İçeriğe Yönlendir

Mondeo 2 - Hareket Halinde Gaza Basıca Sarsılma

Oğuzhan Erdem

Recommended Posts

Oğuzhan Erdem

Merhabalar. Değişik bir sarsılma sorunum var. Çözüm için her türlü yoruma açığım.

Örneğin 3ncü viteste gidiyor. Ayağımı gaz pedalından çekiyorum. (trafik sebebi ile vs.) Araba gayet güzel gidiyor. Ayağımı hafif gaza basınca motor irkiliyor. Buji, kablolar, bobin hepsi değişti. 3ncü ve 4 silindirde subaplar kaçırıyor diye sübapların hepsi değişti. Ama bu değişim öncesinde de bu sarsıntı vardı. Bilgisayarda arıza kaydı görünmüyor.

Yorumlarını esirgemeyen tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Akslarda boşluk olabilir, şanzımandan da kaynaklı sıkıntı olabilir.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Erdem

Akslar, şanzıman kontrol edildi Kemal Bey. Boğaz pozisyonu mu algılayamıyor acaba diye düşünmüştüm bilgisayardan canlı değerlere bakınca onda da sorun görünmüyor.

Yorum bağlantısı
selim selimpğlu

Çok ilginç bendede lpg yapmıyor ama benzinde hafif yapıyor fazla rahatsız edici bir durum olmadığı için hiçbir şey yapmadim

Yorum bağlantısı
Ali ALBAYRAK 07

karter havalandırma hortumlarını ve pcv valfini kontrol ettirin.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Erdem

Günaydın. Dün akşam üstü sorun bulundu. Suçlu orjinal olarak aldığımız Motorcraft marka buji kablosu çıktı. 4ncü silindirin kablosu hatalıymış. Demekki akıl sır ermeyen sarsılmalarda buji kablosunu direkt değiştireceksin hemde bir iki defa. :)

Bu arada bu kablo takımını tanıdık yedek parçacıdan 150 liraya almıştım. Otokoç'dan orjinal kablo fiyatı sorgulattığımda 800 lira gibi rakam çıktı. Acaba elimdeki kablo seti orjinal mi değil yoksa Otokoç'mu pahalı?

Olurda buji kablo setini değiştiremezsem nereden alayım tavsiyede bulunabilir misiniz?

Yorum bağlantısı
Selim Kaya
(düzenlendi)

800 liraya buji kablosu mu olur? :shok:

Ben de almıştım zamanında motorcraft buji kablosu takımını. Zamanının anlaşmalı iş yeri olduğu ve de ayrıca buji kablolarında indirimi olduğu için yanlış hatırlamıyorsam 70 lira gibi bir şeydi. Orijinal miydi değil miydi bilemem ama hala kullanıyorum. 800 liraya temel ateşleme sistemi değişir.

tarihinde Recep Selim Kaya tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
2 saat önce, Oğuzhan Erdem yazdı:

Bu arada bu kablo takımını tanıdık yedek parçacıdan 150 liraya almıştım. Otokoç'dan orjinal kablo fiyatı sorgulattığımda 800 lira gibi rakam çıktı. Acaba elimdeki kablo seti orjinal mi değil yoksa Otokoç'mu pahalı?

Yazar burada, bizim ikinci el aracımızı almayın demek istemiş. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Erdem
On 28.07.2017 at 12:46, Mehmet Ozyurek yazdı:

Yazar burada, bizim ikinci el aracımızı almayın demek istemiş. 

Abi tam tersine şu an tam satın alınacak araba. Triger setinden, v kayış gergi setine, z rotunlarına, bujilerden, bobine, benzin filtresine kadar hepsi yenilendi. Şu an nazar deymesin kuğu gibi süzülüyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
On 29.07.2017 at 20:18, Oğuzhan Erdem yazdı:

Abi tam tersine şu an tam satın alınacak araba. Triger setinden, v kayış gergi setine, z rotunlarına, bujilerden, bobine, benzin filtresine kadar hepsi yenilendi. Şu an nazar deymesin kuğu gibi süzülüyor.

Sen değil :)

Buji kablosuna 800 lira diyen otosan diyor onu :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...