Harun Kocaçalışkan 7 Eylül 2017 Paylaş 7 Eylül 2017 Selamlar, Spor yaylar, standart amortisörler ile kullanılabilir mi? Yoksa spor yay takınca spor amortisör de mi almak gerekir. Birbirine göre avantajı ya da dezavantajı ne olur. Şimdi 35mm alçaltan bir yay aldığımızda amortisörleri yormuş oluyor muyuz yani bu standart amortisörler ayarlanırken aracın belli bir yüksekliğine göre ayarlanmıyor mu? Biz aracı alçaltınca kasislerde falan vuruntu yapmaz mı? Yorum bağlantısı
Anıl Ercan 7 Eylül 2017 Paylaş 7 Eylül 2017 Megane 2 , Peugeot 206 Cabrio ve Hyundai İ30'umda spor yay kullandım. Yorumlarım Söyle ; Megane 2'nin orjinal amortisörleri cok yumusak Ben megane 2'de Eibach Sportline marka Kullandım. Kırmızı renk olanı Ön 4.5 Arka 3.5 Cm Olan Modeli. Arac Orjinal Konforundan zerre ödün vermedi esnemesi eskisinden daha başarılı diyebilirim. + Yol tutuş ciddi anlamda iyileşiyor bide Buna Ofsetli Jant takviyesi yapmıstım arabayı yoldan cıkarmak cok zordu Peugeot 206 Cabrio'nun orjinal amortisörleride yumusak ondada Coil-ex 'in 5 CM'lik yayını kullandım Konfor pek yoktu. Yaylar bi eibach kadar yumusak ve kaliteli degil maalesef. Bide 17 Jant ve 205 40 17 lastik vardı aracımda bariz kafadan cok sertti araba Tangur tungur gidiyordum. Orjinal Amortisörle Pek uyumlu degildi acıkcası. Suanki Aracım Hyundai i30'umda Söyle bi hikaye anlatayım Aracımın orjinal Amortisörleri fabrikasyon sert. Yol tutus acısından harika tabiki. Aracım standart fabrikasyon 17 jant ve 225 45 17 lastikle geliyor. Ben lastik ebatlarını 18 inc 225 40 18'e cevirdim. Konforumda herhangi bozulma yada yumusama olmadı kesinlikle. Amortisör sertlik yumusaklık ayarı oyle bi ayarlamıski hyundai Bütün Darbeleri Süspansiyonlar emiyor jant lastik sadece %1 lik dilimde etkili yani Hangi lastigi ebatı takarsan tak diyor hyundai süspansiyonlar darbeyi emecek demiş.. Velhasılkelam Aracı basalım dedik ilk önce Coilover yaptırdım önlere maslakta, arkalarada Spor yay taktırdım Basıklıgı yol tutusu filan süper fakat Arabada esneme yok. Küt küt vurmaya basladı esnemelerde araba. O An Anladım jant lastik ne güzel bişeymiş 40 yanak lastik bırak esnemeyi taş gibi tangur tungur gidiyorsun. 3 Hafta Sonra Söktüm sattım ve Yerine VOGTLAND Marka spor yay taktım Orjinal Amortisörlerime Arabayı biraz fazla bastı fakat bu yaylarda cok sertti küt küt vuruyordu araba bundada maksimum 2 hafta sonra vogtlandlarıda söküp Yerine Eibach'ın spor yayını aldım ve Dünya varmış dedim. Araba Orjinal'den daha konforlu oldu yalan yok Basıklıgıda idealdi. Eee Artık Air'in zamanı geldi dedim ve Air Süspansiyon yaptırdım aracıma 4 Aydır Air'le geziyorum. Şimdi Söyle söyliyim Orjinal Amortisörle %100 Uyumlu calısan Tek yay Eibach aga. Konforuda bozmuyor basıklıgıda ideal. Adamların yayları cok kaliteli. Spor yay alacaksan Kesinlikle Eibach al. Siyah Olan Prokit modeli biraz daha serttir. Fazla basmaz arabayı. Kırmızı olan Sportline Modelidir Yumusaktır. Biraz daha fazla basar ama araba konfordan ödün vermez. Kesinlikle Eibach Bu İşin Ehli Şaşmayın derim. Yani Kaliteli Yumusaklık sertlik ayarı olan Bi Coilover'a para yetmiyorsa (HR,Jom Blue vs. gibi) Alınacak Tek yay Eibach'tır. 1 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 7 Eylül 2017 Yazar Paylaş 7 Eylül 2017 Anıl Ercan yazdı: Şimdi Söyle söyliyim Orjinal Amortisörle %100 Uyumlu calısan Tek yay Eibach aga. Konforuda bozmuyor basıklıgıda ideal. Adamların yayları cok kaliteli. Spor yay alacaksan Kesinlikle Eibach al. Siyah Olan Prokit modeli biraz daha serttir. Fazla basmaz arabayı. Kırmızı olan Sportline Modelidir Yumusaktır. Biraz daha fazla basar ama araba konfordan ödün vermez. Kesinlikle Eibach Bu İşin Ehli Şaşmayın derim. Yani Kaliteli Yumusaklık sertlik ayarı olan Bi Coilover'a para yetmiyorsa (HR,Jom Blue vs. gibi) Alınacak Tek yay Eibach'tır. Genişlet PekiH&R Spor yayları Eibach'a göre nasıldır? Yabancı sitelerde kimisi H&R'yi övmüş kimisi Eibach'ı övmüş. Ben 35 MM H&R almayı düşünüyorum ama amortisörlerim ve lastiklerim orjinal kalacak. Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı 7 Eylül 2017 Paylaş 7 Eylül 2017 Harun Eibach 35mm kullanıyorum ve sachs amortisör ile sıfır alıp taktım 18 jantlarla konfor çok iyi değil, kötü de değil. Mk3 için Koni amortisör kullanan forumdaşlar var, Tamer hem koni ayarlı amortisör hem eibach yay ile kullanıyor ve jantlarımız aynı. Onun fikirleri daha yardımcı olacaktır. Ben çok memnun değilim ama çok kötü de değil,lakin 16 jant ile olsa konforlu olacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 7 Eylül 2017 Yazar Paylaş 7 Eylül 2017 Ömer Türkşanlı yazdı: Harun Eibach 35mm kullanıyorum ve sachs amortisör ile sıfır alıp taktım 18 jantlarla konfor çok iyi değil, kötü de değil. Mk3 için Koni amortisör kullanan forumdaşlar var, Tamer hem koni ayarlı amortisör hem eibach yay ile kullanıyor ve jantlarımız aynı. Onun fikirleri daha yardımcı olacaktır. Ben çok memnun değilim ama çok kötü de değil,lakin 16 jant ile olsa konforlu olacaktır. Genişlet Abi genelde söylenen şey spor yayları orjinal amortisörler ile kombine edersen ilk başta farketmesen bile zamanla amortisörlerin çok daha kolay bozulacağı. Ancak bende 205 55 16 lastikler var ve pek etki yapacağını düşünmüyorum ama bakalım fikirler ne yönde. Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı 7 Eylül 2017 Paylaş 7 Eylül 2017 16 jant ve muadil lastik ile sıkıntı yaşamazsın inan. Ama 18 olunca işler değişiyor epey. 2 Yorum bağlantısı
Murat Atagenç 7 Eylül 2017 Paylaş 7 Eylül 2017 Motora yapılan chip gibi düşünün, mutlaka orj yaylara göre daha çok yıpranacaktır amortisör ama iyi bir yay olursa bu göz önünde bulundurulmayacak bir fark olur diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Eylül 2017 Paylaş 7 Eylül 2017 amortisörün çalışma mesafesi 10 diyelim. yay taktık 3.5 diyelim. bütün salınımı 6.5 birim içinde bitirmesi için ömründen elbet gidecek. Hiçbirimiz hergün her virajda zorlamayaız normal kullanımda, 35mm lik yaylar ile araç satana kadar extra sorun yaşayana pek rastlanmaz, daha üstü alçaltmalarda amortisörde kurs tadilatı yapılır. 2 1 Yorum bağlantısı
Başar Mert 9 Eylül 2017 Paylaş 9 Eylül 2017 Bende dün taktırdım eibach 3,5 yayları bence gerçekten yapılması gereken bir modifikasyon tabiki koni amortisörle birlikte takılsa çok daha iyi olur ama bu haliyle bile araç çok stabil hale geliyor frenlemede virajlarda salınım olmuyor hiç ben beğendim. illaki çukurlarda biraz küt küt oluyor ama yol tutuş için konfordan vazgeçiyoruz değilmi. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts