada bahse konu dijital para blockchain tabanlı olan paralar. Geleneksel paranın bankacılık sistemindeki yansıması olan ve üretilmesi merkez bankalarının kontrolünde olan para değil.

Blokchain mantıgını biliyorum Emrah bey,  bitcoin ilk parladıgında arastırmıstım.

Digitalleşme vurgusuna değinmek istedim.

Dünyada bir kural vardır. Güçlü olan şartları belirler. Silaha ve yasaya sahip olan dünyayı yönetir.

Hiç bir yasa ve silah gücüne sahip olmayan bir yazılımcı dünyanın gidişatını belirleyemez, değiştiremez.

Devletler istesin kripto paraların yok olması 1 saniye bile sürmez.

En son mutlaka bir aksiyon alacaklardır ama o kararın yönünü biz asla önceden bilemeyiz.

O karar verilmeden oyalanıyoruz işte sadece o kadar.

Benim naçizane fikrim budur.

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

O karar verilmeden son bi kez yeşili görelim de, parayı çekip btc den toz olalım. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Holochain alıyor millet. Milyon milyon alıyorlar. 20xx’de zenginliği vaadediyormuş :) 

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
(düzenlendi)

Nerden bu haber. Binance delist edeceğim diyordu ?

tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mehmet Ozyurek

Lütfen, herhangi bir yatırım tavsiyesinde bulunmayın. 

Herkes sizin tecrübenize ve bilginize sahip olmayabilir.. 

Sizin bugünkü yazdığınız yatırım tavsiyesi olmayan tavsiye 2 saat sonra tersine dönebilir ve bunu yarın okuyan biri tavandan alış yapabilir.. 

Lütfen herhangi bir ürün hakkında yatırım tavsiyesinde bulunmayın... 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Spor toto tavsiyesi yatırım tavsiyesi sayılabilir mi? :) Şaka bir yana spor toto hala var mı?

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Mehmet Göktürk yazdı:

Spor toto tavsiyesi yatırım tavsiyesi sayılabilir mi? :) Şaka bir yana spor toto hala var mı?

Ankara Koza sokakta binası var.  Makamlar gelip gidiyor ama iddia varken kimsenin toto oynayacağını sanmam.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

daha janjanlı yasal kumar şeysi var, ismini yazmadım ama..

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Erhan Doruk yazdı:

Ankara Koza sokakta binası var.  Makamlar gelip gidiyor ama iddia varken kimsenin toto oynayacağını sanmam.

Aslında güzel bir havası vardı. tahminler yayınlanırdı. iddia işini hiç anlamadım anlamak da istemiyorum. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Akçay

konu 2017 de acılmıs o esnada mining yapan arkadaslar falan varmıs. Hatta elinde bitcoin olan arkadaslar varmıs. Acaba onlar sattımı :) insallah satamamıstır. 20 bin civarındaki bitcoin 40 bin oldu. ben hala bişey anlamadım. ilk bastada konusulmus bu konular. alınıyor satılıyorda biri deseki biz gümledik battık artık bitcoin yok derse ne yapacagız. ya da btc turk deseki ben yokum arkadas dedi mi kimden ne talep edeceksin. Valla nasıl iş anlamadım. Örneğin alıyorsun bitcoini bunun sınırı yoksanki milyar dolarlarca alsan hala sistem veriyor olacak mı . Çok tehlikeli bir alan şu an sıkıntı yok gibi gozukuyor ustelik bende oynadım kazandım ama ben hala anlamadım. iki hafta once 266 bin tl olan bitcoin bu hafta 320 lerde. 330 larda iki haftad 60 bin kar nasıl gelir neye gore gelir cok garip cok

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...