Özcan Cepheci 22 Ağustos 2017 Paylaş 22 Ağustos 2017 Okadar heyecana gerek yok et bir günde bozulmaz önemli olan daha soğmadan plastik poşete koymamak.parçalandıktan sonra her yanı soğutulduktan sonra taşımaktır.dondurulmuş et daha tehlikeli seyahat suresi ve erirse hemen pişirmek zorunda kalırsın.En ideal strafor kutu ve birkaç buz kalıbı ile taşımak. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen 22 Ağustos 2017 Paylaş 22 Ağustos 2017 etlerinizi öce buz tutturun derin dondurucuda, sonra kalın bir torba poşet bulun, ortaya etleriniz gelecek şekilde istifleyin yanlara ve en altada buz poşetleri( buz poşetlerini derin dondurucuda içine su doldurup buz tutturarak yapabilirsiniz) koyarak hic sıkıntısız 1200 km yol yaptım kaç defa. büyük poşedi iki tane yaparsanız delinme ihtimaline karşi. sadece dışa koyduğunuz buz poşetlerinde erime başlar içerdeki etler taş gibi kalır bu da benim tavsiyem. yukardaki yorumlarda söz edilen malzemerin tedariği sıkıntılı ise. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 22 Ağustos 2017 Paylaş 22 Ağustos 2017 Anıl Kocaman yazdı: Ortalama 10 kilo ete kaçtane akü gider? Genişlet Ortalama 5 tane ile sorunsuz taşırsınız. Ancak iyice donmuş olsun. Derin donrucunun sıcaklığını iyice düşürün. Buz akülerini alışveriş yaptığınız eczaneden rica ederseniz verirler. Yorum bağlantısı
Emre Sutay 22 Ağustos 2017 Paylaş 22 Ağustos 2017 Buz aküleri zuccaciye gibi yerlerde satilmakta. 3-4 lira gibi bisey tanesi. Yorum bağlantısı
Serhat Işık 23 Ağustos 2017 Paylaş 23 Ağustos 2017 (düzenlendi) Ben 3 senedir 1600 km mesafede kurban eti götürüyorum. kurban etinin sığacağı beyaz bidona koyup yola çıkmadan 1 yada 2 gün önceden derin dondurucuya bırakıyorum. arabanın bagajına güneş almayacak şekilde en dibine yerleştiriyorum. bidonun altına terlemeden dolayı akabilecek suya önlem için 2-3 kat naylon üstüne de karton koyuyorum. bidonun üstüne de eşyalarımı koydum mu işlem tamam. 20-22 saatte eve varmış oluyorum. et halen çözülmemiş oluyor. tabi ki ilk koyduğum gibi olmuyor ama ette bir sıkıntı olmuyor. bu bayramda kurban etini götüreceğim aynı yöntemle. yolda bir sorun çıkmaması gerekiyor. 2-3 saatlik trafik, araç arızası gibi. 23 Ağustos 2017 tarihinde Serhat Işık tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 29 Nisan 2022 Paylaş 29 Nisan 2022 Buz aküsü mü? 500ml pet şişe mi? Ben buz akülerinin hızlı çözüldüğünü düşünüyorum Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 29 Nisan 2022 Paylaş 29 Nisan 2022 Pet şişe. Kesinlikle daha uzun dayanıyor. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 29 Nisan 2022 Paylaş 29 Nisan 2022 buz aküsü işe yaramaz 500 ml peti dondurun atın mini buzluğa üzerine güneş gelmiyorsa 8 10 saat dayanıyor 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Nisan 2022 Paylaş 29 Nisan 2022 buz aküsü denelerdeki jel daha soğuk C lere iniyor olması lazım, daha çabuk erir ama daha soğuk tutar Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 29 Nisan 2022 Paylaş 29 Nisan 2022 Çağlar Bayur yazdı: buz aküsü denelerdeki jel daha soğuk C lere iniyor olması lazım, daha çabuk erir ama daha soğuk tutar Genişlet Buzluk -16. Ama deneyimlere göre çabuk eriyor. Ama pet şişe akşama kadar tamamen erimemiş oluyor. Buz aküsünde biz mi hata yapıyoruz anlamadım ki Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 29 Nisan 2022 Paylaş 29 Nisan 2022 Erirken ne kadar ısı çektiği önemlidir. Buz aküsü pet şişedeki buzdan daha düşük sıcaklıklara inebilir ama erirken etten ne kadar ısı çekersen et o kadar soğur. Özgül ısı ve kütle meselesi. Geçen sene kurbanda bir kova etin ortasına pet şişe soktum. 3-4 saat sonra buz erimemişti ve etler de soğuktu. 2 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 29 Nisan 2022 Paylaş 29 Nisan 2022 Geçen kurban strafor kutu içinde etleri yerleştirip dondurucuya ağzı açık şeklide dondurduk. Donduktan sonra kapağını kapattık ve Ankara"ya 3 saat çözülmeden bagajda gelmişti. Ek birşey koymamıştık. Strafor kutular bu iş için ideal , maraşta şehirler arası dondurma paketi yapanlar da strafor kutu içine kuru buz koyuyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Mücahit Erdem 29 Nisan 2022 Paylaş 29 Nisan 2022 Üç senedir kalın strafor kutuyla Konya'dan Muş'a (yaklaşık 1.100 km) kurban eti getiriyorum. Eti iki üç gün derin dondurucuda donduruyorum sonrasında köpük kutuya dolduruyorum. Metro marketin balık reyonunda kendi kullandıkları kuru buz oluyor, rica edip o buzdan bir poşet alıyorum köpüğün altına, etlerin arasına ve kutunun üst kısmına o buzdan döküyorum. En önemli nokta bence kutunun hava almaması. Kapağı sıkıca kapatıp etrafını bantlıyorum. İlk sene gelirken gündüz sıcakta etler erir diye gece çıktım yola, Muş'a geldiğimde etler daha da donup birbirine yapışmıştı zor ayırdım. Geçen sene Antep Diyarbakır güzergahından geldim yer yer 50 derece sıcaklık vardı dışarıda ama etlerde en ufak salma belirtisi yoktu Ecza depolarında kalın strafor kutular oluyor. Bendeki pfizerin kutusu, 35 kg eti rahatlıkla alıyor. Marketlerde satılan mavi kutulardan daha kalın duvarlı ve dayanıklı Yorum bağlantısı
Selim Gül 13 Mayıs 2022 Paylaş 13 Mayıs 2022 Eczanelerde strafor kutular oluyor, özellikle eczanelerde. Bende 1200 km yolda bununla taşıyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts