İçeriğe Yönlendir

Focus II - Gizli Özellik Açma

Ali Eren

Recommended Posts

Barış Yalçınkaya

ELMconfig ile modifiyesiz bir sekilde GEM'e baglanirsam da bu hata çıkıyor. Yani yukaridaki hatadan farkli. Yani kabloda sıkıntı yok.

edb27dcfa8cc9f2b2896126905b970d2.jpg

Kisaca baglantimda ve modifiyede sıkıntı yok fakat verilere ulaşamıyorum. Bunun ayri bir ayarı veya püf noktasi mi var? Yardimci olursanız sevinirim.

Kablo modifikasyonu doğru görünüyor. CAN error hatasından sonra elm327 üzerindeki anahtarı değiştirip (high veya medium) getirip tekrar denediniz mi ? Hala aynı uyarıyı alırsanız kontağı kapatıp tekrar deneyin.

Modül okuma (GEM read-HEC read) işlemlerini hi-speed'(modifiyesiz) modda yapıyor. Ama modüle yazma işlemini medium speed modunda gerçekleşiyordu.  

Kablo modifikasyonu doğru görünüyor. CAN error hatasından sonra elm327 üzerindeki anahtarı değiştirip (high veya medium) getirip tekrar denediniz mi ? Hala aynı uyarıyı alırsanız kontağı kapatıp tekrar deneyin.

Modül okuma (GEM read-HEC read) işlemlerini hi-speed'(modifiyesiz) modda yapıyor. Ama modüle yazma işlemi medium speed modunda gerçekleşiyordu.  

Yorum bağlantısı
Serdar Güngör
(düzenlendi)

Transmisyon seçeneklerinin sürüş dinamiklerine bir etkisi var mı ben denemedim. Ancak gaz pedalı direkt HEC modülüne bağlı.Bu nedenle çalışacağını ve etkili olacağını düşünüyordum ki İngiltere'deki kullanıcılar denemiş ve konfigürasyon değişiminin transmisyonu hatırı sayılır derecede etkilediğini söylemişler. Yorumlar aşağıda.

• "My car by manual shifting, but when i change the parameter to sport mode i feel more power. "
  • "the "Adaptive" setting should be selected as standard. With this setting the throttle response is being adjusted to driving conditions, driving style, etcetera. If you want to make the car feel a little bit quicker you can select the "Sport" setting. Selecting the "Economic" setting will make the car feel a little bit slower.
  • There may be a little difference in fuel economy between these settings but in my opinion this is hardly noticeable. I selected the "Sport" setting about 2 years ago and in my opinion this is the best setting."

http://www.fordownersclub.com/forums/lofiversion/index.php?t31287-1950.html

Hız uyarısı sadece sesli. Dijital hız göstergesi konusuna henüz bakmadım. 

Barış muğla-merkezde isen görüşelim,benim aracada uygulayalım :)

tarihinde Serdar GÜNGÖR tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Volkan Doğrular

Hocam merkezdeyseniz yardımcı olurum almanıza gerek yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Teşekkür ederim Volkan kardeş.Manavgat'tayım.Merkeze arada sırada gelirim.

Yorum bağlantısı
Tuncay Kiriş

İstanbulda bu işi benim aracım için yapabilecek bir arkadaş varmıdır?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Tuncay Kiriş

Hocam merhaba

bu ürünü alsam kendim kurcalar yaparım diye düşünüyorum. İlla usb ile mi haberleşmesi gerekir, linkteki ürün işimizi görmezmi acaba

http://www.aliexpress.com/item/2014-Top-selling-SUPER-MINI-ELM327-Bluetooth-OBD2-V2-1-White-Smart-Car-Diagnostic-Interface-ELM/1182066008.html

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Mondeo için herhangi bir değişiklik varmı bildiğiniz yada deneyen bir arkadaşımız ? 

Yorum bağlantısı
Soner Alp

Evet bende mondeo MK4 için herhangi bir değişiklik yapılabiliyormu onu merak ediyorum.,.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular

Hocam merhaba

bu ürünü alsam kendim kurcalar yaparım diye düşünüyorum. İlla usb ile mi haberleşmesi gerekir, linkteki ürün işimizi görmezmi acaba

http://www.aliexpress.com/item/2014-Top-selling-SUPER-MINI-ELM327-Bluetooth-OBD2-V2-1-White-Smart-Car-Diagnostic-Interface-ELM/1182066008.html

Bluetooth ve Wi-Fi ile yapamazsınız usb olmak zorunda. Kablosu da modifiye edilmeli
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tuncay Kiriş

Kablo modifiye işine aklım ermedi neyi nasıl modifiye edeceğimizi. Elimde hertürlü techizat var lehim vs... sıcak hava  ancak açıklayıcı bir döküman olsa 

Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular

Kablo modifiye işine aklım ermedi neyi nasıl modifiye edeceğimizi. Elimde hertürlü techizat var lehim vs... sıcak hava  ancak açıklayıcı bir döküman olsa 

6 bacaklı switch temin ettiniz mi ?

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Berkay Ekinci

Bende 2007 model Focus var bu araca makyajlı kasanın göstermesini taksam burada bahsedilen eco Mod vb diğer özellikleri açabilir miyim?

Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan

Bende 2007 model Focus var bu araca makyajlı kasanın göstermesini taksam burada bahsedilen eco Mod vb diğer özellikleri açabilir miyim?

Eco mod için birşey söyleyemem ama diğerlerini aktif edersiniz
Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

arkadaşlar dün aksam 2005 c-maxım dakı .(babamın arabası) anlık yakıt tüketimini aktif ettim

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Bunu diğer marka araçlardada kullanabilirmiyim. Yol bilgisayarını aktif hale getirmek istiyorum.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bunu diğer marka araçlardada kullanabilirmiyim. Yol bilgisayarını aktif hale getirmek istiyorum.

MTK, bmw forumları ne der buna?

Mesela yeni kasa Renault Sümbül'lerde yetkili servis 5dk da hallediyor yol bilgisayarını.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Sani,

Araç BMW olunca 5dk lık iş iş 5 güne 5tl işi 500 TL ye çıkıyor Türkiyede.

Genelde yurtd dışı forumlara bakıyorum. (Tr de BMW nin kullanıcı kitlesi biraz farklı :) ) Orada BMW ye özel bir program kullanıyorlar lisanslı falan. Beniim araçta yol bilgisayarı yoktu. Yol bilgisyarı tuşu olan sinyal kolu taktım. Tesisat vs herşey hazırdı sadece programlanması gerekiyor.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Olgaç Öcek

Selamlar ,

3-4 sayfayı okudum ancak hepsini okumak zor geldi arkadaşlar açıkçası.

Ford C-max 2013 modeli için uygun yazılımı nereden bulabiliriz? Bu ford ile aynı uygulamayı kullanabilirmiyiz?

Soru sorulduysa lütfen kusura bakmayın.

Ayrıca yapılan işlemlerden dolayı bir hata alan , problem yaşayan oldumu şuana kadar?

Tşk.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Yasin_On

6 bacaklı switch temin ettiniz mi ?

Volkan hocam sen eco mod'u çalıştırabildin mi?

Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular

Volkan hocam sen eco mod'u çalıştırabildin mi?

Açıldı menüde gözüküyor fakat aktif olarak çalışmıyor.

Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

ecomod olayı çok mantıklı vites değiştirme uyarısı falan ama mumkun değil ben bu işi yapamam:(

Yorum bağlantısı
Yasin_On

Aynı kasa 2009 modelde çalışmaması çok garip. Bende aliexpressden kablo siparişi verdim. Gelince deneyeceğim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Karabulut

rom güncellemesi yaptınız mı ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...