Mehmet Pınar 16 Aralık 2017 Paylaş 16 Aralık 2017 Çağlar abi 21.600 lerde yazdım bu konuya. Şu ana kadar iyi kazandırdı. Karı realize edip anaparayı çıkardım sistemden. Kardan elde ettiğim miktarın bir kısmı ile devam ediyorum. Artık felaket senaryolarına hazırım. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Aralık 2017 Paylaş 16 Aralık 2017 30 dakika önce, Mehmet Pınar yazdı: hazırım. kimde patlarsa patlar diosun Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 16 Aralık 2017 Paylaş 16 Aralık 2017 İlk günden beri bir çok kişiye tavsiyede bulundum. Ve herkese ilk söylediğim şu oldu; kendinizi kaptırmayın ve asla hırs yapmayın. Keşke arabayı satıp koysaydım diyen çok arkadaşım var. Ama ya araba da giderse? Bunu düşünmek gerek. Bundan sonra gireceklere de tavsiyem budur. 1 Yorum bağlantısı
Emrah Altun 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 140 binlere kadar çıkmasını ön görüyor uzmanlar. Tedbirli olmakta fayda var. Ben de anaparayı kat be kat çıkardım. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 Bi çok uzman “bu ne len” diyor 1 Yorum bağlantısı
A. Yıldırım Yıldız 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 Bi çok uzman “bu ne len” diyor [emoji6] Hocam bahsi gecen uzmanlar, birkac satir yukarida verilen eksi sozluk linkinde anlatilan gibi lehman brothers ve benzerleri tarafindan hayatlarini finanse eden uzmanlar. Hali hazirda uzman vasfini tasiyan baskaca tipte yok acikcasi. En azindan devlet nezdinde resmiyeti onaylanmis olarak yok. Lakin gunumuz ortaminda finans kuruluslarinin durumu ortada. Arti bunlarin halliceleri artik devleti/otoriyeyi filanda takmiyor haldeler. Siyasetcilerde finans sektorune bir sekilde dahil olunca vaziyet olmasi gerekenin tersi bir hal aldi. Artik devlet degil sektor kural koyucu oldu. Bunun tek alternatifide ne yazik ki dikta rejimleri. Yanlisim varsa dogrusunu birileri illa yazacaktir. Ama karsilikli bizler birbirimizi manupile ederken sektor bu degisime cabuk adapte oldu ve kapali sistemi gelistirip "bakin burda daha iyisi var" dercesine goz kirpmaya basladi. Hatta gozler kirpilmiyor artik. Johson banks coin olayi patladiktan sonra amerikan devleti daha yeni bu sanal paralari kayit altina, dolayisiyla vergiye sokabilmek icin girisim baslatti. Son durum ne oldu birkac gundur bakamadim ama mevzuati hazirlamislardi son hatirladigim. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 Riske edebileceğiniz miktar varsa bitcoin alın ve unutun. Bu ülkede bir günde devalüasyon olup elimizdeki paranın değeri yarıya düştü, hangi riskten bahsediyoruz. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 12 dakika önce, Mustafa Arıkan yazdı: Riske edebileceğiniz miktar varsa bitcoin alın ve unutun. Bu ülkede bir günde devalüasyon olup elimizdeki paranın değeri yarıya düştü, hangi riskten bahsediyoruz. ilerleyen bir reel sektöre yatırım yapma taraftarıyım. Üretime dönük olmayan spekülasyona yatırım yapıp unutmak bana mantıksız geliyor. 3 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 (düzenlendi) 13 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı: ilerleyen bir reel sektöre yatırım yapma taraftarıyım. Üretime dönük olmayan spekülasyona yatırım yapıp unutmak bana mantıksız geliyor. Mehmet hocam riske edebileceğiniz bir miktar dedim. Tüm yatırımınızı bitcoine yapın demedim. Ben 300$ riske ettim. Elimde ne var ne yok bitcoine yatırmadım. 17 Aralık 2017 tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Arık 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 Bitcoin kullanim alanlari gün gectikce artiyor ) Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 1 saat önce, Mustafa Arıkan yazdı: Mehmet hocam riske edebileceğiniz bir miktar dedim. Tüm yatırımınızı bitcoine yapın demedim. Ben 300$ riske ettim. Elimde ne var ne yok bitcoine yatırmadım. Onu zaten kastetmiyorum. 300 doları niye gömer bir insan? Milli piyango bileti alınsa.? Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 1 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı: Onu zaten kastetmiyorum. 300 doları niye gömer bir insan? Milli piyango bileti alınsa.? Milli piyango ne alaka hocam inan anlayamadım. Böyle bir kıyas yapıyorsanız bitcoin hakkında daha çok araştırma yapmalısınız. Zamanında 100$'lık bitcoin alan herkes şu an milyoner. Piyango alanlardan kaç tanesi milyoner Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 Piyangoda sistem belli deger belli. Bilmeden ben konuşmam. Akıl veriyorsunuz ama üretilen deger nedir? Bitcoin ile gidip oto aldıgınızda kimin alınteri? 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 (düzenlendi) Mehmet hocam kimseye akıl vermek gibi bir derdim yok haddime de değil. Kusura bakmayın. Sistemi; üretilen bir şey yok diye eleştirirseniz haklısınız. Üretilen bir şey yok. Değer kazanan bir para birimi var sadece. Ancak "fişi çektiler mi bitti", "bir gün hepsi pul olacak", "olmayan bir şey nasıl değer kazanır", "hayal dünyasında yaşıyorsunuz" diye eleştirenleredir asıl cevabım. Yıllardır değer kazanan bir sistem bizde paramızı yatırdık bekliyoruz. Benim gibi 1 ay öncesinde girenler zaten ana paralarını çoktan aldılar. Geri kalan getiriyi de zaten riske ediyoruz. Üretim konusuna geri dönersek dünyada ekonomik sistem faiz üzerine kurulmuş ve üretimi teşvik etmiyor. Önce eleştireceksek faiz sistemini eleştirelim. Sonra sıra kripto paraya gelir. Piyango konusuna tekrar girmiyorum lakin uzak yakın alakası yok. 17 Aralık 2017 tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 6 dakika önce, Mustafa Arıkan yazdı: Değer kazanan bir para birimi para yok, brimi de yok dedim ki bende 21 tane fctr kupası var .1i benim kalan 20 yi 20 ayda salacağım sisteme, mahlleden memleketlisine haber yayılıyor, 3 Tl lik ilk kupa sonrası 16 ya gelince 7500 TL oluyor. kupalar da jpeg olarak salınıyor, üçüne kave konamıyor yani. 1000 kişiyi inandırsam kafi başlangıçta.. o bölümde de hekırlar iyi iş çıkartıyor... 1 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 4 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı: para yok, brimi de yok dedim ki bende 21 tane fctr kupası var .1i benim kalan 20 yi 20 ayda salacağım sisteme, mahlleden memleketlisine haber yayılıyor, 3 Tl lik ilk kupa sonrası 16 ya gelince 7500 TL oluyor. kupalar da jpeg olarak salınıyor, üçüne kave konamıyor yani. 1000 kişiyi inandırsam kafi başlangıçta.. o bölümde de hekırlar iyi iş çıkartıyor... Çağlar abi elinde ipekten yapılmış 5 TL maliyeti olan kağıt parçasının 200TL değeri olması garip gelmiyor da kodlarla oluşturulmuş bir para mı garip geliyor? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 Mustafa orda sorun yok. Ama yatırım için dolar alır mısın? 25 dakika önce, Mustafa Arıkan yazdı: .. Piyango konusuna tekrar girmiyorum lakin uzak yakın alakası yok. Gir gir.. teşekkürler açıklama için 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 Üretilen bir şey yok.. Talep dışında artışı gerektiren bir şey yok.. Güzel bir pazarlama örneği görüyoruz burada. Rakamları atıyorum.. Şu an kaydi olarak 10 milyon varsa orada.. Eminim karşılığı olarak 1 milyon yoktur.. Talep devam ettiği sürece sistem yürür.. Ancak şu kasayı biraz dolduralım denirse, dip yapmak zorunda. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 merkez bankasının görevi paranın değerini korumaktır. Yukarı da aşağı da..çünkü insanlar bunu kullanmak zorunda değiş tokuş için. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 4 saat önce, Mustafa Arıkan yazdı: para para nın tarifni konunu en başında yapmıştım, zira oraya gelecekti bitkoyn algısı. para : maddesel değeri olmayan , bir ülkenin merkez bankasına, yani ülkenin kimliğine verilen borcun senedidir. değerlenmesi de o ülkenin değeri gücü ile orantılıdır. bitkoyn nun arkasındaki algı da bu, vatan millet ülkeyi yok ediyorlar, elde nekalacak? bireysel varlık, o zaman sınırların da anlamı kalmayacak! 3 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Rakamları atıyorum.. rakamlar.:21 milyon bitkoyn varmış, 1 milyonu bunun icat eden kimsede veya grupta, 16 milyonu arz edilmiş, geri alanı da 2 yılda arz edilecek.. mişşş. tabi doğrulama imkanı mevcut değil şimi bende 21 tane kupa var, h1 i benim, kalanı her ay arz edeceğim, ilk ay değeri 3 Tl diyorum.... ilan açayım 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 (düzenlendi) Kaçırdığınız bazı şeyler var. Şu an da tek kripto para bitcoin değil. Yüzlerce kripto para var şu an. Hepsinin farklı özellikleri var. Ripple var mesela geleceğin ödeme sistemi olacağından bahsediliyor. Şu an dünyanın sayılı bankalarından 15'i ile anlaşılmış. Bunlardan bir tanesi de Akbank. IOTA var mesela tangle denen bambaşka bir sistem kullanılıyor. Bunların hepsi geleceğin ödeme sistemi olacak. Yatırım aracı değil. 21M bitcoin falan filan takıldığınız şeyler önemsiz şeyler. Bitcoin bir başlangıç idi. Diğer coinleri de takip edin. 17 Aralık 2017 tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 rakamlar.:21 milyon bitkoyn varmış, 1 milyonu bunun icat eden kimsede veya grupta, 16 milyonu arz edilmiş, geri alanı da 2 yılda arz edilecek.. mişşş. tabi doğrulama imkanı mevcut değil şimi bende 21 tane kupa var, h1 i benim, kalanı her ay arz edeceğim, ilk ay değeri 3 Tl diyorum.... ilan açayımAma satınca kupayı göndermiyorsun. Sadece tamam kupan var diyorsun. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 43 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı: bitkoyn nun arkasındaki algı da bu, vatan millet ülkeyi yok ediyorlar Vatan millet sakarya sen sevdiğim yere değinmişin abi. Kripto paralar geleceğin ödeme sistemi olacak. Şu anda dünya teknoloji devlerinin gündemlerinden biri de kripto paralar. Microsoft, Samsung, Hyundai, VW gibi bir çok alandan teknoloji devlerinin gündeminde. Bu adamlar kripto para yazılımcıları ile görüşmeler düzenliyor sürekli. Takip edip kendi sistemlerine entegre etme peşindeler. Ripple'ı yukarıda yazdım. Bundan bir kaç yıl sonra dünya para transferi teknolojileri bu adamların elinde olacak. Dünyanın öbür ucuna masrafsız para yollayacak, aha biz buradan bakacaz. Bizde bitkoin 21M'muş, sanal paramı olurmuşu tartışaduralım. Sonra biz neden teknolojide geriyiz. Sizce? Yukarıda yazdım araştırın dedim Mehmet hocam alındı gücendi akıl veriyorsunuz dedi. Ben susuyorum artık. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 Biz niye geriyiz biliyor musun? Analiz yeteceğinden yoksun ezberci yetiştiriyoruz gençleri. Gücendiğim yok ama anlayamadığınız bir benzetmeyi karşı tarafın bilgisizliğine endekslemeniz hoş olmadı. Ben üç köfte beş kuruşa kabul edemem. Çalışmadan alın teri olmadan emek olmadan kazanç olmaz. Olmamalı. 6 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 17 Aralık 2017 Paylaş 17 Aralık 2017 Bu da madalyonun öbür yüzü: http://m.dw.com/tr/bitcoin-patlaması-madalyonun-diğer-yüzü/a-41803123 Yorum bağlantısı
Recommended Posts