İçeriğe Yönlendir

Focus II - Gizli Özellik Açma

Ali Eren

Recommended Posts

Fırat Önal

Bugün denedim, 4500 devire gelince kırmızı ok yanıyor, spor sürüşü destekliyor benim focusum senin ki gibi yaşlı dede sürüşünü değil :p:D

Benimki de dikkatli inceleyince 1750 devirde yanıyor. Kırmızı değil yeşil hem :)  4500 devirde zahmet etmiş yanmasaymış :D

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Bu vites değiştirme uyarısı nerden actiniz? Modifiye istiyor mu bu işlem için elm cihazı?

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Benimki de dikkatli inceleyince 1750 devirde yanıyor. Kırmızı değil yeşil hem :) 4500 devirde zahmet etmiş yanmasaymış :D

Havan batmasın :D
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasin_On

Aliexpressdeki satıcı aldığım kabloyu gönderemedi :(  Kablo ile işi biten varsa satmayı düşünür mü? Veya geçici olarak yollayabilir mi? Benim aracın ecu sünü güncellemek istiyorum. Geçen gün akü değiştirdim. Bilgi ekranı kontağı kapattığımda kalan KM'yi gösteriyor. Normalde 1-2 saat sonra kapanması gerekirken sabaha kadar açık kalıyor. Belki ecu güncellemesiyle düzelebilir.

Yorum bağlantısı
Levent Okutan
(düzenlendi)

Titanyum ve üstünde tek faydalı değişiklik, otomatik kilitlemeyi aktif etmek. Onun dışında yapılacak bir şey yok.

Murat bey bu konuda yardım edebilirmisiniz ?

:) Onu demek istemedim. Titanyum ve üzeri için yapılacak başka bir şey yok diyorum. Trend için yokuş kalkış ve lastik basıncı var ama bunlar zaten titanyumda standart.

lastik basınç yok bende.

tarihinde Levent Okutan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Emre Özdemır

Çok hoşuma gitmediği için açmadım. Sadece Eco modu ve vites değişim ışığını açtım.

Merhabalar. Yorumların birinde 2011 titanium yokuş kalkış özelliğinin açılmasından bahsetmişler. Bu işi yapcak donanım arabada var mı sizde durum nedir?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Hakan Gürsu

Bende 2014 C-Max Trend var. Bende otomatik kapı kilitleme ve Hıll Hold fonksiyonunu aktif etmek istiyorum bunları yapabilecek bi arkadaş veya bi firma varmı bildiğiniz.

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Usb kablolu elm327 cihazlari, otg kablo ile telefona baglanirsa, torque gibi programlar calisiyor mu? 

Yorum bağlantısı
Burak Gülnar

Usb kablolu elm327 cihazlari, otg kablo ile telefona baglanirsa, torque gibi programlar calisiyor mu?

Benimde en çok merak ettiğim soru, merakla bekliyorum isi bilenlerden cevabi.
Yorum bağlantısı
Burak Gülnar

Benimde en çok merak ettiğim soru, merakla bekliyorum isi bilenlerden cevabi.

Hem sizin hemde kendi sorumun cevabını vermiş olacağım. Bende USB ELM 327 var kablolu modellerde arıza kodu silinmiyor diye yazıyordu bir çok yerde. Bugün bilgisayarıma ScanMaster programı yükleyip cihazı arabaya ve bilgisayara bağlayıp çok ufak bir ayar yaptıktan sonra hem aracın tüm verilerinin okumayı başardım hem de arıza kodu silmeyi başardım. Elimde fotoğraflar mevcut onlarıda akşam yüklerim dursun burada birilerine lazım olur elbet.

Yani demem o ki ben kablolu ELM ile bilgisayar üzerinden yapabildiysem sizde OTG kablosu ile telefon üzerinden halledebilirsiniz hatta yakın zamanda bunu bende deneyeceğim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
(düzenlendi)

Hem sizin hemde kendi sorumun cevabını vermiş olacağım. Bende USB ELM 327 var kablolu modellerde arıza kodu silinmiyor diye yazıyordu bir çok yerde. Bugün bilgisayarıma ScanMaster programı yükleyip cihazı arabaya ve bilgisayara bağlayıp çok ufak bir ayar yaptıktan sonra hem aracın tüm verilerinin okumayı başardım hem de arıza kodu silmeyi başardım. Elimde fotoğraflar mevcut onlarıda akşam yüklerim dursun burada birilerine lazım olur elbet.

Yani demem o ki ben kablolu ELM ile bilgisayar üzerinden yapabildiysem sizde OTG kablosu ile telefon üzerinden halledebilirsiniz hatta yakın zamanda bunu bende deneyeceğim.

tesekkürler :)  aslinda blueoothlu almak istiyordum ama sonradan "anlik tüketim" gibi seylerin acilabilecegini görünce aklim kabloluya kaydi. bazen arabanin degerlerini kontrol etmek istiyorum (arada sirada olusan bir performans sorunu var, uzun yolda canli takip etmek istiyorum). her zaman laptop tasiyamam yanimda o nedenle otg ile takip edebilirsem süper olur.

ariza kodu telefon ile silinmese de olur, bilgisayarla siliniyorsa hic problem yok. 

peki siz elm v1.5 ile 2.1 farkini biliyor musunuz ? bu kablolu olanlar 1.5, kablosuzlar 2.1 oluyor genelde. 

otg de sorun cikmaz diye düsünüyorum aslinda ama belki torque, piston gibi programlar kablolu baglantiyi desteklemiyordur. aklim ona takildi, sorma amacim oydu 

tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Burak Gülnar

tesekkürler :)  aslinda blueoothlu almak istiyordum ama sonradan "anlik tüketim" gibi seylerin acilabilecegini görünce aklim kabloluya kaydi. bazen arabanin degerlerini kontrol etmek istiyorum (arada sirada olusan bir performans sorunu var, uzun yolda canli takip etmek istiyorum). her zaman laptop tasiyamam yanimda o nedenle otg ile takip edebilirsem süper olur.

ariza kodu telefon ile silinmese de olur, bilgisayarla siliniyorsa hic problem yok. 

peki siz elm v1.5 ile 2.1 farkini biliyor musunuz ? bu kablolu olanlar 1.5, kablosuzlar 2.1 oluyor genelde. 

otg de sorun cikmaz diye düsünüyorum aslinda ama belki torque, piston gibi programlar kablolu baglantiyi desteklemiyordur. aklim ona takildi, sorma amacim oydu 

Valla ben kablolu olanı gizli bazı özelliklerini açmak için almıştım açtımda, 1.5 ile 2.1 farkını hiç bilmiyorum açıkcası. Bence OTG kablosu ilede sorunsuz çalışacaktır telefonda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ali Kabasakal

Merhaba arkadaslar öncelıkle hazır boyle bı konu acılmıs bende bırseyler sorayım soyleyeyım...sanırım bahse konu program beynı yenıden programlama seklınde sonucta aracların temel parcaları tum donanımlarda aynı ve bazı ozellıkler mesela lastık basınc sensoru gıbı hıcbırınde aktıf degıl kı ıyıkıde degıl cunku aktıf olan baska marka aracları bılıyorum cıdden arıza kodundan gecılmıyor servıs polıtıkasına donusuyor. kı elzemde degıl ama bazı ozellıklerın olmasını ısterdım fakat bu tarz yenı yazılımla degıl basıt ıslemlerle aktıf etme seklı yok mudur?

aracım 2010 tıt x manuel benzınlı (dızel ve otomatık olmadıgı ıcın ecu mod yada ne bıleyım dıger bazı ozellıkler tabıkıde yok ama)

belırlı hızdan sonra kapının kılıtlenmesı 
120 den sonra kadran menusunde hanı kısın kar buz modu gıbı mınık bır sesle ve gostergede ısık yanması gıbı
anlık tuketımde araca dıp gaz yaptıgımızda fazla yakıt tuketımı uyarısı gıbı
 belırlı bır devırden sonra vıtes attırma YESIL OK uyarısı gıbı yada her vıtes degısımınde ekranda vıtesın anlık yazması gıbı esasen bu ozellıkler kadranın tamamen degısıp ufak bı upgrade yapılmasıyla fazlası ıle mumkun olur ama bu tarz ozellıkler olsa hanı ıyıydı :D buna yonelık calısması olan var mı konudakı rusların buldugu elm cıhazı ıle yenı yazılıma brz soguk bakıyorum sonucta room olayları fln varsa beyıne mudahale edılıyor sanırım bu tarz ıslemlerde ufak bı elektrık kesıntısı gıbı dalgalanmalar cıddı hasarlara sebep olur dıye cekınıyorum

2.durum ıse elm 327 bluetoth  torque programında hanı menu ne ıse yarıyor ltf stf degerlerı eyw da motor omru torku kac hp oldugunu bulamadım bu konuda fıkrı olan var mı? 

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Valla ben kablolu olanı gizli bazı özelliklerini açmak için almıştım açtımda, 1.5 ile 2.1 farkını hiç bilmiyorum açıkcası. Bence OTG kablosu ilede sorunsuz çalışacaktır telefonda.

elm cihazim geldi. torque pro usb destekliyormus (ücretsiz olan desteklemiyor) otg kablo ile calisti ve hata kodlarini da silebiliyor. 

otg ile calisan baska program bulamadim. zaten cogunda usb destegi yok. olanlari da ben calistiramadim (android versiyonuyla da alakali olabilir. bendeki 5.1)

anlik yakit tüketimini de aktiflestirdim ama acikcasi pek iyi olmadi gözüm kayiyor ona sürekli. sabit hizla giderken bakmak lazim sadece.

simdi bilgiayarla arabanin degerlerini kontrol etmek istiyorum. sensör degerleri, basinclar vs. bunlari kontrol etmek icin hangi programi önerirsiniz ve okunan degerlerin uygun olup olmadigini nasil anlayabilirim? karsilastirma tablosu falan varmi?

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

elm cihazim geldi. torque pro usb destekliyormus (ücretsiz olan desteklemiyor) otg kablo ile calisti ve hata kodlarini da silebiliyor. 

otg ile calisan baska program bulamadim. zaten cogunda usb destegi yok. olanlari da ben calistiramadim (android versiyonuyla da alakali olabilir. bendeki 5.1)

anlik yakit tüketimini de aktiflestirdim ama acikcasi pek iyi olmadi gözüm kayiyor ona sürekli. sabit hizla giderken bakmak lazim sadece.

simdi bilgiayarla arabanin degerlerini kontrol etmek istiyorum. sensör degerleri, basinclar vs. bunlari kontrol etmek icin hangi programi önerirsiniz ve okunan degerlerin uygun olup olmadigini nasil anlayabilirim? karsilastirma tablosu falan varmi?

program olarak forscan gördügüm kadariyla gayet iyiymis. ama degerleri nasil karsilastiracagim onu bulamadim. var mi yardimci olabilecek?

Yorum bağlantısı
Taner Kültüroğlu

merhaba arkadaşlar fotoğraftaki elm 327 aparatını satın aldım aracımda ''eco mod, mp3 player'in  gösterge ekranında görünmesi gibi özellikleri açmak istiyorum.

forumdaki mevcut konuları biraz inceledim ama cd'sini bilgisayara kurmam gerekli mi hangi yolları izlemeliyim bu konuda siz değerli dostların yardımlarını bekliyorum. aracım 2010 focus 1.6TDCİ collection

e3KFKsJ.jpg

Yorum bağlantısı

merhaba arkadaşlar fotoğraftaki elm 327 aparatını satın aldım aracımda ''eco mod, mp3 player'in  gösterge ekranında görünmesi gibi özellikleri açmak istiyorum.

forumdaki mevcut konuları biraz inceledim ama cd'sini bilgisayara kurmam gerekli mi hangi yolları izlemeliyim bu konuda siz değerli dostların yardımlarını bekliyorum. aracım 2010 focus 1.6TDCİ collection

Merhaba Taner Hocam.

Buradan devam edebilir, daha detaylı olarak aşağıdaki konuya da göz atabilirsiniz.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/217921-bluetooth-elm-327-cihazlar/

Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ümit Yapıcı

Bir arkadaşın bluetooth cihazı ile anlık yakıtı açtık, vakit sınırlı olduğu için başka bir şey denemedim, bilgiler için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Melih ar

Ford Connect(2010) için uygulayan var mı ?

Bende kablo felan herşey var.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Cihangir Yazıcı
(düzenlendi)

yeni elm 327 usb bağlantı seması bilen varmı

yeni modelde kablo yok kesecek direk partnasa lehimli maalesef

tarihinde Cihangir Yazıcı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihangir Yazıcı

selamlar yeni aldığım elm cihazı modifiye yapılmaz sanırım model değişmiş modifiyeli elm cihazı olan kullanmaya 1 günlüğüne bana gönderirmi acaba ihtiyacı olan elden ele dolaştırır yada illada satarım diyen varsa oda olur İstanbul Anadolu yakasındayım.şimdiden tşk ediyorum saygılarımla

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Sanırım modifiyesiz haliyle kısmen iş görüyor. Bluetoothlu modeller moxifiye ediliyor mu bilmiyorum, zannetmiyorum.

Ben eco mode u açtım ama nasıl açtım pek hatırlamıyorum. Murat Dere abimiz sağolsun cihazı mıncıklamıştı cihaz kısmen çalışıyordu :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cihangir Yazıcı

bana kalırsa akuyu sök 10 dakka bekle tekrar tak tekrar dene faydası olabilir gibi geliyor.

modifiyeli elm cihazı arıyorum şimdiki gelenler modifiye edilmiyor kablolu deyil direk pertnasa bağlı eski model elm 327 veya modifiyeli ürün arıyorum yardımcı olacak biri varmı

Yorum bağlantısı
Ömer ÖZKURT

Cihangir hocam benim üstte linkini attığım ürün modifiyesiz mi?Yani işimize yaramayacakmı?

Hangi işlemleri yapabilir hangilerini yapamayız?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...