İçeriğe Yönlendir

Focus II - Gizli Özellik Açma

Ali Eren

Recommended Posts

Mustafa Özcan
On 03.06.2017 at 11:32, Emre Şimşek yazdı:

:D

Sayayım abi, dediğin gibi fazla yok:

+117km/s ikazı

+Eco Mode

+Radyo bilgilerinin gösterge ekranına gelmesi

+Kapıların otomatik kilitlenmesi ve kaç km hızda kilitlenebileceğinin ayarlanabilmesi.

+Sonradan eklenen donanımların aktif edilmesi(ör: ptc heater, orijinal ayna altı karşılama ışığı)

+Işıkların vs yanma süreleri

+Emniyet kemeri ikazının sonsuza dek kapatılabilmesi, hatta göstergeden bile gözükmesinin engellenmesi

+Aktif olmayanlar için vites değiştirme ikazı(her modelde olmaz)

+Arabanın yakışıklı olm.. pardon zaten yakışıklı :D

Bir de mesela Isparta'da @Fırat Önal abimin arabasında ESP var ama menüde ESP kutucuğu yoktu onu ekledik. Aklıma gelenler bunlar.

Benim passat' a da el atalım bigün.;)

Her gün Kodlama videoları izliyorum.Dersime iyi çalışıyorum.:D

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
2 dakika önce, Mustafa Özcan yazdı:

Benim passat' a da el atalım bigün.;)

Her gün Kodlama videoları izliyorum.Dersime iyi çalışıyorum.:D

Vagcom diye bir derya var benim hiç bilmediğim:)

Parasını verip artırdım İbiza'ya

Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan
15 dakika önce, Emre Şimşek yazdı:

Vagcom diye bir derya var benim hiç bilmediğim:)

Parasını verip artırdım İbiza'ya

Ne kadara mal doldu.Burada 100 tl ye açıyorlar.O parayı bende kabloya verip kendim yapmak istiyorum.:)

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Ne kadara mal doldu.Burada 100 tl ye açıyorlar.O parayı bende kabloya verip kendim yapmak istiyorum.[emoji4]
Burada özellik başı 20 lira
Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan
20 dakika önce, Emre Şimşek yazdı:
28 dakika önce, Mustafa Özcan yazdı:
Ne kadara mal doldu.Burada 100 tl ye açıyorlar.O parayı bende kabloya verip kendim yapmak istiyorum.emoji4.png

Burada özellik başı 20 lira

İyi paraymış.:shok:Biz de mi bu işe girelim.:D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Özer

sivasta hepsini 50 tl ye açtırdık abi poloyu daha sonra jettayı açtırıdım abi benim araç collection diğeri trend akşam birininkine daha bakacam onunkide collection onda çalışırsa benim araçta sorun var benden önceki sahibi baskı balatayı değişmiş dışardaki tamircilere onların yanlış yaptığı iş var demektir

Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Focuslar aynı versiyon olsa bile farklılık gosterebiliyor. Mesela benim titanium focusta vites uyarısı orjinalde var. Başka titaniumda yok. Benim focusta esp olmasina rağmen menüde gözükmüyordu ama esp olan başka focusta gözüküyordu. Vites uyarısı işlevsel değil zaten. Yokuş aşağıda olsan yukarida olsan 1750 devir civari yanıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya
On 17.07.2017 at 09:14, Emre Şimşek yazdı:

Sizin yapacağınız şeyleri göstermiyor ama ELMconfig programının menülerini gezmiş birisi arabaya bağlanıp.

Bizim değiştirdiklerimiz GEM ve HEC yazan yerlerdeki ayarlardı.

Videoda gösterimleri yapmak için modifikasyon gerekli mi cihaza?

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Videoda gösterimleri yapmak için modifikasyon gerekli mi cihaza?
Biri MS-CAN diğeri HS-CAN olarak görünen iki sütun var ya programda. Modifikasyon yoksa sadece bir tarafa müdahale edebiliyorsunuz. Ama hangisi bilmiyorum. Muhtemelen MS olanıdır.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Özer

VINT-TT55501 ELM327 USB V1.5 için modifiye Ford ELMconfig CH340   25K80 çip HS-CAN/MS-CAN
http://s.aliexpress.com/VRVjIzyY?fromSns=Panoya

Elm327 cihazı almak isteyen arkadaşlar satıcı 15 gün içinde elime ulaştırdı, ücretsiz kargo olmasına rağmen sorunsuz hatasız şekilde çalışıyor. içinden cd çıkmıyor ama kullanılan uygulamaların linkleri paylaşayım nasıl bağlanılacağınıda paylaşıyım türkiyede fiyatlar yüksek 

Yorum bağlantısı
3 saat önce, Serkan Özer yazdı:

VINT-TT55501 ELM327 USB V1.5 için modifiye Ford ELMconfig CH340   25K80 çip HS-CAN/MS-CAN
http://s.aliexpress.com/VRVjIzyY?fromSns=Panoya

Elm327 cihazı almak isteyen arkadaşlar satıcı 15 gün içinde elime ulaştırdı, ücretsiz kargo olmasına rağmen sorunsuz hatasız şekilde çalışıyor. içinden cd çıkmıyor ama kullanılan uygulamaların linkleri paylaşayım nasıl bağlanılacağınıda paylaşıyım türkiyede fiyatlar yüksek 

Serkan bey kablom henuz gelmedi bu yuzden arastirma isini sonraya birakmistim.

Bahsettiginiz bilgiler diger uyelerinde faydalanabilecegi yararli bir kaynak olur.

Yorum bağlantısı
Serkan Özer

elm327 kablolu cihaz driver - fds - elmff2 - focccus 

https://drive.google.com/open?id=1K_qXmCeMwpgb6jmaxK_-w6zlp1A3jHnk

elmconfig uygulaması

http://civil.iffc.ru/ELMConfig/Calibration Files/5M51-12A650-LD.zip

Uygulamaları indirip kurmanız yeterli elm327 usb taktığınızda usb 2.0 olarak görür driver kurduktan sonra com port olarak tanır resimde gösterdiğim gibi hangi com a atandığına bakınız 

MaNa2g.jpg

elm config uygulamasını kurduktan sonra başlat menüsünde arama butonuna tıkayıp elmconfig yazıp uygulamayı çalıştırın resimdeki gibi seçin sizin bilgisayarınızdaki hangi com tanımlı ise onu seçip open port'u tıklıyoruz arada hata verebilir kapatık tekrar çalıştırın uygulamayı

zJ8JkR.jpg

uygulamayı açtıktan sonraki kısımları ne işe yaradıklarının hangisinin çalışıp çalışmadığını yukarda emre abi ile ben resimli olarak paylaştık yine takıldığınız yerler olursa yardımcı olurum elimden geldiği kadar 

Elmconfig uygulaması haricindekileri ben çalıştıramadım yinede paylaştım yukarıdaki linkte 

V3o34R.jpg

swicth kablo tarafına çekildiğinde ms-can 

swicth dış tarafa çekildiğinde hs-can konumunda oluyor

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya
(düzenlendi)

Focus 2 anlık yakıt açılınca çalışıyor mu? Ben şuan açtım ama hiç veri okumuyor.

yzYDd9.jpg

tarihinde Ersin Özkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya
5 saat önce, Serkan Özer yazdı:

Bıra işaretli ise çalışmıyor 

Bu bölüme girmek için cihaza modifikasyon gerekli mi?

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Misafir
On 30.12.2017 at 20:30, Serkan Özer yazdı:

elm327 kablolu cihaz driver - fds - elmff2 - focccus 

https://drive.google.com/open?id=1K_qXmCeMwpgb6jmaxK_-w6zlp1A3jHnk

elmconfig uygulaması

http://civil.iffc.ru/ELMConfig/Calibration Files/5M51-12A650-LD.zip

Uygulamaları indirip kurmanız yeterli elm327 usb taktığınızda usb 2.0 olarak görür driver kurduktan sonra com port olarak tanır resimde gösterdiğim gibi hangi com a atandığına bakınız 

MaNa2g.jpg

elm config uygulamasını kurduktan sonra başlat menüsünde arama butonuna tıkayıp elmconfig yazıp uygulamayı çalıştırın resimdeki gibi seçin sizin bilgisayarınızdaki hangi com tanımlı ise onu seçip open port'u tıklıyoruz arada hata verebilir kapatık tekrar çalıştırın uygulamayı

zJ8JkR.jpg

uygulamayı açtıktan sonraki kısımları ne işe yaradıklarının hangisinin çalışıp çalışmadığını yukarda emre abi ile ben resimli olarak paylaştık yine takıldığınız yerler olursa yardımcı olurum elimden geldiği kadar 

Elmconfig uygulaması haricindekileri ben çalıştıramadım yinede paylaştım yukarıdaki linkte 

V3o34R.jpg

swicth kablo tarafına çekildiğinde ms-can 

swicth dış tarafa çekildiğinde hs-can konumunda oluyor

merhaba,

vermiş olduğunuz linklerden programları indirdim ancak çoğu hata veriyor .rar dan çıkmayan dosyalar var.acaba yanlış bir uygulamamı yapıyorum?

Yorum bağlantısı
Serkan Özer

Elm config uygulamasını tekrardan ekledim diğer uygulamaları bende çalıştıramadım açıkcası çalışsa bile bağlantı kurulamadı hatası veriyor ben yine de olsun bilen vardır işine yarar diye ekledim. Uygulamaları tekrardan farklı bilgisayara indirip denedim hepsi sorunsuz şekilde çıkıyor ve çalışıyor. İndirmede problem olmuş olabilir

https://drive.google.com/open?id=1D9Nj1cMdFlX_ODWTohI4cz7ua6iEJbmr

Yorum bağlantısı
Misafir

rOg6Ba.jpg

Programdan esp kutucugunu actim.bu gostermelik bir ozellikmidir aktif olarak calistigini nasil anlarim?

Hareket halinde otomatik kapi kilidini aktif ettim.117km uyarisini aktif ettim.ancak kapilar otomatik acilmiyor bunu basaramadim.

Yolcu emniyet kemer uyarisi yapmak istiyorum bunu bulamadim.

Radio ve eco mod uyarilarini kullanmayacagim icin aktif etmedim.

Baska ne gibi ek ozellik yapabiliriz?

Yorum bağlantısı
Fedai Özoğlu

Menüden Esp yi devre dışı bırakınca göserge ikonu yanıyor mu?

Yorum bağlantısı
Misafir
5 dakika önce, Fedai Özoğlu yazdı:

Menüden Esp yi devre dışı bırakınca göserge ikonu yanıyor mu?

herhangi işaret uyarı vs çıkmıyor. yarın j turn yapıp deneyecegim :biggrin:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
2 saat önce, Tuğcan Arıkan yazdı:

Programdan esp kutucugunu actim.bu gostermelik bir ozellikmidir aktif olarak calistigini nasil anlarim?

göstermelik

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Özer

işareti kaldırdığında geri işaretliyorsa donanım yoktur denemeye gerek yok 

Yorum bağlantısı
Hasan Yıldız

Elm 327 kablosunu Ford icin nasil modifiye edecegim bilginiz varmi?
Modifiyesiz olarak siparis vermeden once bir tarif bulmustum ama simdi bulamiyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...