Anıl Kocaman 21 Ağustos 2017 Paylaş 21 Ağustos 2017 Arkadaşlar Allah nasip ederse Mersin'den Artvin'e gideceğiz. Bayramda kurban etini yanımızda götürebilmek için bir yol yöntem var mı? 1200 kilometre yol var.Bir günde gidersek en az 16 saatlik bir yol var. Araç termosu ya da araç buz dolabı almayı düşünüyorum. Sizce oraya kadar sorunuz götürebilir miyim? Bunlardan birini kullananlar yorumlarını yazabilir mi? Farklı bir yöntem önerisi olanlarda yazabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim. Arkadaşlar internete fazla giremediğim için cevapları genelde geç yazıyorum kusura bakmayın lütfen. Yorum bağlantısı
Ali Gök 21 Ağustos 2017 Paylaş 21 Ağustos 2017 1 2 kilo ise götürülecek et heryerini buz doldurmak vs çözüm olur belkide fazlası direk bozulur Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan 21 Ağustos 2017 Paylaş 21 Ağustos 2017 Yarım litrelik suları dondurun ve etlerin arasına koyun. Mümkün olduğu kadar izolasyon yapın. En güzeli strafordan imal edilen balık kasalarıdır. Araç dolabı 12 kg ete fayda etmez. Yol üstünde buz bulabilirseniz takviye yapın. Buzlar 5-6 saat erimeden yol gidiyor. Klimanız da sürekli açık kalır ise yardımcı olur. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 21 Ağustos 2017 Paylaş 21 Ağustos 2017 Mehmet Ozyurek yazdı: Kavurma yapın Genişlet kavurma pek uygun olmuyor uzun mesafe götürmek için benim sürekli onu yiyesim geliyor yolda çünkü en eski ve en dayanıklı çözüm nasıl ilk anda aklımıza gelmiyor bazen tebrikler 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 21 Ağustos 2017 Paylaş 21 Ağustos 2017 Tufan Caliskan yazdı: Yarım litrelik suları dondurun ve etlerin arasına koyun. Mümkün olduğu kadar izolasyon yapın. En güzeli strafordan imal edilen balık kasalarıdır. Araç dolabı 12 kg ete fayda etmez. Yol üstünde buz bulabilirseniz takviye yapın. Buzlar 5-6 saat erimeden yol gidiyor. Klimanız da sürekli açık kalır ise yardımcı olur. Genişlet Trabzondan o strafor kutulara hamsi doldurup getirdim. Öğlen aldığımız balıkların ertesi gün sabah kapağını açtığımda buzları erimemişti, kapattığımiz gibi duruyordu. Balıkçı koli bandıyla mumya gibi sardı. Galiba 8 kilo hamsi almıştı bir kutu, eti daha fazla alabilir. Ben kıyma şeklinde taşınmasını tavsiye ederim, birer kiloluk paketler halinde paketlenebilir.. 3 Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 21 Ağustos 2017 Paylaş 21 Ağustos 2017 strafor malzeme, kuru buz tavsiyemdir. Sağlam paketleyin sızdırmasın. Hiçbirşey olmaz, Normal buz sulanma yapabilir, eti bozar. Allah kabul etsin... 2 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 21 Ağustos 2017 Paylaş 21 Ağustos 2017 Araç buzluklarından yada strafor kutulardan alın. Altına ve üstüne buz akülerden koyun. 24 saat boyunca sıkıntısız gider hiç şüpheniz olmasın. Yorum bağlantısı
Osman Ünal2 21 Ağustos 2017 Paylaş 21 Ağustos 2017 Merhabalar geçen sene Karaman'ın Ermenek ilçesinden İstanbul'a kurban etimizi getirmiştik (1100 Km) "Strafor Kutu" ve buz kalıpları ile inanın et geldiğinde dışındaki poşet bile donuk vaziyetteydi. Yanlız buz kalıplarımız su şişesinden yapılma değildi bilginiz olsun. Etin kilogramına orantılı kalıp koyarsanız bir sıkıntı olmaz. Görsellerini ekliyorum. Cümleten hayırlı bayramlar olsun Yorum bağlantısı
Anıl Kocaman 21 Ağustos 2017 Yazar Paylaş 21 Ağustos 2017 Osman Ünal2 yazdı: Merhabalar geçen sene Karaman'ın Ermenek ilçesinden İstanbul'a kurban etimizi getirmiştik (1100 Km) "Strafor Kutu" ve buz kalıpları ile inanın et geldiğinde dışındaki poşet bile donuk vaziyetteydi. Yanlız buz kalıplarımız su şişesinden yapılma değildi bilginiz olsun. Etin kilogramına orantılı kalıp koyarsanız bir sıkıntı olmaz. Görsellerini ekliyorum. Cümleten hayırlı bayramlar olsun Genişlet Hocam alttaki buz aküsü mü? Ersen Tapan yazdı: Araç buzluklarından yada strafor kutulardan alın. Altına ve üstüne buz akülerden koyun. 24 saat boyunca sıkıntısız gider hiç şüpheniz olmasın. Genişlet Ortalama 10 kilo ete kaçtane akü gider? Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin 21 Ağustos 2017 Paylaş 21 Ağustos 2017 http://www.hepsiburada.com/ice-peak-wismar-12-220v-oto-buzdolabi-24lt-p-OTAND300191?magaza=HepsiburadaBenim önerim bu ben yıllarca kulkandım bunu altına birde ortaya buz aküsü birertane.Birde bunun sadece 12v olanı var o 139 tl ama 220 li avantajlı geceden evde bile çalışırTek dikkat edilecek şey yanlışlıkla ısıtıcıya almamak Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 21 Ağustos 2017 Paylaş 21 Ağustos 2017 Straforlarla kampa gidiyoruz. Yazın değil ama kışın bir hafta buzlu tutuyor o kutular. Strafor alın. Dışını da alüminyum sarın ki ışımayla da ısı kaybetmeyin. Hiç birşey olmaz. Bir sürü buz boşedi. Yorum bağlantısı
Anıl Kocaman 21 Ağustos 2017 Yazar Paylaş 21 Ağustos 2017 Hayrettin Gücin yazdı: http://www.hepsiburada.com/ice-peak-wismar-12-220v-oto-buzdolabi-24lt-p-OTAND300191?magaza=Hepsiburada Benim önerim bu ben yıllarca kulkandım bunu altına birde ortaya buz aküsü birertane. Birde bunun sadece 12v olanı var o 139 tl ama 220 li avantajlı geceden evde bile çalışır Tek dikkat edilecek şey yanlışlıkla ısıtıcıya almamak Genişlet Hocam peki soğutması nasıl ? Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 21 Ağustos 2017 Paylaş 21 Ağustos 2017 Eğer kavurma yapmak istemiyorsanız etleri taşlaşana kadar dondurun. Strafor kutunun altına ve yanlarına buz kasetlerini dizin. İçine etleri koyun. Gidene kadar güneş görmeyecek bir yerde koruyarak gidin. Allah kabul etsin. Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin 21 Ağustos 2017 Paylaş 21 Ağustos 2017 @Anıl KocamanSizi uzun yolda idare eder etleri dondurup koyarsanız alüyül âlâ olur ben 10 günlük karadeniz gezimde hep kullandım eşimin insülünlerini bunun 5 lt gi ile taşıyorum durdugum yerlerde hemen kalkmıyacaksam 220 ye takıyorum ,donmuş etlerin çözülmesini kesin engelliyor. Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu 21 Ağustos 2017 Paylaş 21 Ağustos 2017 Geçen sene Kurban Bayramı dönüşü etleri G.Antepten İzmire 1150 km nasıl götüreceğim derken aklıma akşam üzeri çıkıp sabah varmak geldi sıkıntısız geldim yalnız son 1-2 saatte etler yumuşamaya başlamıştı. Strafor olurda gece çıkarsanız sıkıntı olmaz. Yorum bağlantısı
Emre Sutay 21 Ağustos 2017 Paylaş 21 Ağustos 2017 Kuru buz iyi bir cözüm ama tedariği nasil olur fikrim yok.. Evde yapim tarifleri de vardi nette.. Ama CO2 tanki, yangin sondurucu gibi seyler lazim. Maliyeti yuksek olabilir evde.. Buz aküleri de iş görecektir. Yorum bağlantısı
Osman Ünal2 21 Ağustos 2017 Paylaş 21 Ağustos 2017 Anıl Kocaman yazdı: Hocam alttaki buz aküsü mü? Ortalama 10 kilo ete kaçtane akü gider? Genişlet Evet abi buz aküsü onun için belli bişey demek yanlış olur göz kararı koymustuk ama hatrı sayılır derecede vardı:) Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 21 Ağustos 2017 Paylaş 21 Ağustos 2017 Osman Ünal2 yazdı: Merhabalar geçen sene Karaman'ın Ermenek ilçesinden İstanbul'a kurban etimizi getirmiştik (1100 Km) "Strafor Kutu" ve buz kalıpları ile inanın et geldiğinde dışındaki poşet bile donuk vaziyetteydi. Yanlız buz kalıplarımız su şişesinden yapılma değildi bilginiz olsun. Etin kilogramına orantılı kalıp koyarsanız bir sıkıntı olmaz. Görsellerini ekliyorum. Cümleten hayırlı bayramlar olsun Genişlet Aynı bu şekilde kargoyla ilaçlar geliyor kutu içerisinde 10-15 tane bu mavi şeylerden oluyor 2 gün yolda kalmasına rağmen içerisindeki hava 5 derecenin altında kalıyor. Köpük içerine konulup yola çıkmadan önce uzunca bir süre doldurucuda bekletilirse bir sorun olacağını sanmıyorum. Çünkü aynı şekilde 1-2 kere hamsi gönderdik(2 gün yolda kaldı) bir sorun olmadı... Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 21 Ağustos 2017 Paylaş 21 Ağustos 2017 Etin donuk gitmesi daha sağlıklı olacaktır. Eti en az bir gün önceden derin dondurucuya atmalısınız ki içi de donsun. Strafor kutu işinizi görecektir. Yalnız içine ve dışına aliminyum sarın. İçine yine en az 24 saat derin dondurucuda dondurulmuş buz kalıpları koyun. Buz kalıbını bulamazsanız 500 cc lik pet suları etlerin etrafına yayarak kullanın. Kutunun ağzını bantlayın ve aliminyum folyoyla strafor kutuyu kaplayın. Bu strafor kutuyuda kalınca bir karton kutuya koyup onunda sağını solunu iyice bantlarsanız, aracın içinde gölgede çok rahat gider. Eğer kuru buz bulabilme ihtimaliniz varsa çok rahat edersiniz. Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik 21 Ağustos 2017 Paylaş 21 Ağustos 2017 (düzenlendi) Bu konuda uzmanımdır. Aksaray Şırnak arası tam 7 yıl boyunca yılın 6 günü donmuş gıda taşıdım. Strafor kutu en iyisidir. Tabii yıl 1999 olunca bu kutulardan bulamıyorduk biz de kendi kutumuzu yapmıştık. (O zaman aşağıdaki malzemeleri de bulamamıştık buzdolabı köpüklerini kes, biç ve yapıştırla sonuca varmıştık) Malzemeler 1. yeterli hacimde karton kutu. kenarlarında taşıma girintili olan hazır kutular var. Tadından yenmiyor. 2. yeterli miktarda 28-32 dansite (XPS) Foamboard bunların 2, 3 ve 5 cm et kalınlığına sahip olanları var ben 3 cm tavsiye ederim. 3. sista poliüretan köpük 4. Beyaz silikon. 5. şerit metre 6. maket bıçağı Malzemeleri koçtaş gibi nalburiyeden alabilirsiniz. Bunları temin ettikten sonra kutunun içerisine XPS leri döşeyin. İç köşebentlere de silikonla yalıtım yapın. En sonunda da kutunun kapağını yapın. Bu yapılan kutu sayesinde 20 saat de yolculuk yapsanız dondurulmuş gıdalar ilk koyduğunuz gibi kalır çözülme gözlenmez. Defalarca tecrübe edilmiştir. Ek: Eti yarım kiloluk buzdolabı poşetlerine hazırlarsanız ve bunları dondurursanız daha sağlıklı olacaktır. Ancak dondurmasanız da etlerin arasına koyacağınız buz aküleri 16 saat boyunca etlerinizi koruyabilecektir. Buz aküsü bulamazsanız buzdolabı poşetlerine koyacağınız suları dondurucuda dondurarak kendi buz akülerinizi yapabilirsiniz. Yatay sırada etleri dizersiniz. Aralara yeter miktarda dikey sırada buz aküsü dizersiniz. Uzattım... 21 Ağustos 2017 tarihinde İbrahim Çelik tarafından düzenlendi ek Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Ağustos 2017 Paylaş 21 Ağustos 2017 Dondurup tekrar çözdürüp kullanmak ne kadar sağlıklı. Bence dondurmadan sıfır derecede götürülmeli. Genelde bir kez çözüldükten sonra tekrar dondurmayın denir. Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik 21 Ağustos 2017 Paylaş 21 Ağustos 2017 Mehmet Ozyurek yazdı: Dondurup tekrar çözdürüp kullanmak ne kadar sağlıklı. Bence dondurmadan sıfır derecede götürülmeli. Genelde bir kez çözüldükten sonra tekrar dondurmayın denir. Genişlet Çözülmüyor ki abi varış adresinde hop tekrardan dondurucuya. Biz etleri tasnif edip kesiyor doğruyoruz poşetleyip donduruyoruz. Ama etleri dondurmadan soğutup kutuya aktardıktan sonra taşımak daha iyi oluyor vardığımız yerde dondurucuya dizerken sorun çıkartmıyor. Donmuş et kütük gibi dondurucuya uymayabiliyor. Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı 21 Ağustos 2017 Paylaş 21 Ağustos 2017 Strafor kutu ve kuru buz kesin çözüm Maraşta çalışırken kargo ile 2 günlük yolculukla dondurma göndermiştim sıkıntı olmadı dondurma erimeden ulaştı. Kendimde defalarca 15-16 saat yol geldim erimeden. Kuru buz nereden temin edilir onu bilmiyorum Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik 21 Ağustos 2017 Paylaş 21 Ağustos 2017 Abdullah Aladı yazdı: Strafor kutu ve kuru buz kesin çözüm Maraşta çalışırken kargo ile 2 günlük yolculukla dondurma göndermiştim sıkıntı olmadı dondurma erimeden ulaştı. Kendimde defalarca 15-16 saat yol geldim erimeden. Kuru buz nereden temin edilir onu bilmiyorum Genişlet Kurban etinden bahsediliyor. Bu da 15kg üzerinde kütle demektir. Bu kütledeki bir malzemeye kurubuz maliyeti yüksek olacaktır. En uygunu eti dondurup strafor kutuda taşımak yada eti soğutup buz aküleriyle desteklemektir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts