İçeriğe Yönlendir

Focus II - Gizli Özellik Açma

Ali Eren

Recommended Posts

CC için yardımcı olabilecek varmı?

modlu elm 327 cihazımda var izmirde oturuyorum.

sabri ustaya ve 6. sanayide bi kaç yer gezdim yapmadılar

cihazı medium speede alamadım

Modifiyeli elm de bi tane switch var. Bi tarafı high speed diğeri de medium. Sizin cihazda bu switch mevcut mu
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Fatih Süleyman Özdemir

Dediğiniz şekilde yaptım elm configin yeni sürümünü kullanıyorum procedures sayfasını açınca firmware list seçeneği çıktı vınnı okuttum firmware listte birçok sürüm vardı 509 dan 3 tane vardı birinde sadece 509 yazıyordu birinde 509 temp by... yazıyordu birinde de 509 full by... felan yazıyordu ben sadece 509 yazanı seçtim ve yüklemeye başladım tam 14 dk sürdü şükür hiçbir hata almadım eco modu da elm den yazdırdım sonunda ekrana geldi eco mode ama diğer özellikleri bir türlü açamıyorum mesela vites değiştirme ışığı ve kapıların otomatik kilitlenmesi çalışmıyor 120 de ikaz sesi var telefon radyo onlar da var. Bu arada aracım 2009 Focus 1,6 Benzinli yani 2009larda da güncellemeyle oluyor sonsuz teşekkürler :)

C) ROM GÜNCELLEMESİ

1. Gösterge Panelinin ROM versiyonunun öğrenilmesi : Aracın test ekranına girip gösterge panelinin ROM versiyonunu öğrenmek gerekiyor. Eğer rom sürümünüz 0403 ve aşağısı ise Eco-Mod'u aktifleştirseniz dahi ekranda görünmeyecek. 

2. Göster Panelinin ROM Güncellemesi : ( DİKKAT !!!! )

Bu modül aracın gösterge paneline ait ROM'u güncelliyor ve bu adım büyük dikkat istiyor. ROM güncellemesi yaklaşık 20 dk sürüyor. Bilgisayardaki en ufak bir diyalog kutusu dahi güncelleme işlemini yarıda bırakıyor. Bunun için bilgisayardaki tüm programları( antivirus,tarayıcı vs) kapatmak gerekiyor. Ben güncellerken 1 kez yarım kaldı ve rom güncelleme işlemini tekrar yapmak zorunda kaldım. Onun için bu adıma dikkat. Güncelleme öncesi VIN > Read tuşuna basarak araç şase numarasını (Vehicle Identification Number) okutuyoruz

a) Aracın elm327 bağlantısının sağlıklı bir şekilde sağlanması gerekiyor. İlk başlıkta bu detaylı şekilde anlatılmış. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/239397-elm-327-kablosu-ile-focusta-ekstra-özellikleri-aktif-edilmesi/?p=1798346

b) elm config programını başlatıyoruz. Port ve bağlantı tipini seçtikten sonra programın arayüzünden HEC(Hybrid Electronic Cluster) > Procedures > Page 2 kısmına giriyoruz. 

14952998871_43787f0bea_b_d.jpg

Reproramming (Rom Level 0509) > Start tuşuna bastığımızda yaklaşık 20 dk sonra rom güncelleme işlemi bitmiş olacak. Kontağı kapatıp açtığımızda aracın test ekranında aşağıdaki ROM versiyonunu kontrol ediyoruz. Herşey düzgün gittiyse artık ROM sürümünüz 0509. 

Yorum bağlantısı
Furkan Kibar

Ankarada bu işlemlerde yardımcı olabilecek biri varmı bende açmak istiyorum ama bendeki elm bluetothlu, benim araçdada bunları açacak gönüllü arıyorum :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Karabulut

Dediğiniz şekilde yaptım elm configin yeni sürümünü kullanıyorum procedures sayfasını açınca firmware list seçeneği çıktı vınnı okuttum firmware listte birçok sürüm vardı 509 dan 3 tane vardı birinde sadece 509 yazıyordu birinde 509 temp by... yazıyordu birinde de 509 full by... felan yazıyordu ben sadece 509 yazanı seçtim ve yüklemeye başladım tam 14 dk sürdü şükür hiçbir hata almadım eco modu da elm den yazdırdım sonunda ekrana geldi eco mode ama diğer özellikleri bir türlü açamıyorum mesela vites değiştirme ışığı ve kapıların otomatik kilitlenmesi çalışmıyor 120 de ikaz sesi var telefon radyo onlar da var. Bu arada aracım 2009 Focus 1,6 Benzinli yani 2009larda da güncellemeyle oluyor sonsuz teşekkürler :)

2009 model benzinlide vites değiştirme ışığı çıkmıyor. ayrıca kapı kilitlenmesini bende aktif edemedim. sadece eco mode radyo ve 120 km uyarısı var. eco mode hikaye geldi bana, 120 ve teyp ekranı taşınması işe yarıyor.

Yorum bağlantısı
Fatih Süleyman Özdemir

Ankarada bu işlemlerde yardımcı olabilecek biri varmı bende açmak istiyorum ama bendeki elm bluetothlu, benim araçdada bunları açacak gönüllü arıyorum :)

http://www.ebay.com/itm/ELM327-USB-modified-for-Ford-ELMconfig-FTDI-chip-HS-CAN-MS-CAN-Forscan-OBD2-/271959014957?hash=item3f52053e2d:g:KKAAAOSw3ydV0HxIben bu linkten almıştım hızlı geldi sorunsuz çalışıyor programların çok zor bişeyi yok ama cesaret edip işe girişmekte mesele :)

2009 model benzinlide vites değiştirme ışığı çıkmıyor. ayrıca kapı kilitlenmesini bende aktif edemedim. sadece eco mode radyo ve 120 km uyarısı var. eco mode hikaye geldi bana, 120 ve teyp ekranı taşınması işe yarıyor.

Eco mode çok kullanmadım şimdilik 2 yaprakta bikaç km bile gitmediğim için sanırım hiç değişmedi uzun kullanımda bakıcaz artık işe yarıyor mu ama anlık tüketim ve ortalama tüketim güncellemeden sonra düştü araba bu aylarda full şehir içi kullanımda 13lt/100km gösteriyordu resmen.

Yorum bağlantısı
Furkan Kibar

http://www.ebay.com/itm/ELM327-USB-modified-for-Ford-ELMconfig-FTDI-chip-HS-CAN-MS-CAN-Forscan-OBD2-/271959014957?hash=item3f52053e2d:g:KKAAAOSw3ydV0HxIben bu linkten almıştım hızlı geldi sorunsuz çalışıyor programların çok zor bişeyi yok ama cesaret edip işe girişmekte mesele :)

Cesaret varda işte gelmesini beklemek zor :D Ankara'da olan varsa direk hemen aktif etmek için sordum ben :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • 4 hafta sonra...
Arif Aydın

Merhaba bende de Cmax 1 var. Bende bu yazılım işlerine meraklıyım. Eski VW passatıma baya bi uğraşmıştım. Bu ELM i modifiye yapma zor gibi durmuyor tek sıkıntı swich nasıl olacak link falan var mı? yada hangileri kapalı hangileri açık bilmek gerek ona göre alınıp yapılabilir. Yada sahip olan varsa paslaşmak sureti ile iş görülebilir. bence 26 dolar çok para.

Yorum bağlantısı
Erhan Demir

bende bluetooth olan elm var çalışmazmı acaba aynı switchleme işlemi yapılsa bile? illaki usb olacaksa ft232rl chipli olanları çıkmış bunu almak daha mantıklı olurmu?

Yorum bağlantısı
Fatih Aldemir
Opel araçlarda kullanılan op-com Cihazıyla aynı gibi duruyor. Modifiye dediginiz şey bu cihazın içine müdaheleden mi ibaret yoksa yazılım ile mi ilgili?

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Fatih Aldemir

Ooooo. Çok kolay değilmiş. Dili de gevurca olunca satınalmak daha mantıklı :D

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Erhan Demir

6usd lik cihazi 26usd ye almak pek mantikli degilki el isciligi yapmayi bilmeyen bile bir elektrik isiyle ugrasana semasini verse 10tl ye hallettirir. Ben TR'de yasasam hepinize yapar maliyetine gonderirdim. Anladigim kadariyla bluetooth veya wifi olmasi farketmiyor sadece can bus olayina mudahale ediyor bu degisiklik TR ye donunce bir deneyecegim, haberini paylasirim

Sent from my SM-A500F using Tapatalk

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Kamil Çiçek

elm 327 wifi ile modifiye gerektirmeyen özellikler ekleneblirmi.

yada bilgisayarda hangi program ile wifi li elm bağlanabiliyor.

Yorum bağlantısı
Ferhat Taşdol

Elinde ödünç verebilicek veya bana satabilicek elm 327 modifiyeli varsa ankara ıcı dısı farketmez alabilirim yardımcı olabilicek varmı?

Yorum bağlantısı
Teoman Sarac

Modlu denilen şey sadece resimdeki şemadan mı ibaret?

9e75de4d73d078b110794901100460a0.jpg

Modifiye için bu şema fakat elm lerin çipide önemli hepsi modifiye edilemiyor.
Yorum bağlantısı
Fatih Aldemir

+ olarak benim araçta esp mevcut. Bu hill holder denilen şey aktif edilebilir mi ki?

Yorum bağlantısı

+ olarak benim araçta esp mevcut. Bu hill holder denilen şey aktif edilebilir mi ki?

Hayır :) test ettim olmadı. Focus 3 de aktif ettim ama.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...